Kansallisarkisto julkaisi uusia dokumentteja Kennedyn salamurhasta

The Black Vaultin huomautus: Sivua päivitetään edelleen. The Black Vault on luonut etsittävät PDF-tiedostot, ladattavan ZIP-pakatun könttätiedoston sekä PDF-muotoisen hakemiston, jossa on linkit jokaiseen yksittäiseen tiedostoon.

Bulkkilataus -– 19,891 sivua 1,485 dokumentista

Lataa joulukuun 15. päivän 2021 (PDF-tiedosto) julkaisu:

[jfk2021.zip 1.4GB (klikkaa hiiren oikeaa nappia — tallenna / save as)

tai lue tiedostoja yksittäin]

Dokumenttihakemisto kokonaisuudessaan

Tässä on dokumenttihakemisto kokonaisuudessaan. Lähtien NARAn tuottamasta Excel-tiedostosta, The Black Vault on muotoillut listan PDF:ksi, jossa näkyy kaikki linkit klikattavina, jotka johtavat suoraan ladattavaan dokumenttiin.

Lukukokemusta voi parantaa zoomaamalla PDF-lukijalla. Vaikka avatun tiedoston teksti voi olla pientä, teksti on täysin luettavaa kun zoomaa.

[ jfk2021-index.pdf 1.31MB]


Kansallisarkistot on julkaissut tiedot. Se on arkistoitu tutkimustarkoituksia varten, ja arkistoa päivitetään. Uusi julkaisu pitää ladata tällä hetkellä suoraan NARAlta, dokumentti kerrallaan.  The Black Vault haluaa parantaa dokumenttien saatavuutta parempaan muotoon ja hakutoimintojen parantamiseksi.

Alkuperäinen lehdistötiedote

WASHINGTON, 15. joulukuuta 2021 — Presidentti Bidenin lokakuun 22. päivän 2021 direktiivin mukaisesti, kansallisarkistot on tänään julkaissut 1,491 dokumenttia presidentti John F. Kennedyn salamurhatietojen arkistoista. Julkaistut dokumentit on ladattavissa täältä.

The John F. Kennedy Assassination Records Collection, jonka kansallisarkistot on perustanut marraskuussa 1992, koostuu arviolta viidestä miljoonasta sivusta. Kokoelman suurin osa on ollut julkinen ilman rajoitteita 1990-luvun lopulta lähtien. JFK Actin mukaan virastot vetosivat presidenttiin, että jatkaa tiettyjen tietojen panttaamista lokakuun 22. päivän 2021 jälkeenkin. Presidentti antoi virastoille väliaikaisen luvan joulukuun 15. päivään 2022 asti. Luvalla he saavat käydä läpi kaikki julkaisemattomat dokumentit  JFK Actin viidennen pykälän nojalla. Presidentti ohjeisti virastoja “varmistamaan, että Yhdysvaltain hallitus maksimoi läpinäkyvyyden, paljastaa kaiken informaation arkistoissaan koskien salamurhaa, paitsi silloin kun kaikkein jyrkimmät syyt sitä vaativat.”

Joulukuun 15. päivästä 2021 eteenpäin kaikki viidennen pykälän mukaiset dokumentit on julkaistava kokonaan tai osittain. Mitään dokumentteja ei saa jättää julkaisematta. Seuraavan vuoden aikana kansallisarkistot ja virastot, jotka halusivat edelleen pitää yli 14 tuhatta dokumenttia salassa, pitävät intensiivisen auditoinnin jäljelle jääneistä dokumenteista varmistaakseen, että Yhdysvaltain hallitus maksimoi läpinäkyvyyden. Kaikki tällä hetkellä kansalta piilotetut informaatiot tullaan julkaisemaan joulukuun 15. päivä 2022.

 

Artikkelin julkaissut The Black Vault

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.