Australian UFO-papereita

Australian kansallisarkistoissa on useita dokumentteja liittyen UFOihin, lentäviin lautasiin ja muihin tunnistamattomiin havaintoihin ilmassa. Useimmat näistä papereista ovat 1950-, 1960- ja 1970-luvulta, kun kansan kiinnostus UFO-ilmiötä kohtaan oli suuri ja monia havaintoja raportoitiin kansanyhteisön viranomaisille.

Mitään erityistä valtion viranomaista ei ollut, joka olisi ollut vastuussa näiden havaintojen keruusta ja analysoinnista, joten vastuu lankesi ilmailuministeriölle. Ministeriö keräsi raportteja maanpuolustukselta, piloteilta ja lennonjohdolta, meteorologeilta ja kansalta. UFO-kiinnostuksen ollessa huipussaan, ministeriö tutki joitain raportteja ja yritti selvittää voitaisiinko havainnot kytkeä matalalla lentäviin lentokoneisiin, säähavaintopalloihin tai meteorologisiin ilmiöihin.

Raportteja on keränneet myös muut virastot liittyen ilmailuturvallisuuteen, tutkimukseen ja tiedusteluun, mm. CSIRO, Joint Intelligence Organisation, Maralingan asetutkimuslaitos ja liikenneministeriö. Alueministeriö on säilyttänyt raportteja Papua New Guineasta.

Arkistossa on yli 7,700+ sivua UFOihin liittyvää materiaalia.

The Black Vault kiittää Michel M. Deschampsia, UFO-tutkijaa/historioitsijaa/arkistoijaa näiden dokumenttien hankkimisesta ja antamisesta The Black Vaultille! 

Huom. heinäkuun 5. päivä 2021. Paljon on ollut puhetta sosiaalisessa mediassa tiedostosta A13693_3092-2-000_30030606.pdf. Muistan postanneeni allaolevan kokoelman Michael Deschampsin avustuksella noin 6½ vuotta sitten, jolloin oli mukana tuo “tuore” tiedosto. En ole varma nykyisestä hypestä tai mikä sen on saanut aikaan, mutta uskon allaolevan kokoelman sisältävän paljon enemmän dokumentteja kuin mitä Australian kansallisarkistolla on verkossa. Voin hyvin olla väärässä, mutta vähintäänkin se on paljon helpommin navigoitavissa, ja nyt ne on myös ladattavissa yhtenä isona zippinä. En ole yrittänyt vertailla arkistoja ja allaolevaa satsia keskenään. Jos joku niin tekee ja hänen mielestään arkistolla on verkossa enemmän tietoa, ilmoittakaa minulle.

[ .zip-tiedostona koko allaoleva kokoelma – 1.5GB ]

Artikkelin julkaissut The Black Vault

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.