Kiinnostavimpia uutisia avaruusolennoista

Videolla sanotaan:

Joku kysyi chatissa, terve kaverit, mikä on kaikkein kiinnostavin uutinen avaruusolennoista? Onko sitä jo käsitelty?

Hei Barry, minun mielestäni kiinnostavin uutinen avaruusolennoista on se, että on paljon paikkoja missä ne voisivat elää. Vain 20 vuotta sitten mainittiin Bernardin tähti, joka joskus 60-luvun alussa silloin kun SETI aloitti toimintaansa, oli spekulaatiota että siellä voisi olla planeetta. Siitä oli jotain todistusaineistoa. Mutta tämä ei ollutkaan asian laita. Vasta viimeisen 20 vuoden aikana olemme kyenneet havaitsemaan planeettoja toisten tähtien ympärillä. Joten se on suuri löytö.

Tuolla on paljon paikkoja joissa ei välttämättä ole elämää. Ja nyt olemme ymmärtämässä että maapallonkaltaiset planeetat ovat yleisiä. Toinen kiinnostava asia on että viimeisen 20-30 vuoden aikana olemme oppineet ymmärtämään niitä ääriolosuhteita joissa elämää esiintyy myös maapallolla, kuten tundra ja kuumat lähteet. Kun elämää syntyy, se myös selviytyy niissä olosuhteissa. Joten elämää etsittäessä on otettava huomioon nämä laajemmat olosuhteet.

Tuntuu siltä että kaikki mitä olemme oppineet aiemmin tukee yhä vahvemmin sitä että avaruudessa voi olla elämää. Jotkut uskovat että ulkoavaruuden elämä on jo vieraillut täällä, mutta itse en ole nähnyt sitä. Joten tarvitsen lisää todistusaineistoa. Olet psykologi, eikö? Niin. Joten mietin että, ottaen huomioon sen työn mitä teet, mitä mieltä olet ihmisen mielikuvituksesta? Koska kun sen kanssa ollaan tekemisissä, tuntuu siltä että se vie sinut mukanaan kaikenlaisiin fantasioihin ja salaliittoihin. Ja mielikuvitus voi harhauttaa sinut oikean tieteen ääreltä.

Mutta mielikuvitus on tärkeässä roolissa siinä miten tiedettä tehdään. Mielikuvitus ei todista mitään, mutta mielikuvitus luo uusia ideoita. Kun Kepler yritti ymmärtää planeettojen liikkeitä, hänellä oli idea siitä miten planeetat liikkuvat täydellisen geometristen suhteiden mukaisesti. Osoittautui, että hän oli väärässä, mutta oli todella hyvä ajatella kaikkea tällaista. Joten mielikuvitus kykenee luomaan hypoteeseja ja sitten niitä hypoteeseja tulee testata. Ja tästä saadaan sitten konkreettista dataa.

 

Artikkelin julkaissut Educating Humanity

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.