Minne UFOt ja avaruusolennot mahtuvat Yhdysvaltain kansallisessa turvallisuudessa?

Kongressi ottaa ensi viikolla käsittelyyn UFOt ja pienet vihreät miehet avaruusaluksissa — tällä kertaa väitetysti ne eivät ole Marsista tai mistään lähiplaneetalta aurinkokunnastamme — kun edustajainhuoneen valvontakomissio pitää kuulemisen heinäkuun 26. päivä.

Oikean elämän “Star Wars” on nähtävästi tuloillaan. Huolimatta käynnissä olevasta näyttelijöiden ja käsikirjoittajien lakosta, tarinaa riittää, ja se pitää myydä Amerikan kansalaisille.

 

Jokainen 60-luvun lapsi syvällä sisimmässään haluaa, että nuo vanhat lauantain leffat olisivat totta: “Apinoiden planeetta” ja “2001: Avaruusseikkailu”, muiden muassa. Idea ulkoavaruudesta kylmänä tyhjiönä vailla elämää tuntui tuolloin yhtä musertavan rajoittavalta kuin mitä se tekee nykyään.

Star Trek”,  1960-luvun televisiosarja, joka piti yllä toivoa tuollaisesta maailmasta, ainakin moraalisena näytelmänä, joka liittyi enemmän muinaisen Kreikan tragedioihin kuin siihen miltä galaksit ja universumit oikeasti saattaisivat näyttää. Toisin sanoen, “Star Trek”, sen alkuvaiheen muodossaan liittyi enemmän maallisiin ahdistuksiin ja pelkoihin kuin todella ”sinne menemiseen, minne kukaan ihminen ei ole koskaan aiemmin mennyt”.

Avaruus on valtava — todella ääretön. Siten, kun puhutaan matemaattisista todennäköisyyksistä, ei ole kysymystäkään siitä etteikö (älykästä) elämää olisi muualla planeettamme ulkopuolella. Sitä todellakin on ja jopa valtavissa määrin.

Todellinen kysymys puhuttaessa Yhdysvaltain kansallisesta turvallisuudesta on, onko tähtienvälinen tai intergalaktinen sivilisaatio onnistunut, suurelta osin huomaamatta, pääsemään tänne ja tunkeutumaan omaan aika-avaruuteemme, kolmannelle planeetalle Auringosta, planeetalle joka kiertää yhtä lähes 10000 tähdestä, joka on paljaalle silmälle näkyvillä Maapallolta.

Todennäköinen vastaus on ei, jos nyt ei oteta huomioon madonreikäsiltateoriaa.

Vannomatta tietysti paras. Mutta missä on todisteet? Ei ainoastaan avaruusolentojen aluksesta tai avaruusolentojen valokuvista, vaan myös avaruusolentojen teknologiasta. Jos meillä on sitä, mistä sitä löytyy asejärjestelmistämme, ja mahdollisesti arkipäivän elämästä? Ja millä tavoin se antaa meille edun puolustettaessa maata kansakunnan vihollisilta?

Tässä David Grusch astuu kuvioihin. Hän muiden tiedustelu-upseerien kanssa esittää, että valtiolla on jo vastaukset näihin kysymyksiin.

Entinen tiedustelu-upseeri väittää, että Yhdysvallat tietää nämä vastaukset ja osittain yhdessä liudan nimeämättömiä yksityisiä amerikkalaisia asefirmoja kanssa, valtiomme hallussa on “ehkä ja osittain ehkä alus”, jota “ihmiset eivät ole rakentaneet” ja että me olemme  ‘pitäneet salaisuutta vuosikymmenet.’

Gruschin UFO-väitteitä, jotka muodollisesti esitettiin Yhdysvaltain kongressille ja tiedusteluyhteisön ylitarkastajallle, ei voi sivuuttaa suorilta käsin, kun otetaan huomioon hänen oma taustansa valtiolla.

Gruschin The Debriefille antaman haastattelun mukaan, hän on ollut “palkittu entinen taistelu-upseeri Afganistanissa, toiminut National Geospatial-Intelligence Agencyssa (NGA) sekä National Reconnaissance Officessa (NRO).”

Yhtä huomattavaa on, että Grusch on työskennellyt UFOjen parissa kolme vuotta ja hän “oli NGAn yksi johtajista UAP-analyysipuolella sekä sen edustaja UAP-toimikunnassa.”

Entä sitten pienet vihreät miehet? NewsNationin haastattelussa Grusch meni vieläkin pidemmälle ja väitti dramaattisesti, että “No, luonnollisesti, kun löytää jotain joka on joko laskeutunut tai syöksynyt maahan, joskus kohtaa kuolleita pilotteja, usko tai älä, niin fantastiselta kuin se kuulostaakin, se on totta.”

Mutta painetaan nyt paussinappia — tai “Star Trek”-puheessa, sanokaa Scottylle konehuoneeseen, että hidastetaan pois poimunopeudesta.

Grusch tunnusti, että hän “ei ole oikeasti nähnyt valokuvia väitetyistä avaruusolentojen aluksesta, mutta hän on puhunut paljon tiedusteluviranomaisten kanssa, jotka häntä ovat lähestyneet.” Hän selitti, “’Ajattelin sen olevan täysin hullua, ja aluksi luulin minua huijattavan, että se olisi pilaa’”.

Gruschin itsensä mukaan liikutaan kuulopuheiden maailmassa, että joku joskus sanoi minulle, että hän tai joku näki jotain jossain. Meillä ei ole koko tarinaa tiedossa, mutta tämä ei ole mikään oppikirjan mukainen ”todiste”, niinkuin tiedustelu-upseeri itse väittää.

Hänellä saattaa olla todisteita siitä mitä muut ovat sanoneet. Plus että hänellä on nimiä, päivämääriä ja väitteitä avaruusolentojen aluksesta ja avaruusolennoista. Mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tämä on kaikki se mitä meillä nyt on. Vahvistamattomia väitteitä toisten ihmisten sanomisista, sekä Gruschin oma myöntä siitä, että hänellä ei ole ensikäden tietoa.

Lisäksi Michael Garrett, radioastronomi, esitti kysymyksiä. Miksi avaruusolennot ovat niin huonoja kuskeja ja miksi Maapallo on heidän väitetty kaatopaikkansa avaruusaluksille? Kuten hän terävästi huomautti, “Voisi luulla, että jos matkustaa tähtien välillä, että he onnistuisivat 0.0001% osuudella loppumatkasta myös.”

Avaruusolentojen UFOt, kiistatta, ovat hyviä aiheita elokuville ja TV-sarjoille, kirjoille ja ehkäpä joku päivä myös faktatietokirjoille. Mutta nyt kaikki tuntuu Kabuki-teatterilta, Gruschin tietovuotoväitteet poislukien. Kongressi, joka ei koskaan halua sivuuttaa hyvää mahdollisuutta teatterille, ymmärrettävästi pitää tästä tarinasta.

Hyvät tarinat saavat julkisuutta lehdissä, ja poliittiset kommentaattorit etsivät aina aaltoa jolle hypätä. Senaattori Marco Rubio (R-Fla.) on lähtenyt mukaan, kuten myös senaattori Chuck Schumer (D-NY.), joka on esitellyt huomiota herättäneen avaruusajan lakiesityksen, joka vaatii Yhdysvaltoja — oletettavasti puolustusministeriötä — sekä yksityisiä alihankkijoita paljastamaan kaikki dokumentit tai ohjelmat UFOihin liittyen.

Kongressin tutkimus on oikeutettu: Amerikan kansalla on oikeus tietää mitä Yhdysvaltain hallinto tietää. Tuntematon on aina houkutellut ihmisiä — me etsimme selvyyttä ja pyrimme ymmärtämään.

Mutta informaation puuttuessa Hollywood ja salaliittoteoreetikot jatkavat käsikirjoituksen mustien aukkojen täyttämistä. Kaikin puolin, tutkikaa pois — mennään asian juurille. Mutta sillä aikaa Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta palvelisi parhaiten, kun keskityttäisiin ihmisten rakentamiin UFOihin tai valtion toimijoihin niiden taustalla.

 

Artikkelin julkaissut The Hill

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.