Mitä jos voisimme rakentaa Aldersonin levyn kaltaisia megarakenteita?

Maapallo ei pysy välttämättä asuinkelpoisena ikuisesti. Se saattaa jäädä massiivisen aurinkotuulen alle tai muuttua liian kuumaksi ilmastonmuutoksen takia tai kaikki elämä saattaa tuhoutua asteroidin vaikutuksesta. Mitä jos olisi keino selviytyä kaikista näistä onnettomuuksista? Ja että me kykenisimme selviämään rakentamalla avaruuteen megastruktuurin, joka on suurempi kuin Aurinko itse?

Aldersonin levy on sellainen (hypoteettinen) ehdotus keinotekoiseksi avaruuden megarakenteeksi, kuten Dysonin pallo, joka saattaa joku päivä olla ihmiskunnan koti. Levy on jättiläismäinen lätty, jonka paksuus on useamman tuhatta mailia. Minkälaista elämä olisi sellaisessa rakenteessa?

Aurinko on levyn keskellä. Aldersonin levyn ulkoreuna olisi arviolta Marsin tai Jupiterin kiertoradalla. Ehdotuksen mukaan riittävän suuri levy olisi painavampi kuin keskusaurinko.

Reikää ympäröisi tuhat mailia korkea seinämä, joka estäisi ilmakehän valumisen Aurinkoon. Ulkokehä hoitaisi itse itsensä. Mekaaninen puristusvoima levyssä olisi paljon suurempi kuin mitä mikään materiaali kestää, ja näin rakenteen itsensä suunnitelmat ovat pöytälaatikossa kunnes insinööritaito on kehittynyt riittävän kehittyneeksi.

Tämän kokoisen megarakenteen rakentaminen vaatisi materiaalimäärän, joka ylittäisi suuresti sen mitä aurinkokunnastamme löytyy. Elämää esiintyisi kummallakin puolella levyä, vaikka Auringon kuumuus tekisi elämän mahdottomaksi ilman suojausta. Paljon kauempana Auringosta elävät olennot taas jäätyisivät. Täten, jotta sellainen rakenne voisi olla asuttava, siinä pitäisi olla paljon tukijärjestelmiä elämälle. Jopa ilman sellaisia järjestelmiä asuttava pinta-ala olisi kymmenien miljoonien Maapallojen verran.

Koska Aurinko pysyy paikallaan, ei ole mitään päivä/yösykliä, ainoastaan ikuinen valo. Tämän voisi ratkaista huojunnalla, jossa ylösalas-liike valaisisi ensin yhden puolen, ja sitten toisen.

 

  Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Yksi vastaus artikkeliin ”Mitä jos voisimme rakentaa Aldersonin levyn kaltaisia megarakenteita?”

  1. Taitaa olla vaikea kerätä materiaa jättiläismäiseen levyyn, joka on suurempi kuin Aurinko itse. Aurinkokunnan kokonaismassasta 99,9 % on Auringossa. Loput aurinkokunnan massasta on vain 00,1%, joihin kuuluu 9 planeettaa, kymmeniä planeettojen kuita, kymmeniätuhansia pikkuplaneettoja, suuri määrä komeettoja ja meteoroideja sekä planeettainvälistä kaasua ja pölyä.

    Aldersonin levy on sellainen (hypoteettinen) eli kuvitteellinen; hypoteesien olettamuksen avulla tehtävä ehdotus keinotekoiseksi avaruuden megarakenteeksi.

    Hypoteesi on olettamus (etenkin tieteessä tehtävä olettamus, jota ruvetaan testaamaan). Tieteessä hypoteesin ja teorian välinen ero on usein epämääräinen. Sanaa ”hypoteesi” käytetään myös arkikielessä vain tarkoittamaan oletusta, jonka mukaan toimitaan, ainakin kunnes se ehkä osoittautuu vääräksi (”työhypoteesi”).

    Mielestäni tuo jättimäinen levy on liian kuvitteellinen ja mahdoton toteuttaa käytännössä noin suurta rakennelmaa, että turha edes alkaa yrittämäänkään tollasta juttua, ei kyllä onnistu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.