Julki tulleet NRO-dokumentit kertovat UAP-toimikunnasta

The Black Vault on saanut käsiinsä UAP-raportin salaisen osuuden osia turvaluokitellusta UAP-raportista, joka annettiin kongressille kesäkuun 25. päivä 2021. Juuri julki tulleet National Reconnaissance Officen (NRO) dokumentit valaisevat heidän osuuttaan raportissa, sekä armeijan eri asehaarojen ja tiedustelupalvelujen tekemää UAP-tutkimusta.

tri. Christopher J. Scolese, NRO:n 19. johtaja (DNRO)

The Black Vault jätti NRO:lle FOIA-tietopyynnön 22.7.2021. Se sai FOIA-tapausnumeron F-2021-00164, joka lähetettiin NRO:n johtajan Christopher Scolesen postilaatikkoon.

Pyynnössä erityisesti haluttiin:

“… kopio kaikista sähköposteista, joiden lähettäjä tai vastaanottaja on ollut NRO:n johtaja Christopher J. Scolese, jotka sisältävät seuraavia lauseita tai sanoja: “Unidentified Aerial Phenomena” ja/tai “Aerial Phenomenon” ja/tai UAP ja/tai UFO ja/tai “Unidentified Flying Objects” ja/tai UAPs ja/tai UFOs ja/tai “UAP Task Force”.

Pyyntö tavoitteli kaikkia sähköposteja tai liitetiedostoja tai molempia, jotka ovat joko luokittelemattomia tai turvaluokiteltuja.

Tuloksena oli pinkka dokumentteja, joista suurin osa on HUIPPUSALAISEKSI luokiteltuja. Suurin osa julkistetuista dokumenteista oli sähköposteja, joiden otsikkona oli “UAP-toimien status”, lähetettiin 9.6.2021, vain viikkoja ennen The Black Vaultin FOIA-tietopyyntöä.

Thomas B. Bowman osoittautui NRO:n viralliseksi kontaktihenkilöksi UAP-toimikunnan suuntaan. Hänen lähettämä sähköposti on alunperin luokiteltu huippusalaiseksi, ja se oli osoitettu johtaja Scoleselle, mutta lisäksi myös tri. Troy E. Meinkille, NRO: johtavalle apulaisjohtajalle, sekä Kenraalimajuri Michael A. Guetleinille, NRO:n varajohtajalle.

Tämä sähköposti sisälsi useita tietoja, joista tässä on mainittu muutamia.

Ensinnäkin, se paljasti “kolme toimenpidettä” joita Bowman halusi painottaa.

Kuten tässä näkyy, se paljastaa ensi kerran, että NRO:n kontribuutio oli yhteensä neljä kappaletta informaatiota seitsemäntoistasivuisessa turvaluokitellussa UAP-raportissa. Toinen “toimenpide” on täysin sensuroitu kansallisen turvallisuuden syistä, mutta kolmas paljastaa, että puolustusministeriön ylitarkastaja (DoD/IG) haastatteli useaa upseeria NRO:n tehtäväjohdosta (NRO Mission Integration Directorate, MID). Tämä liittyi DoD:n ylitarkastajan arviointiin jossa käsiteltiin UAP-aiheen hoitamista, jonka auditointi aloitettiin toukokuussa 2021.

Toinen osio sähköposteista paljasti NRO:n panoksen salaiseen UAP-toimikunnan loppuraporttiin, joka annettiin kongressille. Siinä lukee seuraavaa:

NRO:n piti kuitata loppuraportin viimeisin versio, ja näin he hyväksyivät kontribuutionsa, ja tämä julkistettu sähköposti paljasti myös joitain aiemmin huippusalaiseksi luokiteltuja kontribuutioita raporttiin.

Vaikkakin se on ollut helppo olettaa jo ennen tätä julkistusta, raportti tiivistää kansallisen geospatiaalisen tiedustelun (National Geospatial-Intelligence Agency, NGA) keräämän GEOINT-tiedon ja kansallisen turvallisuusviraston (National Security Agency, NSA) keräämän signaalitiedon (SIGINT), joita on kerättu UAP-tutkimuksia varten. Molempien tiedustelupalvelujen mukanaolo viittaa siihen, että Amerikan vakoilusatelliitit ja siepatut viestintätiedot ovat UAP-mysteerin purkamisessa jonkinlaisessa roolissa.

Vaikka sähköpostista suuri osa pysyy edelleen TOP SECRET ja SECRET -luokiteltuina, ja tämän seurauksena sitä on rankalla kädellä sensuroitu, toinen osio joka ei ollut sensuroitu paljastaa pieniä yksityiskohtia DoD/IG: UAP-projektista sekä NRO:n tulevaisuuden mukanaolosta.

DoD/IG meinasi antaa tehtäväksi “datapuhelun” NRO:lle tehtäväksi arviolta kaksi viikkoa ennen sähköpostin kirjoittamista. Tämä kertoo siitä, että NRO on mukana paljon syvällisemmin DoD/IG:n auditoinnissa, mutta ei ole selvää mitä “datapuhelu” tarkoittaisi.

Tämän sähköpostin jälkeen oli kymmenen sivua sensuroitua tietoa, pääosin kansallisen turvallisuuden syistä, poikkeuksen (b)(1) mukaisesti. Nämä sivut saattavat kuvata sen mitä “datapuhelu” pitää sisällään, tai jotain aivan muuta. Voidaan vain spekuloida mitä meiltä on sensuroitu.

Tämän tietopyynnön tuloksena The Black Vault jätti useita tietopyyntöjä tämän tapauksen pohjalta. Noiden tapausten tulokset tullaan julkaisemaan heti kun ne saadaan.

FOIA-dokumentti kokonaisuudessaan on ladattavissa alta.

Dokumenttiarkisto

F-2021-00164.pdf [17 sivua, 1.3MB]

 

Artikkelin julkaissut The Black Vault

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.