Pentagonia valvova elin aloittaa sisäisen tarkastuksen UFO-asiassa

Pentagonin ylitarkastaja tutkii niitä armeijan toimia, joita se on tehnyt viime vuosien UFO-havaintojen ryöpylle, joissa alukset ovat tunkeutuneet armeijan ilmatilaan.

Tutkinta aloitetaan kongressin raporttia odotellessa, joka on tarkoitus julkistaa ensi kuussa. Tutkintaa suorittavat useat kansallisen turvallisuuden viranomaiset. Asian puolestapuhujat valittavat että jotkut ministeriöt ja virastot eivät ole tehneet yhteistyötä ja jättäneet dataa jakamatta.

The Pentagon briefing room | Department of Defense

”Tämän arvioinnin tavoite on määrittää miten laajalti puolustusministeriö on tehnyt toimia tunnistamattomiin ilmailmiöihin (UAP) liittyen”, Randolph Stone, apulaisylitarkastaja avaruus-, tiedustelu-, insinöörityö- ja valvonta-asioissa, kirjoitti muistiossa asevoimien eri haarojen johtajille ja muille armeijan johtajille ja tiedustelujohtajille.

”Me saatamme päivittää tavoitetta arvioinnin edistyessä, ja me tulemme tarkastelemaan johdon esittämiä ehdotuksia lisätavoitteille”, siinä lukee.

Muistiosta kirjoitti ensimmäisenä The Debrief.

Välittömästi ei käynyt selväksi kuka päätti, että ministeriön riippumaton valvontaelin tulisi ottaa asia hoidettavakseen; ylitarkastajan virasto ei välittömästi vastannut kommenttipyyntöön.

Ylitarkastaja on perinteisesti tutkinut rikkomusepäilyjä tai arvioinut sitä miten Pentagon ja asevoimien haarat käsittelevät arkaluonteisia tai poliittisesti latautuneita asioita. Se voi tehdä omat tutkimuksensa tai vastata tietovuotajien, Pentagonin viranomaisten tai kongressiedustajien pyyntöihin.

Pentagon on perustanut Unidentified Aerial Phenomenon Task Forcen viime vuonna keräämään informaatiota UFO-havainnoista ja tutkimaan niiden alkuperää.

Toimikunta on keskeisessä asemassa kongressille tuotettavan raportin koostamisessa. Toimikunnan edustaja ei välittömästi vastannut kommenttipyyntöön erillisestä ylitarkastajan arvioinnista.

Mutta entinen Pentagonin tiedusteluviranomainen, joka on lobannut kongressia tekemään jotain UFO-havainnoille sanoi, että ylitarkastajan mukanaolo on positiivinen askel, jolla taivutellaan armeija ottamaan asia vakavammin.

”Tässä tarkastellaan sitä miten on mahdollista, että rajattuihin armeijan ilmatiloihin toistuvasti tunkeudutaan kuukausien ja vuosien ajan ja kukaan ei informoi puolustusministeriötä tai kongressia siitä ja systeemi romahtaa täysin”, sanoo Christopher Mellon, entinen tiedustelupalvelujen apulaissihteerin sijainen. ”Se on ihan validi kohde heidän tutkimuksille.”

 

Artikkelin julkaissut Politico

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.