Four pillars

NSA ja MUFONin 1978 konferenssi

Vuosikymmeniä on ollut liikkeellä NSA:n asiakirja, jossa kerrotaan erään NSA:n työntekijän kokemuksesta MUFON-symposiumissa vuonna 1978. Muistio kirjoitettiin, jotta työntekijä voisi kertoa kokemuksestaan, mutta myös ilmaista huolensa eräästä symposiumin esittelijästä, Todd Zechelista. NSA:n työntekijän huolenaiheena oli, että Zechel, tunnettu UFO-tutkija ja Citizen’s Against UFO Secrecy (CAUS) -ryhmän perustaja, mahdollisesti kertoisi ”sisäpiirin yhteydestä NSA:han”.

Tässä muistiossa kerrottiin myös, miten he lopulta katsoivat, että Zechel oli saattanut vilpillisesti väärentää konferenssissa esitettyjä CIA:n kirjeitä.

Zechelin nimi oli monien vuosien ajan salattu. Se julkaistiin vasta, kun Jack Brewerin MDR-tapaus vuodelta 2017 toi sen esiin.

Vuonna 2021 The Black Vault jätti uuden MDR-tapauksen nähdäkseen, voisiko palapelin viimeinen pala, muistion kirjoittaneen NSA:n työntekijän henkilöllisyys, paljastua.

Toukokuun 26. päivänä 2022 päivätyssä kirjeessä, joka tosin lähetettiin The Black Vaultille vasta heinäkuun 2022 lopulla postileimalla varustetussa kirjekuoressa, NSA väittää, että se ”ei löytänyt muistion alkuperäistä, muokkaamatonta kopiota”. Tämä tarkoittaa sitä, että NSA ei voi koskaan paljastaa sensuroituja tietoja nyt eikä tulevaisuudessa.

Tämä paljastus on nyt kasvavan määrän UFO-aiheisia asiakirjoja päällä, jotka ovat ”kadonneet” ja joita ei voida tarkastella uudelleen julkaisua varten. Joitakin näistä tarinoista on nähtävissä täällä ja täällä.

Huomautus: Vaikka NSA on edelleen salannut muistion kirjoittajan nimen, edesmennyt Phil Klass kirjoitti tästä, kun asiakirja julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Hän uskoi, että kirjoittaja oli MUFONin hallituksen jäsen Tom Deuley, joka työskenteli tuolloin lyhyen aikaa NSA:lle. Uutiskirje löytyy täältä, ja asiaankuuluva kohta on alla:

Arkisto

NSA ja vuoden 1978 MUFON-konferenssi: Lisää kadonnutta UFO-materiaalia [11 sivua, 4.8MB]

Lataa [4.80 MB]

 

Artikkelin julkaissut The Black Vault

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.