Project Grudge

Helmikuussa 1949 Project Sign loppui, ja sen mukana meni myös ilmavoimien objektiivinen asenne UFOja kohtaan. Project Signin loppuraportti oli ratkaisevan skeptinen UFOjen maapallon ulkopuolista alkuperää koskevaa hypoteesia kohtaan, ja tämä kertoi siirtymästä siihen että kaikki havainnot pyrittiin selittämään väärin tunnistettuina luonnonilmiöinä.

Ilmavoimat oli kuitenkin salaa muuttanut pelkästään projektin nimeä Project Grudgeksi. Uusi nimi heijasteli muutosta UFOja kohtaan toteutetuissa menettelytavoissa. Tämä muutos ilmavoimien menettelytavoissa toi mukanaan kampanjan, jolla koitettiin luokitella kaikki UFOjen maapallon ulkopuoliseen alkuperään uskovat ”sekopäiksi”. Sidney Shallet, Saturday Evening Postin toimittaja, pyysi ilmavoimilta apua kirjoittaesssaan artikkelia ”lentävistä lautasista”. Ilmavoimilla oli linja jolla tällaisista pyynnöistä kieltäydyttiin, mutta kun he havaitsivat että Shalletin artikkelin piti olla ilmiön kumoavaa sorttia, he suostuivat auttamaan häntä. Shallet käytti kaksi kuukautta ilmiön tutkimiseen, ja sitten kirjoitti kaksiosaisen artikkelin otsikolla ”Mitä Voit Uskoa Lentävistä Lautasista”.

Shalletin artikkelin molemmat osat ovat ladattavissa verkosta:

OSA 1    —    OSA 2

Tämä artikkeli ja ilmavoimien lehdistötiedote heijasteli ilmavoimien uutta julkista mielipidettä, että ”lentävät lautaset” eivät olisi olemassa, että ne voitaisiin kaikki selittää ja että ”uskovaiset” olivat ”sekopäitä”. Kuitenkin sisäpiiriläiset tiesivät, että ilmavoimat oli silti edelleen aktiivisesti mukana UFO-tutkimuksessa, ja tämä ristiriitainen käyttäytyminen sai monet uskomaan, että ilmavoimat salasi sen mitä se tiesi todella UFOista.

Artikkelin julkaissut UFO Evidence

 

Allaolevalla videolla kenraaliluutnantti Charles Brown kertoo oman todistuksensa Project Grudgeen liittyen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.