UFOt tulevat Meksikon kongressiin: tiedemiehet ja lentäjät kertovat kokemuksistaan ’poikkeavista ilmiöistä’.

UFOt ovat nousseet julkisuuteen useissa maissa. Dokumentoituja todisteita poikkeavista ilmiöistä, joita ei ole koskaan ennen nähty, on niin paljon, että asiantuntijat vaativat hallituksia jakamaan nämä tiedot tutkijoiden ja yhteiskunnan kanssa, jotta niistä saataisiin kaikki hyöty tiedon edistämiseksi. ”Emme ole yksin”, kuultiin Meksikon kongressissa tiistaina julkisessa kuulemistilaisuudessa, johon osallistui havaintojen tutkijoita useista maista.

Lentäjät ja lennonjohtajat, etuoikeutetut silminnäkijät, mutta myös Harvardin yliopiston kaltaisten yliopistojen tähtitieteilijät sekä asiantuntijat ja poliitikot Japanista, Argentiinasta, Ranskasta, Brasiliasta ja Perusta antoivat lausuntonsa ja korostivat ”turhautumista, häirintää ja uhkailua”, jota ne saavat, jotka uskaltavat raportoida näistä selittämättömistä havainnoista muun muassa ilmatilassa tai meren pinnalla. Amerikkalaiset, joita johti entinen lentäjä Ryan Graves, joka on jo osallistunut vastaaviin parlamentaarisiin istuntoihin Yhdysvalloissa, esittivät merkittävän puheenvuoron, jossa he vaativat, että kansalaisilla on oikeus saada tietää viranomaisten käytettävissä olevat asiakirjat ja että vaaraan, joka kaupallisille lentokoneille ja ilmavoimien ilma-aluksille aiheutuu näistä oudon teknologian ja koostumuksen omaavista esineistä, jotka uhmaavat tunnettuja fysiikan lakeja, on puututtava.

Meksikolainen Jaime Maussan Flota, Tercer Milenio -ohjelman johtaja ja tunnettu ufologi, joka vastasi tämän julkisen kuulemisen järjestämisestä kongressissa, sai usein opiskeluaikojensa kollegalta, nykyiseltä lennonjohtajalta, kuulla: ”Tiesitkö, että täällä lennonjohtotornissa kaikki nauravat sinulle?”. Siitä on kauan, kunnes hänen ystävälleen soitetut puhelut muuttuivat sävyltään: ”Mitä helvettiä on tekeillä?”. Nämä esineet liikkuvat kaikkialla, mitä me teemme? Ne ovat tutkassamme. Maussan on itse kertonut tarinan esitelläkseen ystävänsä Enrique Kolbeck Vergaran, jolla on 48 vuoden kokemus lentäjänä ja lennonjohtajana, joka on kertonut yksityiskohtaisesti neljästä selittämättömästä tapahtumasta, jotka tapahtuivat Meksikossa ja vaikuttivat vakavasti reittilentonavigointiin. Mazatlánin tapaus vuonna 1975, jolloin 13 lentokonetta lensi, ja yhden niistä pysäytti tunnistamaton lentävä esine, joka pakotti sen muuttamaan reittiään. Läsnäolo ja läheisyys oli sellainen, että kohde käytännössä ”saattoi koneen laskeutumaan”. Kaikki näkivät sen”.

Heinäkuussa 1994, kertoi Kolbeck kongressin osanottajille ja vieraille, Guadalajarasta lähteneessä Aeromexicon lentokoneessa näkyi kaksi esinettä ja runkoon kohdistui isku. Lennonjohtotorni oli saanut 30 minuuttia aikaisemmin useita puheluita ilmailualan ihmisiltä, jotka olivat nähneet ilmiön taivaalla World Trade Centerin yläpuolella Mexico Cityssä. ”Tutka ei havainnut sitä, mutta lentokone olisi voinut laskeutua maahan Insurgentes Avenuen, yhden kaupungin tärkeimmistä väylistä, yläpuolella”, lennonjohtaja sanoi. Kolmas dokumentoitu tapaus sattui Moreliassa lokakuussa 2002: häiriö ilmestyi kiitotien 23 päähän ja esti lentokoneen nousun. ”Lentäjät ja lennonjohtajat näkivät halkaisijaltaan 20 metrin pituisia metallisen näköisiä esineitä, jotka liikkuivat hitaasti ylös ja alas, 15 tai 20. Palomiehet näkivät sen, ihmiset näkivät sen, ja siitä ilmoitettiin”, Kolbeck sanoi. Kun lentäjä pääsi nousemaan ilmaan, hän varoitti hermostuneena ja peloissaan lennonjohtoa, että hän oli ”melkein törmännyt palloihin”.

El grupo de expertos que habló ante el Congreso, este martes.Asiantuntijaryhmä, joka puhui kongressissa tiistaina. Edustajainhuone

Lopuksi lennonjohtaja kertoi, kuinka Meksikon ilmavoimien huumeiden salakuljetuksen ja salaisen kiitoradan tarkkailutehtävissä toimiva partio, joka oli varustettu huipputeknisillä tutka- ja lämpöhavaintolaitteilla, havaitsi Persianlahden yli lentävän esineen, pysäytti koneen, piiritti sen ja hylkäsi sen 30 minuuttia kestäneessä operaatiossa. ”Nämä eivät ole myyttejä tai legendoja, tämänkaltaiset ilmiöt vaarantavat ilmatilan turvallisuuden paljon paremmalla ja erilaisella tekniikalla. Ne ovat lentolaitteita, joita näyttää ohjaavan tietty navigointitahto, jotka liikkuvat ja ohjautuvat eri tavalla kuin tiedetään, jotka ilmestyvät ja katoavat ja jotka rikkovat lakeja ja määräyksiä”, varoitti mies, joka eräänä päivänä pilkkasi ufologiystäväänsä tornissa.

UFOt tunnetaan nykyään lyhenteellä UAP, joka tarkoittaa tunnistamattomia poikkeavia ilmiöitä, ja kiinnostus niitä kohtaan ei ole peräisin vain yhteiskunnalta, joka on jo pyytänyt tietoja Avoimuusinstituutilta (INAI), jonka yksi jäsenistä osallistui myös kongressin kuulemistilaisuuteen. Se koskee ja työllistää myös lentäjiä, kuten olemme nähneet, sekä tunnettuja tiedemiehiä. Bostonin Harvardin yliopistosta astrofyysikko Avi Loeb puuttui asiaan videoneuvottelun välityksellä: ”On ylimielistä ajatella, että olemme yksin maailmankaikkeudessa, näiden olentojen olemassaolo on luultavasti edeltänyt ihmisen läsnäoloa Maapallolla”. Loeb johtaa Galileo-hanketta ja kertoi dokumentoidusta Maan ulkopuolisten luomista esineistä, joita he ovat havainneet akustisilla mikrofoneilla ja infrapunakameroilla sekä säähavainnoinnilla. Hän puhui salaperäisen voiman pudottamasta esineestä, jota ”auringonvalo liikutti”. Mahdotonta kuvitella sellaista. Se oli puolitoista metriä pitkä, osui Maahan vuonna 2014, liikkui 95 prosenttia nopeammin kuin tähdet ja oli valmistettu erittäin vahvasta materiaalista.” He keräsivät 700 metallista beryllium-, lantaani- ja uraanikuulaa, samaa metalliseosta, joka havaittiin meteorin koko matkalla aurinkokunnan ulkopuolelta. ”Jakakaa tietoa, siitä on hyötyä edistyksen kannalta”, Loeb kehotti hallituksia.

Samankaltaisia ehdotuksia esitti Japanin kongressiedustaja Yoshiharu Asakawa, joka valitti avoimuuden puutetta kotimaassaan tässä asiassa ja vaikeuksia, joita hänellä itsellään on ollut näistä asioista julkisesti puhumisen kanssa. Hän huomautti ”UFOjen voimakkaasta läsnäolosta Japanin yllä”. Brasiliassa ilmiöitä on myös lukuisia ja ainutlaatuisia, he selittivät. Rony Tadeu Vernet Brasilian fysikaalisesta tutkimuskeskuksesta toi esiin joitakin näistä ilmiöistä, jotka armeija on edelleen salannut, ja kehotti maailmaa tarkkailemaan niitä ”ilman sosiaalisia ja uskonnollisia leimoja”. ”Kyse on maailmanlaajuisesta asiasta”, hän sanoi.

Parlamentaarisen päivän alustanut kongressiedustaja Sergio Gutiérrez Luna pyysi puhujia nousemaan ylös ja vannomaan, että he puhuvat totta. Sitten Jaime Maussan otti viestikapulan ja kertoi, kuinka Yhdysvalloissa demokraatit ja republikaanit ajoivat aloitteen läpi kongressissa, jossa paljastui ainutlaatuisia tapahtumia, joille tieteellä ei ole selitystä. ”Tämä ei ole puoluekysymys, vaan inhimillisyyskysymys, jonka pitäisi yhdistää meitä, ei erottaa meitä”, hän sanoi. Istunnossa esiteltiin Meksikon ilmavoimien vuonna 2004 tallentamaa videomateriaalia, jossa lentokoneiden infrapunakamerat kuvasivat 11 lentävää esinettä, jotka havaittiin valopalloina 100 mailin päässä Tyynenmeren rannikolta. ”Emme ole yksin. Onpa outoa”, lentäjien kuultiin sanovan. Maussán esitti muutamia avainlukuja, jotta ei hylätä Maan ulkopuolista elämää, sen älykkyyttä ja sen mahdollista kiinnostusta planeettaamme kohtaan: ”Maailmankaikkeudessa on triljoonia galakseja, ja jokaisessa niistä on 100 miljardia tähteä, ja jokaisessa niistä on ainakin yksi planeetta. Puhumme siis 100 kuudestamiljoonasta planeetasta. Meillä on oltava rohkeutta hyväksyä, että universumin syvyyksistä tulevat älykkäät olennot vierailevat luonamme. Emme ole yksin, meidän on edettävä kohti kohtaloa, joka vie meidät kosmoksen syvyyksiin.

Päivän kuriositeettina olivat tutkijat, jotka esittelivät valokuvaajien iloksi Nazcasta (Peru) peräisin olevia muumioita, joista kaksi oli esillä kongressissa. Puhujat huomauttivat, että näiden ruumiiden DNA:ssa, joka oli leikattu diatomiinilla, oli 30 prosentin ero ihmisen geneettiseen koostumukseen, mikä heidän mukaansa todistaa, että ne kuuluvat toiseen lajiin. Näiden ruumiiden löytyminen, joiden ikä hiili-14-määrityksen mukaan on yli 1 000 vuotta, on yksi tiedeyhteisöä jakavista mysteereistä. Ne ovat ulkonäöltään ihmismäisiä, mutta niiden kolmisormiset kädet ja jalat, vahvat, kevyet luut, hampaiden puuttuminen ja stereoskooppinen näkö antavat niille lintumaisia piirteitä. Näillä otuksilla on sisäänvedettävä kaula, joka on kiinnitetty keskeltä lihavan pään tyvestä, ja näiden olentojen kuriositeetti on se, että jotkut niistä kantavat munia, joiden sisällä on alkioita, asiantuntijat kertoivat konferenssissa. Toinen salaperäisyyttä lisäävä löydös on kadmiumista ja osmiumista valmistetut implantit, joista jälkimmäinen on kallista, niukkaa ja tiheää ja joita käytetään nykyään televiestinnässä ja satelliiteissa. Outoutta lisää se, että niiden sormenjäljet eivät ole pyöreitä, vaan suoria vaakasuoria viivoja. ”Ovatko ne avaruusolentoja vai eivät, emme tiedä, mutta ne olivat älykkäitä ja elivät kanssamme. Heidän pitäisi kirjoittaa historiaa uudelleen”, Maussan sanoi.

 

Artikkelin julkaissut El Pais

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.