Mitä me tiedämme Pentagonin UFO-tutkimuksesta

Toukokuussa 2023 kongressi piti ensimmäisen UFO-kuulemisensa 50 vuoteen. Kuulemista veti senaattori Kirsten Gillibrand, senaattori Marco Rubio ja edustaja Ruben Gallego, joka antoi  tuoreen puolustusministeriön budjettiesityslain liitteeksi vaatimuksen tutkia UFOja. Puolustusministeriö on kerännyt arviolta 400 uskottavaa UAP-raporttia, mutta ei ole antanut mitään lopullisia vastauksia, lähinnä tarjonnut selityksiä kuten lentävät roskat ilmassa, ilmakehän ilmiöt, turvaluokiteltu amerikkalaisteknologia, turvaluokiteltu ulkomaiden teknologia tai tunnistamattomat lähteet.

Valtion intressit UFO-asiassa ulottuvat 1950-luvulle, jolloin Pentagon käynnisti Project Blue Bookin tutkimaan yli 12 tuhatta UFO-havaintoa, joista 700 on edelleen selittämättä. 2000-luvulla Nevadan senaattori Harry Reid perusti Advanced Aerospace Threat Identification Programin (AATIP) tutkimaan UFOja edelleen. AATIP-ohjelma oli julkinen, mutta kansa ei tiennyt siitä juurikaan, ja se lakkautettiin vuonna 2012.

Lou Elizondo, joka johti AATIP-ohjelmaa, vakuuttui siitä että UFOt joita he tutkivat eivät olleet tästä maailmasta. Kun hän yritti esittää tätä informaatiota esimiehilleen Pentagonissa, hän sai vastaansa skeptisismiä ja lopulta joutui eroamaan. Näin ohjelma tuli kansan tietoisuuteen vuonna 2017. Tom DeLonge, Blink 182 -bändin nokkamies, on ollut myös mukana tuomassa aihetta muiden tietoisuuteen.

Valtio ottaa siis UAP-asian vakavasti kansallisen turvallisuuden ongelmana, tunnustaen että sitä tarvitsee tutkia ja identifioida kaikki potentiaaliset uhat. Kuitenkaan UFOjen varsinaista luonnetta ei ole edelleenkään paljastettu.

 

 

Artikkelin julkaissut Latest UFO Sightings

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.