Four pillars

Jan Harzan pidätettiin, Ranskan MUFON lopettaa toimintansa

VIRALLINEN TIEDOTE

Heinäkuun 15. päivänä 2020 VALENSOLEssa

Hei,

Heinäkuun 14. päivän iltana 2020 saimme kuulla, hämmästyneinä, Jan Harzanin, USA:n MUFONin johtajan, pidätyksestä, äärimmäisen vakavin perustein.

Kuten MUFON US huomauttaa, nämä seikat koskettavat ainoastaan häntä itseään henkilönä, eikä UFO-tutkijoiden organisaatiota, joita ei voida pitää vastuullisena tässä asiassa.

Kuitenkin, kaikkien seikkojen vakavuuden johdosta, jotka me tuomitsemme, me välittömästi lopetamme kaiken MUFON FRANCEn toiminnan.

Yhdistyksemme säännöt 1901 ovat täysin riippumattomia MUFON US:sta sekä juridisesti että rahallisesti, ja me valitsemme pysyä riippumattomina. Näin me kykenemme jatkamaan tutkimusta ja toimimaan omissa nimissämme.

Lisätietoja saatte viralliselta tiedotevideolta, joka on tässä liitteenä.

Kiitos ymmärryksestänne.

Pascal FECHNER & Camille FOUQUART

Artikkelin julkaissut MUFON France

 

UFO-järjestön johtaja pidätetty epäiltynä seksin ostamisesta alaikäisenä esiintyneeltä etsivältä

Harzanin pidätys tehtiin julkiseksi tiistaina 14.7.2020 Huntington Beachin poliisiaseman (HBPD) Facebook-sivuilla. Postauksessa poliisi ilmoitti pidättäneensä Harzanin ja toisen miehen, joiden molempien epäillään ”ottaneen kohteekseen alaikäisiä tyttöjä internetissä.”

Harzan pidätettiin osana tehostettuja toimia, joita Huntington Beachin poliisin tiedottaja kuvaili Newsweekille.

”Epäilty halusi maksaa alaikäiselle tavatakseen hänet ja harrastaakseen seksiä hänen kanssaan, ja kun epäilty suostui tapaamaan oletetun alaikäisen, etsivät pidättivät hänet”, HBPD sanoi Facebookissa.

Vastauksena Newsweekin esittämiin kysymyksiin Harzanin roolista MUFONissa, organisaation hallitus julkaisi tiedotteen, jossa sanottiin Harzanin “välittömästi” olevan “poissa mistään roolista organisaatiossa”.

“Tuoreiden tapahtumien valossa Jan Harzan on pysyvästi poistettu Mutual UFO Networkin (MUFON) johtajan virasta”, lausunnossa luki. “MUFON on sitoutunut sen ydintehtävään: tutkimaan UFOja ihmiskunnan hyödyksi. Tämä tehtävä on suurempi kuin ketään henkilö tai MUFONin jäsen ja se ylittää kaikki muut huolenaiheet. Me menemme eteenpäin ja keskitymme tehtäväämme.”

Newsweek tavoitteli myös Harzania, entisen MUFON-sähköpostiosoitteensa kautta, mutta ei saanut vastausta tämän jutun julkaisuun mennessä eikä voinut varmistaa onko Harzanilla edelleen pääsy posteihinsa.

Vuonna 1969 perustettu Midwest UFO Network -niminen organisaatio joutui skismaan nyt lakkautetun Aerial Phenomena Research Organizationin kanssa, ja on nyt nimetty MUFONiksi. Sillä on nykyään noin 4000 jäsentä ja 500 tutkijaa, jotka tallentavat ja luetteloivat havaintoja epätavallisista ilmiöistä ympäri maailman, mm. paikallisyhdistys jokaisessa USA:n osavaltiossa.

Vaikka järjestöä on kritisoitu sen pseudotieteellisistä käytännöistä ja salaliittoteoretisoinnista, järjestö jatkaa edelleen Maan ulkopuolisen elämän etsinnän ja UAP-tutkimuksen (eli UFOjen) yhtenä tunnetuimmista tahoista. MUFONia ovat lainanneet sekä faktapohjaiset tahot kuten History Channelin UFO Hunters sekä Ancient Aliens, ja se mainittiin toistuvasti myös Salaisissa Kansioissa.

Fiktionaalinen Maahan syöksyneen lentävän lautasen tutkimuspaikka, joka oli pystytetty 'Salaisten Kansioiden' promoamista varten Los Angelesiin, Kaliforniaan vuonna 2016. Kuva: Michael Tullberg/Getty Images
Fiktionaalinen Maahan syöksyneen lentävän lautasen tutkimuspaikka, joka oli pystytetty ’Salaisten Kansioiden’ promoamista varten Los Angelesiin, Kaliforniaan vuonna 2016. Kuva: Michael Tullberg/Getty Images

Harzan, joka aiemmin työskenteli johtoasemassa IBM:llä, otti vastaan UFO-järjestön johtajan tehtävät vuonna 2013. Hänen biossaan — joka on poistettu MUFONin kotisivuilta — Harzan kuvaa nähneensä UFOn lapsena, joka tuli 10 metrin päähän ennen “pois kiitämistä horisonttiin”, “ilman minkäänlaista voimanlähdettä tai mitään muuta kuin pelkkä humiseva ääni”. Työssään Harzan valvoi verkkoon tapausluettelon luomista, jolla parannettaisiin UFO-raportointia ja datan keruuta.

Vuonna 2018 Newsweek raportoi MUFONin viranomaisten ja korkean profiilin järjestölle lahjoittaneiden rasistisista, antisemitistisista ja muista äärimmäisistä mielipiteistä. Raportoinnin yhteydessä Harzan kertoi Newsweekille toiveistaan, että UFO-tutkimus voitaisiin ottaa “planeetan elämän parantamisen” käyttöön sekä hänen uskomuksestaan, että tulevat paljastukset avaruusolennoista ja salaisista teknologioista johtaisivat Star Trekin kaltaiseen avaruusmatkailuun tulevina vuosikymmeninä.

“Joku päivä me tulemme olemaan tähdissä keskenämme”, Harzan sanoi Newsweekille tuolloin. “Meistä tulee avaruusolentoja.”

MUFONin johdossa Harzanin korvaa David MacDonald, Ohion lentäjäkoulun omistaja ja MUFONin hallituksen jäsen.

 

Artikkelin julkaissut Newsweek

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.