Massiivinen tulipallo pulahti Atlantiin – tulipalloja myös Espanjassa

Havaitsitko massiivista 13 tuhannen tonnin TNT-määrää vastaavaa räjähdystä joka jokin aika sitten upposi mereen 620 mailia Brasilian rannikolta?

Daily Mailin ja NASAn puhemiehen mukaan massiivinen tulipallo osui Atlantin valtamereen helmikuun 6. päivänä.

Meille kerrotaan että olisi ollut epätodennäköistä että kukaan näki sitä vaikka armeijan sensorit havaitsivat sen ympäri maailman.

NASA ja muut avaruusekspertit taas kerran koittivat peitellä sitä.

NASA raportoi suuren läpimitaltaan seitsenmetrisen meteorin räjähtävän Atlantilla.

Jättiläismäinen tulipallo osui Atlantin valtamereen aiemmin helmikuussa ja se jäi melkein havaitsematta.

NASAn tulipallosivun mukaan tulipallo oli suurin osuma planeetan pintaan sitten Tseljabinskin tulipallon jonka räjähdysvoima oli 500 tuhatta tonnia TNT:tä.

Muutaman päivän päästä maapallon ohi lentää uusi asteroidi. Maaliskuun 8. päivänä asteroidi 2013 TX68 ohittaa maapallon, mutta meille kerrotaan ettei se aiheuta vaaraa. 150 jalkaa läpimitaltaan oleva asteroidi lentää niinkin läheltä maapalloa kuin 17 000 kilometriä.

Kuinka monta heiltä on jäänyt huomaamatta?

NASA seuraa tällä hetkellä 1600+ potentiaalisesti vaaraa aiheuttavaa asteroidia, ja on ollut onni matkassa että ihmiskunta on tähän asti selviytynyt suuremmalta impaktilta. Entinen astronautti Ed Lu on kuvannut tilannetta ”kosmiseksi ruletiksi”. Kuinka kauan vielä kunnes ihmiskunnalta loppuu onni?

Viimeisin tulipalloraportti tulee Espanjasta.

Meteorihavaintoasemat Huelvan yliopiston ylläpitäminä La Hitassa, Sevillassa ja Huelvassa havaitsivat tulipallon eteläisen Espanjan ja Portugalin yllä helmikuun 21. päivänä 2016. Toinen havaittiin helmikuun 23. päivänä, ja se oli kirkkaampi kuin täysikuu. Meteori myös räjähti useaan otteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.