Voita miljoona ottamalla yhteys avaruusolentoihin

LONTOO: Juri Milner, venäläinen miljardööri joka rahoittaa sadan miljoonan dollarin etsintäohjelmaa ulkoavaruuden elämästä, tarjoaa yhden miljoonan dollarin palkintoa parhaasta viestistä joka lähetetään ulkoavaruuden sivilisaatiolle.

Frank Drake, astronomi joka tunnetaan maapallon ulkopuolisen elämän etsinnöistään 1960-luvulta lähtien, sanoi että ensimmäinen asia jonka tuomarit tekevät on ihmiskielten eliminoiminen.

”Jotkut ihmiset ovat kirjoittaneet viestit englanniksi. Suuri virhe”, Drake sanoo.

Drake on ollut mukana kehittämässä planeettainvälistä viesti, mukaanlukien Pioneer- ja Voyager-avaruusluotainten viestejä, jotka ovat nyt kauimpana koskaan olevat maapallolta lähteneet esineet, The Times raportoi.

Ottaen huomioon että viestillä voi kestää tuhansia vuosia saavuttaakseen älykkään elämän, sen tulisi sisältää mahdollisimman paljon informaatiota niille olennoille jotka sen vastaanottavat.

”Älä vain lähetä viestejä kuten ’Me halutaan olla teidän kavereita’. Avaruusolennot vain pettyvät tuollaiseen”, Drake sanoi.

Drake sanoi että avain on ajatella sitä mitä meillä on yhteistä toisten olentojen kanssa.

”On niin paljon yhteisiä kiintopisteitä. Kemia, esimerkiksi. Elementtien spektriviivojen kautta, jotka ovat olennainen sormenjälki jonka ne jättävät valon spektriin, me voimme antaa asteikon – vedyn spektriviiva voisi olla yhteinen mittayksikkö”, Drake sanoo.

Pulsarit voisivat olla myös yhteinen kiintopiste. Universumin majakoina tunnetut neutronitähdet emittoivat niille ominaista säteilyä. Niitä voidaan käyttää kuvaamaan aikavälejä, hän sanoo.

Sadan miljoonan dollarin Breakthrough Initiatives -ohjelma oli brittiläisen fyysikon Stephen Hawkingin aloittama.

Milnerin rahoittamaa ohjelmaa pidetään ”suurimpana tieteellisenä etsintänä maapallon ulkopuoliselle älylle”.

 

Artikkelin julkaissut Educating Humanity.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.