NSA:n kiinnostus paranormaaleja ilmiöitä kohtaan

kirjoittanut Jack Brewer

NSA:n julkiseksi tehty luonnos nimeltä Parapsychology: The COMSEC Threat and SIGINT Capability herätti hiljattain huomioni, kun tutkija Michael/Emma Best jakoi siitä otteen. COMSEC tarkoittaa viestintäturvallisuutta, kun taas SIGINT viittaa signaalitiedusteluun. Kuusisivuinen asiakirja, joka on ilmeisesti laadittu noin vuonna 1981 ja hyväksytty julkaistavaksi vuonna 2011, on luettavissa kokonaisuudessaan CIA:n verkkosivuilla.

Luonnoksen nimeltämainitsematon laatija kirjoitti, että sellaisten asioiden käsittelyä kuin henkilöstön käyttäytymisen manipulointi psyykkisin keinoin ei voitu välttää työvoimassa, mukaanlukien NSA. Kirjoittaja jatkoi, että psyykkinen sodankäynti oli väistämätöntä ja että ”harjoittajat” virastossa ”toimivat” jo nyt.

Mitä tahansa tällaisista asiakirjoista onkin pääteltävä, niiden olemassaolo voi antaa meille jonkinlaisen käsityksen aikakaudesta, jolloin sekä tiedustelu- että UFO-yhteisöt kokeilivat rajojaan. Katsotaanpa joitakin blogissa aiemmin tutkittuja aiheita ja sitä, miten ne saattavat liittyä toisiinsa. Voisimme pohtia, miten Gulf Breeze Sixin kaltaiset tapaukset saattoivat mahdollisesti olla enemmänkin seurausta marginaaleille myönteisestä NSA:n ja tiedusteluyhteisön kulttuurista kuin se oli se outo, yksittäinen tapaus, jollaiseksi sitä usein luullaan. Tällaisten olosuhteiden tarkastelu saattaisi auttaa meitä ymmärtämään selkeämmin UFOihin liittyvien uskomusjärjestelmien kehittymistä sekä auttaa meitä lopulta muodostamaan merkityksellisempiä kysymyksiä.

Parapsychology: The COMSEC Threat and SIGINT Capability, p 3
Parapsychology: The COMSEC Threat and SIGINT Capability, p 3

Tammikuussa tein postauksen NSA:n UFO-tiedot. Yksi tutkituista salaiseksi luokitelluista tiedostoista oli NSA:n luonnos otsikolla UFOs and the Intelligence Community Blind Spot to Surprise or Deceptive Data. Luonnosta voidaan tulkita monella eri tavalla, mutta tässä yhteydessä haluaisin pohtia, miten sen laati NSA:n työntekijä, joka ainakin vaikutti olevan varsin vakuuttunut [UFO-]ilmiöiden ”oudosta luonteesta” ja sen mahdollisuudesta vahingoittaa todistajia psyykkisesti. Voisimme kohtuudella sanoa, että luonnoksesta, joka kirjoitettiin joskus noin vuosien 1958 ja 1979 välillä, puuttui mielekkäitä sitaatteja ja tieteellisiä ansioita, mutta se sisälsi UFO-yhteisölle tyypillisiä näkökulmia, oli syy sitten mikä hyvänsä.

Lisäksi tutkittiin asiakirjaa, joka tunnetaan nimellä Yeatesin valaehtoinen lausunto. Se on vuodelta 1980 ja sisältää NSA:n työntekijän Eugene F. Yeatesin todistajanlausunnon erilaisista UFO-tiedoista, mukaan lukien erään NSA:n työntekijän kertomuksen hänen osallistumisestaan UFO-symposiumiin. Esitin NSA:lle FOIA-tietopyynnön raportista, ja odotan parhaillaan vastausta.

Tom Deuley
Tom Deuley

Edesmennyt Philip J. Klass arveli, että raportin laatija oli Tom Deuley, eläkkeellä oleva laivaston työntekijä, entinen NSA:n työntekijä ja pitkäaikainen MUFONin johtokunnan jäsen. Klass kirjoitti, että se oli ”lähes varmasti” Deuley, ja totesi, että Deuley puhui julkisesti tavanneensa NSA:n hallintovirkamiehiä suunnitelmistaan osallistua MUFON-konferenssiin Daytonissa, Ohiossa, pian sen jälkeen, kun hänet oli siirretty virastoon vuonna 1978. Oli Klass sitten oikeassa tai ei, uskon, että NSA:n kulttuuri oli suvaitsevainen, ellei jopa ystävällinen UFO- ja paranormaaleja ilmiöitä kohtaan, sillä Deuley oli todellakin NSA:n palveluksessa ja MUFONin johtaja.

On järkevää väittää, että tiedusteluyhteisö on yleisesti ottaen pyrkinyt ymmärtämään paremmin, manipuloimaan ja käyttämään aseina aiheita, jotka liittyvät raportoituihin UFO- ja psyykkisiin ilmiöihin. Tämä on ristiriidassa sen laajemmalle levinneen yleisen näkemyksen kanssa, jonka mukaan tiedustelupalvelu olisi kumonnut asiaan liittyvät väitteet. Tiedustelupalvelut olivat itse asiassa syvällä näissä aiheissa, mitä tahansa tarkoituksia ne ovatkin palvelleet.

Kenraalimajuri Albert N. Stubblebine III:n ura ulottui siitä, kun hän valmistui West Pointista vuonna 1952, aina eläkkeelle jäämiseen vuonna 1984 armeijan tiedustelu- ja palvelujohtokunnan (INSCOM) komentajana. Stubblebine kuuluu sotilastiedustelun Hall of Fameen, ja hänen ansiokseen voidaan lukea koko Yhdysvaltain armeijan tiedustelurakenteen täydellinen uudistaminen.

Bert Stubblebine
Bert Stubblebine

Stubblebinen viimeaikaisiin yrityksiin kuuluu Natural Solutions Foundation, voittoa tavoittelematon yritys, jonka hän on perustanut yhdessä vaimonsa, lääketieteen tohtori Rima Laibow’n kanssa. Tohtori Laibow on aiemmin puolustanut väitettyjä avaruusolentojen kaappaamia henkilöitä ja hypnoosin käyttöä muistinparannuksessa. Natural Solutions Foundationissa pariskunta on mitä tahansa määritelmää käyttäen äärimmäisten salaliittoteorioiden edistäjiä, mukaan lukien kemikaalivanat ja rokotuksiin liittyvät teoriat, jotka ovat heidän mukaansa osa ”suurta suunnitelmaa”, jonka tarkoituksena on tehdä lapsista autistisia työläisrobotteja.

Pariskunnan mukaan asiaan liittyy myös mielenhallintaoperaatioita. Laibow väittää ”tosiasiana”, että ”Natural Solutions Foundation on niin tehokas vastustuksessamme valtaapitäviä vastaan, että ilmeisesti henkeäni uhattiin vakavasti…”.

Ennen kuin hän aloitti kampanjan valtaapitäviä vastaan, kenraalimajuri Stubblebine oli tietysti itse valtaapitävä. Häntä pidettiin myös kaukokatselun keksijänä yhdessä sellaisten aiheiden tutkimisen kanssa kuin neurolingvistinen ohjelmointi ja lusikan taivuttaminen ajatuksella. ”Stub” ja hänen pitkäaikaiset kollegansa, joihin kuuluu eversti John Alexander, ovat yhtä lailla osa UFO- ja paranormaalia tarinaa kuin Travis Walton ja Whitley Strieber.

Lyn Buchanan
Lyn Buchanan

Mukaan kuvioihin astuu ylikonstaapeli Lyn Buchanan. Vuonna 1984 Stubblebine värväsi Buchananin kaukokatseluyksikköön, kun hän oli sijoitettuna Yhdysvaltain tiedustelupalvelun kenttäasemalle Augsburgiin, Saksaan. Hän kiinnitti Stubblebinen huomion sen jälkeen, kun Buchanan seurasi tietokoneeseen liittyvää ”psykokineettistä” poikkeamaa. Buchananin mukaan Stubblebine toivoi voivansa valjastaa Buchananin psyykkisen potentiaalin ”tuhoamaan vihollisen tietokoneet — ja myöhemmin oppimaan, miten yksinkertaisesti hallita niissä olevia tietoja ja ohjelmointia”. Buchanan pitää itseään avaruusolentojen sieppaamana, kuten hän selitti minulle haastattelussaan.

Muuten, tämän viestin alussa mainittu ensimmäinen dokumentti, Parapsychology: The COMSEC Threat and SIGINT Capability, viittaa sähköiseen psyykkiseen sodankäyntiin liittyvään dynamiikkaan Buchananin kuvaamana. Asiakirjassa mainitut aiheet ovat ”Sähköpiirien telekineettinen manipulointi” ja ”Operaattorin telepaattinen manipulointi väärän viestin aikaansaamiseksi”.

Stubblebinen, Alexanderin ja Buchananin tiedusteluhenkilöstön toimintaa kuvattiin Jon Ronsonin teoksessa The Men Who Stare at Goats. Alla on joitakin asiaan liittyviä huomautuksia mieheltä, jonka Ronson on tunnistanut erikoisjoukkojen sotilaaksi:

Vain kuusi vuotta kersantti Buchananin Augsburgin kenttäasemalla sattuneen tietokonetapahtuman jälkeen tukikohta toimi Gulf Breeze Sixin väliaikaisena kotina. Siellä, Stubblebinen entisellä asuinpaikalla, NSA:n tiedusteluanalyytikoista koostuvan ryhmän kerrottiin aloittaneen hypnoosin ja Ouija-laudan istunnot yrittäessään kommunikoida salaperäisten olentojen ja uskonnollisten symbolien kanssa. Ryhmä lähti sitten vuonna 1990 matkustaakseen itseään selvännäkijäksi kutsuvan henkilön kotiin, joka asui UFOjen pesäkkeessä Floridan Gulf Breezessä, jossa järjestettiin tuolloin MUFONin symposiumia.

Ehkä tällaiset olosuhteet osoittavat meille tiedustelupiireissä tapahtuvan hörhöaiheiden tutkimisen kehityksen. Tähtiportti, CIA:n psyykkiset vakoojat ja monia muita esimerkkejä voitaisiin mainita harkittavaksi.

Ehkä tällaiset tapaukset viittaavat johonkin muuhun, oli se sitten mitä tahansa. Voidaan perustellusti väittää, että eri selitysten yhdistelmät sopivat tiedusteluyhteisön pitkään historiaan, joka koskee kiinnostusta marginaalisiin aiheisiin ja yhteisöihin. Olipa asia miten tahansa, voidaan kysyä, miksi sekä UFO-yhteisön skeptiset että paranormaaleja ilmiöitä kannattavat tahot eivät kiinnitä enemmän vilpitöntä ja objektiivista huomiota taustalla oleviin kysymyksiin.

Päätän puheenvuoroni katkelmaan kirjasta The Greys Have Been Framed: Exploitation in the UFO Community, s. 223-224:

[A]lkuvuodesta 2015 Britannian armeija ilmoitti 77. prikaatin perustamisesta, 1500 sotilaan yksikön, jota Guardian kutsui ”Facebook-sotureiksi”. Sotilaiden tehtävänä on toteuttaa epätavanomaista, ”ei-tappavaa sodankäyntiä” ja toteuttaa psykologisia operaatioita sosiaalisen median avulla. Israelin ja Yhdysvaltojen armeijat osallistuvat erityisesti tällaisiin operaatioihin, ja Israelin puolustusvoimat raportoi toiminnasta, jota harjoitetaan kuudella kielellä 30 alustalla, kuten Twitterissä, Facebookissa, YouTubessa ja Instagramissa.

Minun olisi vaikea uskoa, että UFO-yhteisö ei olisi osallistunut jossakin määrin tällaisten psyoppien tutkimukseen ja kehittämiseen, tai ainakin epäilisin, että yhteisö ei ole vapautettu tällaisten projektien kehityksen vaikutuksista. Itse asiassa tutkiva journalisti Nafeez Ahmed viittasi vuonna 2015 julkaistussa artikkelissaan Why Google made the NSA, joka käsitteli Yhdysvaltain tiedusteluyhteisön pyrkimyksiä hallita maailmaa tiedonhallinnan avulla, ufologian suosikkikonsulttiin, eversti John Alexanderiin. Lähinnä siviiliväestön kohteeksi joutumista informaatiosodassa.

Ahmed käsitteli vuonna 1989 laadittua Yhdysvaltain laivaston raporttia, jonka oli laatinut Pentagonin hyvät yhteydet omaava virkamies Richard O’Neill, ja kirjoitti: ”Tuossa salaisessa raportissa, jonka Yhdysvaltain tiedustelupalvelun entisen korkea-arvoisen upseerin John Alexanderin mukaan Pentagonin ylin johto luki, esitettiin, että informaatiosodan kohderyhmänä on oltava viholliset, jotta ne saadaan vakuuttuneiksi haavoittuvuudestaan; potentiaaliset yhteistyökumppanit eri puolilla maailmaa niin, että ne hyväksyvät ’asian oikeudenmukaiseksi’; ja lopuksi siviiliväestö ja poliittinen johto niin, että ne uskovat, että ’hinta’ verenä ja aarteina on sen arvoinen.”

 

Artikkelin julkaissut ufotrail.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.