Kaunis ja realistinen lähestymistapa kuolemaan

Olemme kahta mieltä kun puhutaan kuolemasta. Yksi sanoo että sinulla on vain yksi elämä, siksi sinun tulisi käyttää se viisaasti eikä haaskata sitä. Toinen sanoo, että elämää on kuoleman jälkeen ja siksi meidän pitää elää tämä maallinen elämä rehellisesti ja kunnioittaen kaikkia jotta seuraava elämämme parantuisi. Kumpikin vaihtoehto lannistaa meidät lopettamasta omaa tai toisen elämää. On tarpeellista tuntea perustavaa laatua olevaa surua kun kuolema koittaa.

Jos emme tuntisi syvää menetyksen ja surun tunnetta kuoleman koittaessa, emme pitäisi elämää arvokkaana. Loppujenlopuksi ihmisluonteen mukaista on mennä vähimmän vastarinnan reittiä. Jos tietäisimme varmaksi että tämän ihmiskokemuksen tuolla puolen on elämä ilman sairautta, kipua, täynnä rakkautta, me lopettaisimme tämän elämän ja siirtyisimme sinne. Siksi on tarpeellista pitää elämää tärkeänä, se on syötetty DNA:mme syntymästä asti ja vahvistuu elämän mukana. Maallinen kokemuksemme on vain yksi askel sielumme matkalla kohti sen lopullista päämäärää.

 

Artikkelin julkaissut Educating Humanity.

Yksi vastaus artikkeliin ”Kaunis ja realistinen lähestymistapa kuolemaan”

  1. On olemassa kolmaskin tapa katsoa kuolemaa, se, että kun menehdymme, meidän oleminen yksilönä katoaa, ja sulaudumme takaisin kaikkimieleen.
    Ehkä kaikkimieli on vain se aine-energia josta koko maailmankaikkeus koostuu, ehkä ensin sulaudumme maapallon tietoisuuteen, sitten vasta galaksimme tai universumin. Yksilö kuitenkin menetetään, hän unohtuu ja unohtaa eläneensä kuten hän on iän myötä unohtanut niin monta asiaa lapsuudestaan.
    Todella materialistinen näkemys olisi se, ettei tämä kaikkimieli tiedosta itseään, energia tulee tietoiseksi vasta ihmisessä.
    Voi olla, että jos on olemassa kaikkimieli, joka on tämä maailma; Kun osa tästä aine-energiasta tiivistyy ihmiseksi, se tekee sen jostakin syystä. Ihminen tulee tänne toteuttamaan kaikkimielen tahtoa, irtaantuu tuosta mielestä ja unohtaa yhteytensä, mutta muistaa jossain syvällä sisimmässään miten hänen tulee elää, ja mitä hänen tulee saada aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.