In Memoriam: John Lear

LAS VEGAS (KLAS) — Nevadalaisen lentäjän John Learin kuolema tiistaina sai laajalti huomiota lentämisen ja salaliittojen piireissä. Lear tunnettiin UFO- ja Area 51 -väitteistään, mutta myös hänen elinikäisestä lentoharrastuksestaan.

UFO-tutkija John Lear kertoo ‘On the Record’-ohjelmassa avaruusolennoista — osa 1

“Useimmat ihmiset luulevat, että olen täysi sekopää ja olen OK sen kanssa”, Lear kertoi 8 News Now’lle vuonna 2007.

KLAS-TV:n toimittaja George Knapp haastattelee John Learia. (KLAS)

Häntä ei kiinnostanut jos ihmiset hyökkäsivät häntä kohtaan hänen sanomisistaan. Itse asiassa, hän oli siitä voimissaan. Hänet tunnetaan “salaliittojen kummisetänä”, mutta kuka tahansa joka on käynyt kierroksella hänen täyteen ahdetussa kodissaan tietää, että Lear tiesi paljosta muustakin kuin huhupuheista. Nuo seinät olivat hänen elämänsä museo, kuvia kuuluisien ja tuntemattomien kanssa, kuvia hänen lentämistään lentokoneista, salaisista paikoista ja projekteista joita hän oli tutkinut. Katumus ei ollut sana jonka hänen suustaan olisi kuullut sanottavan.

George Knapp: “Tekisitkö kaiken uudestaan samalla tavoin.”
John Lear: “Tarkalleen samalla tavalla.”

Lear oli maailmankuulun miehen poika. Hänen isänsä Bill Lear loi Lear-jumbojetin ja keksi 8-raiturinauhurijärjestelmän. John päätti kulkea omia polkujaan ja hän ryhtyi lentäjäksi, ja hänestä tuli osaava pilotti jo nuorella iällä. Hän sai useita maailman ennätyksiä kaikenlaisilla lentokoneilla. Hänen uskalias elämänsä maksoi hänelle hinnan — vakavia lento-onnettomuuksia, joista hänen ei olisi edes pitänyt selvitä.

Vietnamin sodan aikaan hän lensi rahtikonetta CIA:lle ja jatkoi lentämistä eri puolille maailmaa, joissa oli levototnta. Hänen kontaktinsa ilmailun maailmaan olivat lukuisat, ja Lear kiinnostui salaisista lentokoneista ja projekteista. 80-luvulla hän ja muutama muu ystävä alkoivat väijyä salaista tukikohtaa Nevadan autiomaassa, paikkaa josta tuli myöhemmin maailmankuulu.

Lear auttoi KLAS-TV:ta julkaisemaan jutun salaisesta lentokoneesta, joka oli tutkalle näkymätön. 80-luvun puolivälissä hän alkoi kuulla tarinoita UFO-salailuista, ja ei niin yllättävästi löi kädet saveen ja esiintyi useissa medioissa puhumassa ideoistaan.

“Siellä on aina käynnissä jotain, jokin salainen projekti”, Lear sanoi.

Maaliskuussa 1989 hän meni pienen porukan kanssa Area 51:n laitamille. Kolme keskiviikkoiltaa putkeen he katselivat hehkuvien lautasten nousua Papoose Lake -kuivajärven ympäröimien vuorten yläpuolelle.

Maaliskuun 29. päivänä 1989 Lear ja hänen ystävänsä kuvasivat videon tästä kohteesta, hehkuvasta lautasesta joka nousi laitosrakennuksesta jota virallisesti ei ollut olemassa. Ironista kyllä, maaliskuun 29. päivä oli sama päivämäärä, jolloin John myöhemmin kuoli Las Vegasin kodissaan vuosia myöhemmin.

Aavikkotarkkailua ehdottanut henkilö oli tiedemies, joka työskenteli Papoosella lentävien lautasten parissa. Häntä haastateltiin televisioon toukokuussa 1989.

Myöhemmin samana vauonna Learin ystävän identiteetti tuli julki. Bob Lazarin väitteet laittoivat Area 51:n kartalle, inspiroivat elokuvia, TV-ohjelmia ja kokonaisia liiketoiminnan aloja Nevadan niinkutsutulla Extraterrestrial Highwaylla. (toim. huom. Lear on itse sanonut, että hän toi Area 51:n julki ensimmäisenä. Bob Lazar tapasi Johnia ja kuunteli hänen sanomisiaan.)

Hänen terveytensä heikkeni hänen myöhempinä vuosinaan. Hän ei enää voinut lentää, mutta jatkoi tarinoiden kertomista yhä härskimmistä salaliitoista, ja hän nautti niiden aikaansaamasta huomiosta.

John Lear (KLAS)

Sekavat tarinat eivät haitanneet Johnin huikeaa elämää. Lopussa John tajusi saaneensa synninpäästön.

“Ainoa mitä voin sanoa teille on, että kun löytää totuuden niin monen vuoden jälkeen, sitä katsoo taakseen ja miettii, hitsi, se ukko oli oikeassa.” Voit katsoa videon tästä linkistä.

Lear ohjeisti tytärtään jättämään viestinsä hänen kuolemansa jälkeen.

“Sanokaa niille, että John Lear on lähtenyt seuraavalle seikkailulleen.”

Learin kuoleman jälkeiset lausunnot

Bob Lazar:
“John oli minulle hyvä ystävä 30 vuoden ajan — jos olit tarpeeksi onnekas ja tunsit hänet, tiesit että hän oli unohtumaton ja uniikki ihminen. Jos häne ei saanut sinua pohtimaaan asioita, ainakin hän sai sinut hymyilemään. Todella kaipaan häntä.”

toimittaja Jim Goodall:
“John Lear  tuli elämään vähän vajaa puoli vuosisataa sitten alkuvuodesta 1973.

Yksi Johnin lempitempuista oli esittää, että hän oli raivoissaan sinulle jostain mistä et tiennyt mitään. Hän melkein vaahtosi suusta. Mutta piti katsoa silmiä.

Jos huomasit silmissä “John Lear”-hehkun, silloin tiesit hänen vedättävän sinua. Ja kun hän jäi kiinni, hän nauroi sydämellisesti vatsansa pohjasta.”

Learin ystäväs Gene Huff:
“Jos John Lear ei viihdyttänyt, opettanut tai hämmentänyt sinua, et ole koskaan puhunut hänelle! Ufologia ei ole sama ilman häntä.”

Jeremy Corbell, filmintekijä:
“John Lear oli legenda sekä ilmailualalla saavutuksistaan sekä hänen dynaamisista kontribuutioistaan UFO-mysteerin tutkimuksissa. Kaikki minkä me nykyään näemme UFO-alalla, siitä ei olisi mikään mahdollista ilman John Learia. Hän oli vertaansa vailla.”

Tytär julkaisi FB-viestin

John Learin tytär sanoi, että hänen isänsä pyysi postaamaan viestin Facebook-sivulleen, kun hän poistuisi seuraavaan elämään.

“Enkeleille sallitaan muutama virhe, mutta hän ei yrittänyt väärinkäyttää tuota etuoikeutta.”

 

 

Artikkelin julkaissut Mystery Wire

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.