Lainsäätäjät kysyivät tiukkoja kysymyksiä UFOista

Jopa nykyaikaisen poliittisen teatterin poikkeuksellisten standardien mukaan keskiviikkona järjestetty edustajainhuoneen valvontavaliokunnan kuulemistilaisuus UFO:ista erottui edukseen.

Siellä Rayburn House Office Buildingin synkässä salissa entinen kansallisen tiedustelupalvelun virkamies kertoi vaaleilla valituille edustajille, että Yhdysvaltain hallitus suojelee avaruusolentoja.

Useat lainsäätäjät moittivat vuosikymmeniä kestänyttä tarpeetonta salailua hallituksen ohjelmissa, joissa tutkitaan selittämättömiä ilmiöitä. Tennesseen republikaanien edustaja Tim Burchett valitti ”salailua”, joka hänen mukaansa ulottui kauas puoluepolitiikan ulkopuolelle.

”Paholainen on ollut tiellämme”, Burchett sanoi luetellessaan hallituksen yksiköitä, mukaan lukien tiedusteluyhteisö ja Pentagon, jotka hänen mukaansa ovat estäneet kongressia saamasta hallituksen raportteja UFOista.

“UFOt on nousemassa tärkeäksi maailmanlaajuiseksi aiheeksi”, hän sanoi. ”Tapasin erään kaverin, joka tuli tänne Tanskasta asti osallistuakseen tähän kokoukseen. Tämä on siis valtava asia.”

Ei ole kuitenkaan selvää, että kuulemistilaisuus tarjosi Tanskan herrasmiehelle paljon enemmän kuin mitä on jo kerrottu.

Eräässä vaiheessa kaksi entistä laivaston hävittäjälentäjää, David Fravor ja Ryan Graves, kuvailivat kohtaamisia tuntemattomien esineiden kanssa — vuosikymmenen ja mantereen väliajalla – jotka heidän mukaansa kiihdyttivät niin paljon kuin kumpikaan ei ollut nähnyt mitään aiemmin. Miehet kuvailivat tapaukset ensimmäisen kerran New York Timesille vuosina 2017 ja 2018 jutuissa, jotka saivat lainsäätäjät vaatimaan enemmän avoimuutta hallitukselta.

Kumpikaan lentäjistä ei spekuloinut näkemänsä alkuperää. Havainnoista ilmoitettiin Pentagonin hämäräperäiselle Advanced Aerospace Threat Identification Program -ohjelmalle, joka analysoi tutkatietoja, videomateriaalia ja korkeiden upseerien antamia selostuksia.

Osa Pentagonin julkaisemien videoiden esineistä on selitetty optisiksi illuusioiksi tai lennokeiksi, mutta osa on edelleen selittämättä.

Kongressin painostuksesta Pentagon ja tiedustelupalvelut ovat keränneet satoja raportteja selittämättömistä ilmiöistä. Viranomaiset ovat sanoneet, että suurin osa tapauksista liittyy ilmassa lentäviin roskiin, kiinalaisiin vakoilutoimiin tai sääilmapalloihin, eikä mikään kerätyistä videoista tai muusta aineistosta anna todisteita avaruusolentojen vierailusta.

David Grusch, entinen tiedustelu-upseeri, joka työskenteli Pentagonin toimikunnassa, joka tutkii tunnistamattomia ilmailmiöitä, kuten valtio usein UFOja kutsuu. Grusch sanoi valiokunnalle antamassaan valaehtoisessa todistuksessa, että Yhdysvaltain hallituksen pitkäaikaisilla salaisilla ohjelmilla on hallussaan ei-ihmisperäistä materiaalia, joka on otettu onnettomuuspaikoilta.

“Minulle kerrottiin virkatehtävieni yhteydessä usean vuosikymmenen ajan jatkuneesta UAP:den lento-onnettomuuksiin liittyvistä etsintä- ja takaisinmallintaohjelmista, johon minulla ei ollut pääsyä”, Grusch sanoi ja käytti lyhennettä, joka tarkoittaa tunnistamattomia ilmailmiöitä.

Pentagonin tiedottaja Susan Gough sanoi lausunnossaan, että puolustusministeriön toimikunnalla ei ole mitään ”todennettavissa olevaa tietoa, joka perustelisi väitteitä siitä, että Maan ulkopuolisten materiaalien hallussapitoa tai käänteistä suunnittelua koskevia ohjelmia olisi ollut aiemmin tai että niitä olisi tällä hetkellä olemassa.”

Kuulemisen aikana Burchett, joka on yksi edustajainhuoneen johtajista pyrkiessään selvittämään enemmän hallituksen UFO-ohjelmista, kysyi Gruschilta, oliko hänellä ”henkilökohtaista tietoa ihmisistä, jotka ovat vahingoittuneet tai loukkaantuneet pyrkimyksissä peitellä tai salata näitä maan ulkopuolisia teknologioita.”

Grusch vastasi myöntävästi.

Mutta kun Burchett kysyi häneltä, onko ihmisiä murhattu osana hallituksen pyrkimystä piilottaa UFO:t, hän sanoi, ettei voi puhua siitä julkisessa istunnossa.

Useimmat keskiviikon kuulemistilaisuuteen osallistuneet lainsäätäjät vaativat enemmän avoimuutta hallitukselta. Mutta myös epäilyjä esiintyi. Missourin republikaani Eric Burlison sanoi, että ”ajatus siitä, että avaruusolentojen laji on teknisesti tarpeeksi kehittynyt matkustaakseen miljardeja valovuosia ja saapuakseen tänne ja on jotenkin tarpeeksi epäpätevä, jotta se ei selviäisi poistuessaan planeetaltamme ja syöksyisi maahan, on minusta hieman kaukaa haettu.”

 

Artikkelin julkaissut New York Times

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.