EU for UAP

San Marinosta voi tulla ’UFOjen YK’

Tunnistamattomien ilmailmiöiden eli  “UAP”:den, tavallisemmin UFOjen, aihe on yllättävästi muuttunut vakavaksi aiheeksi USA:ssa.

Pentagon ja kongressijohto ovat molemmat ottaneet muodollisia askeleita sekä sen tunnustamiseen, että kohtaamiset tunnistamattomien ilmaesineiden kanssa ovat todellisia, että nämä tapahtumat ansaitsevat legitiimin tarkastelun Amerikan kansallisen turvallisuuden alalta. NASA ja Harvard University ovat samoin liittyneet mukaan joukkoon. Kaksi nimekästä maanpuolustuksen ja  ilmailualan järjestöä ovat pitäneet keskustelutilaisuuksia UAP:sta heidän vuosittaisissa konferensseissaan ihan viime aikoina.

Nyt kansainvälinen konsortio haluaa yrittää ja viedä keskustelua vieläkin pidemmälle. He haluavat tehdä UAP:sta globaalin puheenaiheen.

Nimeltään “Project Titan”, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olisi San Marinon enklaavi, josta voisi tulla UFOjen “Geneva” Yhdistyneiden Kansakuntien tukemalle Maailmankonferenssille, joka on omistautunut tunnistamattomille ilmailmiöille.

“Sen nykyisessä muodossaan UAP/UFO-ilmiö on manifestoitunut ainakin 70 vuoden ajan, ja sillä on ollut kutakuinkin samanlaiset ominaisuudet ympäri maailman, ja se aina vain pysyy mysteerinä”, Project Titanin johtaja Paolo Guizzardi kertoi The Debriefille. “Jos me todella haluamme edistää tietoisuutta tästä ilmiöstä, avoin ja kansainvälinen yhteistyö on korvaamatonta.”

San Marino
(Kuva: Paolo Guizzardi/ Project Titan)

Project Titanin taustalla oleva voima on kaksi kansainvälistä organisaatiota, italialainen Centro Ufologico Nazionale (CUN) sekä tuoreeltaan perustettu International Coalition for Extraterrestrial Research (ICER).

Viime viikolla kaksi CUN:n ja ICERin edustajaa piti esitelmän San Marinon tasavallan viranomaisille, ja he muodollisesti pyysivät YK:n jäsenvaltio San Marinoa esittämään YK:n pääsihteerille ehdotuksen luoda uusi ja pysyvä rakenne YK:n sisälle, joka saa tehtäväkseen pitää toistuvaa maailmankonferenssia UAP-ilmiöistä.

The Debriefin saamien esityksen dokumenttien mukaan järjestäjät alleviivasivat neljää päätekijää, jotka ovat merkittävän tärkeitä miksi tällainen YK:n tukema aloite pitäisi olla UFOista.

  1. Tarve tutkimukselle: vaikka yli 70 vuotta on kulunut ensimmäisestä nykyaikaisesta UAP-havainnosta, ilmiö pysyy edelleen ja sen alkuperä ja luonne pysyvät mystisinä.
  2. Ilmiön laajuus: UAP-ilmiön ilmentymät ovat rajattomia, on tarpeen päästä yli kansallisista tutkimuksista ja saavuttaa todella globaali dimensio mikäli sellainen tutkimus aikoo olla menestyksekästä. 
  3. Erittäin suuri potentiaali tieteellisesti.
  4. Erittäin suuri potentiaali tuottaa teknologisia sovellutuksia.

Samalla tavoin Yhdysvaltain viranomaiset antoivat San Marinon viranomaisille koosteen UAP-aktiviteetista, joka on kasvanut tasaisesti joulukuusta 2017, kun New York Times paljasti puolustusministeriön salaa tutkineen UAP:ta.

Itse asiassa San Marinon organisaattoreiden tätä esittäessä The Debrief paljasti että Yhdysvaltain edustajainhuoneen asevoimakomitea oli jättänyt lakiesityksen pysyvästä UAP-viranomaisesta Pentagonille. Jos se menee läpi, UAP-viranomainen korvaisi puolustusministeriön nykyisen väliaikaisen UAP-toimikunnan.

Lakiesityksen tekijät huomauttivat myös muista valtioista kuten Ranska ja Chile, jotka ovat tutkineet UFO-havaintoja vuosikymmeniä valtion virallisissa laitoksissa.

YK:n aloitteen johtaja Paolo Guizzardi sanoo The Debriefille että muodollisen tavan kautta perustettu  UAP-tutkimuksen kansainvälinen yhteisö on tarpeellinen jos on yhtään toivoa koskaan vastata UFO-kysymykseen.

“Konferenssi tulee luomaan myötämielisen ympäristön kollegiokeskusteluille aiheista, jotka tähän asti ovat pysyneet kansallisten rajojen sisäpuolella, tiedonjakamiseen, sekä alan uusien ideoiden keskustelulle ja esittämiselle”, Guizzardi selittää.

San Marino
Vasemmalta: eversti Gordon Cooper, Jacques Vallee, Claude Poher, J. Allen Hynek, Grenadan pääministeri Sir Eric Gairy, pääsihteeri Kurt Waldheim, Morton Gleisner, Lee Spiegel, Leonard Stringfield ja David Saunders. (kuva: Lee Speigel/ Huffington Post)

Project Titan ei olisi ensimmäinen kerta kun UFO-aihe on virallisesti ollut YK:n pöydällä.

Keväällä 1978 juuri itsenäistyneen Grenadan valtion pääministeri Eric Gairy ehdotti YK:n tukeman globaalin toimikunnan perustamista tutkimaan UFOjen alkuperää ja luonnetta.

Gairy ja asiantuntijoiden paneeli, joihin kuului astronauttieversti Gordon Cooper, tietojenkäsittelytieteilijä Jacques Vallee, astronomi/astrofyysikko Claude Poher, astronomi J. Allen Hynek, University of Coloradon psykologi David Saunders ja tutkijat Lee Spiegel sekä Leonard Stringfield, jopa tapasivat YK:n pääsihteeri Kurt Waldheimin heinäkuussa  1978 asiasta keskustellakseen.

Sama paneeli myöhemmin jätti muodollisen ehdotuksen YK:lle marraskuun 28. päivä 1978.

Vastoin yleistä uskomusta globaalin UFO-tutkijaryhmän perustaminen otettiin vastaan YK:n yleiskokouksessa ilmeisesti ihan hyvin. Wikileaksin vuotamista tiedoista käy ilmi, että esityksen jälkeen YK rohkaisi jäsenvaltioitaan “ottamaan asianmukaisia askelia koordinoimaan kansallisen tason tieteellistä ja tutkimusta Maan ulkopuolisen elämän tutkimuksessa, mukaanlukien tunnistamattomat lentävät esineet, ja informoimaan pääsihteeriä havainnoistaan, tutkimuksistaan ja sellaisten aktiviteettien arvioinnista.”

UFO-tutkimusryhmän perustamiskeskustelu lopetettiin kun YK:n yleiskokous kokoontui uudelleen 1979. Kuitenkin maaliskuussa 1979 Gairy hätisteltiin pois palliltaan kommunistisen New Jewel -liikkeen vallankaappauksella ja hänen tilalleen tuli Maurice Bishop. Ironista kyllä, Gairy oli YK:ssa juuri vallankaappauksen aikaan.

Syy sille miksi 1978 ehdotus YK:n UFO-komitealle ei koskaan toteutunut oli YK:n kyvyttömyys ottaa aihetta vakavasti. Sen sijaan yksikään jäsenvaltio ei ajanut aloitetta eteenpäin Gairyn vallankaappauksen ja USA:an karkoituksen jälkeen.

Guizzardi ja Project Titanin tukijat näkevät San Marinon täydellisesti jatkavan soihdun kantamista siitä mihin Grenada sen jätti 43 vuotta sitten. San Marino haluaa tehdä UAP-aiheesta kansainvälisen keskusteluaiheen.

“San Marinon tasavalta on luonnollisin valinta tälle, ottaen huomioon että tasavalta ei ole mitenkään tietämätön UAP-aiheesta, onhan se isännöinyt UFO-aiheen maailmansymposiumia 30 vuoden ajan, jota Italian Centro Ufologico Nazionale on järjestänyt”, Guizzardi sanoo. “Sen ehdotus YK:lle täten olisi luonnollinen jatke tälle toiminnalle.”

UN Assembly Room
YK: yleiskokouksen sali YK:n päämajassa (kuva: Wikicommons)

UFOjen ympärillä pyörivä stigma on vähentynyt viime vuosina, lähinnä uskottavien silminnäkijätodistusten  johdosta, esimerkkinä mainittakoon vaikka F/A-18 pilotti Ryan Graves ja puolustusministeriön ja poliitikkojen toimet.

Kiitos huikeiden väitteiden vailla konkreettisia todisteita, julkinen pilkkaaminen ja mielikuvat pienistä vihreistä miehistä usein edelleen piinaavat minkään järkevän UAP-toiminnan perustamista.

Poislukien aiemmat uskomukset aiheesta, Project Titanin ehdotukselle perustaa kansainvälinen UFO-konferenssi on meriittiä. Erityisesti näiden mahdollisille tieteellisille ja teknologisille läpimurroille.

Aiemmassa haastattelussa tohtori William Culbreth, insinööritieteen professori University of Nevada Las Vegasista, puhuu siitä miten tahaton mukanaolo Defense Intelligence Agencyn (DIA) UFO-aiheisissa tytäryhtiöissä on johtanut konkreettisiin tieteellisiin edistymisiin.

Hän ei tiennyt mitään ohjelman UFO-fokuksesta kun häntä pyydettiin kirjoittamaan kaksi tutkimusta yliäänennopeudella kulkevien alusten jäljittämisestä ja “aneutronisesta fuusiovoimanlähteestä” DIAn vuoden 2009 Advanced Aerospace Weapons Systems Applications Programiin (AAWSAP), tri. Culbreth sanoi työn lopulta johtaneen hänen tarkastelemaan uudenlaisia ydinkäyttöisten voimanlähteiden muotoja.

“Me tutkimme näitä uusia voimanlähdeteknologioita nykyään, ja tämä aihe yksistään on saanut useat minun oppilaani tavoittelemaan tohtorintutkintoa, jotka muuten sitä eivät välttämättä olisi halunneet tehdä”, sanoi tri. Culbreth.

San Marino
Guaita Tower San Marinossa (kuva: Wikicommons)

Project Titanin organisaattoreiden esittäessä asiansa, San Marinon viranomaiset nyt keskustelevat keskenään siitä pitäisikö ehdotusta viedä eteenpäin YK:ssa.

Jos San Marino suostuu viemään asiaa eteenpäin, UAP-maailmankonferenssia tullaan tarkastelemaan alustavasti ja siitä tullaan keskustelemaan YK:ssa ennen kuin asia viedään yleiskokouksen eteen. Jos asia menee läpi, YK sitten edistäisi asiaa luomalla kansainvälisen UAP-maailmankonferenssin rakenteet.

Guizzardi selitti, että voi mennä hetki ennen kuin San Marinon viranomaiset tulevat päätökseen ehdotuksesta. “Tällä hetkellä vain muutama päivä on kulunut ehdotuksen jättämisestä. On vaikeaa ennustaa mihinkään suuntaan, mutta estimoin että muutamasta viikosta yhteen kuukauteen joudumme odottamaan”, Guizzardi sanoo.

Sillä aikaa Project Titanin tukijat ovat toiveikkaita siitä, että San Marino tulee päättämään eteenpäin menosta, ja UAP:t muuttuvat yhteistyön aiheeksi, kansainväliseksi keskusteluksi.

“San Marinon neutraalius tekee siitä erinomaisen valinnan tällaiseksi kansainväliseksi foorumiksi”, Guizzardi sanoo. “San Marino City voi muuttua ‘UFOjen Genevaksi”.

 

Artikkelin julkaissut The Debrief

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.