Bob Lazarin koulutustaustasta

Tämä on käyttäjän u/SignalsIntelligence Redditissä kirjoittama postaus. Häntä on kiinnostanut Bob Lazarin taustat. Hänen postauksiaan on julkaistu aiemminkin.

(alempana lyhenne RL = Robert Lazar)


Minun pitää jakaa tämä materiaali useampaan postaukseen, sillä sitä on paljon käsiteltävänä eikä se mahdu kaikki yhteen.

Phil Patton kirjoittaa kirjassaan Dreamland Lazarista seuraavaa:

Kasvotusten, tai radiossa tai televisiossa nöyrä Lazar antoi itsestään uskottavan kuvan, joka parani koska hän ei ollut kimakka. Rauhallinen, melkein arkaileva Lazar onnistui viehättämään niitäkin, joita hän ei vakuuttanut. Tom Mahood, mies joka tuskin on kovinkaan hyväuskoinen insinööri, joka tutki monia Lazarin väitteitä ja löysi aukkoja hänen elämäntarinastaan, ei koskaan menettänyt käsitystään siitä miten alitajuisesti vakuuttava mies oli. Hänen asiallisuutensa antoi mahdollisuuden tarinalle, joka painettuna vaikutti oudolta ja omituiselta.

Lazarilla oli hurmaava haluttomuus liioitella. “En haluaisi myöntää tätä”,  hän aloitti snomalla. “En haluaisi mennä siian syvälle siihen”, hän sanoi vastatessaan kysymykseen, tai “En tykkää puhua tästä”. Hän melkein häveliäästi kertoi eräästä oikeasta avaruusolennon havainnostaan. Se saattoi olla mallinukke. “Se saattoi olla miljoona eri asiaa.”

Tämä mysteeri, joka oli osaksi peilikuva, osaksi Lazarin sporttimallin tinapintaa, teki hänen tarinastaan kiinnostavan. Hänen tavallaan oli sama vaikutus: yhdistelmä kirkkaita huippukohtia ja tylsää vääntöä. John Andrewsille, veteraanisieppaajalle, Lazarin viehätysvoimansa on siinä, että hän oli yksi harvoja UFO-silminnäkijöitä, joka sanoi “En tiedä” tarinastaan puhuttaessa. Vaikka useimmat UFO-tarinat olivat dogmaattisia yksityiskohdissaan, Lazarin tarina oli täynnä aukkoja ja rajoitteita.

Ensitulkintani Lazarista on, että hänell  vaikutti olevan monia niitä ominaisuuksia, joita etsin kun määritän jonkun uskottavuutta. Hän vaikutti hillitsevän itseään väitteissään, hän ei spekuloinut, ja hän varovaisesti määritteli kaikki lausunnot joita hän antoi, jos hän työskenteli hänen aihepiirin asiantuntemuksensa ulkopuolella. Pidin häntä ja hänen tarinaansa uskottavana.

Mutta, aloin etsiä enemmän haastatteluja joita Lazar oli tehnyt, ja mitä enemmän katsoin niitä, aloin huomata epäjohdonmukaisuuksia ja muutoksia hänen väitteissään, ja monet näistä muutoksista eivät olleet sentyyppisiä joita voitaisiin selittää muistin hämärtymisenä tai suusta möläytettynä sammakkona. Hän esitti myös monia niinkutsuttuja ”epäkaanonillisia” väitteitä vuosien mittaan — joista monet yksityisesti — joista kaikkein pöyristyttävimmät vaikuttivat tapahtuneen lähellä sitä aikaa, kun hän kertoi tarinastaan ensi kerran.

Tässä postausten sarjassa sekä kattavuuden vuoksi minusta on tarpeen aloittaa aivan alusta. Tämä tarkoittaa, että lähdetään liikkelle joistain kaikkein tunnetuimmista ongelmista Lazarin tarinassa — hänen koulutustaustastaan ja työhistoriastaan. Tulevat postaukset käsittelevät S-4:aa ja avaruusolentojen teknologiaa, joiden parissa hän työskenteli. Aion käyttää Mahoodin esittämää aikajanaa tapahtumille hänen verkkosivuiltaan, mutta lisään myös omaa kontekstia siten kuin kykenen. Tämä tulee esittämään asiat toisessa valossa mitä ihmiset sen tietävät, mutta mielestäni kaikki informaatio ja konteksti yhdessä paikassa monen sijaan selkeää.


Hänen syntymäpäivänsä:

Floridan laki tekee mahdottomaksi kaikille muille paitsi Bobille pyytää kopiota virallisista papereista ja vahvistaa ovatko ne edelleen olemassa. Bob väittää, että ne eivät ole enää olemassa.

Tulisi asettaa kyseenalaiseksi miten Bob kykenee ajamaan autoa tai lentämään minnekään tai elämään elämäänsä ilman henkilöpapereita, mikä vaatisi sellaisia dokumentteja joista hän sanoo ettei niitä ole olemassa. Myös kyseenalaistan sen miksi  valtio haluaisi hävittää hänen syntymätodistuksensa.

Elokuu 1976: valmistuu lukiosta:

Stanton Friedmanin mukaan RL valmistui W. Tresper Clarke High Schoolista Westbury Long Islandissa, New Yorkissa. Hänen luokkansa numero oli  261 kaikista 369 luokasta. Lisäksi Friedman sanoo, että RL olisi ollut huonoiten menestyneen kolmanneksen joukossa, ja sisäänpääsy Kalifornian teknilliseen korkeakouluun tai MIT:n yleensä vaatii 10%:n parhaimmistossa olemista.

1976: väitteet siitä, että hän oli mennyt Los Angeles Pierce Collegeen.

Stanton Friedman on vahvistanut tämän. Kun RL oli sanonut, että eräs hänen professoreistaan Cal Techissa oli nimeltään “Duxler”, Friedman etsi käsiinsä William Duxlerin, matematiikan ja fysiikan professorin Pierce Collegesta, ja hän sai selville, että RL oli ollut ainakin yhdellä hänen kursseistaan 1970-luvun lopulla. Duxler sanoi, että hän ei koskaan ole opettanut Cal Techissa.

Lazar myöntää kirjassa Dreamland

“En kuitenkaan tiennyt esimieheni kontaktitietoja Fairchild Electronicsilla Kalifornian Chatsworthissa, jossa työskentelin tehdessäni kursseja Pierce Junior Collegessa.”

Niille joita asia kiiinnostaa, tässä on video, jolla Lazar väittää hänellä olleen Duxler-niminen professori Cal Techissa, ja Hohsfield-niminen professori MIT:ssa. MIT:ssa ei ole Hohsfield-nimistä henkilöä, mutta Lazarin koulussa oli sen niminen tekninen opettaja, joka opetti elektroniikkaa.

Kommentoija Quorassa puhuu MIT:ssa jatko-opiskelusta:

Kun olet jatko-opiskelijana yliopistossa, sinne jää monia merkkejä siitä että olet ollut koulussa. Sinulla on toimisto. Joku osastoltasi joutuu antamaan sen toimiston sinulle. Hänen asemassaan hän olisi työskennellyt laboratoriossa, ja monina öinä myös yöpynyt siellä, niinkuin kämppikseni jotka olivat MIT:n jatko-opiskelijoita. Sinulla on kohorttitovereita. Sinulla on dekaani. Sinulla on väikkärin valvoja. Sinulla on mentoreita. Sinulla on opiskelijanumero. Käytät kirjastoa, ja tutustut kirjaston työntekijöihin ja turvamiehiin. Opetat — riippuen instituutiosta, joko yksin tai kurssiapulaisena — ja sinulla on omia oppilaita. Saatat harrastaa urheilua tai liittyä seuroihin. Sinulla on ystäviä. Voisin jatkaa vielä.

Sitten on tutkimukset ja niiden julkaisu. Hän olisi kirjoittanut akateemisia papereita yhdessä muiden kanssa. Kaikki tämä korostuu MIT:n kaltaisessa paikassa. Nämä paikat vetävät puoleensa parhaat luennoitsijat ja parhaat professorit. Ja opiskelijat, jollainen Lazar ei ollut. Muistot ovat kirkkaita, koska kokemukset ovat unohtumattomia. MIT:n labrat ovat kiinnostavia paikkoja, joissa on huipputeknologiaa ja -tutkimusta. Lazar olisi tavannut joitain erittäin tunnettuja ihmisiä.

1978:  paperit Pacifica Universitysta:

Lazar väittää, että hänellä on fysiikan ja sähköteknologian kandidaatin tutkinto Pacifican yliopistosta, mikä käy ilmi RL:n esiraportista ennen hänen paritustapaustaan (Case 94922). Kalifornian yliopisto lakkautti Pacifican vuonna 1978, koska lafka oli myynyt tutkintoja.

“1977 tai ’78”:  menee Kalifornian osavaltion Northridgeen:

Hän väittää menneensä Kalifornian osavaltion yliopistoon Northridgeen “vähäksi aikaa lukemaan joitain kursseja”, ja sieltä Kalifornian teknilliseen korkeakouluun. (14)

“The Big T” on CalTechin oppilasvuosikirja. CalTechin Millikanin kirjastossa jokainen “The Big T”:n vuosikirjan sivu vuodesta 1977 vuoteen 1982 tarkistettiin. RL:sta ei ole mainintaa tai valokuvaa missään, mikä on erittäin epätodennäköistä jos hän olisi ollut siellä opiskelijana. George Knapp (1) ja Stanton Friedman tarkastivat viranomaisilta, eikä RL:n läsnäolosta ollut mitään viitteitä.

heinäkuun 27, 1980:  menee naimisiin Carol Strongin kanssa:

RL meni naimisiin Carol Nadine Strongin kanssa Woodland Hillsissa, Kaliforniassa.

Vihkitodistuksessa lukee RL:n ammattina “sähköinsinööri” ja hänen korkein koulutusasteensa on 12 (vuotta koulua).

1982: valmistuu maisteriksi Cal Techista:

Hänen opiskeluistaan ei ole mitään merkintöjä. On väitteitä siitä, että joku muistaisi hänet kampukselta, mutta tämä henkilö ei ole esittänyt väitteitään virallisesti.

1985: valmistuu maisteriksi MIT:sta:

Glenn Campbell tarkasti seuraavat lähteet MIT:n arkistoista (kts. viite 14): opiskelijaluettelot vuosilta 1978-1990, laitosten työntekijöiden puhelinluettelot vuosilta 1978-1990, MIT:sta valmistuneiden tutkintolistat vuosilta 1979-1980 sekä vuoden 1989 MIT-Alumnirekisteri. RL:ia ei oltu listattu yhteenkään näistä dokumenteista.  (16) Stanton Friedman on lisäksi tarkistanut myös MIT:n opintorekisterin pitäjältä ja Alumni-toimistosta, eikä hän löytänyt mitään todisteita Lazarin opinnoista. Friedman raportoi, että RL ei ole vuonna 1982 aloittaneiden listalla.

Friedman lisää vielä:

Ajatus siitä, että valtio olisi pyyhkinyt pois hänen SIVIILITIETONSA on absurdi. Tarkastin MIT:n juristilta — ei ole mahdollista että hänen tietonsa olisi pyyhitty pois. Fysiikan laitos ei ollut hänestä koskaan kuullutkaan eikä hän ole American Physical Societyn jäsen.

Tässä on kaikki Bobin väitteet hänen koulutustaustastaan. Yksikään opiskelijatoveri, opiskelija, professori tai kukaan muukaan MIT:sta tai CalTechista ei ole astunut esiin ja sanonut, että olisi tuntenut tai opiskellut Lazarin kanssa. Lazar ei ole koskaan osannut mainitan nimeltä yhtäkään professoria, opiskelijaa tai ketään muutakaan joka näihin opinahjoihin liittyy joka hänet tuntisi. Silloin kun hän niin teki, hänen antamansa nimet olivat hänen opettajiaan lukiossa tai Pierce Collegessa.

Dreamland-kirjassa hän käyttää pitkän pätkän siihen miten hän oppi rakastamaan tiedettä lukiossa, ja eri kokeita joita hän teki raketeilla, kuvaillen yksityiskohtaisesti kokemuksia joita hänellä oli ystävien kanssa.

CalTechista, josta hän sanoo saaneensa maisterintutkinnon, tämä kappale on ainoa maininta koko laitoksesta:

Alunperin työskentelin Fairchildissa teknikkona korjaten rikkinäisiä piirilevyjä, mutta pääsin lopulta testi-insinööriksi ja myöhemmin piirejä ja loogisia piirejä suunnittelevaksi insinööriksi. Rakastin elektroniikkaa ja tienasin tuolloin rahaa ja kävin samaan aikaan CalTechissa. Opiskelin elektroniikkaa pääosin siksi, että fairchildilaisten mielestä se olisi paras mahdollinen suunta minulle.

Siinä se. Hän käyttää monta sivua kuvailemaan lukiotaan ja CalTech mainitaan ainoastaan yhdessä sivulauseessa.

Tuon CalTech-maininnan jälkeen Lazar sanoo lähteneensä Kaliforniasta vuonna 1982 Los Alamosiin ilman yliopistotutkintoa. Hän ei koskaan sano valmistuneensa tai saaneensa tutkintoa, mikä on omituista kun ottaa huomioon millainen suoritus se olisi ja kuinka monta sivua hän käyttää lukioasiaan.

Kesään 1982 mennessä moottoritie oli jo kuuma ja haluni ottaa seuraava askel oli kasvanut liian suureksi pysyäkseni Fairchildissa…  olin 23-vuotias ja minulta puuttui yliopistotutkinnosta muutama kurssi. Halusin enemmän, joten kesällä 1982 lähetin hakemuksen ja CV:n Los Alamos National Laboratoryyn.

Mitä Lazar sanoo MIT:sta hänen kirjassaan?

Hän mainitsee sen ainoastaan tässä kappaleessa:

“Olin ottanut askeleen oikeaan suuntaan, olin kiitollinen Mesonin porukalle siitä, että he lähettivät minut MIT:n jatkokouluttautumaan, mutta minusta tuntui kuin ne olisivat olleet painolastia, enkä tiennyt miten voisin muuttaa nykyistä kurssiani.”

Se on yksi kaikkein omituisimmista asioista kirjassa ja hänen koulutusväitteistään. Hän ei anna mitään selitystä sille miten tai milloin hän olisi voinut mennä MIT:n — joka sijaitsee Massachusettsissa — ja saada maisterin samalla kun hän oli töissä Los Alamosissa New Mexicossa.

Se on niin sekavaa että useaan otteeseen luettuani sen, siltikin minusta tuntuu että olen missannut jotain. Jos jollain on jonkinlainen selitys tälle kaikelle, olisin kiinnostunut kuulemaan sen ja mieluusti editoin tätä postausta ja teen korjaukset.

George Knapp Lazarin koulutusväitteistä:

Tiedot hänen koulutustaustastaan olivat ensimmäisessä ohjelmassa, jonka tein…. Myönnän sinulle tämän, en usko että hän oli opiskellut niissä kouluissa. En usko, että Bob Lazar saisi tutkintoa CalTechista tai MI:sta yksinkertaisesta syystä. Amerikkalaisissa yliopistoissa, kun saat perustutkinnon, sinun on otettava kaikenlaisia kursseja aiheista jotka ei välttämättä kiinnosta. Kirjallisuus, en voisi kuvitella Bob Lazaris istumassa kirjallisuuden kurssilla tai lukemassa runoutta tai joatin tuollaista. Hän ei kestäisi sellaista. Hän ei todellakaan istunut sellaisilla kursseilla…. Niin minä sen miellän — Bob ei olisi ensimmäinen ihminen joka on valehdellut koulutuksestaan päästäkseen hyvään duuniin. (Lähde)

Knapp selvästikin on Lazarin tukena, äärimmäisen hyvää pataa tämän kanssa, ja kirjaimellisesti hän kirjoitti Lazarin kirjan esipuheen, uskoo kaikki hänen väitteensä S-4:ssä työskentelystä, tutki itse asiaa ja raportoi hänen koulutuksestaan — ja hän ei usko että Lazar olisi ollut MIT:ssa tai CalTechissa.

 

Artikkelin julkaissut SignalsIntelligence

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.