2022 on UFOjen vuosi Valkoisessa talossa

Kirjoittanut Christopher Sharp

 • Jos OUSD(I&S) aikoo (kongressin ja johtajien siunauksella) sitoa resursseja uuteen UAP-virastoon, nimeltään Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG), silloin Valkoisessa talossa istuville koittaa kovat ajat muutamaksi vuodeksi
 • National Defense Authorization Actin mukaan AOIMSG täytyy tarjota puolivuosittain salaisia briiffauksia ja vuosiraportti kerran vuodessa UAP:sta
 • Intelligence Authorization Act vaatii lisäksi neljä salaista kvartaaliraporttia UAP:sta
 • Yhteensä ainakin kuusi UAP-raporttia ja briiffausta on odotettavissa tälle vuodelle — jos esiintyy jokin hälyttävä tapahtuma joka vaatii välitöntä toimintaa, silloin briiffausten määrää tulee lisätä
 • Vuodesta 2022 tämä lukema nousee seitsemään
 • Poliitikot, jotka tuppaavat olemaan varovaisia, voivat puhdistaa omatuntoaan kiinnostuksella UAP-aihetta kohtaan ja näin sivuuttaa kaikki heitä kohtaan kohdistetut hyökkäykset ennen vuoden 2022 välivaaleja marraskuussa
 • Kulissien takana puolustusministeriön lähteet ovat puhuneet siitä, että tällaiste poliitikot saattavat saada tahtonsa läpi.

Jos sinun duunisi on vaikeaa, kuvittele tuntemattoman virkamiehen elämä Tiedustelusta ja turvallisuudesta vastaavan puolustusministerin alivaltiosihteerin toimistossa (OUSD(I&S)).

Virastolta puuttuu resursseja toimia valvontavirastona, ja sen työ on muuttunut vieläkin raskaammaksi, kun odotettavissa on kuusi vuositttaista kongressin briiffausta ja yksi vuosittainen julkinen raportti.

Se syynäys, jonka alle OUSD(I&S):n joutuu läpinäkyvyyden ja todellisten tulosten nimissä, on ankara.

Joten käydään hieman läpi mitä kongressi vaatii AOIMSG:ltä, jotta saatte idean siitä mitä kaikkea odottaa.

NDAA:n vaatimukset

Joulukuussa 2021 saatettiin voimaan vuoden 2022 National Defense Authorization Act (NDAA) presidentti Joe Bidenin allekirjoituksella.

NDAA:n alaisuudessa AOIMSG:n pitää tarjota puolivuosittaisia salaisia briiffauksia ja yksi vuosittainen raportti UAP:sta seuraaville komiteoille:

 • Edustajainhuoneen ja senaatin asevoimakomiteat
 • Edustajainhuoneen ja senaatin budjettikomiteat: vuosittainen raportti, ei puolivuosittaisia briiffauksia
 • Edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunta sekä sekä senaatin ulkomaansuhteiden valiokunta: vuosittainen raportti, ei puolivuosittaisia briiffauksia
 • Edustajainhuoneen pysyvä tiedusteluvaliokunta sekä senaatin tiedustelukomitea

Kyllä, luit oikein — budjettikomitea (jolla on rahat hallussaan) on myös nyt mukana — ja se tarkoittaa että paine ei ole ainoastaan  OUSD(I&S):lla vaan kaikilla muillakin virastoilla puolustusministeriön sisällä, sekä myös valtion virastoilla joiden odotetaan tekevän yhteistyötä AOIMSG:n kanssa.

Intelligence Authorization Actin vaatimukset

OUSD(I&S):lla on jo edessään NDAA:n vaatimukset, puhumattakaan siitä että käynnissä on aktiivinen ylitarkastajan auditointi. Voisiko asia olla vielä pahemmin?

Kyllä.

Tässä kuussa Joe Biden allekirjoitti Yhdysvaltain budjettilain, mikä tarkoittaa, että OUSD(I&S):n pitää allokoida rahaa AOIMSG:lle ja paljastaa suunnitelmansa miten se aikoo panna kongressin velvoitteeet täytäntöön — joita kongressi vahtaa silmä kovana.

Mutta asia on vieläkin pahemmin.

Budjettilain sisään on leivottu vuoden 2022 Intelligence Authorization Act (IAA), joka on ollut viivästyneenä.

Mitä IAA tarkoittaa OUSD(I&S):lle ja AOIMSG:lle?

Kaikki puolustusministeriön tiedusteluyhteisön virastot joutuvat tarjoamaan UAP-datan  ”välittömästi” AOIMSG:lle ja kansalliselle ilma- ja avaruustiedustelukeskukselle (National Air and Space Intelligence Center, NASIC).

Ja tässä kohtaa homma muuttuu pahaksi kun OUSD(I&S):lla on jo kädet täynnä NDAA:n hommia. IAA vaatii lisäksi neljä salaista kvartaaliraporttia UAP:sta seuraaville komiteoille:

 • Edustajainhuoneen ja senaatin asevoimakomiteat
  • Edustajainhuoneen pysyvä tiedusteluvaliokunta sekä senaatin tiedustelukomitea.

Jos et ole pysynyt mukana, tässä on ne jutut jotka pitävät OUSD(I&S):n työntekijöitä hereillä öisin:

 • Kaksi puolivuosittaista salaista briiffausta
 • Neljä salaista kvartaaliraporttia
 • Yksi vuosittainen julkinen raportti, jossa voi olla salaisia liitteitä.

Kongressi toivoo saavansa lisää vastauksia, kun se pyrkii sulkemaan pois mahdolliset höpöhöpöselitykset UFOille. Poliitikot, jotka toivovat puhdistavansa oman maineensa, saattavat myös tuoda julki uskottavaa dataa kansalle.

Kaikkein tärkeimpänä, kongressi saa käsityksen tilanteesta ja niskaotteen virkamiehistä vuosikymmenten vääristelyn ja sumutuksen jälkeen.

Niille jotka haluavat tietää keskeisiä virstanpylväitä vuodelle 2022, kaikki päivämäärät eri raporteille on listattu alla:

 • Maaliskuu 2022:  Ensimmäinen puolivuosittainen salainen briiffaus, jonka NDAA-laki on velvoittanut
 • Kesäkuu 2022: Ensimmäinen salainen kvartaaliraportti, jonka IAA-laki on velvoittanut
 • Syyskuu 2022: Toinen salainen kvartaaliraportti, jonka IAA-laki on velvoittanut
 • Syyskuu 2022: Toinen salainen puolivuosittainen briiffaus, jonka NDAA-laki on velvoittanut
 • Lokakuu 2022: Ensimmäinen vuosittainen julkinen raportti, jonka NDAA-laki on velvoittanut
 • Joulukuu 2022: Kolmas salainen kvartaaliraportti, jonka IAA-laki on velvoittanut

Yhteensä ainakin kuusi UAP-raporttia ja briiffausta voidaan odottaa tänä vuonna. Jos olisi jokin hälyyttävä tapaus, joka vaatii välitöntä huomiota, silloin briiffausten määrä kasvaa.

Kun näin monta briiffausta ja raporttia vaaditaan, tulisi olla jokin toiminta-alue jolle kongressin komiteat voisivat epämuodollisesti keskittää NDAA:n ja IAA:n vaatimukset, jotta toiminta voisi olla tehokasta ja käytännöllistä.

Me voimme odottaa vuoden 2022 olevan UAP-vuosi, ainakin kongressin piireissä.

Poliitikot, jotka tuppaavat olemaan varovaisia, voivat puhdistaa maineensa esittämällä kiinnostustaan UAP-asiaa kohtaan, ja näin väistää kaikki poliittiset hyökkäykset heitä kohtaan ennen vuoden 2022 marraskuun välivaaleja.

Kulisseissa puolustusministeriön lähteet ovat vihjailleet, että sellaiset poliitikot saattavat saada tahtonsa läpi.

 

Artikkelin julkaissut Liberation Times

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.