EU for UAP

UFO-villityksen skeptikko kritisoi tunnettuja ’uskovia’ mediahuomion, ei tieteen, tavoittelijoiksi

Amerikkalainen kirjailija ja dokumentaristi Brian Dunning sanoi Fox News Digitalin haastattelussa, että UFOihin ”uskovia” ohjaavat mediahuomio ja sensaatiohakuisuus tieteen sijaan.

Dunningin kohteena oli äskettäinen kongressin kuulemistilaisuus UFOista, joita kutsutaan myös tunnistamattomiksi ilmailmiöiksi (UAP), koska siinä esiteltiin kolme todistajaa, jotka ”ovat puhuneet UFO-konferensseissa jo vuosia”. Entinen laivaston lentäjä Ryan Graves, entinen laivaston komentaja David Fravor ja entinen Yhdysvaltain tiedustelupalvelun upseeri David Grusch todistivat heinäkuussa edustajainhuoneen ufoihin keskittyneelle alakomitealle.

”He ovat ensin UFOihin uskovia ja sitten vasta veteraaneja”, Dunning sanoi ja lisäsi, että ”on hyvin helppoa löytää UFOihin uskovia veteraaneja”. Dunning isännöi voittoa tavoittelematonta ”Skeptoid”-podcastia, joka tutkii urbaanien legendojen taustalla olevaa tiedettä.

Americans for Safe Aerospace -järjestön perustaja Ryan Graves ei vastannut Fox News Digitalin kommenttipyyntöön.

Amerikkalainen dokumentaristi Brian Dunning antoi Fox News Digitalin haastattelussa sapiskaa UFO-"uskovaisille", jotka hänen mielestään tavoittelevat vain mediahuomiota ja sensaatiomaisuutta eivätkä tieteellistä lähestymistapaa. (Fox News Digital / Prof. Avi Loeb)
Amerikkalainen dokumentaristi Brian Dunning antoi Fox News Digitalin haastattelussa sapiskaa UFO-”uskovaisille”, jotka hänen mielestään tavoittelevat vain mediahuomiota ja sensaatiomaisuutta eivätkä tieteellistä lähestymistapaa. (Fox News Digital / Prof. Avi Loeb)

Kun Dunningilta kysyttiin, miksi kongressin suuret vaikuttajat ovat vaatineet liittovaltion hallitusta luovuttamaan kaikki sen hallussa olevat tiedot UFOista, hän sanoi, että heidät oli helppo saada vakuuttuneiksi.

”Kongressissa on ihmisiä, jotka eivät ole tieteellisesti suuntautuneita, jotka eivät tunne hyvin astrobiologian ja astrofysiikan kaltaisia aiheita. Kun heille kerrotaan, että ’hei, tässä on joitakin sotilaslentäjiä, joilla on UFO-raportteja’, he ottavat sen hyvin vakavasti, kuten uskoakseni useimmat ihmiset ottaisivat”, hän sanoi.

Dunningin mukaan tämän keskustelun taustalla oli kuitenkin ”perusta uskolle avaruusolentojen vierailusta”.

Hän jatkoi: ”On hyvin helppoa ottaa seuraava askel ja sanoa, että meidän on parasta haastatella näitä ihmisiä ja ottaa asia vakavasti. Se ei tarkoita, että sillä olisi mitään tosiasioihin perustuvaa tai tieteellistä pohjaa”.

Dunning väitti, että UFO-kuulemiset kongressin edessä ja useat New York Timesin artikkelit ”ovat kaikki olleet saman UFOihin uskovien ydinryhmän vetämiä sen jälkeen, kun he saivat ensimmäisen suuren PR-menestyksensä julkaisemalla artikkelinsa New York Timesissa vuonna 2017”, minkä hän sanoi ajaneen yleisön uskomuksen avaruusolentoihin noin 50 prosenttiin joidenkin kyselyjen mukaan.

”On todella hämmästyttävää, miten helppoa UFO-ihmisten on ollut tavallaan ohjata yleisön uskoa tähän aiheeseen”, Dunning sanoi.

Entinen laivaston lentäjä Ryan Graves, entinen laivaston komentaja David Fravor ja entinen tiedustelu-upseeri David Grusch todistamassa edustajainhuoneen alakomitealle UFOista
Entinen laivaston lentäjä Ryan Graves, entinen laivaston komentaja David Fravor ja entinen tiedustelu-upseeri David Grusch todistamassa edustajainhuoneen alakomitealle UFOista

Kun Dunningilta kysyttiin joistakin tiedeyhteisön tunnetuimmista fyysikoista ja maan ulkopuolisen elämän puolestapuhujista, hän arvosteli erityisesti Harvardin professori Avi Loebia.

”Avi Loebin kaltaisia tyyppejä esiintyy lehdissä ja televisiossa kaikkialla. Harvardin fyysikko”, hän sanoi. ”Ja se kuulostaa hyvin vaikuttavalta. Mutta he eivät mainitse, että hän on täysin yksin uskomusjärjestelmänsä kanssa. Käytännössä kukaan muu koko astrofysiikan alalla ei ole samaa mieltä hänen sanomisistaan. Tätä näkökulmaa ei koskaan esitetä televisiossa, koska se ei ole kiehtova. Se ei ole sensaatiomaista.”

Dunning sanoi, että vaikka ”tähtitieteilijöiden ylivoimainen yksimielisyys” on, että muualla maailmankaikkeudessa on ”todennäköisesti elämää”, se ei ole sama asia kuin sen määrittäminen, onko tämä elämä saapunut Maahan.

Professori Loeb kertoi Fox News Digitalille, ettei hän ole ainoa, joka tutkii maan ulkopuolisen elämän mahdollisuutta. ”Johtamaani Galileo-hankkeeseen kuuluu noin sata tutkijaa, joten tuskin olen yksin tutkimassa, voisiko jokin Maan lähellä olevista kohteista olla teknologisesti Maan ulkopuolelta peräisin.”

”Se, että on mahdollista, että poikkeava tähtienvälinen kohde on teknologista alkuperää, ei ole villiä spekulaatiota, kun otetaan huomioon, että olemme lähettäneet Voyager 1 ja 2, Pioneer 10 ja 11 sekä New Horizonsin tähtienväliseen avaruuteen viimeisten viiden vuosikymmenen aikana, mikä on sadasmiljoonasosa Auringon ikään verrattuna”, hän sanoi. ”Pelkästään Linnunradan galaksissa on satoja miljardeja Auringon kaltaisia tähtiä, ja useimmat niistä ovat syntyneet miljardeja vuosia ennen Aurinkoa. Voyagerin kaltaiselta luotaimelta kestää alle miljardi vuotta ylittää koko Linnunradan kiekko puolelta toiselle. Siksi on ylimielistä ja epäviisasta väittää, että olemme yksin.”

Dunning esitti suoraan kysymyksen Maan ulkopuolisesta elämästä ja yhteydestä Maahan.

Alien ufo space

”Ovatko avaruusolennot vierailleet Maassa?” hän kysyi. ”Kaikki tuntemamme matematiikka, kaikki tuntemamme fysiikka ja kaikki meillä olevat todisteet viittaavat siihen, että ei, se ei luultavasti ole koskaan mahdollista, eikä sitä ole ainakaan ennen tapahtunut. Se ei ole mahdollista.”

Dunning, jota pidetään ”tieteellisenä skeptikkona”, koska hän kannattaa empiiristen todisteiden hankkimista ennen johtopäätösten tekemistä, sanoi kannattavansa ”tieteellisen menetelmän soveltamista uusiin uskomuksiin tai uusiin väitteisiin tai epätavallisiin havaintoihin, joita ihmiset tekevät”.

”Kun siis puhumme esimerkiksi avaruusolentojen vierailusta, skeptinen näkökulma olisi, että asiat ovat luultavasti niin kuin fysiikan lait sanovat, ellei löydy todisteita siitä, että avaruusolennot ovat vierailleet maapallolla. Toistaiseksi emme ole löytäneet. Ja niinpä pysymme oletusolettamuksessa, joka on, että ei, asiat ovat niin kuin fysiikan lait kertovat meille, että ne todennäköisesti ovat, eikä meillä ole vierailtu.”

 

Artikkelin julkaissut Fox News

Yksi vastaus artikkeliin ”UFO-villityksen skeptikko kritisoi tunnettuja ’uskovia’ mediahuomion, ei tieteen, tavoittelijoiksi”

 1. Ufotutkijat kertovat usein että, UFO ilmiöihin liittyy parapsykologisia piirteitä, varsinkin liittyen avaruusolentojen kohtaamiseen. Moni yllättyisi siitä kuinka paljon ihmisillä on havaintoja UFOista ja kohtaamisia paranormaalien eli yliluonnollisten ilmiöiden kanssa. Kohtaamiset ovat teemoja, joita ihmiset eivät tuo helposti julki, sillä moni pelkää leimautumista.

  ”UFO-villityksen skeptikko kritisoi tunnettuja ’uskovia’ mediahuomion, ei tieteen, tavoittelijoiksi. Amerikkalainen kirjailija ja dokumentaristi Brian Dunning sanoi Fox News Digitalin haastattelussa, että UFOihin ”uskovia” ohjaavat mediahuomio ja sensaatiohakuisuus tieteen sijaan.”

  Tieteen itsensä pitäisi syventyä laajemmin UFO ilmiöön, eikä jauhaa aina samaa saarnaa puhuen vain yksinomaan mediahuomion ja sensaation tavoittelusta UFO uskoven kohdalla.

  Ongelmana on että, UFOjen ja paranormaalien eli ylilunnollisten havaintojen ja kokemusten määrittely ei mahdu tiedemaailman normeihin ja seurauksena on loputon kädenvääntö tieteeseen uskovien kanssa siitä kuka päättää, että ilmiö on todellinen. Kaavamainen tiede määrää liiaksi länsimaista yhteiskuntaa, kun ihmisten pitäisi luottaa enemmän omiin kokemuksiinsa.

  Ufosalaisuus voi kääntää maailmamme päälaelleen laajemmin kuin osaamme kuvitellakkaan. Uskon, että paljastuminen tapahtuu hitaasti. Ensin paljastetaan vähän jotain tekniikkaa, jota on saatu pimeiden projektien myötä. USA:n hallitus on käyttänyt salassa miljardeja ja taas miljardeja- tutkiakseen, ymmärtääkseen ja jäljitelläkseen teknologiaa, jota se on saanut käsiinsä maapallon ulkopuolelta. Jos salaliitto on olemassa uskon, että teknologia on sen ytimessä. Niillä on parhaat keinot tuottaa energiaa. Siinä meni öljybisnes. Paremmat kuljetuskeinot. Siinä menivät kuljetusfirmat. Paremmat tietokoneet ja viestintäjärjestemät.

  Nämä ennusteet voivat tuntua absurdeilta, järjetömiltä, mieletömiltä, mutta entäpä jos ne osuvat oikeaan? Kuvittele, millaista olisi jos UFOjen sisältämä edistynyt teknologia voisi muuttaa jokaisen planeetallamme asuvan ihmisen elämän parempaan suuntaan ja ilman fossiilisia saasteita planeetalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.