Operation Highjump: Etsikää ja tuhotkaa salainen natsitukikohta

Elokuussa 1946 toteutettiin sotilasoperaatio, joka tunnettiin nimellä Operation Highjump. Sitä johti amiraali Richard Byrd, joka oli merkittävä merivoimien upseeri. Retkikunnan ensisijaisena tavoitteena oli sotilaskoulutus ja tieteellinen tutkimus. Operaatioon sisältyi myös muita tavoitteita.

Yksi operaation tavoitteista oli laajentaa Yhdysvaltain suvereniteettia Etelämantereella. Sen tehtävänä oli myös löytää ja tuhota natsien tukikohta ja kaapata niiden uusi ase, joka oli tiettävästi lentäviä lautasia.

Natsit olivat jo aiemmin tutkineet Etelämannerta. Vuonna 1938 Hitler määräsi SS Schwabenlandin suorittamaan tutkimusretken, jolla pyrittiin löytämään muinaisia esineitä. Retkikunta, joka alkoi 17. joulukuuta, oli yksi monista Hitlerin suunnittelemista.

SS Schwabenlandin SS-joukkoon, joka koostui pääasiassa tiedemiehistä ja insinööreistä, kuului myös saksalaisen okkultistisen Thule-seuran jäseniä. Ryhmä uskoi, että syvällä maan sisällä asui arjalaisiksi kutsuttu ihmisrotu. Ryhmän tehtävänä oli löytää ja ottaa yhteyttä onttoon Maahan asusteleviin arjalaisiin sekä perustaa salainen maanalainen tukikohta.

Saavuttuaan Etelämantereen rannikolle alus jatkoi mantereen kartoittamista seuraavien parin viikon ajan. Lentotiedustelun aikana he pystyivät näkemään niin sanotun arktisen keidasalueen, joka oli jäästä vapaa alue, jossa oli kasvillisuutta.

Alue oli ihanteellinen tukikohdaksi, koska siellä oli geoterminen aukko, joka piti meren suhteellisen lämpimänä. Tälle alueelle perustettaisiin tukikohta 211, joka oli maanalainen laitos.

Toisen maailmansodan aikana laitoksesta tuli massiivinen kompleksi, joka oli suunniteltu hyökkäystukikohdaksi. Se rakennettiin alun perin sukellusveneiden ja muiden ohjusten säilyttämistä varten. Natsijoukkojen kohtalon muuttuessa päätettiin kuitenkin, että tukikohta 211 oli ihanteellinen paikka paeta.

Sodan aikana Etelämantereelle kuljetettiin valtava määrä tarvikkeita ja varusteita. Sodan päättyessä tuhansia natsiupseereita ja -sotilaita salakuljetettiin Etelä-Amerikkaan. Yksi merkittävimmistä saksalaisista upseereista, jotka pystyivät pakenemaan, oli Hans Kamler.

Yksi Kamlerin käyttämistä lentokoneista oli hänen insinööriensä valmistama huoltokoneen prototyyppi. Se tunnettiin nimellä Ju390, ja sen kantama oli yli 4000 mailia. Valitettavasti koneesta tai Kamlerista ei ole löydetty merkkejä.

Sodan jälkeisinä kuukausina Etelä-Amerikassa raportoitiin tuhansista oudoista havainnoista. Yhdysvaltain hallitus oli huolissaan siitä, että Kamler ja hänen tiedemiehensä piileskelivät Etelämantereella. Kyse oli kuitenkin vain huhuista, ja ainoa tapa selvittää, mitä heille tapahtui, oli vierailla mantereella.

Operaation komentaja, amiraali Byrd, ei ollut mikään pseudotieteellisen fiktion asiantuntija. Hän oli reaalimaailman sotilasupseeri, joka oli hyvin varustautunut tehtävään. Hän oli retkikunnan nuorin amiraali laivastossa tutkimusmatkan aikaan, ja hän johti massiivista työryhmää, joka lähetettiin Etelämantereelle.

Amiraali Byrdin tehtävän yksityiskohdat Etelämantereella ovat edelleen epäselviä. Yhdysvaltain laivaston virallisessa raportissa todettiin, että operaatio, joka tunnettiin nimellä Operation Highjump, oli menestys. Sitä johti amiraali Byrd, joka oli tuohon aikaan yksi maailman merkittävimmistä laivastoupseereista.

Operaation ensisijaisena tavoitteena oli sotilaskoulutus ja tieteellinen tutkimus. Sillä oli kuitenkin myös muita tavoitteita. Yksi niistä oli saada Amerikan suvereniteetti mantereeseen, minkä hallitus kielsi useaan otteeseen. Toinen tavoite oli löytää ja tuhota natsien tukikohta.

Natsit olivat tutkineet Etelämannerta jo aiemmin. Joulukuussa 1938 Hitler määräsi mantereelle retkikunnan, joka tunnettiin nimellä SS Schwabenland, joka oli yksi niistä aluksista, jotka lähetettiin osallistumaan operaatioon. Tänä aikana Hitler keskittyi löytämään muinaisia artefakteja, joilla voisi olla uskomaton voima.

Jotkut SS Schwabenland -aluksella olleista tiedemiehistä ja insinööreistä kuuluivat myös saksalaiseen okkultistiryhmään, joka tunnettiin nimellä Thule-seura. He uskoivat, että etelänavalla asui kehittynyt ihmisrotu, arjalaiset. SS Schwabenlandin tehtävänä oli löytää salainen maanalainen laitos, jonka avulla voitaisiin ottaa yhteyttä arjalaisiin.

Saavuttuaan Etelämantereen rannikolle alus jatkoi koko mantereen kartoittamista kolmen viikon ajan. Lentotiedustelun aikana he pystyivät havaitsemaan niin sanotun arktisen keidasalueen, joka oli jäästä vapaa ja täynnä lämmintä vettä.

Alue oli ihanteellinen tukikohdaksi, koska siellä oli geoterminen aukko, joka piti veden lämpimänä. Natsit rakensivat sitten pahamaineisen tukikohtansa, joka tunnettiin nimellä Base 211 ja joka sijaitsi tällä alueella.

Toisen maailmansodan aikana tukikohdasta 211 tuli uskomattoman suuri kompleksi. Alun perin laitos suunniteltiin hyökkäyskeskukseksi, johon saksalaiset voisivat sijoittaa sukellusveneitä ja muita ohjuksia. Sodan edetessä kävi selväksi, että tukikohta 211 oli ihanteellinen paikka paeta.

Sodan aikana natsit pystyivät kuljettamaan valtavia määriä varusteita ja tarvikkeita Etelämantereelle. Sodan päättyessä tuhannet saksalaiset upseerit pääsivät pakenemaan ja piileskelivät Etelä-Amerikassa. Yksi merkittävimmistä henkilöistä, jotka pystyivät pakenemaan, oli Hans Kamler, joka johti natsien salaista aseohjelmaa.

Yksi Kamlerin käyttämistä lentokoneista oli hänen insinööriensä valmistama huoltokoneen prototyyppi. Se tunnettiin nimellä Ju390, ja sen kantama oli yli 4000 mailia. Valitettavasti koneesta tai Kamlerista ei ole löydetty merkkejä.

Sodan jälkeisinä kuukausina Etelä-Amerikassa tehtiin tuhansia raportteja ufohavainnoista. Yhdysvaltain hallitus uskoi, että Kamler ja hänen tiiminsä olivat Etelämantereella, ja että heillä oli salainen sotilastukikohta. Nämä olivat kuitenkin vain huhuja.

Operaation komentaja, amiraali David Byrd, ei ollut mikään pseudotieteellinen salaliittoasiantuntija. Hän oli 41-vuotiaana laivaston historian nuorin amiraali. Etelämantereella ollessaan hän kuului retkikuntaan, joka oli suurin mantereelle lähetetty merivoimien erikoisjoukko. Valitettavasti yksityiskohdat siitä, mitä amiraali Byrd ja hänen ryhmänsä löysivät Etelämantereelta, ovat edelleen epäselviä.

Joidenkin kertomusten mukaan amiraali Byrdin radio alkoi toimia sen jälkeen, kun se oli ollut kateissa tunnin. Vaikka sen signaali oli vääristynyt, ääni alkoi puhua saksaksi ja ilmoitti amiraali Byrdille, että hänen koneensa laskeutuisi seitsemän minuutin kuluttua. Sen jälkeen häntä vastaan tuli joukko pitkiä vaaleita miehiä.

Sitten amiraali Byrdiin liittyy ryhmä ihmisiä, jotka leijuvat. He ryntäävät kohti kaupunkia kovaa vauhtia. Sitten hän nousee hissiin, joka vie hänet maanalaiseen kammioon. Siellä hänen on tarkoitus tavata ”mestari”.

Amiraali Byrd viedään sitten huoneeseen. ”Mestari” istuu pöydän ääressä vanhemman miehen kanssa, joka väittää, että hänet ja hänen muukalaisryhmänsä tunnetaan nimellä Ariani. Hän sanoo, että rotu, johon amiraali Byrd kuuluu, on liian kypsymätön atomienergian käyttöön.

”Mestari” väittää sitten, että heidän alustensa kimppuun on hyökätty ja hävittäjät ovat ajaneet heitä takaa aina, kun he ovat yrittäneet ottaa yhteyttä. Hän ja hänen ryhmänsä päättivät käyttää amiraali Byrdiä tämän viestin välittämiseen, koska hän oli hyvin arvostettu henkilö.

Kokouksen jälkeen amiraali Byrd saatetaan takaisin koneeseen. Siellä radioääni ilmoittaa amiraalille, että hänen koneensa on nyt hänen hallinnassaan. Sitten ääni sanoo, että se on arjalainen ja kysyy, voisiko hän mitenkään katkaista sen yhteyden.

Maaliskuussa 1947 amiraali Byrdiä kuulusteltiin Pentagonissa hänen saavuttuaan. Sen jälkeen hänet määrättiin vaikenemaan tehtävästä. Hän ei enää koskaan puhunut tehtävästä, ja viimeinen merkintä hänen päiväkirjassaan on useiden vuosien takaa.

Päiväkirjassaan amiraali Byrd kertoo pitkästä yöstä, jonka hän koki arktisella alueella. Hänestä tuntuu, että hän on nähnyt navan takana olevan maan, ja pimeydessä olevat tuodaan valoon.

Kolme kuukautta myöhemmin amiraali Byrd kuoli. Hänen päiväkirjansa löydettiin ja julkaistiin kunnianosoituksena hänen muistolleen. Seuraavana vuonna solmittiin Etelämanner-sopimus, joka kielsi luvattomien henkilöiden matkan alueelle. Etelämanner on kooltaan suurempi kuin Australia ja Eurooppa, ja se on kielletty kaikilta. Alueella saa vierailla vain muutamalla pienellä alueella.

Vuonna 1947 merimiehet puhuivat alueella näkemistään oudoista asioista, kuten natsien salaisesta tukikohdasta ja mahdollisuudesta, että sivilisaatio elää maan alla. Koska heitä kiellettiin menemästä heidän maailmaansa, avaruusolennot saattoivat yrittää varoittaa amiraali Byrdiä ennen hyökkäystä. Tämä voisi vaikuttaa maailman tulevaisuuteen.

Operaatio Highjumpin yksityiskohdat ovat edelleen mysteeri, vaikka erilaisia teorioita ja kertomuksia tehtävästä on kumottu. On epävarmaa, oliko amiraali todella kohdannut avaruusolentoja vai oliko päiväkirja tekaistu. Maan ulkopuolisten olentojen olemassaolo ja natsien väitetty salainen tukikohta Etelämantereella ruokkivat edelleen salaliittoteorioita.

 

Artikkelin julkaissut Latest UFO Sightings

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.