Harvinainen Norman Oliverin kirjanen ’Sequel to Scoriton’ valottaa ’kuuluisaa’ UFO-tapausta

Kirjoittanut Isaac Koi

Eileen Bucklen kirja ”The Scoriton Mystery” (1967) kuvaa tutkimuksia, joissa tarkastellaan Ernest Arthur Bryantin väitteitä siitä, että hän olisi tavannut venuslaisia olentoja huhtikuussa 1965 Scoritonissa, Devonissa (UK). Yksi avaruusolennoista, jonka Bryant väitti tavanneensa, sanoi nimekseen ”Yamski”, ja olento vihjasi, että tämä olisi ollut kontaktihenkilö George Adamskin reinkarnaatio.

Jerome Clark, huikean ”UFO Encyclopedia”:n kirjoittaja, on kuvannut Scoritonin tapausta ”pahamaineisena” [UFO Updates -sähköpostilistalla 14.2.2008]. Rich Reynoldin ”UFO Conjecture(s)”-blogin artikkeli vuodelta 2007 kuvasi Scoritonin tapausta ”mysteeriksi” sekä ”kuuluisaksi”.

Vuosi kirjan julkaisun jälkeen, BUFORAn Norman Olivierin lisätutkimuksista kirjoitettiin kirjasessa ”Sequel to Scoriton”. Siinä hänen poikansa tiivisti isänsä jatkotutkimuksien kannan. Norman Oliverin poika on kommentoinut myöhemmin: ”Ei ollut epäilystä siitä etteikö se ollut huijaus ja sellainen jota koittaa ajaa henkilöt (joiden nimiä hän ei voinut mainita ilman vedenpitäviä todisteita), joiden tulisi tietää paremmin, syistä joita on vaikeaa kuvitella”.

Norman Oliver menehtyi hiljattain. Norman Oliverin poika sai haltuunsa joitain kappaleita kirjasesta hänen käydessään läpi tavaroita ja hän lahjoitti ne AFUlle Ruotsiin. Hän mainitsi minulle, että hänen isänsä ”näki paljon vaivaa ja käytti apljon aikaa (sekä rahaa) tutkimuksiin… todellakin se vei kaiken hänen ylimääräisen aikansa monina vuosina.” Hänen isänsä ilmeisesti ”suututti kirjan kustantajat, jotka hän ja edesmennyt Eileen Buckle julkaisivat tästä tarinasta, puhumattakaan Eileenin omasta tarinasta, vaatimalla, että totuus kerrottaisiin ja he julkaisisivat jatko-osan itse.”

Norman Oliverin pojan luvalla tämä erittäin harvinainen kirjanen on nyt skannattu ja ladattu AFUn verkkotietokantaan Ruotsissa.

Ottaen huomioon tuoreemmat debatit UFO-kohtaamisten mahdollisesti aiheuttamista vammoista, on kiinnostavaa lukea tästä kirjasesta eroavia näkökulmia syistä ja seurauksista Bryantin aivokasvaimelle. Norman Oliverin mielestä tapahtumat olivat Bryantin päästään sepittämiä, ja ne ilmaisivat mielipidettä, jossa ”huoli” kiinnijäämisestä ”aiheutti sen että kasvain aktivoitui tänä tiettynä aikana”.  John Cleary-Baker (silloinen BUFORAn lehden päätoimitta) kysyi ”oliko kasvain vastuussa UFOista vai olivatko UFOt vastuussa kasvaimesta?” Kapteeni Ivan Mackay (silloinen BUFORAn puheenjohtaja) ehdotti, että Bryant oli saattanut ”nähdä läheltä UFOn, joka on joko aiheuttanut kasvaimen tai kiihdyttänyt syntymässä olevan kasvua”.

 

Artikkelin julkaissut isaackoiup.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.