Ihmisevoluutiosta ja ulkoavaruuden sivilisaatioista

Orgaanisia yhdisteitä, joita tiedetään olevan ulkoavaruudessa, löytyy meteoriiteista. Suurin osa biologeista on yhtä mieltä siitä, että elämä todennäköisesti on kehittynyt muualla kosmoksessa. Francis Crick — yksi DNA-molekyylin löytäjistä — ajatteli olevan mahdollista että elämä on maapallolla saanut alkunsa ’suunnatusta panspermiasta’, kaukaisessa tähtijärjestelmässä joskus asuneen vanhemman ja kehittyneemmän rodun tahallisesta yrityksestä kuljettaa mikro-organismeja toisille planeetoille elämän luomiseksi.

Jopa ’extremofiilien’ — elämälle erittäin vaikeissa ympäristöissä elävien organismien —  löytäminen on lisännyt spekulaatioita ulkoavaruuden elämän mahdollisuuksista. Viimeaikaiset havainnot maapallolla kilometrien syvyydessä maan sisässä, tai jäässä tai jopa kiehuvassa vedessä, esiintyvistä elämänmuodoista kertovat meille: mikä on mahdollista luonnossa, se pyrkii myös toteutumaan. Jos jonkin funktion täytyy esiintyä, löytyy jokin muoto joka niin tekee.

Clifford Pickover on sanonut: ”maan ulkopuolisia mikrobeja voi löytyä niinkin läheltä kuin meidän omasta aurinkokunnastamme. Vahvimpia todisteita maapallon ulkopuoliselle elämälle saatiin 1996, kun meteoriitista löydettiin ensimmäiset orgaaniset molekyylit, joiden epäiltiin olevan peräisin Marsista; useat mineraalit osoittivat biologista aktiivisuutta; ja mahdolliset mikroskooppiset primitiivisen, bakteerinkaltaisen elämänmuodon fossiilit, jotka ovat eläneet Marsissa yli 3,6 miljardia vuotta sitten. Jos on totta että elämä on kehittynyt muualla universumissa, kuinka suuri osuus tästä elämästä on älyllistä?”

Galaksissamme on yli 10 mijardia tähteä, ja jos edes prosentin kymmenesosalla niistä on planeettoja, joilla on oikeat elinolosuhteet elämälle, silloin galaksissamme on 10 miljoonaa elämälle otollista planeettaa ainoastaan Linnunradalla. Astrofyysikko Frank Draken laskelmien mukaan Linnunradalla voi olla niinkin paljon kuin kymmeniä tuhansia kehittyneitä sivilisaatioita, ja muita galakseja on ainakin miljardi lisää. Yksittäisen maan ulkopuolisen sivilisaation löytämisellä on mahdollisuus kokonaan uudelleenarvioida itsemme ja paikkamme universumissa. Mutta jos tämä on totta, missä he ovat?

Ottaen huomioon universumin niin laajan koon, ja niin monta tähteä joilla täytyy olla samanlaisia planeettoja kuin omamme on, miksi ympäriinsä lentävät lautaset eivät ota kontaktia avoimesti? Meillä täytyy olla jotain jota he pitävät coolina, ja kuitenkin näyttää siltä ettei tämä pidä paikkaansa. Jos se pitää paikkansa, he eivät tuo itseään julki. Ehkäpä se on heidän vastaus materialistiseen olemassaoloomme.

Jokatapauksissa, Pulitzer-palkinnon voittanut Harvardin psykiatri John Mack ottaa raportit avaruusolioiden tutkimuksia varten abduktoimista ihmisistä.

Hän kuvaa kuinka huomattava osa luotettavia ja terveeltä kuulostavia ihmisiä on väittänyt tulleensa muualta tulleiden vieraiden abduktoimaksi — viedyksi omituiseen alukseen valonsäteen avulla ja joutuneensa pienten, harmaaihoisten olentojen, joilla on päärynänmuotoiset päät ja mustat mantelinmuotoiset silmät, häiritsevien lääketieteellisten kokeiden uhriksi. Kuulostaa lattealta, mutta meidän ei koskaan pidä aliarvioiman uskon ja uskomusjärjestelmien voimaa.

Mackin esittämät todisteet selittämättömille ilmiöille ovat todella mukaansatempaavia, sillä niissä on suurta samankaltaisuutta ”abduktoitujen” antamien kuvausten kanssa. Ajattelevan ihmisen on vaikea tarkastella todisteita ja olla katsomatta taivaalle miettien niiden todenperäisyyttä. Vieläkin poikkeuksellisempia ovat väitteet ulkoavaruuden superälystä, johon ihmisillä on mahdollisuus saada yhteys erityisissä tietoisuuden tiloissa.

Vaikka Terence McKenna vitsailikin oletettujen abduktioilmiöiden takana olevien olentojen olevan ”pro bono peräsuolentähystäjiä Zeta Reticulista”, hän uskoi että maan ulkopuolinen pitkälle kehittynyt elämänmuoto on saapunut planeetallemme kauan aikaa sitten tallentuneena hallusinogeenisten (psilosybiini) sienten itiöihin. Käyttämällä näitä tietoisuutta laajentavia sieniä shamanistisesti, hän uskoi käyttäjän saavan kyvyn kommunikoida telepaattisesti näitten muinaisten olentojen kanssa.

Monet ovat samaa mieltä McKennan teoriasta tutkittuaan hyperdimensionaalisia sienieliöitä ja muiden shamaanien puoliuskomuksia, että tämänkaltainen diskurssi on todellakin mahdollista ja jopa erittäin todennäköistä ilmetä luonnollisissa oloissa. Kontakti älykkään maan ulkopuolisen mielen kanssa saattaa johtaa äärimmäisen perustavanlaatuisiin vaikutuksiin tietoisuuden ymmärtämisestä.

Populaarikulttuurin scifiteokset kuten Tähtien Sota, Independence day, Kolmannen asteen kosketus ja Ensimmäinen yhteys paljastavat kuinka kontakti ulkoavaruuden olentojen kanssa on aina ollut meille samaan aikaan pelottava ja kiehtova.

Jos me pääsemme fyysiseen kontaktiin älykkään maan ulkopuolisen lajin kanssa, mitä ne meistä ajattelisivat, ja mitä yhteistä meillä olisi niiden kanssa? Olettaen että löytäisimme jonkin keinon kommunikoida niiden kanssa, mistä me keskustelisimme? Puhuisimmeko vai käyttäisimmekö telepatiaa? Miten kontakti kehittyneen sivilisaation kanssa vaikuttaisi meidän käsityksiimme tieteestäm politiikasta, taiteesta ja uskonnosta? Tämänkaltaiset kysymykset auttavat meitä ymmärtämään paremmin itseämme ja kehittämään vähemmän lajikeskeisen, tähtienvälisen katsantokannan. Voisiko tämä kasvattaa todennäköisyyttä ihmisen aikaansaamaan kontaktiin?

Jotta voisimme paremmin ymmärtää pikälle kehittyneen ulkoavaruuden lajin mieltä ja kulttuuria, meidän täytyy ensin tarkastella avaruusolion aivoja ja hermojärjestelmää, joka on kehittynyt varsin maasta poikkeavissa oloissa, ja joka voi kokea tietoisuuden tiloja jotka ovat täysin epäyhteensopivia omiemme kanssa.

On myös mahdollista, että tähtienvälinen matkailu uskomattomine taivasnäkymineen ja painottomine ympäristöineen itsessään voi vaikuttaa uudenlaisten tietoisuudentasojen syntymiseen.

Joitain kiinnostavia kirjoja ulkoavaruuden sivilisaatioiden vaikutuksesta ihmisevoluutioon

The Intent Beneath the Sirius Documentary

Earths Forbidden Secrets by Maxwell Igan

Evolution Cruncher – PBS

Guns, Germs and Steel – J.Diamond

Supernatural by Graham Hancock

Dead Men’s Secrets, Forbidden Secret – J.Gray

Michael_Cremo – Hidden History of the Human Race

 

Artikkelin alunperin julkaissut Fractal Enlightenment.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.