AREA 52: Dugwayn koealue

AREA 52: Dugwayn koealue (Dugway  Proving Grounds). Jokin aika sitten tein historiikkia Area 51:sta, maailman tunnetuimmasta salaisesta tukikohdasta. Siinä kerroin miten laitos ei välttämättä enää ole Yhdysvaltain päätukikohta uuden teknologian ja lentokoneiden testaukseen johtuen alueen pahamaineisuudesta. Vaikka Area 51 tulee aina olemaan salaisten tukikohtien isoisä, Yhdysvallat tekee nyt useimmat ”mustien projektien” kokeensa toisessa tukikohdassa, jota voitaisiin kutsua nimellä “Area 52”.

85 mailia lounaaseen Salt Lake Citysta, Utahissa, on Dugwayn koealue. Massiivinen 1252:n neliömailin maa-alue keskellä ei mitään. Virallisesti sitä operoi Yhdysvaltain armeijan testaus- ja arviointiesikunta sekä Yhdysvaltain ilmavoimat. Aivan kuten Area 51, Dugwayn ympärillä on vuoristoa ja se on kaukana poissa silmiltä. Mutta laitos itsessään on vanhempi kuin Nevadan vastinpari, sillä tukikohtaa käytettiin jo toisen maailmansodan aikaan. Tämä tuli selville kun Yhdysvaltain armeijan kemiallisen sodan jaosto tuli päätelmään, että he tarvitsivat uuden kokeilulaitoksen, joka olisi kaukana poissa siviileistä.

Vuonna 1942 laitos otettiin käyttöön ja siellä alettiin testata myrkyllisillä aineilla ja muilla kemikaaleilla armeijan käyttöön. Sen syrjäinen sijainti Salt Laken erämaassa Utahissa teki laitoksesta täydellisen paikan kokeilla sellaisia aseita. Suuret asutuskeskukset eivät kokisi todennäköisesti haittaa testattavista kemikaaleista. Sodan jälkeen Dugway aluksi muutettiin kylmäasemaksi vuonna 1946. Mutta se otettiin uudestaan käyttöön 1950-luvulla Korean sotaa varten, ja vakinaistettiin pysyvään käyttöön vuonna 1954. Neljä vuotta myöhemmin armeijan kemiallisen sodan keskus siirsi Kemiallisen, biologisen ja radiologisen koulutuskeskuksensa Marylandista koealueelle.

Ilmakuvassa vuodelta 1961 näkyy myrkkykaasua Dugwayn koealueella

Mutta kemiallisen ja biologisen sodankäynnin keinot eivät olleet ainoita, mitä alueella kokeiltiin, sillä vuosina 1985-1991 laitos koulutti sotilaita aavikkosotaan. Koulutettaville opetettiin perus selviytymistaitoja siihen asti kunnes koulutuslaitos siirrettiin Fort Blissiin, Teksasiin. Armeija on käyttänyt laitosta koulutukseen, ja reservijoukot, kansalliskaarti ja jopa ilmavoimat ovat käyttäneet aluetta kouluttamiseen.

Dugway on pinta-alassa mitattuna mahdollisesti kaikkein suurin tukikohta Yhdysvalloissa. Alueella asuu 1400 asukasta ja koealueen läpi kulkee 300 mailia tietä. Alue on arviolta Rhode Islandin osavaltion kokoinen. Suurin osa tukikohdan henkilöstöstä on itse asiassa sopimuksella työtä tekeviä siviilihenkilöstöä, jotka elävät perheineen alueella.  Tämän takia alueella on omat koulunsa ja jopa Subway-ravintola jolla ruokitaan henkilöstöä. Tukikohdan eteläpäässä on ilmavoimien hallinnoima alue. Kaukana poissa asuinalueilta on alue, jossa on viime vuosina rakennettu monella miljardilla rakennuksia ja lujitettu turvallisuutta.

Sieltä myös saa alkunsa “Area 52”:n mysteeri.

Vaikka Dugway perustettiin paikkaan, jossa armeija voisi kokeilla sekä kemiallisilla että biologisilla aseilla, viime vuosina koealue on ollut useiden “Tunnistamattomien Lentävien Esineiden” havaintopaikka. Lisäksi paljon muutakin “omituista” tapahtuu, josta alueen lähellä asuvat paikalliset ovat raportoineet. Samalla tavalla kuin Area 51:n tapauksessa.

Samoin kuin Area 51, ihmiset ovat raportoineet nähneensä mystisiä  “aluksia” tukikohdan yläpuolella ja lähellä. Erään havainnon teki poliisi, joka on Amerikan intiaani ja joka työskentelee Goshute-reservaatissa muutaman mailin päässä tukikohdasta. Hän raportoi nähneensä “Lentävän Lautasen” partioidessaan autiomaassa. Hän myös raportoi, että pian sen jälkeen hän näki kohteen “katoavan” vuorten yläpuolella, ja sitten pari hävittäjää lensi hänen ylitseen ja siihen suuntaan, jonne UFO oli matkannut.

Toinen kuuluisa havainto sattui maanviljelijälle, joka ajoi lähelle tukikohtaa eräänä iltana. Hänen lähestyessään tukikohdan sisäänkäyntiä, hän yhtäkkiä näki “Mustan Kolmioaluksen” leijailemassa tukikohdan yläpuolella. Heti tämän jälkeen hän kuuli miten hälytysjärjestelmä meni päälle laitoksessa ja sitten alus yhtäkkiä katosi hänen silmistään. Myöhemmin samana iltana hän kuuli, että tukikohta oli suljettu ulkopuolisilta samaan aikaan jolloin hän oli tehnyt havainnon, mutta virallisen lausunnon mukaan sulkeminen johtui kadonneesta hermokaasupullosta, jota ei löydetty tukikohdasta, mutta mitään mainintaa UFO-havainnosta ei esitetty.

Myöhemmin tehdyt monet havainnot ovat saaneet monet uskomaan, että Dugwaysta on tullut Amerikan uusi testialue eksoottisille ja uusille teknologioille, ja näin he kutsuvat sitä “uudeksi Area 51:ksi ja jopa Area 52:ksi”.

Taiteilijan näkemys TR-3 “Black Manta”:sta, jonka sanotaan operoivan Dugwaylta

Nyt tulee kovasti painottaa sitä, että nämä UFO-havainnot EIVÄT automaattisesti tarkoita, että pienet vihreät miehet tai “Harmaat” tai ketä hyvänsä vierailisi luonamme. Paljon samalla tavoin kuin Area 51, nämä havainnot ovat ennemminkin havaintoja uusista teknologioista, joita Yhdysvallat kehittää salassa. Mutta vaikka onkin uskottavaa, että tukikohtaa käytetään uudenlaisten alusten testaamiseen, on niitäkin jotka usovat Dugwayn olevan paljon muutakin kuin koealue.

Joidenkin mukaan Dugway on Yhdysvaltain maavoimien ja ilmavoimien lisäksi salaisten avaruusvoimien sijaintipaikka. Salaliitto väitettyyn “Solar Warden”-ohjelmaan liittyen sanoo, että avaruusvoimat luotiin jo 1980. On sanottu, että monet UFOt, joita vuosien varrella on havaittu, ovatkin osa tätä avaruuslaivastoa ja että Dugway on niiden pääasiallinen varusteluasema. Tämä teoria on aika hullu… mutta sillä on omat ansionsa.

Kun mietit asiaa, Dugway olisi täydellinen paikka sellaiselle operaatiolle. Se on kaukana kaikesta ja toisin kuten Area 51, Dugway ei ole niin hyvin tiedossa. En sano, etteikö avaruusvoimia olisi olemassa, sanon vain että Dugway olisi sellaiselle operaatiolle paras paikka. Mutta tämä ei välttämättä ole ainoa avaruusohjelma, jota tukikohdassa pyöritetään.

Vieläkin omituisempi idea kuin avaruusvoimat, Dugway voi olla kokeilupaikka energia-aseille, joita armeija tällä hetkellä kehittää, eli siis lasereille. Yhdysvaltain armeija pohtii laittaa sellaisia lasereita tulevaisuuden sota-aluksiin ja jopa lentokoneisiin. Uskotaan, että Dugwayssa testattavat aseet ovat paljon tehokkaampia, kuin mitä kansalle uskotellaan. On tullut esiin valokuvia, joissa näkyy tukikohdasta taivaalle ampuvia valonsäteitä. Mitä nämä oikeasti ovat, sitä ei edelleenkään tiedetä.

Väitettyjä kokeita laseraseilla

Tässä tulee edelleen muistuttaa, että kaikki tämä on edelleenkin spekulaatiota. Huolimatta siitä mitä monet silminnäkijät ovat vuosien mittaan raportoineet, ei ole paljoakaan keinoja saada tietää mitä tukikohdassa oikeasti tehdään. On kuitenkin turvallista olettaa, että Dugway on saattanut saada Yhdysvaltain hallitukselta etusijan pääasiallisena koealueena uusille lentokoneille ja mustille projekteille. Area 51:sta on tullut lähinnä valtavirtaa populaarikulttuurissa ja joka vuosi tuhannet ihmiset valuvat paikalle Nevadan autiomaahan tavoitteenaan nähdä jotain epätavallista.

Dugwaylla ei ole samanlaista tunnettuutta kuin Nevadan vastinparillaan, minkä vuoksi se on täydellinen paikka tehdä salaisia kokeita. Voi olla vain ajan kysymys kunnes koealue saa omat seuraajansa ja ihmiset haluavat leiriytyä Utahin autiomaahan toiveenaan nähdä jotain epätavallista.

Tiivistelmänä, me emme tiedä mitä Dugwayssa tapahtuu. Tukikohdan ja sen henkilöstön ollessa kiinnostunut pitämään omana tietonaan siellä tapahtuvat asiat, koealueella salaisten projektien koekäyttö jatkuu kunnes valtion mielestä on aika paljastaa ne kansalle. Mutta sitä ennen voimme vain kutsua paikkaa nimellä “Area 52”.

 

Artikkelin julkaissut defensionem.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.