EU for UAP

Kongressi vakavoituu UFO-asiassa

WASHINGTON —  Jos totuus on tuolla jossain, kongressi haluaa tietää siitä.

Edustajainhuone ja senaatti on ottamassa merkittäviä askelia liittovaltion hallituksen kyvylle tarkkailla ja identifioida UFOja ja pakottaa armeija julkistamaan lisää tietoa kansalle.

Kolme entistä upseeria, jotka väittävät kokeneensa kohtaamisia UFOjen kanssa, todistavat edustajainhuoneen valvontakomission edessä keskiviikkona. Senaatissa lainsäätäjät ovat lisänneet kahden suuren puolueen yhteisen lakiehdotuksen pakolla läpi rynnittävään puolustuslainsäädäntöön, joka pakottaisi armeijan keräämään ja julkaisemaan UFOihin liittyvää informaatiota.

Nämä rinnakkaiset toimet ovat osa kasvavaa molempien puolueiden pyrkimystä tutkia ilmiötä. Todelliset uskovaiset ja skeptikot ovat yhtä mieltä siitä, että he haluavat tietää mitä nämä kohteet ovat — ja ovatko ne uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Kongressi piti ensimmäisen julkisen UFO-kuulemisensa vuosikymmeniin viime vuonna, jossa kuultiin Pentagonin upseereita. Mutta keskiviikon kuulemisessa on ensimmäistä kertaa turvaluokittelematon todistus palvelusmiehiltä, jotka haluavat paljastaa sen mitä he uskovat omin silmin nähneensä.

“Haluan vain läpinäkyvyyttä. Mielestäni jokaisen tulisi pyytää sitä”, edustaja Tim Burchett (R-Tenn.), tämän kuulemisen johtohahmo, kertoi Timesille viime viikolla. “Jos UFOja ei ole olemassa, miksi liittovaltio käyttää niin paljon aikaa ja vaivaa kaikenlaisten kuulemisten estämiseksi niistä, ja miksi he eivät julkaise näitä tietoja joita heillä on? Jokainen näkemäni mappi on niin sensuroitu, että se näyttää reikäjuustolta.”

Laivastotiedustelun varajohtaja Scott Bray puhuu videonäytön edessä UAP-kuulemisen aikaan
Laivastotiedustelun varajohtaja Scott Bray puhuu videonäytön edessä UAP-kuulemisen aikaan

Tämä ei ole “Independence Dayn” avauskohtaus. Mutta niinkuin scifielokuvissa, jossa entiset viholliset liittyvät yhteen taistelemaan avaruusolentoja vastaan, epätavallisen laaja koalitio edistysmielisistä demokraateista äärioikeiston republikaaneihin, on liittymässä yhteen Pentagonia vastaan ja he haluavat Pentagonin julkistavan lisää tietoa kongressille.

Edustaja Robert Garcia (D-Long Beach), joka on korkea-arvoisin demokraatti valvontakomissiossa kuulemista vetämässä, sanoi työskentelevänsä molempien puolueiden edustajien kanssa “varmistamaan, että meillä on vakava ja vastuullinen kuuleminen”, joka keskittyy kansalliseen turvallisuuteen.

“On paljon tietoa jota emme tiedä, ja mielestäni on tärkeää, että tämä kuuleminen on julkinen”, hän sanoo.

Kun Burchettilta kysyttiin kenen kanssa hän työskenteli tiiviimmin yhteistyössä kuulemisen parissa, hän heilutti kättään edustaja Jared Moskowitzin (D-Fla.), valvontakomission jäsenen, suuntaan.

“Tämä ei ole puoluepolitiikan ongelma. Siksi pyysin Jaredia. Hän on uskomattoman älykäs, hän on mieleltään juristi, ja luotan häneen. Hän on minun mieheni”, Burchett sanoi, asettaen kätensä Moskowitzin olkapäälle.

“Meille se on tosi yksinkertaista. Jos valtio tietää näistä UAP:sta, mitä he tietävät ja mikseivät he puhu meille?”, Moskowitz sanoi.

Moskowitzin kommentit viittaavat siihen, että ilmiö on käynyt läpi uudelleenbrändäyksen: UFOt ovat korvautuneet UAP:lla. Tieteentekijät ja valtion virkamiehet käyttävät uutta akronyymia yrittääkseen saada huomion vietyä pois stigmasta ja pieniin vihreisiin miehiin liittyvistä oletuksista, jotka tulevat aina mieleen ihmisten pohtiessa UFOja. UAP tarkoitti vielä vähän aikaa sitten “tunnistamatonta ilmailmiötä”, mutta viime vuoden puolustusbudjettilaissa termi on muuntunut muotoon “tunnistamaton anomaalinen ilmiö”, laajempaa kategoriaa.

Pentagon ja muut kansallisen turvallisuuden virastot tutkivat UAP-raporttien kasvua, jotka heidän mielestään ovat tunnistamattomia — ne voivat olla kiinalaisia vakoilukoneita, teknologisia häiriöitä tai avaruusolentojen aluksia, tai peitetermi tämänvuotiselle kiinalaiselle vakoilupallolle. Mutta kaikki eivät ole nielleet uutta nimeämiskäytäntöä.

“Tykkään kutsua niitä UFOiksi”, Burchett sanoi lehdistötilaisuudessa.

Senaattorit ovat ilmaisseet samanlaista molempien puolueiden yhteistä kiinnostusta tarkastella UAP-aihetta: senaatin enemmistöjohtaja Charles E. Schumer (D-N.Y.), senaattorit Kirsten Gillibrand (D-N.Y.) ja Martin Heinrich (D-N.M.) ovat liittyneet yhteen senaattorien Marco Rubio (R-Fla.) ja Mike Rounds (R-S.D.) lisäsivät puolustuslakiin tänä vuonna, että Pentagonin on julkistettava lisää informaatiota.

Lain lisäys velvoittaisi liittovaltion virastot luovuttamaan UAP:hin liittyvät dokumentit uudelle lautakunnalle, joka kävisi läpi näiden asiakirjojen julkistamisen — ja tekisi pakolliseksi liittovaltion virastoille luovuttaa informaatio lautakunnalle 300 päivän sisällä asiakirjojen vastaanottamisesta. Ohjelma on mallinnettu vuoden 1992 lain mukaan, joka tähtäsi presidentti John F. Kennedyn salamurhaan liittyvien asiakirjojen julkistamiseen.

“Se on suuri läpimurto”, Gillibrand sanoi. “Tulee lisää läpinäkyvyyttä, lisää tilivelvollisuutta ja lisää tietoa kansalle.”

Kuten Kennedy-ohjelma, UAP-tutkimukset ovat saaneet tukea lainsäätäjiltä, jotka ovat epäileväisiä valtion salailusta, sekä skeptikoilta, joiden mielestä informaatio auttaa hälventämään salaliittoteoriat. U-kirjain UAP:ssa tarkoittaa selittämätöntä, ja monet kongressissa tukevat näitä pyrkimyksiä yksinkertaisesti siksi, koska he haluavat selityksiä.

Viime vuoden puolustusbudjettilaki perusti uuden elimen, All Domain Anomaly Resolution Office (AARO), monitoroimaan, seuraamaan ja tutkimaan mystisiä kohteita ilmassa, vedessä ja avaruudessa. Virasto tutkii parhaillaan yli 800:aa UAP-raporttia, jotka ovat peräisin vuosikymmenten takaa. Virasto on tähän mennessä tutkinut 300 raporttia, mutta se ei ole pystynyt tunnistamaan tai selittämään 171:ää niistä. Gillibrand sanoi varmistaneensa, että toimisto saa täyden rahoituksen myös tämän vuoden puolustuslakiesityksessä.

Ryan Graves on yksi kolmesta todistajasta, joiden on määrä todistaa edustajainhuoneen valvontavaliokunnan keskiviikkoisessa kuulemistilaisuudessa.

Graves, entinen laivaston lentäjä, kertoi, että sen jälkeen kun hänen laivueensa päivitti lentokoneidensa vanhentunutta tutkatekniikkaa vuonna 2014, hän ja lukuisat lentäjät, joiden kanssa hän palveli lähellä Virginia Beachia, Virginiassa, alkoivat saada säännöllisesti lukemia lentävistä esineistä, jotka eivät käyttäytyneet kuin mitään, mitä he olivat nähneet aiemmin. Nämä kohteet alkoivat näkyä muiden järjestelmien lukemissa. Sitten lentäjät alkoivat nähdä niitä. Pian sen jälkeen lentäjät ”alkoivat joutua lähes ilmatörmäyksiin näiden kohteiden kanssa”, hän sanoi.

Gravesin mukaan nuo kohteet osoittivat ”laajaa joukkoa todella selittämättömiä käyttäytymismalleja”, kuten pysyivät täysin paikoillaan suurissa korkeuksissa hurrikaanituulessa, kun taas hänen ja hänen miehistönsä lentämät hävittäjät joutuivat taistelemaan puuskia vastaan vain pysyäkseen alueella. Nämä kohteet kiihdyttivät ja liikkuivat sitten yliääninopeudella ja muuttivat suuntaa hetkessä. Osa tapaamisista tallentui videolle.

Graves on ensimmäinen, joka myöntää, että hänen näkemänsä voi olla mitä tahansa, myös kilpailevan maan kehittyneitä vakoiluvälineitä. Olivatpa ne mitä tahansa, hänen mielestään on tärkeää tutkia ja tunnistaa UAP:t.

“Mielestäni ihmisillä on oikeus tietää, että heidän lentäjänsä, sekä sotilas- että liikennelentäjät, näkevät tätä säännöllisesti”, hän sanoi. ”Emme tiedä, mitä ne ovat. Emme yritä vetää johtopäätöksiä, kun tuomme tämän huomion suuren yleisön tietoon, mutta meidän on tunnustettava, että epävarmuus ja tuntemattomat kohteet, jotka toimivat ilmatilassamme, ovat massiivinen kansallisen turvallisuuden ongelma.”

Eläkkeellä oleva laivaston lentäjä David Fravor, jonka on myös määrä todistaa keskiviikkona, on kertonut kohdanneensa UAP:ita lentäessään USS Nimitz -alukselta San Diegon rannikon edustalla.

Silmiinpistävin todistus, jonka valiokunta kuulee keskiviikkona, tulee todennäköisesti David Gruschilta, entiseltä ilmavoimien upseerilta ja tiedustelupalveluviranomaiselta, joka sanoi viime kuussa, että ohjelmat, joiden parissa hän työskenteli, hakivat talteen ”ehjiä ja osittain ehjiä kulkuneuvoja”, joista testit osoittivat, että ne oli suunnitellut ”ei-ihmisäly”.

Pentagon on vastustanut Gruschin väitteitä ja kertonut useille uutistoimistoille, että se ”ei ole löytänyt mitään todennettavissa olevaa tietoa, joka perustelisi väitteitä siitä, että Maan ulkopuolisten materiaalien hallussapitoa tai takaisinmallinnusohjelmia olisi ollut olemassa aiemmin tai että niitä olisi olemassa tällä hetkellä”.

Jotkut kongressin jäsenet pyörittelivät silmiään Gruschin väitteille.

“Jos olisimme löytäneet UFOn, uskon, että puolustusministeriö kertoisi meille, koska he luultavasti haluaisivat pyytää lisää rahaa”, edustajainhuoneen puhemies Kevin McCarthy (R-Bakersfield) vitsaili viikoittaisessa lehdistötilaisuudessaan viime viikolla. ”Haluaisin siis mielelläni nähdä kaikki faktat ja tiedot, joita meillä on. Kannatan sitä, että amerikkalaiset saavat nähdä, mitä meillä on.”

Burchett, joka on johtanut edustajainhuoneen valvontakomission kuulustelua, voi kuulostaa salaliittoharrastajalta — hän on esittänyt salaliittoteorioita Jeffrey Epsteinin kuolemasta ja luonut vuosittaisen ”Isojalka-päivän” Knoxin piirikunnan pormestarina — ja hän on työskennellyt läheisimmin Floridan GOP-edustajien kanssa Matt Gaetzin ja Anna Paulina Lunan kanssa. Nämä kolme väittävät, että heitä esteltiin, kun he kävivät aiemmin tänä vuonna Eglinin ilmavoimien tukikohdassa Floridassa etsimässä tietoja UAP:ista, mikä johti sanalliseen yhteenottoon tukikohdan komentavan upseerin kanssa.

“Monet ihmiset eivät halua, että tämä tulee julki”, Burchett julisti torstaina kuulemistilaisuutta ennakoivassa lehdistötilaisuudessa. ”Me aiomme selvittää asian, himputti vie, oli totuus mikä tahansa. Me olemme kyllästyneet salailuun.”

Muut jäsenet molemmilta laidoilta tekivät selväksi, että he haluavat, että kuulemistilaisuudessa vältetään salaliittomaisia sävyjä ja keskitytään tosiasioiden paljastamiseen.

“Hänellä on oma näkökulmansa tähän asiaan, mikä on hienoa”, Garcia sanoi Burchettistä. ”Tehtäväni demokraattisen puolen listan johtavana jäsenenä on varmistaa, että meillä on vastuullinen ja vakavasti otettava kuuleminen, jossa keskitytään kansalliseen turvallisuuteen, ja aion varmistaa yhteistyössä alivaliokunnan puheenjohtajan kanssa, että pidämme juuri tällaisen kuulemisen.”

Jotkut kongressin jäsenet suhtautuvat enemmän kuin epäilevästi UFOihin — ja kollegoidensa innostukseen tutkia niitä.

“En usko niihin. En ole koskaan nähnyt sellaista. Jos olisin nähnyt, olisin ampunut sen alas”, sanoi edustaja Don Bacon (R-Neb.), entinen ilmavoimien lentäjä ja eläkkeellä oleva prikaatikenraali, nauraen.

Vaikka jotkut kongressin jäsenet saattavat naureskella asiasta, vakavasti otettavat lainsäätäjät molemmissa puolueissa katsovat, että kansallisen turvallisuuden kannalta on ratkaisevan tärkeää selvittää, mitä nämä ilmiöt ovat — ja mistä ne ovat peräisin.

Uskooko Gillibrand siis, että nämä UAP:t voisivat olla Maan ulkopuolisia? ”Minulla ei ole aavistustakaan”, hän sanoi. ”Ja se, ettei minulla ole aavistustakaan, ei ole hyväksyttävä vastaus puolustusministeriölle ja tiedusteluyhteisölle. Heidän on tiedettävä, mitä on mahdollista tietää.”

Katso kuuleminen 26.7. tästä:

 

Artikkelin julkaissut Los Angeles Times

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.