AARO haastatteli ’UFOs and Nukes’-kirjan silminnäkijöitä

Kirjoittanut Robert Hastings

Pentagonin uusi UAP-tutkimusryhmä keräsi todistuksia Yhdysvaltain armeijan veteraaneilta, jotka ovat kohdanneet UFOja ydinaseiden säilytys- ja koepaikoilla

Tammikuun 3. päivä 2023, sain yhteydenoton Sean Kirkpatrickilta, Pentagonin juuri perustetun UAP (UFO) -tutkintaryhmän johtajalta — All-domain Anomaly Resolution Officesta (AARO) — jonka kongressi oli valtuuttanut. Capitol Hillin tutkija, jota en identifioi tässä hänen pyynnöstään, oli lukenut kirjani UFOs and Nukes: Extraordinary Encounters at Nuclear Weapons Sites ja tuonut sen Kirkpatrickin tietoisuuteen, kertoen sen yli sadan UFO-tunkeutumistapauksen käsittelystä ydinasealueilla kylmän sodan aikana ja sen jälkeen, joista armeijan veteraanit todistivat itse henkilökohtaisesti niitä omin silmin nähneinä.

Vuodesta 1973 olen haastatellut 167:aa näistä veteraaneista koskien heidän kokemuksiaan. Kirkpatrick kysyi kykenisinkö ottamaan heihin yhteyttä, joista joidenkin kanssa olen edelleen yhteyksissä, saadakseen tietää olisivatko he valmiita kertomaan todistuksensa AAROn henkilökunnalle. Suostuin tekemään niin ja muutaman päivän ajan tavoittelin heitä.

Puhelinkonferenssi järjestettiin tammikuun 13. päiväksi Kirkpatrickin, kahden AAROn työntekijän ja kongressin tutkijan sekä minun kesken. Informoin muita osallistujia, että olin ottanut yhteyttä veteraaneihin — lähinnä entisiin/eläköityneisiin ilmavoimien työntekijöihin — ja että 11 oli suostunut todistamaan AAROn edessä. Tässä kohtaa minua pyydettiin priorisoimaan silminnäkijöitä heidän tärkeytensä mukaisesti. Kirkpatrick selitti, että hänen ryhmänsä oli jo ottanut yhteyttä moniin veteraaneihin, jotka halusivat todistaa UFO-kohtaamisistaan, ja että AARO kykenisi haastattelemaan kaikkia yhtätoista heistä vasta tietyn ajan kuluttua.

Vastineeksi sanoin, että vaikka jokainen heistä oli tärkeä, ehdotin Kirkpatrickin henkilöstölle, että ensin ottaisivat yhteyttä ilmavoimien ICBM-laukaisu-upseeri Bob Salasiin, joka oli ollut työssä Malmströmin ilmatukikohdan tapauksen aikaan maaliskuun 24/25 päivä 1967, kun oranssi levynmuotoinen UFO oli leijaillut lyhyen aikaa Oscar-laukaisukontrollilaitoksen (LCF) etuportin yllä. Maanalainen laukaisukeskus LCF:n alla kontrolloi kymmentä Minuteman-1 -ohjusta.

Sekunteja sen jälkeen, kun eräs Salasin sotilaspoliisivartijoista maanisesti soitti laukaisukapselille raportoidakseen UFOsta hänelle, kaikki kymmenen mannertenvälistä ohjusta menivät pois linjoilta, yksi toisensa jälkeen. Toisin sanoen, niitä ei voinut laukaista ja kesti useita tunteja korjata ja kohdistaa ohjukset uudelleen. Robert Jamison, toinen lähteeni, oli ollut ohjusten kohdistusupseeri Malmstromissa ja avustanut Oscarin mannertenvälisten ohjusten palauttamista täyteen toimintakykyyn. Jamison ja hänen tiiminsä saivat erikoisen ”UFO-briiffauksen” ennen lähtöään kentälle, jossa heitä ohjeistettiin mitä tehdä, jos UFO ilmestyisi heidän työskennellessään.

Tapauksen jälkeen Salas ja hänen ohjuskomentajansa, edesmennyt eversti Frederick Meiwald, saivat briiffausta ilmavoimien erikoistutkimusviraston (AFOSI) agenteilta, ja heitä vaadittiin allekirjoittamana kansallisen turvallisuuden salassapitosopimus, joka määräsoi ankarat rangaistukset mikäli he rikkoisivat turvatoimia.

Salas oli hiljaa vuoteen 1996 asti, jolloin hän kertoi julkisesti asiasta artikkelissa, joka on kirjoitettu yhdessä tutkija Jim Klotzin kanssa. Vuosia myöhemmin 27. lokakuuta 2010 Salas ja minä sponsoroimme yhdessä UFOs and Nukes -lehdistötilaisuutta Washington DC:ssa, jonka CNN livestriimasi. Tuossa tilaisuudessa hän ja kuusi muuta ilmavoimien veteraania, joita olin haastatellut vuosien mittaan, kuvasivat mukanaoloaan ydinaseisiin liittyvissä UFO-tapauksissa. Heidän paljastuksensa saivat laajamittaisesti media-aikaa ympäri maailman.

Toinen entinen ilmavoimien upseeri, jota suosittelin AAROlle korkean prioriteetin haastateltavana oli tohtori Bob Jacobs, joka oli mukana huikeassa tapauksesa Vandenbergin ilmatukikohdassa Kaliforniassa syyskuussa 1964. Jacobs oli ollut valokuvauslaitteistoupseeri, joka vastasi teleskooppikamerajoukkueesta, jonka tehtävänä oli kuvata ohjuskokeiden laukaisuja tukikohdassa. Sivukuvan saavuttamiseksi tapahtumista teleskooppialue sijoitettiin arviolta sata mailia luoteeseen VAFB:sta, Kalifornian rannikolle, kukkulalle Big Suriin.

Erään laukaisun aikaan syyskuun 15. päivä, filmiryhmä oli tahattomasti kuvannut UFOn filmille sen lähestyessä ja kiertäessä ohjusten irrallista toimintakyvytöntä ydinkärkeä, joka lensi Tyyneen valtamereen. Yhtäkkiä UFO — kupolimainen levyalus — suuntasi neljä kirkasta sädettä suoraan ydinkärkeen. Sekunteja osuman jälkeen ydinkärki alkoi vapista ja nopeasti tippui satoja maileja kauas kohteestaan.

Huikean tapauksen filmiä tarkasteli pian Vandennergin valokuvatulkintaupseeri, majuri Florenze J. Mansmann, luutnantti Jacobs ja kaksi CIA:n virkamiestä, jotka takavarikoivat sen ja turvaluokittelivat huippusalaiseksi. Jacobs viimein paljasti tapauksen lehtiartikkelissa vuonna 1982, saatuaan useita anonyymeja tappouhkauksia puhelimitse. Skeptikot eivät ole onnistuneet debunkata tapausta, heidän käyttämänsä informaatio on osoitettu epätarkaksi. Autoritatiivinen dokumentaatio löytyy kirjastani.

Jacobs todisti tapauksesta AAROn työntekijöille helmikuun 10. päivä 2023; Salas todisti vuoden 1967 kokemuksestaan Malmströmin ilmatukikohdassa helmikuun 15. päivä.

Olen luennoinut UFOjen ja ydinaseiden välisestä yhteydestä amerikkalaisissa yliopistoissa vuodesta 1981 lähtien. Mielipiteeni on, että ihmiskunnan tulee tietää siitä mitä mannertenvälisten ohjusten laukaisupaikoilla on tapahtunut, sekä USA:ssa että Venäjällä jo vuosikymmenten ajan. UFOjen ohjaajat saattavat antaa “raskaan vihjeen” ydinasevalloille, että lopettaa ydinaseiden käyttö kokonaan. Jos näin on, onko yhdelläkään valtiolla oikeutta pidättää faktoja loputtomasti?

Vuodesta 2017 lähtien Luis Elizondo, Pentagonin aiemman UFO-tutkimusryhmän (AATIP) johtaja on toistuvasti julkisesti viitannut UFOjen ja ydinaseiden väliseen yhteyteen televisiossa ja sanomalehtihaastatteluissa sekä podcasteissa. Eräässä hän sanoi, että Pentagonin ryhmä oli käyttänyt UFOs and Nukesia lähteenä, ja että olin tehnyt “fantastista työtä” aihepiirin tutkimuksessa.

Lisäksi AATIPin tiedekonsultti, tri. Hal Puthoff, on myös vahvistanut haastatteluissa pitkään jatkuneen ja laajalle levinneen UFO-aktiviteetin ydinasepaikoilla, niinkuin on myös tiedustelusta vastaavat apulaispuolustusministeri Christopher Mellon.

Lisäksi entinen senaattori Harry Reid, joka salaa oli turvannut AATIPin rahoitusaseman, julkisesti oli myös puhunut UFOjen ja ydinaseiden välisestä yhteydestä haastatteluissa. Journalisti George Knappin mukaan Reid oli lukenut kirjani ja oli hämmästynyt kirjassa esitetyistä veteraanien todistuksista. Reid, Elizondo, Mellon ja Puthoff ovat sittemmin muuttuneet paljastuksen puolestapuhujiksi, uskoen että Yhdysvaltain hallituksen tulisi kertoa kansalle enemmän UFO-asiasta.

Toivottavasti loput veteraanit, joita suosittelin AAROlle, pääsevät haastateltaviksi pian, ja vieläkin tärkeämpänä, heidän todistuksensa koskien ydinasepaikoille UFO-tunkeutumisten todellisuutta ja tärkeyttä tuotaisiin kongressin tietoon.

 

Artikkelin julkaissut theufochronicles.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.