Tulta ja tulikiveä sataa taivaalta Tanskan päälle

Lauantai-iltana 6. helmikuuta 2016 noin kello 22:08 sadat tanskalaiset todistivat uskomatonta ilmiötä kun koko taivas yhtäkkiä syttyi tuleen ja kuului suuri räjähdyksen ääni koillis-Sjællannissa, Tanskan yleisradio kertoo.

Niels Bohr -instituutin professori Johan Fynbon mukaan kaikki viittaa siihen että meteori on iskenyt Tanskaan.

”Sen on täytynyt olla suhteellisen suuri meteoriitti. Ei auton kokoinen, mutta ehkäpä noin käsipallon suuruinen”, Fynbo kertoi DR:lle.

Silminnäkijöiden mukana oli Mikkel Pedersen Roskildesta.

”Olimme juuri ajamassa kotiin Hillerødistä Roskildeen kun noin 10 aikaan illalla olimme Slangerupin kohdalla ja näimme voimakkaan valon taivaalla, ja suuri tulipallo jolla oli pitkä häntä lensi automme yli. Se oli todella villi kokemus. Koko taivas oli tulessa ja automme myös useita sekunteja”, hän kertoo DR:lle.

Toinen silminnäkijä, Camilla Hansen Køgesta, kirjoittaa: ”Me kykenimme näkemään ja kuulemaan sen myös Køgeen asti, useat tuntemani ihmiset sanoivat nähneensä välähdyksiä ja kuulleen suuren äänen. Ikkunani valaistui ja värisi ja se oli pelottavaa. Luulin sen olevan maanjäristys.”

Paikalliset uutislähteet ovat uutisoineet tapauksen täällä, täällä ja täällä. Kööpenhaminan laitamilta on löytynyt monta kiloa avaruuskiveä.

Vaikka varsinaisesta meteorista ei ole kuvamateriaalia, useat valvontakamerat ovat saaneet talteen kirkkaan välähdyksen räjätävästä meteoriitista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.