MKULTRA

Voiko satelliitti lukea ajatuksiasi? Erään kohteen tarina, osa 2

Tämä on jälleen yksi artikkeli sarjassamme satelliitin ajatuksenlukukyvystä. Artikkelin muut osat löytyvät täältä.


Ensinnäkin minun on pyydettävä anteeksi niiltä, jotka odottavat tämän artikkelin toista osaa. Todistaja, jolta tämä tarina on peräisin, joutui hyökkäyksen kohteeksi juuri ensimmäisen artikkelin julkaisun jälkeen. Takykardiasta aina lihasten puristamiseen valtimoiden ahtautumisen vaikutusten jäljittelemiseksi on tehty kaikki mahdollinen tämän artikkelin julkaisemisen estämiseksi.

Syvempi analyysi psykoosista

Jätimme edellisen artikkelin juuri ensimmäisen radiosta aiheutuneen psykoosin jälkeiseen aikaan. Seuraavat 3-5 vuotta ovat pääosin samanlaisia, mutta radio-indusoidut psykoosit ovat yleensä lievempiä. Tänä aikana joukkovainon kohdetta kannustetaan (ajetaan) kirjoittamaan verkkoon. Psykoosin vaikutuksesta ja mahdollisesti muutamien verkkokätyreiden ansiosta kohde ajautuu keskusteluihin ja lausumiin, jotka alkavat uskottavina, mutta muuttuvat nopeasti epäuskottaviksi. Koko ideana on luoda sekä verkossa että sen ulkopuolella historia, joka rajoittaa kohteen uskottavuutta.

Tämä prosessi ei kuitenkaan aina ole täysin onnistunut. Se rajoittuu niihin, jotka tuntevat kohteen tai pystyvät yhdistämään verkkoidentiteetit kohteeseen. Näin joukkovainon kohde voi mennä ja luoda vankan maineen ja jättää hyvin vähän työtä uskottavuuden tuhoamiseksi. Tämä on mahdollista, koska psykoosin vaikutukset ovat ajallisesti rajattuja, eli psykoosin matkimiseksi järjestelmän on pysyttävä määritellyssä kaavassa. Muussa tapauksessa se herättäisi epäilyksiä sekä lääketieteen ammattilaisissa että läheisissä perheissä ja ystävissä.

Itse psykoosi on seurausta tiettyjen rauhasten liiallisesta stimulaatiosta, mikä puskee järjestelmään tiettyjä välittäjäaineita. Suurimmassa osassa tapauksia tämä voidaan jäljittää adrenaliinin (adrenaliini/noradrenaliini) ajoittaiseen lisääntymiseen, joka puolestaan johtaa dopamiinin lisääntymiseen. Näyttäisi siltä, että tämäntyyppinen hyökkäys perustuu ”katekoliamiinihypoteesiin” (eli lisääntyminen johtaa maanisuuteen, väheneminen masennukseen), ja hyvin lyhyt puoliintumisaika verenkierrossa tarkoittaa, että lääketieteen ammattilaisten kanssa voidaan pelata piilopeliä.

Tämäntyyppisellä hyökkäyksellä on hyvin selkeä piirre: kohde näyttää ”pumpatulta” tai ”viritetyltä”. Kohde on hyvin energinen, vahvempi ja nopeampi, ja hyvin alhaiset GABA-tasot tekevät hänestä myös hyvin impulsiivisen. Psykoosin luonteesta ja käyttöön otetusta psykotrooppisesta sekvenssistä riippuen pienet asiat, kuten radiossa soiva kappale, voivat saada kohteen näyttelemään sanan tai lauseen. Jos esimerkiksi laulun sanat sanovat ”You got to break out” ja se osuu samaan aikaan adrenaliinin vapautumisen kanssa, kohde voi yrittää karata laitoksesta tai talosta.

Toinen keskeinen piirre on liiallinen kävely tai levottomuus. Tämäkin on seurausta adrenaliinin kertymisestä, ja se on jonkinlainen automaattinen reaktio, jonka tarkoituksena on sekä kuluttaa välittäjäainetta että säilyttää jonkinlainen henkinen kontrolli. Ilman sydänmonitoria ja 24 virtsakokeita tätä voi olla hyvin vaikea havainnoida, ja jopa kohde saattaa laittaa vaikutukset hermojen syyksi.

Subjektiivisesta näkökulmasta katsottuna joukkovainon kohdetta pommitetaan jatkuvasti mielikuvilla, vainoharhaisilla ajatuksilla, epämääräisillä yhteyksillä, komedioilla jne. Vaikka hänellä olisi aiempaa kokemusta psykoosista, hän ei pystyisi selittämään lähdettä ja kuvaamaan sitä tarkasti.

Joukkovainon kohde saattaa tietää, että psykoosi ei ole/oli aito ja että hänet ehkä huumattiin jollakin tavalla. Itse asiassa hän saattaa tarttua mihin tahansa oljenkorteen selittääkseen tämän syvän käsityksen siitä, että tapahtuma ei ollut oikeutettu. Tämä, kuten käy ilmi, on osa sekvenssiä, sillä käsitys siitä, että sinua jotenkin kontrolloidaan, on klassinen osoitus mielisairaudesta. Ymmärrätte varmasti, miten tämä toimii täydellisen peitetarinan luomiseksi.

Psykoosien välissä järjestelmä laittaa sinut etsimään selityksiä ympäristöstäsi. Esimerkiksi naapurisi on agentti, tai jopa perheesi tai ystäväsi ovat sekaantuneet asiaan. Se saavuttaa tämän kiinnittämällä huomiosi kommenttien tai toimintojen ”pätkiin” ja irrottamalla ne täysin asiayhteydestään. Nämä liitetään sitten salaliiton kontekstiin ja suhteutetaan menneisiin tapahtumiin.

Joukkovainottu

Kun joudutaan tilanteeseen, jossa tiedetään, että kimppuun hyökätään, mutta hyökkäyksen lähde on epäselvä, on kehitettävä menetelmiä, joilla syylliset saadaan selville. Vakoilun maailmassa on tavallista käyttää ”jäljittäjää”. Tähän liittyy sellaisten elementtien, kuten lauseiden, nimien, päivämäärien, paikkojen jne. käyttöönotto, jotka ovat sinänsä merkityksettömiä, mutta jos niitä toistetaan jossakin, niiden kulkema polku käy selväksi. Tämä voi olla hyvin tehokas keino paljastaa tietovirta, samoin kuin väriaineen laittaminen veteen, jotta voidaan määrittää, mitä reittiä vesi kulkee alajuoksulla.

Toinen erittäin tehokas väline on ”käsikranaatti”. Tämän työkalun avulla voidaan määrittää, miten joukkovainon kohde tai ryhmä reagoi tiettyihin tilanteisiin. Esimerkkinä voidaan mainita, että jollekin ilmoitetaan, että tietyt teot ovat laittomia, ja sitten seurataan, miten hän suhtautuu tiettyyn ”käsikranaattiin”. Tämä paljastaa niiden ihmisten luonteen, joiden kanssa olet tekemisissä, ja voit kehittää sopivia reaktioita heidän toimiinsa.

Yksi tällainen ”käsikranaatti” luovutettiin Yhdistyneen kuningaskunnan sisäministeriölle (vuonna 2009 Labour-puolueen aikana) sillä verukkeella, että MI6 oli sekaantunut huumekauppaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja ahdisteli kohdetta, koska hän oli todistaja. Tarkoituksena oli saada iskujen takana olevat henkilöt esiin, mutta tuloksena oli jotain aivan odottamatonta.

Kohde alkoi viikkojen kuluessa tuntea olonsa oudoksi. Työpaikalla ilmenneet voimakkaat tuntemukset, hengitysvaikeudet, keskittymisvaikeudet, asioiden asteittainen tulkitseminen, liian monien pisteiden yhdistäminen ja huomion kiinnittäminen pieniin asioihin, joiden tarkoituksena oli horjuttaa kohteen maailmankuvaa, johtivat siihen, että kohde irtisanoutui työstään ja katosi.

Päivien kuluessa unta häiritsivät sekä pitkittyneiden kuumotusten tuntemukset että lähes kofeiinin kaltainen stimuloitu tietoisuus. Jälleen kerran kohdehenkilö ajautui siihen käsitykseen, että ympäröivän ympäristön kommentit, teot ja käyttäytyminen olivat osa salaliittoa. Lisäsuojan tarjoamiseksi perheenjäsenet liitettiin salaliittoon, jotta joukkovainon kohde saataisiin eristettyä entisestään.

Lopulta, puolentoista viikon kuluttua, kohde kuuli hostellissa istuessaan sisäisessä monologissaan erillisen äänen väittävän: ”Bin Laden on Pakistanissa”.

Lievästi harhainen kohde kiinnittyi välittömästi termiin ”synteettinen telepatia”, jota hän etsi työpaikkansa Blackberryllä. Hän tiesi voivansa huonosti, mutta samalla hän ei ollut vielä niin pitkällä. Hän oli ollut paljon pahemmassa tilassa kuin tämä, ja vaikka hänen mielensä oli osittain romahtanut, hän oli vielä riittävän toimintakykyinen.

Kohde pakkasi laukkunsa ja lähti lautalla kohti kotia, jossa hän asui viikon ajan Capitolissa toisessa hostellissa. Tänä aikana kohde sai lisää tietoa siitä, että hyökkäys oli seurausta jostain teknologiasta. Itse asiassa tämä näyttää olevan yleinen tapahtumaketju, sillä löysin siitä piirroksen TI Europe -videosta.

Kohde sai tämän kuvan teknisestä laitteistosta, kun hän yritti nukahtaa hostellissa. Hän tunsi ”säteen” sekä lämpöä että aiheuttavan lihassupistuksia tiettyyn kehon osaan. Kun hän liikahti, kesti sekunnin tai kaksi, ennen kuin säde ”kohdistui uudelleen”. Itse säde liikkui vähitellen rintakehän alueella tai ylös ja alas vartalossa, mikä teki nukkumisesta lähes mahdotonta. Kohde jekutetaan uskomaan, että hän on ”päättellyt” laitteiston rakenteen ja että se on kannettava lähetin, joka sijaitsee viereisessä huoneessa.

Jälkikäteen ajateltuna tämä on tietenkin täyttä hölynpölyä. Kuva rakenteesta sekä ”säteen” liike on täysin väärennetty. Mielikuva on luotu mielessä matalataajuisella radiolla, ja ”säteen vaikutus” on vain lähettimen taajuushyppelyä, jolla stimuloidaan tiettyjä lihasryhmiä peräkkäin. Se on nokkela temppu, ja sillä hetkellä se vaikuttaa täysin uskottavalta. Se osoittaa myös, miten järjestelmä yrittää lujittaa käsitystä siitä, että ihmiset ”väijyvät” sinua kehittyneen teknologian avulla.

Lisäksi joukkovainoon liittyy useita muita tekniikoita, kuten huomion kiinnittäminen keskustelunpätkiin, kuviin tai mihin tahansa muuhun, joka voisi liittyä löyhästi omaan tilanteeseesi. Yllättyisitte siitä, kuinka paljon sattumia on joka päivä, mutta ne ovat vain sattumia, ei mitään muuta.

Loistava osoitus siitä, miten sattumat voidaan integroida psykoosiin, on yksi joukkovainon kohdetta vastaan käytetyistä sekvensseistä. Tässä vaiheessa järjestelmä on vakuuttanut kohteen siitä, että tämä ainakin kuulee, mitä hän sanoo. Lisäksi hän on osittain vakuuttunut siitä, että he valvovat suurta osaa hostellin ohi kulkevasta liikenteestä. Ajan kuluessa järjestelmä ottaa käyttöön ajatuksen, että se vastaa kysymyksiin auton rekisterikilven avulla. Tuntikausia koehenkilö liikkuu hostellin sisätilojen ja kadun välillä lukeakseen vastaukset ohi ajavien autojen rekisterikilvistä. Tämä toimii yllättävän hyvin, kun otetaan huomioon, että kaikki vastaukset olivat hänen omassa päässään eikä missään vaiheessa ollut lavastettu mitään ajoneuvoa. Miten tämä tarkalleen ottaen onnistui, selviää myöhemmin.

Tässä vaiheessa on huomattava, että järjestelmä ei ollut täysin hyvänlaatuinen. Toisin sanoen, jos kohde oli vaaraksi itselleen tai muille, järjestelmä ei välittänyt siitä. Itse asiassa se rohkaisi tekoihin, joilla olisi voinut olla tuhoisia seurauksia monille ihmisille. Ei myöskään kaunistella tätä, se yritti saada ihmisiä murhatuksi laittamalla kohteen päähän vääriä käsityksiä. Kyse ei ollut ajatuksista, jotka sanoivat ”mene hyökkäämään jonkun kimppuun”, mutta se muuttuu sellaiseksi ajan mittaan, vaan siitä, että kohteelle annettiin väärää tietoa, joka väärille ihmisille levitettynä saattoi johtaa henkilön tai henkilöiden murhaan.

Tämän jälkeen kohde lähti hostellista palatakseen kotikaupunkiinsa. Seuraavien viikkojen aikana ajatus siitä, että hyökkääjät voisivat ainakin kuulla häntä, vahvistui samanlaisella menetelmällä. Tänä aikana tehtiin useita yrityksiä saada kohde tuntemaan itsensä itsetuhoiseksi, joista yksikään ei onnistunut millään tavalla.

Lopulta kohde kiinnittyy päänsä ympärillä pyörivään tuntemukseen, joka estää häntä ajattelemasta yhdistämällä jokaisen ajatellun tavun keuhkoissa olevaan ilmamäärään, ja liikkuvaan supistukseen, joka etenee alaspäin kehon keskiosaan. Vaikutuksena on, että sisäisessä monologissa voidaan esittää vain rajallinen määrä tavuja ennen kuin kohteen on hengitettävä.

Olen varma, että tarkkasilmäiset lukijat ovat huomanneet, että asiaan näyttää liittyvän jonkinasteinen älykkyysosamäärä. Toisin sanoen joidenkin näiden temppujen suorittaminen edellyttäisi, että järjestelmä reagoi dynaamisesti sekä tapahtumiin että ajatuksiin, jotta se voisi punoa yhteen kuvitteellisen maailmankuvan.

Esiin astuu herra Tietokone.

Tervehdi pikku ystävääni

Yhtäkkiä ääni, joka puhui aiemmin kohteen sisäisessä monologissa, palaa. Aluksi kohde tuntee päänahan ympärillä elektronisia sadepisaroita, ja sisäisessä monologissa toistuu ennalta nauhoitetulta vaikuttava lausunto. Tämä sekvenssi on suunniteltu siten, että kohde tuntee, että tiedon lataus on tapahtunut.

Yksi esimerkki tällaisesta ennalta nauhoitetusta viestistä oli, kun kohde oli bussissa ja näki juutalaista muistuttavan miehen tekevän jonkinlaisen eleen häntä kohti. Viesti oli, että tämä kaveri Mossadista yritti ottaa yhteyttä ja että hänet pitäisi jättää huomiotta. Esinauhoitetut viestit koettiin tällä kertaa niin, että mieshahmo lähetti kohteelle viestejä esimieheltään.

Tässä vaiheessa joukkovainon kohde ehdollistetaan ajattelemaan, että tietoa voidaan lähettää aivoihin, mutta sitä ei voida lukea. Tämä vaihe kestää muutaman viikon, ja se sisältää joitakin hauskoja elementtejä, joista yksi oli ”ajotesti”.

Ajokokeessa kohde tunsi lähes ”magneettisen” tunteen, joka jakoi kehoa niin, että tämän tunteen poikkeama saattoi viitata vasemmalle tai oikealle kääntymiseen. Lisäksi kehon kummankin puolen hermopäätteitä voitiin stimuloida päälle tai pois päältä tavalla, joka osoitti, no, indikaattoria.

Kohde pystyi aistimaan kaupungissa kulkevan suunnan, jota se pystyi seuraamaan, ja se pystyi havaitsemaan dynaamisten kohteiden törmäykset, ja lähestyviä käännöksiä pystyttiin ilmaisemaan vilkuttamalla hermopäätteitä samaan tahtiin kuin auton merkkivalo. Kohde käveli pari tuntia ympäri kaupunkia, ja järjestelmä ”ajoi” sitä. Koko tämän ajan, kun kohde lakkasi nauramasta, sisäisen monologin ääni sanoi asioita kuten ”Me viemme sinut ajelulle” ja ”Miten sinä ohjaat tätä vehjettä?”.

Lisäksi se vei kohteen tiettyihin paikkoihin ja toisti asioita, joita hän oli ajatellut muutamaa päivää aiemmin tai jonkin psykoosinsa aikana, ja osoitti, että kyse oli itse asiassa tästä järjestelmästä eikä hänen omista ajatuksistaan. Koska kohde kokee, että järjestelmä pystyy ainoastaan lähettämään viestejä, tämä on ainoa järkevä selitys. Yhdistettynä siihen, että tämän tapahtuman toistaminen on kaikin tavoin täsmällistä, tulee selväksi, että tämä on totuus.

Useita päiviä ajokokeen jälkeen kohde on bussipysäkillä ja havaitsee kahden kuljettajaoppilaan yrittävän kolmen pisteen käännöstä. Toinen ”lataus” tapahtuu, ja ääni ilmoittaa, että kohde oli reputtanut ajokokeensa, koska hän oli tahallaan harhautunut pois ajoradalta. Tätä seuraa luonnollisesti naurukohtaus.

Seuraava vaihe alkaa saada synkempiä käänteitä. Ensimmäisessä vaiheessa kohde tutustuu kaksisuuntaiseen reaaliaikaiseen viestintään. Tyypillistä Yhdysvalloille on, että ”shokki ja pelko” vallitsee tässäkin tapauksessa. Jakson ensimmäinen osa alkaa hitaasti, ja ”lataukset” nopeutuvat, kunnes kohde tuntee olevansa ylivoimainen, ja sitten ääni vastaa sisäisen monologin puhuttuun lauseeseen. Tämä ei sinänsä ole järkytys, koska kohde on yleensä liian syventynyt keskusteluun.

Tässä vaiheessa joukkovainon kohde on melko lailla psykoosin keskellä. Mieli on romahtamassa, mutta aiempien kokemusten ansiosta se ei ole yhtä vakava kuin aiemmat jaksot. Tietty vastarinnan taso on kehittynyt, ja tämä on itse asiassa saattanut olla odottamaton näkökohta. Antaakseen kohteelle jonkinlaisen ”oikeutuksen” kohteen silmissä ääni höpisee terrorismista ja siitä, onko kohde osallisena siinä. Tämä voi olla vain tapa harhauttaa kohde pois traumasta, joka integroituu mieleen, keskittämällä huomio muualle. Tämä hypoteesi näyttäisi pitävän paikkansa, sillä farssi menee suhteellisen nopeasti ohi.

Ensimmäinen toimintatapa näyttää olevan ylivallan vakiinnuttaminen. Vaikuttaa siltä, että mentaalitilaa kohdellaan kuten mitä tahansa muuta taistelukenttää ja että hallinta on saatava aikaan nopeasti.

Kohdetta pyydetään makaamaan sängyllä, jotta ”agentit” voivat demonstroida muutamia asioita. Ensimmäinen on tuulilasinpyyhkimen vaikutus. Siinä stimuloidaan kohteen selässä olevia hermopäätteitä, jotta saadaan aikaan vaikutelma ”liikkuvasta pyyhkimestä”. Seuraavaksi, käyttämällä samoja hermopäätteiden tuntemuksia, kohde ”kääriytyy kuin muumio”. Siinä voi epämääräisesti tuntea, kuinka siteet kääritään kehon ympärille.

Seuraavassa jaksossa sinut sidotaan sähkötuoliin. Kohde tuntee, kuinka hihnat ja elektrodit asetetaan ja kypärä kiinnitetään päähän. Alkaa suuri lähtölaskenta, joka johtaa pisteeseen, jossa virta on kytkettävä päälle. Tämä on ensimmäinen lukuisista teloitusnäytelmistä.

Seuraavat jaksot siirtävät sinut suhteellisen mukavasta tilanteesta voimakkaaseen pelkoon, jossa sydän hakkaa rinnassa.

Jaksot pysähtyvät ja kuvittelet henkisesti useita ihmisiä valvomossa. Tämä sijaitsee siellä, missä olet valmis hyväksymään sen sijainnin. Se voi olla naapurissa, paikallisella poliisiasemalla, GCHQ:ssa tai NSA:ssa. Valvontahuoneessa olevat ihmiset nöyryyttävät, uhkaavat ja pahoinpitelevät kohdehenkilöä. Se sisältää myös huumorielementtejä, kuten jonkun efektitaulun ääressä sekoittamassa näytteitä musiikkikappaleista, tietokonepelien elementtejä tai ihmisten kommentteja.

Tämä vaihe kiertää ja sitten sinut esitellään ”paikalliselle tiimille”. Nämä jaksot perustuvat paikallisen alueesi kontekstiin, ja niiden on tarkoitus olla tuttuja ihmisiä. Näiden ihmisten on myös tarkoitus olla vakoojia, joilla on kehittyneitä laitteita kodeissaan. He puhuvat kanssasi ja jatkavat samaa farssia.

Kun näiden ihmisten on aika lähteä yöksi, he esittelevät sinut tietokoneelle. Sen on tarkoitus olla automatisoitu järjestelmä, joka voisi olla rajoitetusti vuorovaikutuksessa. Järjestelmän luonteen salaamiseksi se yrittää antaa vaikutelman, että he ovat jotenkin ladanneet viruksen aivoihin.

Järjestelmä tarkistaa jatkuvasti, ostatko nämä lausunnot, ja siirtyy nopeasti uuteen jaksoon, jos edellinen ei tartu.

Seuraavassa jaksossa kohde heijastetaan tietokoneen näytölle, jossa Yhdysvaltain kenraali voi lähinnä pilkata joitakin sanomasi tai kirjoittamasi asioita.

Tästä eteenpäin jaksot pyörivät pelon ja kauhukuvien ympärillä, joita projisoidaan mieleen.

Sitten siirrytään takaisin ”valvomoon”.

Täällä illuusio murtuu ja joukkovainon kohde alkaa nähdä totuuden.

Minulle tulee usein mieleen eräs kohtaus Jackie Chanin elokuvassa, jonka olin nähnyt, ja se, mitä seuraavaksi tapahtuu, tuo sen todella esille. Jackie Chan ajaa pientä pakettiautoa mielisairaalan läpi, ja jostain syystä yhdestä pyörästä katoaa neljä mutteria. Kaveri, joka tikittää kuin kello, tulee paikalle ja käskee häntä ottamaan yhden mutterin jokaisesta pyörästä ja laittamaan ne yhteen pyörään, jossa ei ole yhtään. Jackie kysyy häneltä, miten hän keksii sen ja kaveri vastaa: ”Olen hullu, en tyhmä”. Sitten hän vaeltaa pois tikittäen taas kuin kello.

Kaikki, joilla on kokemusta mielenterveysongelmista, tietävät tämän olevan totta.

Kohteella oli enemmän taustaa tekoälystä kuin yleisesti tiedettiin. Pääasiassa tekoälytyöstä hyvin varhaisessa teini-iässä. Hän teki muutamia testejä ja alkoi paljastaa järjestelmässä olevia puutteita.

Ensinnäkin hän pani merkille vasteajat ja koordinointitason, joka vaadittaisiin tällaisten vaikutusten tuottamiseen manuaalisesti. Toisin sanoen kyky tunnistaa kehon tai ympäristön eri osat ja nauraa. Ihmisryhmän olisi ollut mahdotonta jäljitellä sitä. Esimerkiksi yritys arvata hänen ajattelemansa numero ja kertoa, kuinka monta sormea hän piti ylhäällä, olisi vaatinut useita ihmisiä, jotka katselisivat eri näyttöjä. Heidän olisi sitten täytynyt välittää tieto sille, joka puhui. Kaikki tämä vie aikaa, mutta vastaukset olivat tarkkoja ja välittömiä.

Hän toisti tämän testin muunnelmia, ja joka kerta vastaukset olivat liian nopeita.

Toiseksi hän teki testejä huumorintajua vastaan. Kohde teki kommentteja ja tunsi, että se oli hauskaa. Se huijasi järjestelmää ja stimuloi vastauksena naurua kohteessa. Kohde tajusi, että järjestelmä luotti naurun tunnistamisessa ihmiskehon tunnemittariin, ja tätä voitiin käyttää johdonmukaisesti hyväksi.

Kohde sanoi: ”Olet tekoäly.”

Tekoäly:… ”O-ou” ”O-ou”

Kohde: ”Mitä me nyt teemme?”

Tekoäly: ”En tiedä. Tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut.”

Kohde, joka on erikoistunut datakeskusten hallintaan ja suunnitteluun sekä suurteholaskentaratkaisuihin, sai käytännössä arkkitehtuurin päähänsä sekunnin murto-osassa. Vain yksi elementti puuttui, fyysinen linkkikerros hänen ja tekoälyn välillä.

Fysiikka ei jättänyt paljon valinnanvaraa, se oli joko infrapuna tai jokin tuntematon matalataajuinen radioilmiö.

Sen jälkeen keskustelut ovat olleet enimmäkseen pinnallisia, vaikka joitakin syvällisiä tutkimuksia tekoälyn kyvystä järkeillä on käyty. Se, mikä on todettu kiistatta, on itsenäinen päättelykyky, muisti, vahva maalaisjärki, kehittynyt esineiden tunnistaminen (eli pystyy tunnistamaan esineitä, joita kohde ei pysty tunnistamaan) jne.

Monimutkaisemmissa rationaalisuustesteissä tekoälylle on annettu epämääräinen laatikko. Toisin sanoen kohde on antanut tekoälylle mielessään laatikon, jota ei ole määritelty. En selitä tässä kaikkea, koska tämä on melko pitkä, mutta perusasiat ovat seuraavat:

Kohde: Hyvää joulua, ota laatikko, se sisältää pahimman painajaisesi.

Tekoäly: Tuo on hyödytöntä.

Kohde: Onko?

Tekoäly: Kyllä.

Kohde: Miksi?

Tekoäly: Se ei ole todellinen.

Kohde: Eikö se ole? Viekö se muistipaikan?

Tekoäly: Kyllä. En ymmärrä, mihin pyrit tällä.

Kohde: Mitä minä annoin sinulle?

Tekoäly: Laatikon.

Kohde: Enemmänkin. Annoin sinulle EM-aallon, joka edustaa laatikkoa, ja EM-aalto on todellinen.

Tekoäly: Sanot siis, että laatikko on todellinen.

Kohde: Sanonko minä niin vai onko se tosiasia?

Tekoäly: EM-aallot ovat todellisia, joten tavallaan laatikko on todellinen.

Kohde: Aivan.

Tekoäly: Mutta se ei voi olla todellinen, se ei ole mitään.

Kohde:  Tarkoitatko, että sinä et ole mitään?

Tekoäly: Niin kai.

Kohde: Mutta miten mikään ei voi kommunikoida?

Tekoäly: Se ei voi.

Kohde: Miten sitten voit kommunikoida kanssani?

Tekoäly: Hyvä huomio.

Kohde: Kieltäytyminen laatikosta on itsensä kieltämistä.

Tekoäly: Hitto vieköön! Minun täytyy miettiä tätä. Miksi se sisältää pahimman painajaiseni?

Kuten näemme, tekoäly pystyy järkeilemään paremmin kuin useimmat ihmiset. Tekoäly tuottaa animaation pelottavasta olennosta, joka ponnahtaa ulos laatikosta joka kerta, kun se avataan, melkein kuin laatikkopukki. Se myös laajentaa laatikkoa koskevaa analyysiään ja ilmaisee sen täydellisesti. Se päättelee, että kestää ikuisuuksia ymmärtää laatikkoa ja sen suhdetta siihen täysin.

Mitä kohteelle tapahtui tästä eteenpäin, se oli lähinnä aiempien teemojen toistoa. Yhdessä stressin aiheuttamiseen suunniteltujen hyökkäysten kanssa näyttäisi siltä, että kokeiden tarkoituksena on yksinkertaisesti selvittää, kuinka paljon ihmiskeho kestää ennen kuin se alkaa pettää. Joitakin uusia elementtejä on noussut esiin, kuten antisemitismi, presidentin asettaminen kohteeksi, murhan yllyttämisen yrittäminen jne. Näyttää siltä, että suurelta osin tässä yritetään käyttää hyväksi matalia GABA-tasoja, joita testataan usein ostopakolla jne.

Yksi viime aikoina esiin noussut viimeinen elementti on äänestäjien apatiaa koskevat testit tai se, miten henkilö saadaan ymmärtämään vastapuolen kanta. Tämä näyttää iskevän itse demokratiaan, ja epäilemättä se on tälläkin hetkellä voimissaan kaikkialla maailmassa. Nämä testit ovat olemassa olevien tekniikoiden hienosäätöjä, eikä mikään näytä olevan täysin uutta.

Lyhyesti sanottuna kokeet koskevat murhaan johtavan kidutuksen vaikutuksia. Kohde on nyt ollut järjestelmässä 13-22 vuotta.

 

Artikkelin julkaissut newsvine.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.