Coast-to-Coast AM: FLIR & William Rhodes

kirjoittanut Kevin Randle

Törmäsin eräänä päivänä johonkin, joka antaa osittaisen ratkaisun joihinkin UFOja koskeviin kysymyksiin. Viranomaiset ovat ihmetelleet, miten voi olla mahdollista, että tutkalla tai FLIR:llä nähdään esine, mutta lentäjät, jotka on lähetetty pysäyttämään ne, eivät näe sitä. Vastaus saattaa olla, että kyse on ihmisen kyvystä nähdä vain tiettyjä valoaaltoja.

Näemme niin sanotun näkyvän valon spektrin. Sitä rajoittavat ultravioletti toisessa päässä ja infrapuna toisessa päässä. Vaikka emme voi nähdä infrapunaa, meillä on välineitä, joilla se on mahdollista. Jos alus on kätkeytynyt infrapunapilveen, se saattaa olla näkymätön torjuntalentäjälle tai maassa oleville silminnäkijöille, mutta se voidaan nähdä tutkalla ja FLIR-järjestelmällä. Ehkä tämä on vihje teknologiasta, joka voisi peittää lentokoneemme jollain tavalla.

Tunnustan, etten ole varma, miten tämä toimisi tai voisiko se toimia. Huomasin vain, että infrapunavaloa säteilevä alus ei näkyisi ihmissilmälle. Infrapunan käyttäminen minkä tahansa aluksen peittämiseen ei ehkä toimisi, varsinkaan päivänvalossa, mutta se voisi selittää aluksen äkillisen katoamisen, jos sen lähettämä valo vaihtuisi näkyvästä spektristä infrapunaan. Se näyttäisi katoavan ja pysyisi samalla paikallaan. Olen varma, että joillakin optiikan tiedemiehillä voisi olla jotain sanottavaa tästä.

Tietenkin on edelleen havaintoja, joissa silminnäkijät näkevät UFOn. Tällainen oli tapaus 18. toukokuuta tänä vuonna. El Renossa, Oklahoman osavaltiossa asuva silminnäkijä istui kotitalonsa takapihan terassilla, kun hän huomasi taivaalla kiiltävän pisteen. Hän oli utelias siitä ja katseli, kun se näytti kasvavan. Minuutin kuluttua hän näki pyöreän muodon. Sitten se kääntyi jyrkästi ja kiihtyi, ja katosi muutamassa sekunnissa.

Hän sanoi nähneensä selvän muodon, joka ei muistuttanut lainkaan tavanomaista lentokonetta. Kun hän tajusi, mitä hän näki, UFO oli jo kadonnut. Hän ajatteli kännykkäänsä liian myöhään ottaakseen kuvia.

Tämän kuun retrohavainnossa tarkastelen William Rhodesin valokuvia, jotka otettiin 7. heinäkuuta 1947 Phoenixissa, Arizonassa. Hän oli kävelemässä talostaan takapihalla sijaitsevaan laboratorioonsa, kun hän kuuli jotain, jota hän kuvaili suhisevaksi ääneksi. Hän katsoi ylös ja luuli näkevänsä yhden uusista suihkukoneista, mutta tajusi nopeasti, että se oli jotain muuta. Hän juoksi laboratorioonsa hakemaan kameransa ja otti kaksi kuvaa.

Rhodes-kuvista parempi

 

Toinen Rhodes-kuva

 

Vaikka se ei näistä valokuvista näykään, Rhodesin piirtämä kuva näyttää levynmuotoisen kohteen. Sillä ei ollut propelleja eikä suihkumoottoreiden turbiineja aluksessa. Hän sanoi, että UFO kierteli ympäriinsä, mutta hän otti ainoastaan vain yhden lisäkuvan. Hänellä oli vain kaksi kuvaa jäljellä filmillä.

Rhodesin piirros näkemästään ja valokuvaamastaan.

 

Ilmavoimien mustamaalauskoneisto yritti osoittaa, että kyseessä oli huijaus. Rhodesin väitöskirjaan liittyi kysymys tohtorintutkinnosta, vaikka hänen laivastopalveluksensa toisen maailmansodan alussa olikin väitteen lähde. He eivät pitäneet siitä, että hän oli itsenäinen ammatinharjoittaja, ja sanoivat, että hän eli vaimonsa tuloilla. Totuus oli, että hänellä oli useita patentteja, ja sitä yliopistot tavoitte hänen ongelmanratkaisukykynsä vuoksi. Juttelin erään Rhodesin tunteneen miehen kanssa, joka kertoi minulle, että Rhodes oli fiksu kaveri ja nero. Voit lukea lisää tästä tapauksen näkökohdasta täältä:

http://kevinrandle.blogspot.com/2010/10/beyond-rhodes-photographs.html

http://kevinrandle.blogspot.com/2006/11/more-of-best-ufo-photographs.html

http://kevinrandle.blogspot.com/2012/04/kenneth-arnold-william-rhodes-and-maury.html

http://kevinrandle.blogspot.com/2010/10/william-rhodes-and-his-phd.html

http://kevinrandle.blogspot.com/2010/10/more-on-william-rhodes.html

http://kevinrandle.blogspot.com/2014/07/air-force-character-assassination-and.html

Ilmavoimat leimasi tapauksen huijaukseksi, vaikka Ken Arnold sanoi, että kaksi armeijan tiedustelu-upseeria oli kertonut hänelle, että Rhodesin valokuvat muistuttivat alusta, jonka hän, Arnold, oli nähnyt. Käsittelin tapausta perusteellisesti kirjassa The Best of Project Blue Book.

Lisäyksenä tarinaan, tämä oli kommentti, joka oli liitetty erääseen Rodoksesta kirjoittamaani viestiin:

William Albert Rhodes oli setäni. Hän kuoli vuonna 2007 90-vuotiaana. Hänen viimeinen vaimonsa (kuudesta) Nancy asuu yhä heidän talossaan 13th Placessa Phoenixissa, ja hän täytti 87 vuotta viime tammikuussa. Hän asui pitkään Arizonassa ja asui Phoenixissa, kun se oli pieni 35 000 asukkaan kylä. Tuohon aikaan ihmistä arvioitiin sen perusteella, mitä hän tiesi ja mitä hän teki, eikä sen perusteella, mitä paperin mukaan tiesi. Siihen aikaan oli kirjaimellisesti villi länsi. Bill oli monien tuon ajan johtavien ihmisten ystävä, mukaan lukien kaksi miestä, joista tuli Arizonan kuvernöörejä.

Älyllisesti Bill oli loistava, ja hänellä oli monia kiinnostuksen kohteita, jotka eivät rajoittuneet vain siihen, mitä olen lukenut täältä. Hän oli hyvin aktiivinen Arizonan varhaisessa radiomusiikkikentässä. Hän soitti pianoa koko elämänsä ajan erittäin korkealla tasolla. Hänellä oli monia patentteja, muun muassa vesihitsaaja, josta minulla on yksi autotallissani. Hän työskenteli laajasti aurinkoenergian parissa, ja hänen kotonaan on edelleen hybridi-aurinkopaneeli veden lämmittämistä varten ja ”helioskooppi”, joka käyttää peilien kautta heijastunutta valoa rakennuksen sisäpuolen valaisemiseen, muiden innovaatioiden ohella. Hän järjesti Arizonassa vuonna 1955 ”aurinkoenergian esittelytilaisuuden”, jota paikalliset tiedotusvälineet tosin uutisoivat, mutta joka oli melkoinen floppi, mikä johtui uskoakseni Arizona Public Servicen ja Salt River Projectin kaltaisten yritysten vakiintuneista intresseistä. Hän oli ”90 päivän ihme” eikä koskaan sanonut muuta.

Kukaan, joka tunsi hänet edes vähänkään, ei ajattelisi, ettei hän ansaitsisi kutsua itseään tohtoriksi. Hän keksi Rhodes-kaasun (happivety), ja vaikka sitä nykyään kutsutaankin Brownin kaasuksi, se oli hänen kehittämänsä ja keksimänsä. Hän menestyi jonkin verran liike-elämässä, mutta hän teki monia huonoja päätöksiä eikä hänellä ollut pysyviä liike-elämän etuja. Häntä käytettiin ja väärinkäytettiin hyväksi liiketaloudellisesti koko hänen elämänsä ajan. Tiedän vain vähän UFO-kuvista, koska olen syntynyt vuonna 1947. Hän aina pilaili kanssani ja sanoi, että olin puoliksi avaruusolento. Yksityiselämästä huolimatta (hänellä oli ilmeisesti kuusi vaimoa) hän ei ollut kaikkein vakain perheenisä, mutta loppujen lopuksi hän oli ainutlaatuinen, monipuolinen, älykäs ja virheellinen, kuten useimmat meistä.

Minusta se oli mielenkiintoista ja vahvisti monia muita asioita, joita olin oppinut Rhodesista ja hänen valokuvistaan.

 

Artikkelin julkaissut kevinrandle.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.