Four pillars

Australian senaatissa kysyttiin kysymyksiä UAP:sta

Kirjoittanut Keith Basterfield

Australian senaatin tuoreessa kuulemisessa senaattori Peter Whish-Wilson kysyi useita kysymyksiä liittyen tunnistamattomiin ilmailmiöihin. Tämä on toinen vuosi putkeen, kun senaattori on ottanut asian puheeksi. Kysymykset kysyttiin marraskuun yhdeksännen päivän 2022 kuulemisessa, jossa käsiteltin ulkomaan asioita, puolustusasioita ja ulkomaankauppaa.

Melbournelainen tutkija Grant Lavac on seurannut senaattorin edesottamuksia tarkasti UAP-asioissa; ja näiden kysymyksten tultua esiin hän twiittasi siitä useamman twiiti, jotka on luettavissa täältä, mukana oli myös videoklippejä kysymyksistä ja vastauksista.

https://www.aph.gov.au/Senators_and_Members/Parliamentarian?MPID=195565

 

Transkriptio

18. päivänä marraskuuta 2022, Austarlian parlamentin virallinen istuntopöytäkirja marraskuun 9. päivän 2022 julkaistiin senaatin ulko- ja puolustusasiain sekä ulkomaankaupan valiokunnan kuulemisesta. Tämä on se valiokunta, jossa senaattori Whish-Wilson istuu. Alla olevaan transkriptioon olen kerännyt kaikki UAP-relevantit kohdat.

Marsalkka Chipman: Aloitin ADFAssa vuonna 1989.

Senaattori WHISH-WILSON: Valmistuin sieltä vuonna 1988, joten minua kiinnosti tietää olitteko siellä kun itse olin.

Arviolta vuosi sitten, kysyin aiemmalta ilmavoimien komentajalta, marsalkka Hupfeldilta, Amerikan puolustustiedusteluraportin julkaisusta, alustavasta UAP-raportista, tunnistamattomista ilmailmiöistä. Minulla on muutama jatkokysymys teille. Tällä alalla on selvästikin tapahtunut paljon viime 12 kuukauden aikana, ja toki, olette ottaneet johtajan roolin. Nopea kertaus: ODNIn alustavan arvion julkaisun jälkeen joulukuussa 2021 puolustuslainsäädäntöä laajennettiin, ja lisäyksessä vaadittiin ODNIn organisaatiolta raporttia kongressille joka vuosi UAP-asian edistymisestä. Tämän vuoden toukokuussa oli sarja kongressin kuulemisia, ja silloin, joka oli itse asiassa muutama viikko takaperin, NASA perusti oman UAP-tutkimustiiminsä. Toivoin, että tuohon mennessä saisin tilaisuuden kysyä teiltä nämä kysymykset, he ovat saattaneet julkaista jo ensimmäiset alustavat arvionsa kongressille, jonka piti olla annettu jo viime viikolla, mutta me odotamme nyt sitä. Kun tuollaista raaka-arviota käytetään kontekstina, voisinko tiedustella teiltä: koska olette aloittaneet ilmavoimien komentajana, missä määrin, jos missään, olette saaneet briiffausta UAP-ilmiöistä heinäkuisen virkaan astumisenne jälkeen?

Marsalkka Chipman: En ole saanut mitään briiffausta UAP:sta sen jälkeen kun aloitin virassani.

Senaattori WHISH-WILSON: Oletteko seuranneet asiaa henkilökohtaisella tasolla, omasta kiinnostuksestanne?

Marsalkka Chipman: En seuraa sitä henkilökohtaisella tasolla.

Senaattori WHISH-WILSON: Yhdysvaltain kongressin UAP-kuulemisessa toukokuussa laivastotiedustelun varajohtaja Scott Bray vahvisti, että alustavan arvioraportin julkaisemisen jälkeen vuonna 2021 heillä on sen jälkeen tullut lisää 400 tapausraporttia, joita he tarkastelivat. Useimmat niistä olivat peräisin piloteilta kuin te. Häntä lainattiin noissa kuulemisissa, että hän oli sanonut, että Yhdysvallat olivat ottaneet keskusteluun mukaan useita liittolaisia ja kansainvälisiä kumppaneita UAP-asiassa. Kun otetaan huomioon miten läheisiä me olemme Yhdysvaltojen kanssa, onko Australian tiedustelupalveluilla tai ilmavoimilla ollut keskusteluja liittyen heidän lähestymistapaan—-

Marsalkka Chipman: En ole tietoinen mistään virallisista keskusteluista, joita meillä olisi ollut Yhdysvaltain kanssa.

Senaattori WHISH-WILSON: Te ’ette ole tietoinen’; tarkoittaako se, että asia ei ole pyörähtänyt pöydällänne, vai kiellättekö kategorisesti, että mitään olisi ollut?

Marsalkka Chipman: Kuvittelisin, että se olisi pyörähtänyt pöydälläni mikäli noita keskusteluja olisi ollut viimeisen neljän kuukauden aikana, mutta voin käydä ne vielä läpi ja katsoa mikäli jotain keskusteluja on ollut.

Senaattori WHISH-WILSON: Kiitos. Te olette itsekin pilotti. Kun lentäjämme tai sotilaamme havatsevat jotain, mitä he eivät ymmärrä tai osaa identifioida ilmatilassamme, minkälaista rohkaisua ja raportointimekanismeja olette antaneet ADF:n miehistölle tässä asiassa?

Marsalkka Chipman: Meillä on tällä hetkellä vahva raportointikulttuuri. Jos jotain turvallisuuteen tai ilmailukysymyksiin liittyvää tulee, silloin me rohkaisemme vahvasti pilottejamme raportoimaan niistä. On myös olemassa standarditoimintamekanismeja: ilmailuvalvonta sekä myös sotilashenkilökuntamme, jotka tarkkailevat jatkuvasti ilmatilaamme.

Senaattori WHISH-WILSON: Kongressin UAP-kuulemisissa toukokuussa samainen laivastotiedustelun varajohtaja sanoi, että laivaston ja ilmavoimien miehistöillä on nyt toimintaprosessit UAP:den raportointiin heidän ohjaamojen polvilaudoissa ja lennonjälkeiseen purkutilaisuudessa asiasta keskusteluun. Yllättääkö tämä teitä?

Marsalkka Chipman: Me emme näe mitään syytä sille miksi ottaisimme käyttöön nuo Australiassa.

Senaattori WHISH-WILSON: Ymmärrättekö miksi he nyt ottavat käyttöön—-

Marsalkka Chipman: En.

Senaattori WHISH-WILSON: Onko olemassa mitään syytä sille miksi ette ole keskustelleet suurimman liittolaisemme kanssa siitä miksi he ottavat näitä menettelytapoja käyttöön?

Marsalkka Chipman: En ollut tietoinen näistä menettelytavoista.

Senaattori WHISH-WILSON: Ilmavoimien komentajana, eikö samanlaisten raportointimenettelyjen käyttöönotto olisi suhteellisen suoraviivaista Australiassa?

Marsalkka Chipman: Luulisin niin, jos me näemme sellaiselle tarvetta. Jos olisi jotain ongelmia, joista me tulisimme tietoisiksi, jotka vaikuttaisivat turvallisuuteemme tai operaatioidemme turvallisuuteen ilmatilassamme, silloin kyllä, se olisi meille yksinkertaista ottaa nuo menettelyt käyttöön.

keskiviikkona, 9. marraskuuta 2022 Senaatin sivu 56

ULKOASIAIN, PUOLUSTUSASIAIN JA ULKOMAANKAUPAN LAINSÄÄDÄNTÖVALIOKUNTA

Senaattori WHISH-WILSON: Viimeisenä, puhuttaessa Yhdysvaltain vahvasta liittolaisuudesta kanssamme, tuoreesta Yhdysvaltain ilmavoimien lausunnosta, jossa kerrottiin heidän visiostaan, olisitteko valmis sitoutumaan samanlaisten raportointimenettelyjen käyttöönottoon, ja mitä prosesseja vaadittaisiin sellaisen tapahtumiseksi?

Vara-amiraali Johnston: Meillä on rutiininomaiset käytännöt kaikilla puolustusaloilla. Jos operationaalisesti merkittävä tapahtuma sattuu, myös sellainen jonka me kykenemme selittämään tai sitten ei, on olemassa raportointikäytänteet, jotka eivät rajoitu UAP:hin vaan kaikkeen mitä saattaakin tapahtua, oli kyseessä sitten alus, lentokone, kentällä, joka saattaa havaita jotain, silloin on velvollisuus raportoida siitä.

Senaattori WHISH-WILSON: Selvästikin tunnistamattomat kohteet, tunnistamattomat lentokoneet tai muut alukset, niiden tunkeutuminen alueillemme olisi vakava riski lentoturvallisuudelle ja myös potentiaalinen uhka operaatioidemme turvallisuudelle. Teillä selvästikin on strategioita tehdä nuo asiat täällä. Otin tämän esiin aiemman marsalkan kanssa myös, mutta te olette tietoinen raporteista, joissa Yhdysvaltain armeijan harjoituksia on peruttu ilmaturvallisuushuolien ja UAP-havaintojen takia?

Senaattori Wong: Onko tämä UFO-kysymys?

Senaattori WHISH-WILSON: Voitte kutsua niitä UFOiksi, jos haluatte, senaattori Wong. Ne ovat teknisesti tunnistamattomia ilmailmiöitä.

Senaattori Wong: Halusin vain selkoa käsitteestä.

Senaattori WHISH-WILSON: Onko tämä teidän mielestänne hauskaa?

Senaattori Wong: En ole ollut täällä aiemmin. Minulta ei ole kysytty tästä asiasta aiemmin. Voimmeko me auttaa senaattoria mitenkään tällaisilla kysymyksillä?

Marsalkka Chipman: Sanoisin, että en ole tietoinen tuosta. Olen tietoinen siitä, että Yhdysvalloista on tullut raportteja. Jos jotain sellaista esiintyy ilmatilassamme, joka aiheuttaisi meille huolta, silloin me ottaisimme sen vakavasti.

Senaattori WHISH-WILSON: Kiitos siitä. Ehkäpä tämä on minun viimeinen kysymys, ja jätän muut kysymykset lepäämään. Ymmärrän, että vuonna 1996 ilmavoimat lopetti UAP-raporttine käsittelyn. Se päätti, että ei ollut mitään tieteellistä tai uskottavaa syytä jatkaa resurssien panostusta tutkimuksiin. Tarkoitan, että osasyy sille miksi Yhdysvaltain rakenteet on pystytetty tarjoamaan näyttöön pohjautuvaa tai dataan perustuvaa lähestymistapaa kysymyksiin: Voimmeko me eliminoida tämän potentiaalisen uhan kansalliselle turvallisuudelle? Ovatko nämä vieraat lentävät kohteet muista maailmoista? Kuka tietää? Oletteko tietoinen mistään dokumentaatiosta koskien prosessia, joka sai ilmavoimat siirtämään pois resursseja tutkimuksista?

Marsalkka Chipman: Sille on oma historiansa. Me luotamme raportointimekanismeihin, jotka vara-amiraali mainitsi aiemmin niin, että jos jotain ongelmia tulee, silloin niistä voidaan raportoida.

Senaattori WHISH-WILSON: Mutta jos olisi uutta dataa, joka muuttaisi päätöstänne tutkia tätä potentiaalisena uhkana, niinkuin Yhdysvallat raportoi?

Marsalkka Chipman: Jos on ongelmia, joita me pidämme relevantteina operaatioidemme turvallisuudelle ilmatilassamme, silloin me ottaisimme ne vakavasti.

Puolustusministeriön kiinnostus UAP-ilmiöihin

Minun tiivistelmäni Australian puolustusministeriön UAP-kiinnostuksesta löytyy artikkelista tästä linkistä.

 

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.