Amerikan ensimmäinen UFO-havainto

1600-luvulla Uuden Englannin puritaanit havaitsivat muutakin kun pelkkiä noitia lentämässä taivaalla. Satoja vuosia ennen Area 51:a ja Project Blue Bookia, Massachusettsin lahden siirtokunnan perustaja John Winthrop kuvasi tapauksia tuntemattomista lentävistä esineistä taivaalla 1600-luvun Bostonissa, mitkä olivat Amerikan historian ensimmäisiä UFO-havaintoja.

Maaliskuun 1. päivänä 1639 John Winthrop avasi päiväkirjansa jonne hän oli kirjannut kanssapuritaaniensa koettelemuksia kun he elivät uudella mantereella. Massachusettsin lahden kuvernöörin asettaessa kynän paperin päälle, hän alkoi kirjata mitä epätavallisimpia ilmiöitä jotka olivat aiheuttaneet hämmästystä englantilaisissa maahanmuuttajissa.

Winthrop kirjoitti aiemmin samana vuonna että James Everell, ”selväpäinen ja hienotunteinen mies” sekä kaksi muuta olivat soutaneet Muddy Riveria, joka virtasi suoalueen läpi ja laski vuorovesisyvänteeseen Charles Riverissa, kun he näkivät suuren valon iltataivaalla. ”Kun se oli paikallaan, se leimahti liekkeihin ja oli noin kolme metriä läpimitaltaan”, kuvernööri raportoi. ”Kun se liikkui, se kutistui sian muotoon”. Kahden tai kolmen tunnin ajan soutajat sanoivat mystisen valon ”liikkuneen kuin nuoli” edestakaisin heidän ja noin kahden mailin päässä sijaitsevan Charlestownin kylän välillä. ”Useat muut henkilöt näkivät saman valon, noin samassa paikassa”, Winthrop lisäsi.

Kuvernööri kirjoitti, että kun omituinen ilmestys lopulta hiipui pois, kolme veneen kolme puritaania olivat ällistyneitä löytäessään itsensä mailin verran yläjuoksulle päin — aivan kuin valo olisi siirtänyt heidät sinne. Heillä ei ollut muistikuvaa soutamisesta vastavirtaan, vaikka on mahdollista että he olisivat ajautuneet tuulen tai vuoroveden mukana. ”Mystinen veneen  siirtymä viittaisi siihen että he eivät olleet osittain tietoisia kokemastaan. Jotkut tutkijat voisivat tulkita tämän abduktioksi jos se tapahtuisi nykypäivänä”, kirjoittaa Jacques Vallee ja Chris Aubeck kirjassaan Wonders in the Sky: Unexplained Aerial Objects from Antiquity to Modern Times.

Jotkut ovat spekuloineet että omituinen hehku olisi voinut olla “ignis fatuus”, haalea valo joka voi esiintyä suoalueilla ilta-aikaan johtuen suokaasun palamisesta. Mikäli Winthropin raportti on oikein, valo ei johdu suokaasusta vaan se esiintyi taivaalla, joka tekee selityksestä epätodennäköisen.

Omituinen havainto palasi Bostonin taivaalle viisi vuotta myöhemin, mikä käy ilmi Winthropin päiväkirjan myöhemmästä merkinnästä tammikuun 18. päivänä 1644. ”Noin keskiyön aikaan kolme miestä tulivat veneellä Bostoniin, näkivät kaksi valoa nousevan vedestä lähellä kaupungin solan pohjoispistettä, miehen muodossa, ja liikkui pienen matkan päähän kaupungista, ja sitten eteläpäätyyn, ja siellä katosi.”

Viikkoa myöhemmin, Winthrop kirjoittaa, toinen selittämätön tapahtuma taivaalla sattui Bostonin satamassa. ”Kuun kaltainen valo nousi koillissuunnasta Bostonissa, ja kohtasi aiemman Nottles Islandissa, ja siellä lähetyivät toisiaan ja sitten etääntyivät, ja lähestyivät ja etääntyivät monta kertaa, ja näin ne liikkuivat saaren mäen päälle ja katosivat. Joskus ne ampuivat liekkejä ja toisinaan kipinöitä. Tämä tapahtui noin kahdeksan aikaan illalla, ja sen näki moni.”

”Samoihin aikoihin kuului ääni veden äärellä Bostonin ja Dorchesterin välissä, se huusi mitä karmeimmalla tavalla ’Poika! Poika! Tule pois! Tule pois!’, ja se yhtäkkiä siirtyi yhdestä paikasta toiseen pidemmälle, noin kaksikymmentä kertaa. Sen kuuli moni uskovainen. Noin 14 päivää myöhemmin, sama ääni samalla kaamealla tavalla kuultiin toisella puolella kaupunkia Nottles Islandin suunnalla”.

Toisin kuin vuoden 1639 UFOn tapauksessa, Winthropilla oli selitys viimeisimpään valoilmiöön ”kaupungissa kukkulan päällä”. Kuvernööri kirjasi, että omituinen tapaus oli nähty paikassa jossa John Chaddockin ohjastama alus oli räjähtänyt kuukausia ennen merimiehen vahingossa sytyttäessä aluksessa olleen ruudin. Kapteeni ei ollut aluksessa tuona aikana, mutta räjähdys tappoi viisi miehistön jäsentä.

Winthrop kirjasi, että pelastajat olivat saaneet haltuun kaikki kuolonuhrien ruumiit paitsi miehen jonka uskottiin olevan syyllinen tapaukseen. Tämä syyllinen oli merimies jolla oli kyky kommunikoida kuolleiden kanssa ja häntä epäiltiin isäntänsä murhasta Virginiassa. Paholaisen käden uskottiin ottaneen ruumiin haltuun,  ja ääni tuli merimiehen kummituksesta jonka sanottiin olleen läsnä UFO-havainnossa joka ihmetytti Bostonia.

 

Artikkelin julkaissut History.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.