Kanadan valtion kiinnostus UFOja kohtaan 2021-2024

kirjoittanut Keith Basterfield

Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa taustatietoa Kanadan hallituksen kiinnostuksesta tai kiinnostuksen puutteesta UAP:tä kohtaan vuosina 2021-2024.

Helmikuu 2021

Kanadalaisen CTV-televisiokanavan uutisjaoston CTV Newsin 18. toukokuuta 2022 julkaistussa artikkelissa kerrottiin, että konservatiivisen kansanedustajan Larry Maguiren toimiston mukaan sekä Maguire että toinen konservatiivinen kansanedustaja saivat 16. helmikuuta 2021 briiffauksen Luis Elizondolta.

Elizondoa siteerataan kyseisessä artikkelissa:

”Herra Maguire on täysin oikeassa huolestuneisuudessaan, koska hän tietää, että tällaisia raportteja tapahtuu… Mielestäni on tullut aika käydä avointa ja rehellistä vuoropuhelua tästä aiheesta ilman pelkoa kostosta, ilman leimautumista ja siihen liittyviä tabuja.”

Toukokuu 2021

Toimittaja Tristin Hopperin 10. toukokuuta 2022 julkaisemassa artikkelissa kerrottiin, että CTV Newsille oli hankittu asiaankuuluvia UAP:n asiakirjoja Access to Information Act -lain (tiedonsaantioikeuslaki), joka on Kanadan vastine Yhdysvaltain tiedonvälityksen vapautta koskevalle laille, avulla. Yksi näistä asiakirjoista oli 19. toukokuuta 2021 päivätty sähköpostiviesti silloisen puolustusministerin Harjit Sajjanin esikuntapäälliköltä George Youngilta, joka pyysi ministeriä saamaan tiedotuksen UAP:sta. Se kuului kokonaisuudessaan seuraavasti:

 

”Hyvää iltapäivää,

En odota olevani yksin huomatessani viimeaikaisten kommenttien lisääntymisen koskien UFOja kansainvälisessä mediassa, erityisesti USA:ssa.

UFOt ovat olleet entisen presidentti Obaman kommenttien keskipisteessä sekä kongressissa että avoimessa mediassa, joka sanoi saaneensa briiffausta UFOista. Huomautan myös tässä artikkelissa, että:

”Vuoden 2021 verovuoden tiedusteluvaltuutuslain komiteakommenttia koskevassa osassa määrättiin, että Yhdysvaltain tiedusteluvirastojen on luovutettava kongressille tunnistamattomia ilmailmiöitä koskevat salaamattomat raportit tämän vuoden kesäkuuhun mennessä.”

Tulisi odottaa, että välitön tietojen julkaiseminen USA:ssa tulee tuomaan pinnalle useita kysymyksiä sekä kotimaan asioista että puolustusasioihin liittyen, todennnäköisesti, kun otetaan huomioon Pentagonin keskeinen asema USA:ssa tulevassa raportissa.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen odotetaan toimittavan ensi kuussa kongressille raportin ”tunnistamattomista ilmailmiöistä”, mikä herättää uutta kiinnostusta ja spekulaatioita siitä, miten hallitus on käsitellyt salaperäisten lentävien esineiden havaintoja — ja onko niille olemassa mitään maallista selitystä. Kansallisen tiedustelupalvelun johtajan ja puolustusministerin laatiman salassapitämättömän raportin tarkoituksena on julkistaa, mitä Pentagon tietää tunnistamattomista lentävistä esineistä ja mitä tietoja tällaisista tapaamisista on analysoitu.

Tätä odotellessa on mielestäni järkevää pyytää ministeri Sajjanilta kattavaa briiffausta Kanadan näkökulmasta tähän asiaan. Toisin sanoen raportti kaikista CAF:n/DND:n tekemistä tutkimuksista, kaikista viime vuosina ilmoitetuista havainnoista, kaikista historiallisista tiedoista, jotka saattavat olla arkistoituna, yhteyksistä muiden hallitusten kanssa tässä asiassa ja kaikista muista asiaan liittyvistä tiedoista, jotka saattavat olla olennaisia. Toisin sanoen, käyttäkää mahdollisimman laajaa linssiä ja kertokaa meille kaikista Kanadan näkökulmista asiaan. Tarvitsemme tämän hyvin nopeasti, kun otetaan huomioon raportin julkaisemiselle Yhdysvalloissa asetettu aikataulu.”

Toinen 20. toukokuuta 2021 päivätty sähköpostiviesti everstiluutnantti Kris M Reevesiltä, maanpuolustusministerin sijaisen johtavalta sotilasneuvonantajalta, jonka tehtävänä oli valmistella tiedotusmateriaalia.

 

Tiedotusaineisto valmisteltiin, ja tiedotustilaisuus järjestettiin kesäkuussa 2021, tarkkaa päivämäärää ei tiedetä. Saatu FOI-aineisto sisälsi viisi tiedotusdiaa, jotka ovat seuraavat:

 

 

 

 

Lokakuu 2021

Edellä mainitussa 18. toukokuuta 2022 julkaistussa artikkelissa todettiin myös, että oli järjestetty kaksi muuta tiedotustilaisuutta, tällä kertaa yhdysvaltalaisen organisaation toimesta.

1. Lokakuun 20. päivänä 2021 pidetty tiedotustilaisuus liberaalipuolueen parlamentin jäsenelle, jonka järjestivät UAP-tutkimuksen tieteellisen koalition (Scientific Coalition for UAP Studies) jäsenet. Näihin jäseniin kuuluivat Robert Powell sekä Chris Mellon.

2. 28. tammikuuta 2022. Esittelijöitä ei ilmoitettu.

Konservatiivien kansanedustaja Larry Maguire

Parlamentin jäsen Larry Maguire kirjoitti hiljattain, 13. toukokuuta 2022, mielipidekirjoituksen otsikolla ”UAP:t ovat todellisia, ja Kanadan pitäisi ottaa ne vakavasti”. Kirjoituksessa todettiin seuraavaa:

 

”…on aika vaatia hallitukseltamme toimia. Lisäksi niiden on aika toimia avoimesti ja läpinäkyvästi tiedeyhteisön kanssa… Viime vuonna tapasin Elizondon saadakseni lisätietoja UAP:sta ja ymmärtääkseni asiaa paremmin. Vaikka en päässytkään käsiksi salaisiin tietoihin, se oli hyvä tilaisuus esittää joitakin syvällisiä kysymyksiä… Kun tiedämme kaiken tämän, kaksi loogisinta kysymystä, jotka meidän pitäisi esittää Kanadassa, ovat seuraavat: Mitä tietoja Kanadan hallituksella on hallussaan, ja mitä se tekee niillä?” ja:

”On olemassa dokumentoitua näyttöä siitä, missä DND raportoi omat sisäiset UAP-tietonsa, mukaan lukien NORADille Winnipegissä, Manitobassa sijaitsevan 1. Kanadan ilmavoimien divisioonan tai North Bayssä, Ontariossa sijaitsevan 21. ilmailun ohjaus- ja varoituslaivueen kautta.” ”DND:n sisäiset UAP-tiedot on dokumentoitu. Tätä ei ole koskaan tuotu parlamentin tai maanpuolustusvaliokunnan tietoon.”

18. toukokuuta 2022 julkaistu artikkeli lisää:

”Ontarion NDP:n kansanedustaja Matthew Green on samaa mieltä ja sanoo, ettei Kanadalla ole mitään menetettävää UAP:n tutkimisessa. Greenin sanotaan sanoneen:

”Jos Yhdysvalloista saadut lausunnot antavat yleisölle käsityksen siitä, miten vakavasti he suhtautuvat asiaan, minusta meidän kannattaisi seurata samaa linjaa… Jos he järjestävät tällaisia julkisia kuulemistilaisuuksia, voin vain kuvitella, mitä he tietävät jo yksityisesti.”

Chris Rutkowski

Twitter-käyttäjä Steve T.E. ilmoitti minulle, että CTV:n raportista oli olemassa aikaisempi, 6. toukokuuta 2022 julkaistu versio. Kanadalaisen tiedekirjailijan ja Manitoban yliopiston viestinnän ammattilaisen Chris Rutkowskin, mainitaan tässä aiemmassa artikkelissa toimittavan ”…materiaalia ministerin tiedotustilaisuuteen ‘siviilineuvonantajana’ ja että hän sai viimeksi virallisia UFO-tietoja alkuvuodesta 2021”.

Suoraan Chris Rutkowskilta saamassani viestissä todettiin: ”Vielä yksi asia: Maguire ei mainitse, että myös kanadalainen UAP:n tutkija antoi hänelle tietoja. Sama, joka oli merkitty Sajjanin tiedotustilaisuudessa.”” Tämä oli itse asiassa Rutkowski itse. Rutkowski antoi myös linkin Winnepegfreepress.com-sivuston 21. toukokuuta 2022 julkaistuun artikkeliin otsikolla ”Disdain, Confusion around official’s handling of UFO reports”, jonka Rutkowski tarkisti. Siinä käsitellään kanadalaisen historioitsijan Matthew Hayesin työtä, joka kirjoitti aiheesta väitöskirjan. Tämä työ on nyt saatavilla kirjana, joka julkaistiin 15. toukokuuta 2022 ja jonka nimi on ”Search for the Unknown: Canada’s UFO Files and the Rise of Conspiracy Theory”.

Rutkowski huomautti myös, että hän oli saanut ja julkaissut hallituksen raportteja vuosikymmeniä ja että CDN:n puolustusministerille annetussa tiedotustilaisuudessa viitattiin häneen henkilökohtaisesti, ja tiedotustilaisuuden diojen muokkaamattomassa versiossa oli jopa hänen valokuvansa.

Kanadan ilmavoimien tuntemattomien torjunta

Kanadan TV-uutisissa 3. marraskuuta 2022 kerrottiin Kanadan ilmavoimien suihkukoneista, jotka oli lähetetty pysäyttämään tuntemattomia.

Helmikuu 2022

Marraskuun 16. päivän kanadalaisessa TV-uutislähetyksessä paljastettiin, että 22. helmikuuta 2022 ”Pentagonin ufotyöryhmän jäsenet tiedottivat Kanadan sotilasviranomaisille”.

Tiedotustilaisuutta johti Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun johtajan toimiston ilmailun kansallinen tiedustelupäällikkö, ja siihen osallistui kymmenen kanadalaista puolustusviranomaista, ”…mukaan lukien Kanadan kuninkaallisten ilmavoimien ja Kanadan joukkojen tiedustelukomennuskunnan henkilökunta”.

Maaaliskuu 2022

National Resources Canada (NRC) esiintyi 2. maaliskuuta 2022 alahuoneen kansallisia luonnonvaroja käsittelevän pysyvän komitean kokouksessa, jossa käsiteltiin lisäarvioita. Kansanedustaja Larry Maguire esitti kysymyksen, joka koski kanadalaisissa ydinlaitoksissa tai niiden läheisyydessä tapahtuneiden drone- ja UAP-tapausten raportointia.

NRC vastasi 14. maaliskuuta 2022 luonnonvaroja käsittelevälle pysyvälle valiokunnalle. Vastauksen allekirjoitti turvallisuus- ja ydinmateriaalivalvonnan pääosaston pääjohtaja. Vastauksessa todettiin, että Kanadan riippumaton ydinturvallisuusviranomainen, Canadian Nuclear Safety Commission (CNSC), oli ilmoittanut, että ”…Kanadan huipputurvallisiin ydinlaitoksiin ei ole raportoitu lennokin tunkeutumisesta tai tunkeutumisyrityksestä.”.

Muuta kirjeenvaihtoa

Kaksi 6. kesäkuuta 2022 päivättyä kirjettä liittyvät tähän asiaan. Ne ovat seuraavat:

1. Kanadan luonnonvaroista vastaava varaministeri John Hannaford kirjoitti parlamentin jäsen Maguirelle.

”Kirjoitan teille 18. toukokuuta 2022 alahuoneen luonnonvaroja käsittelevän pysyvän valiokunnan edessä tapahtuneen esiintymiseni johdosta, jossa esititte turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä Kanadan hallituksen kannasta droneihin ja tunnistamattomiin ilmailmiöihin Pohjois-Amerikan ydinlaitosten läheisyydessä.

Tämä on tärkeä asia, johon minä ja kollegani luonnonvarasalkussa suhtaudumme hyvin vakavasti. Haluaisin kertoa teille eräistä konkreettisista toimista, joihin olemme viime aikoina ryhtyneet.

Tavanomaisen yhteistyön lisäksi ministeriö on viime viikkoina ollut yhteydessä Kanadan ydinturvallisuuskomissioon (CNSC), Transport Canadaan ja Public Safety Canadaan tässä asiassa. Kanadan luonnonvarat ja CNSC työskentelevät tukeakseen Kanadan liikennelaitosta strategian kehittämisessä, jotta se voisi puuttua uusiin lennokkien turvallisuuskysymyksiin.

Tähän mennessä ei ole raportoitu tai yritetty tehdä lennokki-iskuja Kanadan huipputurvallisiin ydinlaitoksiin. Vuoden 2021 alussa esitettiin kuitenkin pyyntö lennättää lennokki ydinlaitoksen yllä, mutta CSNC kieltäytyi siitä.

Koska ydinturvallisuus ja ydinlaitosten turvallisuus ovat yhteisiä painopisteitä ja koska sekä Kanadassa että Yhdysvalloissa ollaan yhä kiinnostuneempia UAP:ista, CSNC on sitoutunut ottamaan asian esille yhdysvaltalaisen kollegansa kanssa ja jakamaan kaikki asiaan liittyvät tiedot jatkossa.

Olemme ottaneet yhteyttä Yhdysvaltain energiaministeriön kollegoihin liittyen kansallisen tiedustelupalvelun johtajan toimiston alustavaan raporttiin UAP:ista saadaksemme lisätietoja sen näkökulmasta, jotta voimme auttaa Kanadan analyysejä ja toimia.

Natural Resources Canada -verkostolla on myös jo pitkään toiminut energia- ja infrastruktuurilaitosten alan verkosto, joka jakaa uhkatietoja Kanadan hallituksen ja energia-alan elintärkeiden infrastruktuurien ylläpitäjien välillä. Käytämme tätä edelleen kerätessämme tiedustelutietoja uusista uhkista, kuten lennokeista ja UAP-järjestelmistä.

CSNC:n pääjohtaja Kathleen Heppell-Masys vastaa seurantakirjeessä kuuteen erityiskysymykseen, jotka esititte toukokuun esiintymisessäni.

Kiitos mielenkiinnostanne tätä tärkeää turvallisuuskysymystä kohtaan.”

2. Tohtori Kathleen Heppell-Masys, Turvallisuus- ja suojausosaston pääjohtaja Kanadan ydinturvallisuuskomissiossa Larry Maguirelle.

https://www.ourcommons.ca/content/Committee/441/RNNR/WebDoc/WD11637088/11637088/LetterDeputyMinisterJohnF.G.Hannaford-e.pdf

 

”Oli ilo tavata teidät 17. toukokuuta 2022. Maaliskuun 4. päivänä lähettämässänne kirjeessä antamanne tiedot auttoivat meitä ymmärtämään paremmin lennokkeihin ja tunnistamattomiin ilmailmiöihin liittyvien etujenne, huolenaiheidenne ja kysymystenne taustaa ja luonnetta, ja käsittääkseni otitte esille useita asiaan liittyviä kysymyksiä seuraavana päivänä alahuoneen luonnonvaroja käsittelevän pysyvän valiokunnan (RNNR) kokouksessa.

Ennen kuin siirryn vastaamaan kysymyksiinne, haluaisin selventää, että CNSC on Kanadan riippumaton ydinalan sääntelyviranomainen. CSNC on näennäisoikeudellinen hallintotuomioistuin, joka raportoi parlamentille luonnonvaraministerin kautta eikä ministerille. Näin ollen voimme vastata huolenaiheisiinne ja kysymyksiinne nopeammin tulevaisuudessa, jos otatte suoraan yhteyttä meihin. Avoimena ja läpinäkyvänä sääntelyviranomaisena olemme tyytyväisiä mahdollisuuteen tehdä yhteistyötä parlamentin jäsenten kanssa varmistaaksemme, että heidän tiedontarpeensa täyttyvät.

Kuten keskustelimme 17. toukokuuta, ydinturvakomitean ydinturvavaatimukset, raportointivaatimukset mukaan luettuina, kattavat kaikki ydinturvauhat, joihin liittyy turvajärjestelyjen rikkomisen yritys tai todellinen rikkominen tai sabotaasiyritys tai sabotaasi, mukaan luettuina ydinvoimalaitokseen kohdistuvat uskottavat uhkaukset. Ydinturvallisuuslaissa, ydinturvallisuussäännöissä, niihin liittyvissä sääntelyasiakirjoissa ja lupaehdoissa asetetaan luvanhaltijoille tiukat vaatimukset, joilla varmistetaan valmius lieventää, torjua ja vastata valvottuihin laitoksiin kohdistuviin uskottaviin uhkiin.

CNSC ryhtyy toimiin tiedustellakseen luvanhaltijoiltamme kaikista ilmoitetuista lennokkihavainnoista tai UAP-havainnoista ja vahvistaakseen, että ydinturvallisuus ei ole vaarantunut minkään vastaavan havainnon vuoksi. Tähän sisältyy kirje, jonka olen lähettänyt korkean turvallisuustason ydinlaitosten luvanhaltijoille.

Olemme myös ottaneet yhteyttä Yhdysvaltojen ydinsääntelykomissioon (US NRC), jossa on tiedusteltu niiden droneja ja UAP:itä koskevien ydinturvallisuusvaatimusten luonnetta ja mahdollisesti kehittyviä vaatimuksia. Keskustelemme heidän lähestymistavastaan tarkemmin sen kehittyessä. Toistaiseksi molempien maiden nykyiset ydinturvallisuusvaatimukset ovat hyvin yhdenmukaisia.

Teillä oli kolme erityiskysymystä, joita halusitte seurata 17. toukokuuta pidetyn kokouksemme jälkeen:

1. CNSC:n sääntelemien laitosten kirjon ymmärtäminen;

2. Kanadan ydinlaitokset säilyttävät turvallisuuteen liittyviä tietoja, mukaan lukien videomateriaalia, ja:

3. CNSC:n luvanhaltijoilta varmistettiin, ettei ydinlaitoksissa ole tapahtunut droneihin tai UAP:hen liittyviä välikohtauksia 2. maaliskuuta pidetyn RNNR:n kokouksen jälkeen.

Ensimmäiseen kysymykseen. Kanadassa on yksi maailman monipuolisimmista ydinvoima-aloista. Säänneltyihin laitoksiin kuuluvat uraanin louhinta, jalostus ja jalostus, ydinaineiden käsittely ja loppukäyttäjät, polttoaineen tuotanto, ydinvoima- ja ydintutkimusreaktorit sekä jätehuolto.

Toisen kysymyksen osalta korkean turvatason laitosluvan haltijoiden on säilytettävä kaikki turvatoimiin liittyvät tiedot turvatapahtumista käyttölupansa voimassaolon ajan. Ellei kyseessä ole tunnistettu vaaratilanne, nämä luvanhaltijat voivat hävittää tiedot, jotka eivät liity tiettyihin tapahtumiin, oman turvallisuusohjelmansa ja hallintajärjestelmäohjelmansa mukaisesti.

Kolmannen kysymyksen osalta CNSC ei ole tietoinen mistään raportoiduista tapauksista, joissa droneja tai UAP-järjestelmiä olisi käytetty Kanadan ydinlaitosten läheisyydessä. Ydinturvallisuutta koskevan sääntelyn perusteella olemme ryhtyneet toimiin varmistaaksemme luvanhaltijoiden kanssa, ettei tällaisia tapauksia ole sattunut.

Esititte kuusi asiaan liittyvää kysymystä NRCanin varaministerille Hannafordille RNNR:n 18. toukokuuta pidetyssä kokouksessa. Haluaisin vastata viiteen näistä kuudesta kysymyksestä. Kuudennen kysymyksen osalta, joka koskee CNSC:n vastaanottamaa 4. maaliskuuta päivätyn kirjeenne, voin vahvistaa, että olemme saaneet kirjeenne ja keskustelleet siitä NRCanin kanssa.

1. Lisenssinhaltijoille ei ole asetettu standardoituja raportointivaatimuksia UAP:den tai dronejen raportoimiseksi eikä virallisia tutkintaohjeita alkuperän ja/tai tarkoituksen ymmärtämiseksi; ja

2. Pyydätte, että ydinlaitosten luvanhaltijoita ohjataan pyytämään työntekijöitään ja turvaviranomaisia varmistamaan, että kaikki lennokki- ja UAP-tapaukset raportoidaan asianmukaisesti.

Kuten 17. toukokuuta käsiteltiin, sääntelykehyksemme on pitkälti suorituskykyyn perustuva, eikä se määrää, miten toimiluvanhaltijoiden on täytettävä turvallisuus- ja turvatavoitteet ja -vaatimukset. Luvanhaltijoiden on raportoitava uskottavista uhkista. Kuten edellä mainittiin, olen lähettänyt korkean turvallisuusluokan ydinlaitosten luvanhaltijoille kirjeen, jossa pyydän asiaa koskevia tietoja. Saatan teidät mielelläni ajan tasalle kaikista saamistani asiaan liittyvistä tiedoista, joita voin jakaa.

Luvanhaltijoiden on valmistauduttava kaikkiin uskottaviin uhkiin, jotka kohdistuvat niiden laitoksiin tai laitoksiin, ja vastattava niihin. Ydinturvallisuustapahtumien osalta tutkintaa johtaa yleensä toimivaltainen poliisiviranomainen, ja CNSC tukee sitä.

3. Tukisiko NRCan tiedeneuvonantajaa (Chief Scientist Advisor, CSA), jos hallitus määräisi hänet johtamaan koko hallituksen lähestymistapaa tunnistamattomia lennokkeja ja UAP-järjestelmiä koskevien raporttien ja analyysien keräämisen standardoimiseksi.

Vaikka tämä kysymys osoitettiin NRCanille, CSNC teknisenä ja tieteellisenä organisaationa antaisi täyden tukensa CSA:lle, jos hallitus määräisi hänet ryhtymään tällaisiin toimiin.

4. CNSC:n halukkuus aloittaa keskustelu Yhdysvaltain ydinturvallisuusviranomaisen NRC:n kanssa tunnistamattomista lennokeista ja UAP-järjestelmistä.

Kuten edellä todettiin, olen ottanut yhteyttä Yhdysvaltojen ydinturvallisuuskeskukseen ja todennut, että ydinturvallisuutta koskevat raportointivaatimuksemme ovat yhteneväiset. Kuten edellä todettiin, keskustelemme heidän lähestymistavastaan tarkemmin sen kehittyessä.

5. CNSC:n virkamiesten tietoisuus UAP-havainnoista Kanadan ydinlaitosten läheisyydessä.

CNSC ei ole saanut ilmoituksia lennokeista tai UAP-havainnoista minkään ydinlaitoksen lähellä. Keskustelumme jälkeen olemme myös vahvistaneet, etteivät lennokit tai UAP-lennokit ole aiheuttaneet rikkomuksia ydinturvallisuuteen tai osallistuneet ydinlaitosten ydinturvallisuuteen kohdistuviin sabotaasiyrityksiin tai todellisiin sabotaasitekoihin.

Toimitan teille mielelläni aiemmin mainitun luvanhaltijoille tekemämme tietopyynnön tulokset. Voitte jatkossa ottaa suoraan yhteyttä CNSC:hen ydinalan sääntelyyn liittyvissä asioissa, ettekä epäröi ottaa yhteyttä minuun, jos teillä on lisäkysymyksiä.”

Maaliskuu 2023

Kanadalaisissa tiedotusvälineissä julkaistussa artikkelissa kerrottiin, että Kanadan hallitus oli käynnistämässä UAP:tä koskevaa tutkimusta.

Maaliskuu 2023

Kirjeen kopio ilmestyi 13. toukokuuta 2023 Twitteriin tilille nimeltä ”Cambria”. Kirje oli päivätty 22. maaliskuuta 2023, ja sen oli lähettänyt kanadalainen poliitikko Larry Maguire, ja se oli osoitettu Kanadan puolustusministerille. Kirjeen ilmestyminen tuolloin jäi pitkälti huomaamatta. Sama kirje ilmestyi sitten uudelleen ja siitä keskusteltiin Jeremy Corbellin ja George Knappin podcastin ”Weaponized” jaksossa 22. Se sai valtavasti julkisuutta tämän podcast-jakson seurauksena.

https://www.ourcommons.ca/members/en/larry-maguire(7251)

 

Kirjeen teksti

Kirjeen koko teksti kuuluu:

”22. maaliskuuta 2023

Aihe; Kanadan puolustusministeriön tutkimus- ja kehitystoiminta, jonka hallussa on talteenotettua UAP-materiaalia.

Arvoisa ministeri Anand,

Amerikkalaisten virkamiesten kanssa pidetyissä tapaamisissa olen saanut tietää, että Yhdysvaltain senaatin tiedustelukomitea ja senaatin asevoimien komitea ovat järjestäneet kameran edessä kuulemisia hallituksen ja armeijan asiantuntijoiden kanssa tunnistamattomien ilmailmiöiden (UAP) fyysisen materiaalin talteenotosta ja hyödyntämisestä.

Olen huolissani siitä, että odotettavissa olevat tulevat julkiset ilmoitukset koordinoidaan AUKUSin kanssa, mikä voi vahingoittaa Kanadan uskottavuutta liittolaistemme ja Kanadan yleisön silmissä maailmanlaajuisella näyttämöllä. Tämän riskin pienentämiseksi on mahdollista laatia valmis viestintäsuunnitelma toukokuuhun 2023 mennessä.

Puolustusministerinä ette ehkä ole tietoinen siitä, että Kanadan puolustusalan tutkimus- ja kehittämiskeskus (DRDC) on osallistunut toimiin, joilla analysoidaan UAP:tä, joka on julkisesti jäljitettävissä noin vuoteen 1950 asti. Tätä talteen otettua ulkomaista materiaalia tutkitaan Five Eyes Foreign Material Program (FMP) -ohjelmassa, jota Kanadassa rahoittaa Kanadan joukkojen tiedustelupäällikkö (Canadian Forces Intelligence Command) ja johon liittyy useita tiedustelutietojen jakamista koskevia järjestelyjä ja sopimuksia. Kirjoitan suositellakseni, että pyydätte virkamiehiltänne salaiseksi luokiteltua tiedotustilaisuutta, joka sisältää täysin arkaluonteisia ja suojattuja ohjelmatietoja Kanadan hallituksen historiallisista ja meneillään olevista ponnisteluista talteen otetun UAP-materiaalin analysoimiseksi.

Kanadan tieteellinen pääneuvonantaja on myös käynnistänyt Sky Canada -hankkeen, jossa tutkitaan, miten Kanadan hallitus hallinnoi UAP-raportteja. He ovat parhaillaan määrittelemässä keskeisiä kanadalaisia sidosryhmälaitoksia. On tärkeää, että tiedeneuvonantajalle annetaan täysi pääsy puolustusohjelmiin ja että hänelle tiedotetaan liittolaistemme kanssa tehtävästä tieteellisestä tutkimusyhteistyöstä.

On välttämätöntä, että Kanadan hallituksella on viestintäsuunnitelma, jolla se voi vastata näihin tuleviin julkisiin paljastuksiin, jotka johtuvat näistä amerikkalaisista kalastuksenhoitosuunnitelmista. Kansallisen turvallisuuden ja lentoturvallisuuden huolenaiheet on otettava huomioon, mutta myös laajempi keskustelu siitä, miksi UAP-ohjelmia ja -politiikkaa koskeva avoimuus ja vastuuvelvollisuus puuttuvat.

Uskon myös, että parlamentin on valvottava hallituksen toimielinten toimia, ja asiasta vastaaville ministereille olisi annettava täydelliset tiedot tästä ohjelmasta, mukaan luettuna julkisuuteen luovutettava sisältö, joka on yhdenmukainen liittolaisten julkisten tietojen julkistamisen kanssa. Ministeriönne on velvollinen tiedottamaan teille siitä, mitä yhteistyöpyrkimyksiä liittolaistemme kanssa on toteutettu, sekä nykyisten sopimusten ja yhteisymmärryspöytäkirjojen yksityiskohdista, jotka ohjaavat ohjelmaa ja jotka on mahdollisesti toteutettu maailmanlaajuisten asioiden kautta.

Kanadan uskottavuuden liittolaisiemme ja kanadalaisen yleisön silmissä on oltava politiikan yläpuolella, ja uskon vakaasti, että voimme tehdä yhteistyötä kahden puolueen kesken riippumatta yksittäisten valvontasuunnitelmien salaisista yksityiskohdista, mutta näiden kongressissa todistaneiden asiantuntijoiden julkiset paljastukset tarjoavat Kanadan hallitukselle tilaisuuden ottaa näkyvästi johtava rooli talteen otetun materiaalin olemassaolon vahvistamisessa ja kansallisten turvallisuustavoitteidemme tasapainottamisessa.

Odotan innolla vastaustanne, ja jos tarvitsette lisätietoja, voitte ottaa minuun suoraan yhteyttä.

Ystävällisin terveisin,

Larry Maguire, parlamentin jäsen

Brand-on Souris.

jakelu:

Hon. Melanie Joly, PC, MP.

Hon. Omar Alghabra, DC, MP.

Apulaisvaraministeri (tiede ja teknologia)

Tohtori Mona Nemer, tieteellinen pääneuvonantaja.

Kenraalimajuri Michael Wright, Kanadan joukkojen tiedustelukomennuskunnan komentaja.

Kanadan joukkojen tiedustelupäällikkö, julkaisu- ja julkistamistoimisto.”

Kanadan hallituksen vastaus

In a 25 June 2023 article CBC News wrote in part:

CBC News kirjoitti 25. kesäkuuta 2023 ilmestyneessä artikkelissaan:

”Hän sai kirjeen ja kertoi Maguirelle vastauksessaan, että CBC Newsille maanantaina lähetetyn lausunnon mukaan Kanadan puolustusministeriön tutkimus- ja kehitystoiminta ja Kanadan joukkojen tiedustelukomitea eivät osallistu mihinkään UAP:n muodolliseen analyysiin”. Kaikki UAP:n tutkimukset liittovaltion tasolla lopetettiin 1960-luvulla, tiedottaja sanoi.”

Toronton toimittaja Daniel Otis teki omat tutkimuksensa ja julkaisi Twitterissä hallituksen vastauksen kokonaisuudessaan:

”Ministeri Anand sai Maguiren kirjeen ja on vastannut hänelle.

Vastauksessaan ministeri Anand vahvisti, että Kanadan puolustustutkimuksen kehittämiskeskus (DRDC) ja Kanadan joukkojen tiedustelukomento (CFINTCOM) eivät osallistu minkäänlaiseen UAP:n viralliseen analyysiin. Itse asiassa kaikki pyrkimykset UAP:n tutkimiseksi lopetettiin 1960-luvulla.

Puolustusministeriö (DND) saa toisinaan satunnaisia raportteja epätavallisista ilmiöistä, mutta niitä tutkitaan vain silloin, kun tapaukset tunnistetaan mahdollisiksi uhkatapauksiksi tai hätätilanteiksi. Maanpuolustusministeri pidetään täysin ajan tasalla asiaankuuluvista tapauksista vakiintuneiden raportointiprotokollien avulla.

Jatkamme tiivistä yhteistyötä liittolaistemme ja kansallisten viranomaisten kanssa kanadalaisten turvallisuuden varmistamiseksi. Tähän yhteistyöhön kuuluu myös parlamentin jäsenten pyytämien päivitysten toimittaminen esimerkiksi parlamentin valiokuntien kautta. Lisäksi DND ja Kanadan asevoimat ylläpitävät viestintäyhteyksiä NORADin ja Yhdysvaltojen puolustusministeriön kanssa ja vaihtavat rutiininomaisesti tietoja useista aiheista osana pitkäaikaista yhteistyötämme.”

Kommenttejani

1. Tämän kirjeen olemassaolosta tehtiin paljon numeroita, kun se lopulta tuli uutisiin kesäkuussa 2023. Lukuisissa tiedotusvälineissä tuotiin esiin muun muassa seuraavia kohokohtia:

* DRDC on osallistunut UAP:n materiaalin analysointiin noin vuodesta 1950 lähtien, mikä antaa ymmärtää, mutta ei nimenomaisesti totea, että tämä oli jatkuvaa.

* Maguire odotti julkisia ilmoituksia AUKUSilta.

* On olemassa meille aiemmin tuntematon Five Eyes Foreign Material Program.

2. Kanadan hallituksen vastaus oli, ettei DRDC eikä CFINTCOM ”osallistu minkäänlaiseen UAP:n viralliseen analyysiin”, joten nämä kaksi aluetta, joiden Maguire uskoi työskentelevän asian parissa, kiellettiin. Huomattakoon, että tämä kielto ei koskenut koko Kanadan hallitusta. ”Kanadan hallituksen yksikään osa-alue ei työskentele tällä hetkellä UAP:n parissa, lukuun ottamatta tiedeneuvonantajaa,” ei sanottu.

3. Maguiren kirjeessä oleva viittaus ”noin vuoteen 1950” koskee luultavasti Project Magnetia, joka oli virallinen kanadalainen ”lentäviä lautasia” koskeva tutkimus, jonka perusti Wilbert Brockhouse Smith, joka oli Kanadan liikennelaitoksen johtava radioinsinööri. Hanke oli aktiivinen vuoteen 1954 asti ja jatkui epävirallisesti vuoteen 1962 asti. Project Magnet toimi yhteistyössä Defence Research Boardin ja National Research Councilin kanssa.

4. Mitä Maguire tarkoitti, kun hän totesi: ”Odotettavissa olevat tulevat julkiset ilmoitukset koordinoidaan AUKUS:n kanssa…”? Kesäkuun 29. päivään 2023 mennessä tällaisia julkisia ilmoituksia ei ole tehty.

5. Mitä ovat ulkomaisen materiaalin ohjelmat? Tässä on linkki erinomaiseen artikkeliin ilmavoimien kansallisen ilma- ja avaruustiedustelukeskuksen FMP Exploitation Squadronista, jossa selitetään FMP-ohjelmat. Artikkelissa määritellään ulkomaisen materiaalin olevan esimerkiksi asejärjestelmiä, lentokoneiden osia tai kokonaisia lentokoneita, lennokkeja jne. Tiedämme esimerkiksi, että NASIC:lle annettiin laki, jonka mukaan se saa vastaanottaa UAP-raportteja, mutta kysymys kuuluu, kuuluuko FMP:hen myös UAP:n talteenotto ja hyödyntäminen? Emme vain tiedä sitä. Maguire toteaa, että on olemassa Five Eyesin kalastuksenseurantasuunnitelma, mutta olen toistaiseksi jäänyt vaille tietoa siitä.

5. Poliitikko Larry Maguirea on syytä onnitella siitä, että hän on ottanut UAP-aiheen esille koko Kanadan hallituksen kanssa. Onko kuitenkin mahdollista, että osa Maguiren saamista tiedoista on virheellisiä? Mielestäni viittaus johonkin, joka on ollut käynnissä noin vuonna 1950, ei välttämättä tarkoita, että ohjelma olisi käynnissä.

Toukokuu 2023 — Sky Canadan verkkosivu

Sky Canadalla on nyt oma verkkosivunsa.

Heinäkuu 2023

Toronto journalist Daniel Otis tweeted details of the Canadian government’s response to two questions he posed to them. They were:

Toronton toimittaja Daniel Otis twiittasi yksityiskohtaisia tietoja Kanadan hallituksen vastauksesta kahteen kysymykseen, jotka hän esitti heille. Ne olivat:

K. Onko jokin muu DND/CAF:n osa tällä hetkellä mukana UAP:n virallisessa analysoinnissa?

V. Ei.

K. Liittyikö jokin aiempi analyysi tai osallistuminen takaisin saatuihin materiaaleihin/esineisiin, kuten Maguire väittää?

V. Voimme vahvistaa, että Kanadan asevoimat/maanpuolustusministeriö (samoin kuin aiemmat versiot) ei ole koskaan pitänyt hallussaan UAP:n materiaalia.

Maaliskuu 2024

Kanadan johtava tutkija esitteli katsauksen Sky Canada -hankkeesta.

Huhtikuu 2024

Ottawa Citizen -lehdessä julkaistiin 16. huhtikuuta 2024 David Pugliesen artikkeli otsikolla ”Kanada osallistuu Pentagonin salaiseen ufokokoukseen”. DND ei saa selville, ketkä osallistuivat”.

Kanadan hallitus oli aiemmin myöntänyt, että joku Kanadan kuninkaallisista ilmavoimista oli osallistunut toukokuussa 2023 Five Eyesin UAP-tiedotustilaisuuteen, johon osallistui AARO:n entinen johtaja, tohtori Sean Kirkpatrick. Ottawa Citizen -lehden artikkelin mukaan Kanadalla ei kuitenkaan ollut suunnitelmia osallistua UAP:n lisäkokouksiin, eivätkä Kanadan joukot työskennelleet Kanadan hallituksen tieteellisen neuvonantajan kanssa Sky Canada -hankkeessa.

Se, kuka oikeastaan osallistui Kanadan puolesta, on edelleen mysteeri. ”Kanadan puolustusvoimien tiedusteluosaston upseeri vahvisti, että hänen organisaationsa ei ollut osallistunut” ”Vahvistimme lisäksi DRDC:ltä, että hekään eivät osallistuneet…”.” DRDC tarkoittaa Defense Research and Deveopment Canada.

Toukokuu 2024

Kanadalainen toimittaja Daniel Otis jatkaa Kanadan ja Yhdysvaltojen välisiä suhteita koskevien tietojen etsimistä UAP:ista.

 

Artikkelin julkaissut ufos-scientificresearch.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.