EU for UAP

Tiivistelmä Jacques Valleen ranskankielisestä haastattelusta

Kirjoittanut Baptiste Friscourt

Tämä on tohtori Jacques Valléen Naqib Karylle, Marie-Thérèse De Brosses’lle, Eric Zurcherille, Fabrice Bonvinille ja Nicolas Dumont’lle antaman haastattelun käännös. Haastattelun teki Vertical Project Media heinäkuun 27. päivä 2021

Miksei käyttäisi kirjaa keskustelun herättämiseen Amerikassa?

Kirja on ainoastaan 2 kuukautta vanha, se on käännetty ranskaksi ja italiaksi. Tottakai Mellon on tiennyt alusta lähtien minkä parissa työskentelen, meillä ei ole toimittajia ja me julkaisemme kirjat itse. Mitä nykyään tapahtuu USA:ssa on monimutkaista, ja siellä Christopher Mellon on aktiivinen Luis Elizondon kanssa, mutta he ovat keskittyneet kaikkeen mitä viimeisimmissä raporteissa on sanottu. Amerikkalaisilla on monia puolia, mutta historia, tieto menneistä tapahtumista, ei kuulu niihin. He ovat kiinnostuneita siitä mitä tapahtui eilen, ja sitä edellisenä päivänä, mutta ei siitä mitä tapahtui 1945. Useimmat amerikkalaiset eivät osaa nimetä Eisenhoweria Yhdysvaltain presidenttinä. Se on TV-yhteiskunta.

Jacques Valléen ja Paola Harrisin uusi kirja, Trinity, the Best-Kept secret

Ja se mitä Nimitzistä kerrotaan, sillä siitä on olemassa oikeaa todistusaineistoa, tieteellistä materiaalia, lentokoneita, pilottien todistuksia, se on kiinnostavaa. Chris Mellon sanoi minulle, että paneeli tapahtui viime viikolla TV:ssä, jossa asiantuntijat ihmettelevät miksi UFOt ovat ilmaantuneet taivaalle vasta vuoden 1947 jälkeen. Jopa Mellon sai tietää Trinity-tapauksesta minun työni kautta, jopa hänen ammattikiinnostuksellaan tähän aiheen ja hänen resursseillaan. Yhdysvalloissa on kolme luokittelujärjestelmää: standardi, ulkoasiainministeriön ulkomaiden tiedustelu sekä ydinvoimasta vastuussa olevan DOE:n PQR. Harvoilla on pääsy jälkimmäiseen. Mutta minun on onnistunut osoittaa, että Trinityn tapaus on luokiteltu DOE:n järjestelmällä.

Los Alamos

RR5:n liittyen, jossa silminnäkijän aloitteesta syntyy UFO-kontakti, harjoititko sinä sitä ja toimiiko se mielestäsi?

En harjoittanut sitä. Niinkuin saatat tietää, näin UFO:n 15-vuotiaana kahden luokkakaverini kanssa, ja toinen heistä oli kilometrin päässä katselemassa kiikareilla ja se tuki havaintoani kirkkaan aurinkoisen iltapäivän aikaan. Mutta en sanonut siitä mitään. Seurasin näitä erittäin kiinnostavia kokeita. On silminnäkijöitä jotka tarkkailevat maastoa ja pohtivat voisivatko he kutsua UFOa esiin, ja sitten jotain tapahtuu. Nämä tapaukset eivät ole harvinaisia, ja on tällainen idea, varsin vanha, siitä että voisi kutsua UFOja keskittymällä. Antropologiselta kantilta se on jäänteitä rituaaleista, joita on kaikkialla maailmassa, mm. Tyynen valtameren saarilla, Afrikassa, Aasiassa ja muualla, jossa voi kutsua jotain muuta tahoa, ja se on mukana myös uskonnoissamme. Se on uudelleenkäytetty idea keskinäisestä kontrollista, joka mahdollistaa olosuhteet korkeamman älyn ilmestymiselle, henkisellä tai tieteellisellä tasolla. Esimerkiksi Cardanon isä oli alkemisti, joka kutsui Sylfidejä, ilman henkiä, eilisen päivän avaruusolentoja. Hän kertoo tästä hänen päiväkirjassan, ja hän oli todellinen tiedemies ennen renesanssiaikaa, aikana jolloin tieteellinen tieto ei ollut hajonnut eri aloiksi. Ja nämä olennot ilmaantuivat hänen laboratorioonsa ja hän kysyi niiltä kysymyksiä universumin luonteesta. Sitä on esiintynyt kautta historian, ja sen on dokumentoinut monet vakavaa tiedettä harjoittaneet, jotka ovat yrittäneet kutsua erilaisia olentoja.

Tri Steven Greer

Joten nyt jos puhumme tri. Steven Greerin vuorelle kerääntyneestä ihmisjoukosta, joka pyytää avaruusolentoja tulemaan esiin ja valoja syttyy taivaalle, minulla ei ole siihen mitään mielipidettä, valoja on taivaalla vaikka millaisia, joten kysymys on ilmestyksen dokumentaatiosta, ja Paola on todella kiinnostunut tuosta tutkimuksesta. Minulle Fazio Cardanon kokeet ovat huikeita, koska hänellä on edessään viisi olentoa, metri ja 20cm – 30cm mitaltaan, ja se muistuttaa minua muista havainnoista. Kaksi niistä on johtajia, jotka astuvat esiin, mutta hän ei selitä mitä riittejä hän käytti niiden kutsumiseen. Hän kysyi niiltä miten universumi luotiin, ja Sylfidit olivat eri mieltä vastauksesta. Yksi sanoi, että Jumala loi universumin, ja toinen sanoi että Jumala luo universumin joka sekunti uudelleen ja että mikäli hän lopettaisi, kaikki katoaisi. Ja se on mielenkiintoista, koska me olemme samassa kohdassa nykypäivänä, kvanttimekaniikka sanoo että kaikki on satunnaista ja jos prosessi häiriintyisi, kaikki katoaisi, ja klassinen malli sanoo että universumi on kausaliteettien seurausta, jotka ovat saaneet alkunsa luomisessa. Mutta minä olen aina pitänyt sitä, että Sylfidit olivat eri mieltä, erittäin kiinnostavana, koska nykyään myös meillä on tämä mielipide-ero. Jos puhuttaisiin siitä että ihmiset menevät kukkulalle kutsumaan lentäviä aluksia, sitä voitaisiin pitää naurun aiheena, mutta kun me kaivamme aihetta syvemmälle, tälle on olemassa paljon taustaa. Minulla ei ole sellaisesta henkilökohtaista kokemusta.

Venuksen synty, Botticelli, 1484-1486

RR4:stä, kirjassa Forbidden Science vol 4, maaliskuun 26. päivänä 1992, “Minä löysin dokumentteja, jotka osoittavat CIA:n simuloineen RR4:t, Etelä-Amerikassa, Brasiliassa ja Argentiinassa, psykologisina kokeina. Voisitko puhua vähän lisää tuosta?

Amerikkalaiset kysyivät minulta tuon saman kysymyksen, aikeenaan saada aikaan skandaali, eikä se ole tuossa mielessä kirjoitett. Minun tekemä tutkimus, teen sitä suurimmaksi osaksi yksin tai erittäin pienessä tiimissä, enkä halua työskennellä muiden alojen parissa jotka eivät minua kiinnosta. Olen kiinnostunut vain UFO-tapauksista jotka voidaan osoittaa tieteellisesti tosiksi. Jos onkin eri virastoja, venäläisiä, ranskalaisia tai amerikkalaisia, jotka ovat mukana ihmisille tehtävissä psykologisissa kokeissa, se ei ole minun huoleni, en vain halua haaskata aikaani kusetuksiin joita CIA tai SDEC on tehnyt. Pontoisen tapauksessa vuonna 1978 meillä oli vihjeitä siitä, että asia voisi olla niin, kun valtion lähteet kertoivat että kyseessä oli kokeellinen erikoisoperaatio, joka oli naamioitu avaruusolentojen kidnappaukseksi. Ja se tapahtui 40 kilometriä Pariisista pohjoiseen, joten sitä ei tapahdu ainoastaan USA:ssa. Ja samanlaisia todistuksia tulee myös Neuvosto-Venäjältä, ja tutkimuksessa näitä on aika helppo löytää. Miksi mikään tiedustelupalvelu tekisi tällaista? Sitten on MKULTRA, ja se ei välttämättä ole edes kokonaan ohi Kanadassa ja USA:ssa ja muissakaan maissa, kyseessä oli psykologiset kokeet joilla tutkittiin koehenkilön käyttäytymistä tiettyjä ärsykkeitä annettaessa, ja samalla rikottiin etiikan ihmiskokeista asettamia rajoja. Oletetaan nyt, että olisi jokin prototyyppi, jolla on hallussaan ydinase jossain, varoittaisimmeko me silloin koko maailmaa siitä? Paniikki, tiedustelutiedon levittäminen… voisi olla helpompaa käyttää jo olemassaolevaa selitystä, esimerkiksi avaruusolentoja. Jos minä olisin päättävässä asemassa sellaisessa tilanteessa, en ole varma käyttäisinkö sitä. Ja me tiedämme, että sitä on käytetty USA:ssa ja muissa maissa, kun prototyyppejä on syöksynyt alas maahan. Minua kiinnostaa vain sen poistaminen tietokannastani, jotta se ei saastuisi muulla kuin UFO-tapauksella. Tavoitteeni ei kuitenkaan ole julistaa, mikä on oikein tai väärin, vaan turvata oma tietokantani omaa tutkimustani varten, koska minulla on rajallisesti aikaa ja resursseja. On kuitenkin tärkeää, ettei olla naiveja.

U.S. Army UH-60 Black Hawk -helikopteri

Onko sinulla mielipidettä Point Pleasantin tapauksesta, jossa John Keel oli osallisena?

Puhuin asiasta John Keelin kanssa, mutta olen vähän hukassa tällaisten tapausten kanssa. En ole oikeastaan kiinnostunut tapauksista, joihin liittyy poikkeuksellisia olentoja, olen kirjoittanut niistä joitakin juttuja, mutta yritän pysytellä tapauksissa, joihin liittyy erityisiä aluksia, joista meillä on tietoja. En ole kiinnostunut Varghinan kaltaisista tapauksista tai Utahissa Bigelow’n SWR-tutkimuksesta, jossa olin mukana, mutta siellä ei ollut ufoja. Ihmeitä taivaalla -kirjassa jätimme pois tapaukset, joissa oli olentoja. Point Pleasantissa on olento, mutta ei oikeastaan mitään tiettyä alusta.

Terrence McKenna kuva: Entropath – CC BY-SA 3.0,

Mitä tulee psykedeeleihin, oletko tutkinut psykedeelien ja ufojen välistä suhdetta ja onko sinulla kokemuksia psykedeeleistä?

Minulla oli tilaisuus puhua tästä monien ihmisten kanssa, mutta onnistuin välttämään psykedeelien käyttöä. Tästä huolimatta työskentelin monien vakavasti otettavien ihmisten kanssa, jotka tutkivat tätä aihetta tieteellisessä tutkimuksessa. Puhuin Terrence McKennan kanssa, että psykedeelien aiheuttamissa näyissä koehenkilöt kertovat jotakin, joka vaihtelee toisissa tapauksissa, kun taas ufotapauksissa on joitakin tekijöitä, jotka ovat aina samat, kuten etäisyys kohteeseen, säteily, vaikutukset kehoon ja tarinat.

Psykedeelien vaikutuksen alaisena koehenkilöt kertovat kohtaamisista sellaisten olentojen kanssa, jotka saattavat tulla sellaiselta sisäiseltä tasolta, johon meillä ei yleensä ole pääsyä, ja rahoitin yrityksiä, jotka tutkivat neurologiaa psykiatrien ja neurologien kanssa. Jotkin kemialliset yhdisteet, kuten dopamiini, ovat erittäin voimakkaita, ja vain 5 yli 30 tunnetaan hyvin, ja yhdisteitä on luultavasti satoja tai tuhansia. Jotain tapahtuu ufosilminnäkijöiden kanssa, kun he lähestyvät ufoa alle 10 metrin etäisyydeltä. He joutuvat sen hallintaan, emmekä voi luottaa heidän todistuksiinsa. Se on samanlaista kuin Bent Watersin tapauksessa, jossa sotilaat olivat sekaisin ja kertoivat epäjohdonmukaisia kokemuksia.

Trinityn kaltaisessa tapauksessa todistajat ovat naiiveja. Lähestyessään alusta he menettävät ajantajun, ja kun he miettivät, pitäisikö heidän puhua miehistölle, he saavat mieleensä kuvia, jotka vainoavat heitä vuosia. Se oli 2 vuotta ennen ensimmäisiä lentäviä lautasia, he ovat toisen maailmansodan lopun kulttuurissa, ja viimeinen asia, jonka he ajattelevat miehistön voivan olla avaruusolentoja. He kuvaavat heitä pieniksi miehiksi tai pitkiksi hyönteisiksi. He eivät pelkää, he säälivät heitä, ja jotain tapahtuu, joka kyseenalaistaa sen, mitä tapahtuu tietoisella tasolla. Työskentelin Paolan aiempien tallenteiden kanssa, ja hän pystyi tallentamaan molemmat todistajat erikseen.

Lex Fridman haastattelee tri. Matthew Johnsonia

Onko UFO-tapausten, ympäristökriisin ja ihmisten tietoisuuden kehityksen välillä yhteyttä?

White Sandsissa räjähtänyt pommi on soikea, samanmuotoinen ja -kokoinen kuin Trinityssä pudonnut ufo, joten voimme kysyä, onko se signaali, jokin, jossa käytetään ihmisen symboleja jostakin muualta tulevasta esineestä. Se, mitä en ymmärrä, on se, miten amerikkalaiset ufologit eivät huomanneet ajan ja avaruuden välistä korrelaatiota. Tapahtuma sattui 20 kilometrin päässä Trinitystä, ensimmäisestä atomiräjähdyksestä, ja muutama viikko sen jälkeen. Mutta Roswell vei kaiken huomion. Joten meidän on nyt tutkittava perusteellisesti kysymystäsi. Kontaktihenkilöt, joille on naurettu, myös minun toimestani, olivat ensimmäiset, jotka puhuivat ympäristöstä 30- ja 40-luvuilla. Adamaskin Venuslaiset kertoivat hänelle, että tuhoamme ympäristöämme, kuten Paolan tutkimus on osoittanut…

Trinityn räjäytys, historian ensimmäinen ydinräjäytys

Viime vuosina monet ufologit ovat havainneet, että ilmiö toimii meidän omien artefaktien peilinä ja näyttää jäljittelevän joitakin käyttäytymistapojamme. Olisiko se viestinnän muoto, jota emme voi ymmärtää?

Olen tutkinut asiaa hyvin tarkkaan urani alussa. Ovatko ufot jotain, jonka me projisoimme? Meillä on fyysisiä jälkiä, jotka todistavat muuta. Voisimme kuvitella sivilisaation, jolla ei ole aineellisia rajoituksia ja jota voidaan luoda mielin määrin. Sen, mitä me teemme kuvien tai informaation avulla, toinen voi tehdä käyttämällä kiinteitä materiaaleja. Esittelemällä elementtejä testataksemme jonkun reaktiota. Työskennellessäni Hynekin kanssa kävimme lukuisia keskusteluja Bill Powersin kanssa, ja hän sanoi eräänä päivänä, että ”Ufot saattavat olla huomaavia koneita”. Hänen ajatuksensa oli, että jokin sivilisaatio voisi löytää meidät ja esitellä meille esineitä ja tutkia, miten reagoimme ymmärtääkseen, keitä me olemme. Olen tutkinut tätä 1880-luvun lentävien alusten avulla, joissa silminnäkijä näkee lentävän sikarin, jossa on purjeet, höyrykoneet ja peräsin, joka laskeutuu. Joku lähtee ulos, pyytää työkalua ja lasillista vettä, ja alus lähtee sitten takaisin taivaalle uskomattomalla nopeudella.

Mystisen ilma-aluksen piirros San Francisco Callissa, marraskuu 1896

Ehkä se on siis Jungin kollektiivisen alitajunnan vaikutus, jota emme ymmärrä. Sillä on kyky luoda jotakin sellaista, tai se on materiaalinen projektio toisesta sivilisaatiosta oppiakseen jotakin. Mutta se antaa ideoita kulttuurillemme, sitä levitettiin aikanaan lennättimellä, mukaan lukien huijaukset, ja kun lentokoneet luotiin, sikarit katosivat, vuonna 1945 se oli soikioita, sitten lentäviä lautasia.

En voi sanoa, onko se jonkinlainen kieli, mutta kaikille psykologisille teorioille on olemassa vastaesimerkki: UFOjen muoto tunnetaan Papualla, Afrikassa ja Tyynenmeren saarilla, ja monet eri sivilisaatiot ovat tunnistaneet sen. Ei ole sattumaa, että päätin laittaa Trinityn kanteen, en Oppenheimerin, vaan 10-vuotiaan silminnäkijän ja hänen New Mexicosta kotoisin olevan apassi-mummonsa. 30-luvulla apassit hallitsivat tätä aluetta.

White Sands

New Mexicossa on tietenkin White Sands, Los Alamos ja Oppenheimer, mutta nämä tiedemiehet, kuten Fermi, olivat siellä vain neljä vuotta. Yritin kertoa tarinan Enrico Fermin vaimon näkökulmasta, joka oli hyvin koulutettu italialainen nainen, joka työskenteli Los Alamosissa ja kirjoitti 60-luvulla ostamani kirjan, joka kiehtoi minua ja kertoi hänen elämästään New Mexicossa. Halusin kertoa tarinan tavallisten ihmisten näkökulmasta. White Sandsissa alkoi kokonainen tieteenala, ja Los Alamosiin liittyy syvä kulttuurinen symboli. Mutta UFOjen muoto on nykyään vakio jokaisessa yhteiskunnassa maapallolla, ja tämä symboli tunnistetaan kaikkialla. Esimerkiksi Shell käyttää simpukan muotoa symbolina, koska se tunnistetaan kaikkialla kulttuurisista ja uskonnollisista syistä lähes kaikkien sivilisaatioiden keskuudessa.

Historiasta löytyvä outo asia juontaa juurensa konkistadoreihin. Ilmeisesti intiaanit eivät nähneet espanjalaisia kuljettaneita aluksia, emmekä löytäneet mistään viittauksia näihin aluksiin, ehkä siksi, että ne eivät muistuttaneet mitään sellaista, mitä he olisivat ymmärtäneet. Työskentelin tohtori Hainesin, havaintopsykologin, kanssa, joka teki testejä NASA:n lentäjille operaatioalueella; ja hän kertoi minulle uskomattomia tarinoita. Hän laittoi lentäjät simulaattoriin, jossa näytettiin laskeutuminen haihtuvaan sumuun, mitatakseen heidän reaktioaikansa. Ja oli tilanteita, joissa tietyssä sumun tasossa lentäjät, joiden olisi pitänyt nähdä laskeutumisreitillä oleva kohde, eivät nähneet sitä. Havainto-ongelma on siis todella mielenkiintoinen.

Francisco Pizarro tapaa Inka-keisari Atahualpan, 1532

Lapset kertovat nähneensä kuolleen isoäitinsä, mutta eivät koskaan tunteneet häntä. Eräiden psykologien mukaan on kykyjä, jotka unohdamme 5-7-vuotiaina, koska vanhemmat määrittelevät nämä asiat olemattomiksi. Näin tapahtuu usein. Ufojen kanssa on samankaltaisia tapauksia, koska on kidnappaustilanteita, joissa kaksi ihmistä on yhdessä autossa, mutta molemmat eivät näe samaa asiaa, vaan toinen kidnapataan ja toinen ei. Nämä ovat erittäin mielenkiintoisia tapauksia. Usein joidenkin esitelmieni lopussa tapahtui, että joku tuli luokseni ja kertoi minulle, että hän oli nähnyt esitelmässä näytetyn ufon nuorena, mutta muisti sen vasta esitystä katsoessaan.

Mustista kolmioista Vallée kertoo, että hänen lähteidensä mukaan ne ovat mustia hankkeita, jotka on suunniteltu valvomaan taistelukenttiä, ja että silminnäkijöiden mukaan ne ovat täysin outoja. Sekä Yhdysvallat että Venäjä ovat myös havainneet niitä ydinaseiden yläpuolella. Yhdysvalloissa on yli 200 tapausta, joissa näitä kolmioita on havaittu.

Elämmekö simulaatiossa?

Se on mahdollista, simulaatioille ei ole mitään todella kovia rajoituksia, ja se liittyy hyvin vanhoihin itämaisiin teksteihin. Tämä selitys liittyy myös useimpiin uskonnollisten uskomusten juuriin. Ongelmana on toistaiseksi materian fysikaalisuus, mutta silläkin mahdottomuudella voimme rakentaa asioita tietokoneiden avulla.

Jatkohaastattelu Trinityn tapauksesta tehdään muutaman viikon kuluttua.

Haastatteluja ranskaksi:

 

 

Artikkelin julkaissut explorerlab.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.