Vapaa energia ja ikiliikkujat

Jos käyttää tarpeeksi aikaa YouTubessa, löytää lopulta itsensä sen pimeistä nurkista. en puhu tässä kommenttiosiosta, vaan tarkoitan videoita, jotka on omistettu vapaalle energialle, ylikseyslaitteille, ikiliikkujille tai mille tahansa mikä rikkoo termodynamiikan lakeja yrittämällä saada laitteesta enemmän energiaa ulos kuin siihen laitetaan sisään. Ihmisrotu on tavoitellut mahdotonta ikuisen liikkeen ja vapaan energian unelmaa koko olemassaolonsa ajan. Nyt on kätevää löytää kaikki tiedot yhdestä paikasta.

Videoita läpikäymällä on helppoa laittaa vapaan energian videot kahteen suurempaan ryhmään: harrastelijat ja huijarit. Huijarin löytäminen on helppoa — he haluavat rahaa. Jossain kohtaa videolla tai kuvauksessa on linkki verkkosivuille, jossa on lisätietoa. Lopulta se johtaa paikkaan, jossa huijari yrittää vongata rahaa.

searl_effect_generator-shot0001

Nimet kuten John Searl, Muammer Yildiz ja M. T. Keshe kuuluvat tähän. Searl erityisesti ansaitsee maininnan, koska hän on ollut mukana hommassa vuosikymmenten ajan. Oletettavasti hänen “Searl-vaikutusgeneraattorinsa” (Searl Effect Generator, SEG) on rakennettu useampaan otteeseen, mutta prototyypit tuottavat niin paljon energiaa, että ne luovat oman antigravitaatiokenttänsä, ja laitteet lentävät avaruuteen. Ilmiselvästi tämä kaveri kaipaa rahojasi, jotta hän voi jatkaa työtään. Huijarit ansaitsevat julkisen pilkan. Nämä ovat ihmisiä, joiden ”keksinnöt” eivät ole mitään muuta kuin käärmeöljyä.

Kolikon toisella puolella ovat harrastelijat. Nämä ovat varastossa vääntäjiä, jotka laittavat tietokoneet syrjään, ottavat työkalut esiin ja alkavat rakentaa jotain. Kuulostaa siltä mitä keskiverto Hackadayn lukijakin tekee, eikö? On myönnettävä, että kirjoitin tätä artikkelia harrastelijoista samalla halveksunnalla kuin mitä minulla on huijareita kohtaan. Useimmissa tapauksissa nämä ovat ihmisiä, jotka aidosti uskovat, että he voivat rikkoa termodynamiikan lakeja. Väistämättä nämä ihmiset epäonnistuvat vapaan energian generaattorin rakentamisessa, mutta he näyttävät kuitenkin oppivan jotain prosessin aikana. Paljon voidaan sanoa itse laitteista. Jotkut niistä ovat uskomattoman hienoja. Vaikka ne eivät edes toimisikaan, ne ovat hienoja magnetismin tai kemian taidonnäytteitä. Tässä kohtaa minulta löytyi sydän. Jos joku haluaa käyttää aikansa rakentaakseen mahdottoman hakkerilaitteen, silloin heille pitäisi antaa lisää pointseja. En välttämättä usko, että heillä on mahdollisuuksia onnistua, mutta ainakin he oppivat rakentamaan.

magmotor

Hyvä esimerkki tästä on tämä vuoden 2008 video käyttäjältä [theDaftman]. [TheDaftman] rakentaa Newman-moottoria. Vuonna 1979 huijari Joseph Newman “suunnitteli” moottorin, joka käyttää käämejä, magneetteja ja yksinkertaista kommutaattoria tuottamaan tasavirtaa. Kyllä, se on tasavirtamoottori. Perusversio näkyy tällä videolla. [TheDaftmanin] versio käyttää neljää “kattilaa” (moottoria), jotka on kiinnitetty yhteiseen mäntään. Hän käyttää kytkimiä kytkemään neljä moottoriaan päälle ja pois päältä. Järjestelmä on samanlainen kuin nelitahtimoottori. Oikean elämän moninapamoottorit sisältävät kaikki käämit yhdessä roottorissa (tai staattorissa riippuen moottorin tyypistä). On kuitenkin kiinnostavaa nähdä sen hajoittaminen osiin tällä tavalla. Newman itse edelleen koittaa puskea teknologiaansa omalla Youtube-kanavallaan.

Monet Youtuben laitteista perustuvat magneetteihin. Harrastelijat väärin perustein uskovat, että magneetit tuottavat näkymättömiä voimia, jotka ovat olennaisia vapaan energian käyttämiseksi. Tämä on johtanut varsin monimutkaisiin rakennelmiin, joissa käytetään käämejä ja kestomagneetteja. [The Openminded Skeptic] on luonut oman laitteensa, mm. tämän 3D-printatun magneettimoottorin.  Vaikka moottori ei toiminutkaan, se on vaikuttavasti rakennettu, ja  [The Openminded Skeptic] itse on sanonut, että hän paljon rakentaessaan. [jzsd14me] on myös rakentanut hienoja esimerkkejä magneettimoottoreista, jotka on rakennettu sekä muovista että puusta. Moottorit pyörivät, mutta ne eivät tuota enemmän kuin kuluttavat.

Toinen ryhmä harrastelijoita keskittyy veden hajottamiseen vedyksi ja hapeksi. Happivesi on tottakai aito asia. Idea on, että Brownin kaasu, joka on toinen nimi vesihöyrylle, jota veden elektrolyysi tuottaa (HHO-kaasu), voisi olla käytössä autojen voimanlähteenä. Muokkaamaton hiilihydraulibensamoottori toimii varsin iloisesti vedyllä. Ongelma on, että vaaditaan enemmän energiaa veden elektrolyysin tuottamiseen kuin mitä vedystä saadaan energiana. HHO-generaattorilla toimiva saattaisi löytyä tienposkesta sen akun hajoamisen takia.

hho-1

Tämä ei kuitenkaan pysäytä HHO-harrastelijoita. Erilaisille generaattoreille löytyy netistä monenlaisia piirustuksia. Käyttäjällä  [Alexthe2nd] on video, jossa näytetään hänen 60-levyinen generaattori. [delvis11] paransi tätä  354 levyyn. Vaikka HHO ei ole hyvä ratkaisu autoteollisuudelle, sillä on käyttökohteita hakkerimaailmassa. Brownin kaasua voidaan käyttää tekemään hitsipillistä teräsleikkuri. Tubettaja [CarsAndWater] aloitti homman HHO-generaattoreilla. Hänen Red Hot Nickel Ball (RHNB) -sarjansa toimii HHO-voimalla.

Huom: vetykaasu on erittäin räjähtävää, mutta se palaa niin paljon kuin sille on tarjolla happea. Brownin kaasu yhdistää ennalta nämä kaksi oikeassa suhteessa: yksi kipinä ja koko homma voi räjähtää. Tämä on jotain minkä [omahaturbo] sai selville, kun hän epäonnistui kipinän eston asentamisessa.

Joten ensi kerralla, kun koitat löytää Youtubesta jotain omituista, ei tarvitse katsoa kauas. Saatat löytää hienoja (mutta tarpeettomia) keksintöjä kaikkien huijareiden ja trollien keskeltä.

 

Artikkelin julkaissut hackaday.com

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.