DoD kieltäytyy julkistamasta tuoreeseen UFO-virastoon liittyviä dokumentteja

kirjoittanut John Greenewald

Haluatko tietää enemmän Pentagonin UFO-lafkasta? No, mitä tulee tärkeisiin tietoihin, puolustusministeriö (DoD) ei halua sinun tietävän paljoakaan.

Itse asiassa, he ovat kieltäneet keskeisten sivujen julkaisun puhuttaessa virastosta nimeltä Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, eli AOIMSG, sekä sensuroineet useita muita sivuja kriittisiä tietoja.

Vaikka virasto on perustamisensa jälkeen uudelleenstrukturoitu ja uudelleennimetty, marraskuussa 2021, apulaispuolustusministeri ilmoitti AOIMSG:n perustamisesta.

“Tunnistamattomien ilmailmiöiden (UAP) läsnäolo erikoiskäyttöilmatilassa (Special Use Airspace, SUA), jotka on määritelty dokumentissa 14 CFR osa 73 tiettyyn käyttöön, ovat potentiaalinen uhka lentoturvallisuudelle ja ne tuovat esiin potentiaalisia kansallisen turvallisuuden huolia”, luki apulaispuolustusministeri Kathleen Hicksin muistiossa päivämäärällä 23. marraskuuta 2021. “Tämän myötä minä ohjeistan puolustustusvoimain tiedustelun ja turvallisuuden apulaisministeriä (Under Secretary of Defense for Intelligence and Security, USD(I&S)) perustamaan Lentävien Esineiden Tunnistus- ja Hallinnoinnin Synkronisaatioryhmän ( Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, AOIMSG) synkronoimaan pyrkimykset koko ministeriön alalla ja muiden liittovaltion laitosten ja virastojen kanssa havaitsemaan, identifioimaan ja määrittämään kiinnostuksen kohteita Erikoiskäyttöilmatilassa, sekä arvioimaan, sekä silloin kun asianmukaista, lieventämään kaikkia turvallisuutta ja kansallista turvallisuutta uhkaavia turvallisuusuhkia.”


AOIMSG:n perustamismuistio

Tällä muistiolla AOIMSG perustettiin, sekä Airborne Object Identification and Management Executive Council (AOIMEXEC) valvomaan ja ohjaamaan sen toimintaa.

Samana päivänä kun muistio tuli julki, The Black Vault jätti FOIA-tietopyynnön tapauksesta 22-F-0224, joka pyysi julkistamaan kaikki AOIMSG:hen tai AOIMEXECiin liittyvät dokumentit, jotka siihen hetkeen asti oli saatavilla, mukaanlukien molempien ryhmien perustaminen.

Erityisesti siinä pyydettiin “kaikkia Airborne Object Identification and Management Synchronization Groupiin (AOIMSG) ja Airborne Object Identification and Management Executive Counciliin (AOIMEXEC) liittyviä dokumentteja.” Pyynnössä pyydettiin “…ottamaan mukaan kirjeet, muistiot, lähetetyt ja vastaanotetut sähköpostit, tehtävänmäärittelyt, PowerPoint-esitykset, dokumenttiluonnokset näiden ryhmien perustamisesta jne. ”.

Tulos DoD:n mukaan oli, että 50 sivua löydettiin vastineeksi ylläolevaan, joista kuitenkin 23 sivua oli “…tällä hetkellä turvaluokiteltuja kansallisen turvallisuuden nimissä”, ja niiden julkaisu kiellettiin täysin. FOIA-kirje, jonka on allekirjoittanut DoD:n FOIA-vastaava, kertoi miksi tuo osuus oli evätty:

“Tämä turvaluokiteltu informaatio on vapautettu Toimeenpanomääräys 13526:n nojalla, vedoten kohtiin
1.4 (a), sotasuunnitelmat, aseet, järjestelmät tai operaatiot; 1.4 (c), tiedustelutoiminta (mukaanlukien erikoistoiminta), tiedustelulähteet tai -menetelmät; sekä 1.4 (g), kansalliseen turvallisuuteen liittyvien järjestelmien, laitosten, infrastruktuurin, projektien, suunnitelmien tai suojapalvelujen haavoittuvaisuudet tai kyvykkyydet.”

Jäljelle jääneet 27 sivua julkistettiin, mutta suurin osa varsinaisista tiedoista on sensuroitu.

Julkaistujen tietojen keskeinen ydinasia on yhdenmukainen AOIMSG:n perustamiseen liittyvien julkistettujen sähköpostien kanssa, joihin viitataan “AOIMSG-pakettina USD(I&S):lle.” Suurin osa nimistä oli sensuroitu yksityisyyssyistä, vaikkakin muutama ei ollut, joista yksi vaikuttaa olevan ensimmäinen kerta kun DoD:n viranomaisen nimi on liitetty UAP-keskusteluihin.

Mark Elliott, teknisen kokoelman johtaja

Mark R. Elliot, joka toimii teknisen kokoelman johtajana tiedustelusta vastaavan puolustusministerin alivaltiosihteerin toimistolla, paljastettiin nimien joukossa eikä sitä oltu sensuroitu julkaisuun.

Elliotin LinkedIn-profiilin mukaan, hän on “Innovatiivinen ylempi johtaja, jolla on pitkä kokemus monimutkaisten ja dynaamisten tiedustelu- ja kyberturvallisuusorganisaatioiden johtamisesta.”

Toinen nimi on ollut aiemmin mainittu samoissa yhteyksissä, vaikka hän on jäänyt huomiotta. Matthew Cummings, joka Potomac Officer’s Clubin bionsa mukaan toimii vanhempana neuvonantajana MASINT-, GEOINT- ja erikoisohjelmissa Yhdysvaltain puolustusministerin kansliassa.

Cummingsin nimi tuli ensi kertaa julki Black Vaultin FOIA-tapauksessa elokuussa 2021.

FOIA-tapauksissa  DODOIG-2021-000805 ja DODOIG-2021-000811, Cummingsin nimi on yhdessä sähköpostilistan nimistä, mutta häntä ei identifioitu sen enempää ja oli mahdotonta määrittää oliko hänellä mitään roolia UAP-ohjelmissa, vai oliko hän listalla vain tiedotustarkoituksissa.

Hänen nimensä tulee esiin myöhemmin, mutta tällä kertaa enemmän tietoa on saatavilla.

Cummingsin koko nimi ja titteli näkyy uudemmassa FOIA-tietopyynnön vastauksessa, jossa turvaluokittelukohdassa yleensä nimi on sensuroitu.

Matthew Cummingsin on mainittu olevan apulaisjohtaja, tekninen kokoelma, eräässä julkistetussa dokumentissa turvaluokittelun kohdalla
Matthew Cummings, vanhempi neuvonantaja MASINT-, GEOINT-, ja erikoisohjelmissa puolustusministerin kansliassa

Kaikesta päätellen Cummings toimi Elliotin varamiehenä “teknisessä kokoelmassa”.

Tämän lisäksi Cummingsin nimi vilahtaa useita kertoja sähköposteissa, vaikkakin tiedot näistä ovat vähäiset.

Cummings todennäköisesti oli jossain roolissa AOIMSG:n alkuvaiheen toteutuksessa yhdessä Elliotin kanssa, mutta millaisessa, se ei ole tiedossa.

Eräs toinenkin sivu julkistettiin, joka ei vaikuta olleen kansan nähtävillä aiemmin.

FOIA-julkaisussa oli mukana kesäkuun 24. päivän 2021 sekä marraskuun 23. päivän 2021 muistiot apulaispuolustusministeriltä, kuten aiemmin mainittua, mutta jälkimmäisen mukana tuli “henkilöstön tiivistelmä”, jossa avattiin viraston eri komponenttien toimintaa DoD:lla, jotka ovat olleet roolissa ja tarjonneet koordinaatiota ja palautetta AOIMSG:tä perustettaessa.

“henkilöstön tiivistelmä”

Näihin kuuluu puolustustiedustelun johtaja (vastatiedustelu, lainvalvonta & turvallisuus), puolustustiedustelun johtaja (tiedustelu & turvallisuusohjelmat & resurssit), puolustustiedustelun johtaja (sodankävijän tuki), kokoelmista ja erikoisohjelmista vastaava puolustustiedustelun johtaja (DDI-C&SP), johdon sihteeri sekä muita.

(Huom: “OGCI”-akronyymi on tuntematon tätä artikkelia kirjoitettaessa. “OGC” on DoD:n Office of General Counsel, kuitenkin  “OGCI” vaikuttaa olevan akronyymi jota ei ole listattu minnekään, joten sitä ei voida määritellä tässä.)

“Tiivistelmässä” on “Tarkoitus” ja “Taustat” AOIMSG:n perustamiselle, mutta kokonaan sensuroituja ovat “Keskustelu” ja “Suositukset” -osiot.

Alareunassa on mainittu myös liitteet, jotka kuvaavat muutamat dokumentit, jotka myös Black Vault on saanut, mutta siinä siteerataan “Toteutusohjeiden luonnostelmaa (vain referenssiksi)”-dokumenttia, mikä vaikuttaa olevan yksi julkistamatta jätetyistä dokumenteista.

Vaikka Black Vault olikin pyytänyt DoD:lta lisätietoja siitä miten paljon tietoja oli jätetty julkistamatta, mitään vastausta ei ole saatu tämän artikkelin julkistamiseen mennessä, vaikka tiedostojen nimet saattavat antaa jotain osviittaa.

FOIA-tietopyyntövastauspaketti koostui 7:stä PDF-tiedostosta, joista yksi oli FOIA-julkistuskirje (toinen oli alkuperäinen pyyntö, joka ei näy allaolevassa kuvakaappauksessa), kun taas loput olivat dokumentteja, jotka on ladattavissa alta.

Tiedostojen nimet:

Kuten näet, julkistetut tiedot on numeroitu — 1, 2, 3, 5 ja 10. Tämän perusteella, tiedostot 4, 6, 7, 8 ja 9 puuttuvat, todennäköisesti näiden sivumäärä on yhteensä 23 sivua.

The Black Vault on jättänyt valituksen tarkoituksenaan saada julkistamatta jätetyt paperit julkaistuksi, ja ne tullaan julkaisemaan kun ne on saatavilla. Lisäksi uusi tapaus jätettiin 24.11.2021-17.12.2021 väliseltä ajalta (DoD korjasi päivämäärät pian tämän julkaisun jälkeen).

###

Dokumentit

22-F-0224.pdf [29 sivua, 6.6MB]

 

Artikkelin julkaissut The Black Vault

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.