Muista nämä 9 asiaa kun olet jumissa elämän kanssa

Jos olet niinkuin suurin osa meistä, sinulla on elämässäsi ollut hetiä jolloin on tuntunut siltä että olet jumissa. Oletko koskaan miettinyt mitä teet elämälläsi? Soittaako kysymykset kuten ”missä minä olen?” ja ”miten päädyin tänne?” kelloja? Jos vastaus on kyllä, olet mahdollisesti jumissa.

Jos olet yksi onnekkaista, joka tuntee kaiken elämässä menevän juuri niinkuin on tarkoitettu, niin silloin onneksi olkoon, kivat sulle, mutta jatka kuitenkin lukemista. Todennäköisesti jossain kohtaa elämässäsi tuntuu kuitenkin siltä että olet jumissa.

Tässä on 9 muistettavaa asiaa niihin tilanteisiin kun sinusta tuntuu siltä että olet jumissa. Talleta tämä lista ja palaa sen pariin niin useasti kuin tarvitsee, sillä joskus voi olla vaikea nähdä metsää puilta.

 

9 asiaa jotka kannattaa muistaa kun tunnut olevan jumissa

1. Tunnusta tosiasiat ja hyväksy että olet jumissa

Ensimmäinen ja tärkein asia muistaa. Kuten mikä tahansa elämässä, avain on tietää missä olet matkallasi ja arvostaa sitä todellisuutta.

Meistä kaikista tuntuu että olemme jumissa mutta joskus se voi olla vaikeaa hyväksyä. Jumiutuminen on sisäinen tunne. Se tuntuu jähmeältä, epämotivoivalta, jopa alistavalta. Ehkäpä siksi voi olla niin vaikeaa myöntää olevansa jumissa. Kyllä, se on epämukavaa ja voi johtaa surun ja masennuksen tunteisiin… mutta mitä väliä? Tervetuloa elämän tunnespektriin! Anna itsesi tuntea olevasi ’jumissa’ ilman että vastustat sitä. Muuta suhtautumisesi tiedostamalla se ilman tuomitsemista. Kun me tiedostamme olevamme jumissa, meillä on silloin valta ja voima saada itsemme liikkeelle.

 

2. Jumiutumisen tunne on kumpuaa sisältä

Kun me tunnemme olevamme jumissa, ensireaktiomme  on etsiä joku jota syyttää tilanteesta. Todellisuudessa meidän tulisi tarkastella mitä tunnemme, mitä ajattelemme ja kuinka aiomme reagoida. Elämäsi on sinun vastuullasi. Vaikka et voi aina muuttaa ulkomaailmaa, voit silti muuttaa havaintosi siitä. Ja hassu juttu on, että kun muutat sitä miten tarkastelet tilannetta, asiat alkavat itsestään muuttua.

3. Jumiutuminen on oire

Se on oire siitä että elämäsi aikoo muuttua, tai että sisäistä muutosta kaivataan. Se voi olla sydämen muutos, tai vain perspektiivin muutos. Mutta pointti on molemmissa tapauksissa se että mitä olet tekemässä ei enää toimi. Kuvittele olevasi joki, joka virtaa suureen mereen. Usein joet kasvavat laajemmiksi, ja näyttävät siltä kuin ne eivät liikkuisi ollenkaan juuri ennen liittymistä suureen vesimassaan. Sama tapahtuu meille kun odotamme suurta läpimurtoa. Flow’mme täytyy kuristua ennenkuin se voi kasvaa. Ja kuristus on yhtä tärkeää kuin laajentuminen.

4. Jumissaololla on henkinen merkitys

Niinkuin kaikkina hiljaisuuden hetkinä, se on hedelmällistä maaperää muutokselle. Jumissaolo on kutsu kasvuun. Me tiedämme mikä ei toimi enää, ja riippuukin meistä mihin suuntaan voimme avautua ja mistä voimme päästää irti. Jos elämän tarkkoitus on sama kuin tarinalla, niin elämän tarkoitus on päähenkilön muutos.

5. Älä haaskaa tyhjää tilaa

Tämä on sinun tilaisuutesi kasvaa — aika sisäiselle tutkiskelulle ja reflektiolle. Älä haaskaa sitä! Vain siksi koska et ajattele elämässäsi olevan mitään käynnissä, se ei tarkoita etteikö Universumi toimisi. Älä aliarvioi hetkiä elämässäsi jolloin tuntuu siltä ettet liiku eteenpäin. Ajattele tyhjää tilaa puutarhanasi, jota valmistellaan kukkimaan ja tuomaan satoa. Mitä sinussa tapahtuu SISÄLLÄ on yhtä tärkeää, ellei tärkeämpääkin, kuin mitä KAUTTASI tapahtuu. Kuka tahansa voi kasvaa leveyttä kun he hankkivat lisää materiaalisia asioita. Mutta vaatii pokkaa kasvaa pituutta, syvemmälle ja syvemmälle itseesi. Tämänkaltainen kasvu on paljon harvinaisempaa. Ja se on kasvu joka todella merkitsee jotain.

6. Elämä ei ole tarina sinusta

Tämä on yksi vaikeimmista asioista ihmisten oppia. Mutta kun ymmärrät sen, se voi olla uskomattoman vapauttavaa. Tämä ei ole sinun tarinasi. Elämä ei kerro sinusta. Pikemminkin olet osa suurepaa tarinaa. Olet yksi monista hahmoista. Päästä irti ja nauti tarinasta. Usko että olet juuri siellä missä sinun tuleekin olla. Luota siihen, että elämä paljastaa kaikki vastaukset siinä tahdissa missä elämä sen haluaa tehdä.

7. Päästä irti muiden mielipiteistä

Jos mietit mitä muut ajattelevat, tulet aina olemaan heidän vankinsa. Vapautesi ei ole fyysinen tila ympärilläsi, vaan mielessäsi. Niin kauan kuin pidät kiinni muiden ihmisten totuudesta, kauneudesta ja onnesta, tulet aina olemaan kahdlittu. Ajatukset jotka alkavat ”minun täytyy…” tai ”minun pitäisi…” paljastavat miten käytämme energiaamme. Kirjoita omat määritelmäsi. Viimeistele omat lauseesi. Löydä oma tiesi. Ja tärkeimpänä, kuuntele omaa sieluasi. Se tietää mitä tarvitset.

8. Huominen voi olla viimeinen päiväsi

Joten mitä odotat? Usein kun tunnemme olevamme jumissa, me salaa odotamme jotain tapahtuvaksi. Me ihmettelemme kääntyvätkö tuulet suosiollisiksi. Me teemme niin, sen sijaan että hyväksyisimme nykyhetken sellaisena kuin se on ja sen muutoksen joka sisässämme tulee tapahtua. Mikä estää sinua menemästä eteenpäin? Jos ei pelko ja ahdistus, niin mikä? Epävarmuudet? Mukavuudenhalu? Laiskuus? Mikä on tekosyysi? Meillä kaikilla on sellainen; olimme siitä tietoisia tai emme. Ja kun me alamme keksimään lisää tekosyitä sille ettemme ottaisi askelta kohti unelmiamme, tipumme suoraan tuttuun ’jumiutumisen’ ansaan.

9. Et ole niin jumissa kuin luulet

Monet meistä valmistuvat koulusta suuren muutoksenhalun kanssa. Pääsemme suoraan homman keskipisteeseen ja se on vaikeampaa kuin kuvittelimme. Me emme enää näe rantaa etäältä. Maa takanamme katoaa horisonttiin, ja edessä oleva ei tunnu lähestyvän. Me ihmettelemme liikkuuko laivamme ollenkaan. Mutta tiesitkö että jokaisen 6 kuukauden aikana lähes jokainen solu ruumiistasi kuolee ja muodostaa toisen tilalle? Ihmisruumis luo jatkuvasti itsensä uusiksi. Sinä et ole sama ihminen kuin viime elokuussa. Olet jo muuttunut enemmän kuin tiedätkään. Mikä tarkoittaa sitä ettet ole niin jumissa kuin luulet olevasi!

Artikkelin julkaissut Wake Up World

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.