Joitain yksityiskohtia New Yorkerin UFO-artikkelista

Kirjoittanut Keith Basterfield

Artikkeli

Journalisti Gideon Lewis-Krausin pitkähkö artikkeli julkaistiin 30. huhtikuuta 2021 digiversiona, ja myöhemmin 10. toukokuuta 2021 printtiversiona, viikkolehti New Yorkerissa. Koska UAP-materiaalia on viime aikoina ilmestynyt paljon, artikkelin julkaisun aikaan luin sen nopeasti, ja sitten talletin myöhempää tarkastelua varten. Nyt on tullut aika käsitellä sitä, ja esittelen jotain minulle uutta infoa.

Artikkeli tarjoaa yleiskatsauksen valikoidusta ilmiön historiasta sekä biografisia lähteitä useista keskeisistä alan tekijöistä. Yksityiskohtaisemmin asiaa käsitellään journalisti Leslie Keanin, ’debunkkaaja’ Mike Westin ja lasvegasilaisen liikemiehen Robert Bigelow’n biografioiden kautta.

Minulle uutta infoa

Mitä uutta sain tietää artikkelista?

1. En tiennyt monista Leslie Keanista kerrotuista yksityiskohdista. En tiednnyt esimerkiksi, että kesäkuussa 2011 John Podesta, presidentti Clintonin entinen henkilöstöpäällikkö:

”…pyysii Keania pitämään luottamuksellisen esityksen Podestan perustamalle think tankille, Center for American Progressille.” Yleisöön kerrottiin kuuluneen ”…viranomaisia NASAsta, Pentagonista ja liikenneministeriöstä, sekä kongressin työntekijöitä ja eläköityneitä tiedustelu-upseereja…”

Leslie Kean

 

2. En ollut kuullut ’debunkkaaja’ Mike Westin taustoista, siitä miten hän päätyi UAP-tutkimukseen. Erityisesti huomioni kiinnitti rivi, joka Lewis-Krausin mielipiteen mukaan on, että:

”Hän vaikutti kyvyttömältä näkemään, että joku saattaisi löytää turvaa siitä ajatuksesta, että me emme ole yksin universumissa, josta me lopulta tiedämme varsin vähän.”

3. Bigelow Aerospace Advanced Space Studies (BAASS), osana Defense Intelligence Agencyn Advanced Aerospace Weapon System Applications -ohjelman (AAWSAP) sopimuksta, tuotti 494-sivuisen  ”kymmenkuukautisraportin.” En ollut aiemmin kuullut, että:

”Kuten entinen valtion viranomainen oli minulle kertonut,  ”Raportti oli saapunut tänne ja luin koko tekstin ja välittömästi pidin sen julkaisemista katastrofina.”

Lukijat muistanevat, että Saksassa nyt asuva amerikkalaistutkija Tim McMillan raportoi nähneensä kopion koko dokumentista, saaneensa sen joksikin aikaa lainaan muistiinpanojen tekemistävarten. Muutamat muutkin ovat paljastaneet lukeneensa sen. Tutkijoita on ihmetyttänyt, että dokumenttia ei vielä ole julkaistu kaikille. Huomautan, että useat FOIA-tietopyynnöt DIA:lle ovat pyytäneet kopiota tästä dokumentista, mutta niihin ei vielä ole vastattu, vaikka ne on laitettu menemään jo vuonna 2018.

4. Tiesin, että 4. lokakuuta 2017 pidettiin tapaaminen Leslie Keanin ja Luis Elizondon välillä, jossa puhuttiin Advanced Aerospace Threat Identification Programista (AATIP). Kuitenkaan en muista kuulleeni, että osanottajiin kuului myös Hal Puthoff ja Jim Semivan, jotka olivat mukana To The Stars Academy of Arts & Sciencessa (TTSA).

5. Keanin ja muiden artikkelissa vuonna 2017, jossa paljastettiin AATIP:n olemassaolo, sanottiin myös:

”…mutta entinen Pentagonin viranomainen jokin aika sitten vihjasi, että tarina oli monimutkaisempi: hänen paljastamansa ohjelma ei merkinnyt paljoakaan verrattuna siihen tarinaan jonka hän oli laittanut liikkeelle. Laajalle levinnyt kiinnostus siihen ideaan, että valtiota kiinnosti UFOt, oli inspiroinut valtiota ainakin kiinnostumaan nyt UFOista.”

6. Me tiedämme, että vuoden 2017 loppuun mennessä AATIP:n portfolio oli annettu ”…siviilitiedusteluviranomaiselle, jonka arvo oli asteikolla verrattavissa kahden tähden kenraaliin.” Kuitenkin artikkeli paljastaa, että:

”Hän kanavoi mediahuomion esittääkseen, että ilman prosessia jolla käsitellä kategorisoimattomia havaintoja, jäykkä byrokratia jättäisi huomiotta kaiken sellaisen mikä ei noudattaisi standardikaavaa.”

”Se mitä me tarvitsemme”, entinen Pentagonin viranomainen sanoi, ”on jotain sellaista kuin syyskuun 11. päivän jälkeiset fuusiokeskukset, jossa puolustusminiseriön kaveri voi jutella FBI:n kaverille ja NRO:n kaverille.”

7. Vuoden 2004 Nimitzin havainnoista:

”Nimitzin kohtaaminen ei muuttunut virallisen tutkimuksen kohteeksi kuin vasta vuosia tapauksen jälkeen, kun harhaileva kansio päätyi jonkun sellaisen työpöydälle, joka päätti että tätä kannattaa tutkia.”

Tämä tukee aiempaa informaatiota siitä, että vaikka joku oli siivonnut datan tapahtuman ajoilta, ylemmällä taholla ei suoritettu mitään tutkimusta.

8. Mick Westin näkemyksistä puhuttaessa koskien pilottien havaintoja USS Princetonilla marraskuussa 2004:

”Entinen Pentagonin viranomainen vakuutti minulle, että Westillä ”ei ole koko kuvaa tilanteesta. On dataa jota hän ei koskaan tule näkemään — on paljon enemmän mitä saatoin ottaa mukaan rajatussa ympäristössä.”

9. Elizondon jatkajasta AATIP:ssa:

”Elizondo ei koskaan saanut Mattista jututettavakseen, mutta hänen seuraajansa onnistui saada välitettyä briiffaukset puolustusministeri Mark Esperin pöydälle, sekä myöskin senaatin tiedustelukomitealle, kansallisen tiedustelun johtajalle, senaatin asevoimakomitealle ja usealle pääesikunnan työntekijälle.”

8. syyskuuta 2020 japanilaisten pitämässä lehdistötilaisuudessa oli mainintaa siitä, että UAP-aiheesta oltiin puhuttu Japanin ja USA:n välillä, kun ministeri Esper oli Guamissa. Näin yllämainittu briiffaus on pakostakin pidetty ennen syyskuun 8. päivää 2020.

Entinen kansallisen tiedustelun johtaja John Ratcliffe palveli pestissään toukokuusta 2020 tammikuun 20. päivään 2021. Maria Bartiromon haastatellessa häntä FOX TV:llä 19. maaliskuuta 2021 hän sanoi:

”Itse asiassa halusin tuoda tämän informaation julki ennen lähtöäni hommista.”

John Ratcliffe

 

10. Blumenthalin ja Keanin heinäkuun 2020 artikkelissa mainitaan ”sarja julkisia luentokalvoja” koskien ”Maan ulkopuolelta tulleiden”  ”Maahan syöksyneiden alusten noutoja.”

”Entinen Pentagonin viranomainen kertoi minulle, että hän piti Keanin todisteita vaillinaisina. ”Leslien luentokalvoilla on ilmaisuja joita me emme käytä — tavaraa jota me emme koskaan sanoisi”, hän sanoo. ”Se ei pääse hajutestistä läpi.”

 

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.