In memoriam Ademar Jose Gevaerd (1962-2022)

kirjoittanut Gary Heseltine

In memoriam Ademar Jose Gevaerd (1962-2022)

Tapasin AJ:n (häntä kutsutaan tällä nimellä) arviolta vuonna 2003 kun hän ja minä olimme puhujia Betty Meylerin järjestämässä konferenssissa Dublinissa, Irlannissa. Meillä heti synkkasi ja me pysyimme ystävinä siitä lähtien.

Hän oli loistava UFO-tutkija, lehden omistaja/päätoimittaja (Revista UFO Magazine) sekä konferenssijärjestäjä, hän oli lämmin, hauska, antelias mies terävällä huumorintajulla, ja kaipaan häntä suuresti.

Ufologina hän oli vertaansa vailla ja hänen kykynsä järjestää suuria kansainvälisia kongresseja Brasiliassa jättää suuren aukon alalle hänen jälkeensä. Hänen konferenssit olivat logistisia mestariteoksia, joissa usein oli yli 30 puhujaa. Britanniassa pienempiä kansainvälisiä tapahtumia järjestäneenä voin sanoa, että hänen konferenssinsa olivat valtavia.

Kovinkaan moni ei tajua, että hän oli biologian ihmelapsi, joka 20-vuotiaana käänsi selkänsä tieteelle seuratakseen intohimoaan UFO-tutkimuksen alalla, ja ajan mittaan hänestä tuli maailmankuulu johtava eteläamerikkalainen ufologi. Alan menetykset hänen poissaolostaan ovat mittaamattomat.

Hän teki arvokasta työtä Operation Praton (Colares), Varginhan ja Brasilian ‘Lautasten yön’ parissa, sekä yksityistä tutkimusta Amatsonin alueen alkuperäiskansojen UFO-havainnoista.

AJ:lla oli myös oikean elämän intohimo tutkia viljakuvioita ja useimpina vuosina hän vietti muutaman päivän Britanniassa tekemässä tutkimusta Wiltshiressa.

Hän oli myös korvaamaton solmittaessa suhteita Brasilian valtioon ja armeijaan UFO-aiheessa. Tämä johti siihen, että hänet pyydettiin antamaan todistus vuoden 2013 Citizens Hearingissa Washingtonissa, jossa tapasimme jälleen.

Vuonna 2015 kutsuin hänet puhumaan UFO Truth Magazinen konferenssiin Holmfirthiin, Britanniaan, jossa annoin hänelle kauan ansaitun elämäntyöpalkinnon.

Traagisesti samana vuonna hänen kaunis tyttärensä Daniela menehtyi auto-onnettomuudessa, ja tällä oli perustavanlaatuinen vaikutus hänen elämäänsä. He olivat omistautuneita toisilleen, ja hänen tyttärensä oli myös henkilö, joka auttoi häntä järjestämään hänen elämäänsä ja konferenssejaan, ja kuten monet muut häntä ennen, ei koskaan päässyt yli Danielan ennenaikaisesta kuolemasta.

Vuonna 2018 me löysimme toisemme jälleen kerran, kaikista paikoista Venäjällä Moskovassa, tapaamisessa Kiinan UFO-paljastusryhmän kanssa, mikä lopulta epäonnistui, mutta se johti ICERin (International Coalition for Extraterrestrial Research) perustamiseen, jonka yksi perustajajäsenistä hän oli.

Hänen asemansa ufologiassa hänen maassa oli sellainen, että hänet pyydettiin järjestämään monia puhujia, itseni mukaanlukien, briiffaamaan Brasilian senaattia suorassa TV-kuulemisessa, joka pidettiin kesäkuussa 2022. Se oli tunnustus hänen ahkerasta työstään, jolla hän on asiaa ajanut, sekä hänen työnsä huipentuma monilla tavoilla, mielestäni se oli hänen suurin saavutuksensa.

Kuitenkin jo tuolloin hänen terveytensä oli rapistumassa ja olin järkyttynyt hänen fyysisen kuntonsa romahduksesta sen jälkeen, kun olin hänet viime kerralla Moskovassa tavannut.

Vaikka luennot, lehden julkaisu ja konferenssien järjestäminen jatkuivat, niinkuin myös hänen rakkautensa hänen kahta poikaansa Danielia ja Pedroa kohtaan, hänessä oli kuitenkin aina surua hänen tyttärensä kuoleman jälkeen, hän kamppaili menetyksestä aiheutuneiden alkoholi- ja mielenterveysongelmien kanssa, jotka rasittivat hänen kehoaan ja hänen terveytensä alkoi rapistua.

Loppusanoina, Ademar Jose Gevaerd oli todellinen brasilialaisen, eteläamerikkalaisen ja maailman ufologian legenda. Hän oli elämää suurempi hahmo, joka oli tehnyt mahdottoman paljon työtä, jota kunnioitettiin universaalisti, ja hänen poismenoaan surraan ympäri maailman.

Hyvästi ystäväni, kaipaan keskustelua kanssasi.

Gary Heseltine, UFO Truth Magazinen päätoimittaja

 

Artikkelin julkaissut Gary Heseltine

 

Lue myös:

AJ Gevaerd esittää salailun lopettamista kansainvälisessä UFO-kongressissa

Kiinasta San Marinoon — Tarina YK:n UFO-paljastuksen taustalla

Näin Brasilian senaatin UFO-kuuleminen meni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.