Avaruusolentoja Brasilian Varginhassa

Kirjoittanut Bob Pratt vuonna 1998

Kaikki tämä tapahtui tammikuun 13. päivä 1996, viikkoa ennen kuin kolme naista näkivät olennon Varginhassa, mutta yhdeksään kuukauteen Souza ei kertonut asiasta kenellekään muulle kuin vaimolleen ja kahdelle läheiselle ystävälleen.

Hän selitti, että häntä pelotti uhkailu. Kaksikymmenvuotinen sotilasdiktatuuri oli päättynyt vain muutama vuosi aiemmin ja jotkut Souzan sukulaisista olivat “kadonneet” sotilasdiktatuurin aikana, joten hän pysyi hissuksiin.

Hän ei ollut tietoinen “avaruusolennoista” Varginhassa ennenkuin syyskuussa, jolloin hän luki Claudeir Covon kirjoittaman lehtiartikkelin, joka toimi São Paulon turvallisuusvirkamiehenä ja ufologina, joka on työskennellyt Ubirajaran ja Pacaccinin tapausten parissa.

Souza otti yhteyttä Covoon, joka lopulta puhui hänet ympäri palaamaan Varginhaan näyttämään hänelle ja Ubirajalle missä hän oli nähnyt aluksen hylyn.

Alueen tarkastelu — nyt yhdeksän kuukautta myöhemmin — ei näyttänyt mitään viitteitä siitä, että maahansyöksyä olisi tapahtunut, tai että Ubirajara olisi kyennyt löytämään mitään maanviljelijöitä tai maatyöläisiä tai keitään muutakaan alueella, jotka olisivat tietäneet maahansyöksystä jotain.

Kaikki eivät usko Souzan tarinaa, ja jopa Ubirajara ja Covo (juuri Covo oli kertonut mitä Souza oli sanonut) ovat varautuneita asian suhteen, koska mitään silminnäkijöitä ei löytynyt. Lisäksi tarinan jotkut elementit ovat kuin suoraan Roswell-elokuvasta.

Souzan kuvaus UFOsta oli melkein identtinen kuin mitä maanviljelijäpariskunta sanoi nähneensä tammikuun 20. päivä, ja tästä tutkijat sekä suurin osa yleisöstä oli tiennyt jo heti tutkimusten alussa.

Ubirajara ja hänen Varginhan UFO-ryhmänsä muut jäsenet kuitenkin löysivät alueen, arviolta sata neliömetriä, joka näytti korvautuneen nurmikolla.

Lisäksi tutkimusten alkuvaiheessa useat armeijan silminnäkijätodistajat sanoivat nähneensä aluksen palasia kuskattavaan ESA:n kahdella armeijan kuorma-autolla tammikuun 13. päivä, ja että myöhemmin hylkyä kuljetettiin São José dos Camposissa sijaitsevaan avaruuskeskukseen lähelle São Pauloa.

“Nämä ovat niitä asioita, jotka puoltavat Souzan raporttia”, Ubirajara sanoi meille, “mutta meidän on sanottava, että me emme kyenneet vahvistamaan sitä.”

Maanviljelijäpariskunta, tammikuun 20. päivä 1996

Lauantaiyönä tammikuun 20. päivä maatilalla kuusi mailia Varginhasta itään, karja piti älämölöä ja herätti Oralina de Freitasin. Pöydän vieressä ollut digitaalikello näytti 01:14.

Oralina avasi ikkunan ja näki karjan erittäin peloissaan ja vikuroivan laitumella sadan metrin päässä. Sitten hän näki sikarin muotoisen kohteen suoraan karjan yllä. Kuuta ei näkynyt, mutta alus loisti pientä valoa.

Oralina huusi aviomiestään Euricoa, ja hän juoksi ikkunaan. “Herra Jumala!” mies huusi. “Sukellusvene lentää laitumeni yllä.” He kykenivät näkemään harmaata pakokaasua tulevan sen päästä sen liikkuessa hiljalleen, keinuvassa liikkeessä, ainoastaan viitisen metriä maanpinnan yläpuolella.

Ei Eurico eikä Oralina kumpikaan mennyt ulos, vaan he seisoivat ikkunassa katselemassa kohdetta 45 minuutin ajan sen ohittaessa hitaasti heidät ja mennen harjanteen taakse puolen kilometrin päähän, kulken hitaasti kohti Varginhaa.

Heillä oli käsitys, että kohteella oli jonkinlaisia vaikeuksia johtuen sen hitaasta liikkeestä. Jos UFO piti mitään ääntä, pelokkaan karjan äänet peittivät sen.

Koko tämän ajan karja panikoi ja oli pelokas, mutta pariskunnan neljä koiraa, vaikkakin hereillä, eivät vaikuttaneet reagoivan mitenkään. Euricon ja Oralinan neljä lasta, iältään 12-20, nukkuivat koko tapauksen ohi.

Ubirajara sai tietää tapauksesta kuusi päivää myöhemmin. Pariskunta, joka pyörittää maatilaa, kertoi maatilan omistajalle mitä oli tapahtunut. Hän myöhemmin kertoi Ubirajaran ystävälle, joka kertoi tarinan hänelle.

Maatilan talo on ainoastaan viiden mailin päässä siitä, missä Carlos da Souza sanoi nähneensä samanlaisen UFOn tammikuun 13. päivä.

Aaamuinen kohtaaminen, tammikuun 20. päivä 1996

Brasiliassa sotilaspoliisi ei kuulu asevoimiin ollenkaan. Sen sijaan ne ovat poliisivoimat, joita osavaltion kuvernööri kontrolloi.

Sotilaspoliisit suorittavat erilaisia tehtäviä, mm. maantievalvontaa, mellakoiden hillintää ja pelastustoimia onnettomuuksissa. He toimivat myös palomiehinä koko valtiolle, ja eräs palomiesten tehtävä on napata kiinni vaarallisia ja villiintyneitä eläimiä.

Tässä jälkimmäisessä toimessa neljä palomiestä vastasivat kutsuun puoli yhdeksän aikaan aamulla tammikuun 20. päivä omituisesta olennosta, joka oli havaittu Jardim Anderen metsissä. Yksi tai useampi ihminen oli soittanut poliisille, joka hälytti palokunnan.

Palomiesten saapuessa paikalle kolme poikaa, iältään 12-14 vuotta, olivat nähneet olennon kävellessään Rua Suéciaa. Tämä on ensimmäinen katu puunlatvojen yläpuolella, ja se kulkee puiden vierestä. Syvä vajaan sadan metrin jyrkänne alkaa katutasolta ja johtaa alas rautatiekiskoille ja metsän laitaan sen vierellä.

Lasten tarkkaillessa tuli mies ja nainen kävellen, eivät yhdessä, ja he myös näkivät olennon. Tässä kohtaa olento hitaasti oli menossa alas kuumottavaa jyrkännettä kohti metsää. Pojat olivat heitelleet kiviä sitä kohti ja yrittäneet saada sen reagoimaan, mutta nainen käski heidän lopettaa.

Kun palomiehet saapuivat paloautossa, he käskivät kaikkien poistua välittömästi sanoen, että kyseessä on armeijan salainen operaatio. Tuolloin olento oli kerennyt jo kadota metsään.

Univormupukuiset palomiehet pitivät paksuja hansikkaita ja kantovat mukanaan verkkoja. He laskeutuivat jyrkännettä, ylittivät junaradan ja menivät metsään etsimään olentoa.

Heiltä kesti kaksi tuntia saada se kiinni, osittain siksi koska olento juoksi heitä pakoon tiheässä aluskasvillisuudessa, osittain koska he eivät tienneet mikä se oli ja olivat varuillaan. He näkivät vilaukselta sen ajoittain, mutta se jatkoi pakenemistaan.

Jos kävelee tiheään metsään niinkuin me olemme kävelleet, on helppoa nähdä miksi olento välttelit palomiehiä niin pitkään. Paksut lehvästöt ja lukemattomat puut estävät näkemästä kovinkaan pitkälle, ja maasto on epätasaista jopa poluilla, ylä- ja alamäkeä eikä melkein yhtään tasamaata. Autoja ja kuorma-autoja kuuluu läheisellä tiellä, mutta niitä ei juurikaan näy.

Kun miehet lopulta pääsivät heittämään verkon olennon päälle, se ei vastustellut. Se piti humisevaa ääntä heidän kamppaillessaan kukkulalta verkon kanssa.

Jossain kohtaa etsintöjä eräs palomiehistä oli palannut paloautolle ja soittanut radiopuhelimella komentajalleen, kertonut mitä tapahtui ja pyytänyt tulemaan paikalle. Kun olentoa kannettiin ylös kadulle, komentaja oli saapunut — kuten oli myös armeijan kuorma-auto ja kski upseeria, sekä kersantti. Arvellaan, että palomies oli hälyttänyt heidät.

Palomiehet luovuttivat olennon armeijalle sanomatta juuri mitään. Se laitettiin puulaatikkoon, joka sitten peitettiin peitteellä ja laitettiin kuorma-auton perälle kahden miehen istuessa sen viereen. Kuorma-auto kaasutti menemään armeijan tukikohtan Três Coraçõesiin. Palomiehet ja heidän komentajansa palasivat paloasemalle.

Hölkkääjä, tammikuun 20. päivä 1996

Jossain puoli kahden ja kello kahden välissä iltapäivällä, hölkkääjä näki seitsemän armeijan sotilaan ylittävän pienen sillan Santanassa ja ajavan laidunmaalle Jardim Anderen läheisen metsän viereen. Laidunmaa oli kukkulan laidalla, joka johti parinsadan metrin päähän junaraiteille ja Suécia-katu oli sen yläpuolella, jonne paloautot olivat aamulla pysähtyneet.

(Tämä kuva on otettu Suécia-kadun lähellä olevan kukkulan päältä. Kuvassa näkyy punaisella oleva piste, joka näyttää kävelysillan paikan, pisteen vasemmalla puolella. Laidunmaan kokoluokka käy selväksi kuvasta, jossa sinisen pisteen kohdalla kuvan yläreunassa henki kävelee polkua pitkin.)

Kaksi sotilasta kantoi automaattikivääreitä ja kaikilla oli kakkosaseet mukana. Heillä oli myös pieni neliömäinen, alumiinin värinen laatikko tai matkalaukku. Hölkkääjä mietti mitä he tekivät. Hän aikoi oikaista laidunmaan läpi ja ylittää sillan, mutta muuttikin mieltään.

Sotilaat ryhmittäytyivät V-muotoon ja nousivat mäkeä ylös. He etsivät pienestä lehdosta radan alta, ilmeisesti eivät löytäneet mitään. Sitten he kääntyivät kohti isoa metsikköä.

Hölkkääjä näki heidän menevän pöheikköön, jatkavan suoraan eteenpäin usean korttelin mitalta ja sitten kääntyvän oikealle kadulle, joka johti heidät Santanan metsien läpi. Parin minuutin päästä hän kuuli kolme laukausta.

Hämmentyneenä ja kiinnostuneena hölkkääjä palasi kadulle, joka kulkee metsien yläpuolella, ja hän näki armeijan kuorma-auton sotilaineen siellä parkissa.

Sillä hetkellä neljä sotilasta, jotka olivat menneet metsään, tulivat pitkin jyrkännettä kantaen kahta säkkiä, kahden sotilaan pidellen kutakin säkkiä. Yksi säkki rimpuili niinkuin siellä olisi jokin elävä, mutta toinen ei liikkunut.

Säkit lastattiin autoon, sotilaat kiipesivät siihen ja kuorma-autot kaasuttivat pois. (Kuvassa kun katsoo kukkulalle, polku on se mitä kolme naista aikoivat kulkea heidän kävellessään kotiin. Suécia-kadun usean talon katto näkyy yläreunassa, ja yksittäinen junaraide näkyy juuri aidan takana vasemmassa alakulmassa.)

Mitä säkeissä oli, se ei ole tiedossa. Kuitenkin olisi turvallista olettaa, että ei vaadittaisi seitsemää aseistettua sotilasta sieppaamaan villieläintä, kun neljä palomiestä ilman aseita oli napannut toisen “villieläimen” samasta metsästä muutaman tuntia aiemmin ja antanut sen armeijan henkilökunnalle sanomatta mitään.

Olennon kohtaaminen, tammikuun 20. päivä 1996

Tämä oli se kohtaaminen, joka kolmella naisella oli. Joidenkin viikkojen ajan ihmiset tiesivät kaikki “Varginhan alienista”, jonka juuri Liliane, Valquíria ja Kátia olivat nähneet kolmen aikaan iltapäivällä tammikuun 20. päivä.

Tuo tapaus on kuvattu muualla tarkasti, ja se julkaistiin kaikkialla maailmassa. Mutta kuten tiedämme, se oli vain yksi tapaus sarjassa tapahtumia.

Myrsky, tammikuun 20. päivä 1996

Luiza da Silva, kahden siskoksen äiti, sanoi että kun hän ja Kátia menivät tyhjälle tontille, he näkivät ruohikossa painauman siinä kohtaa missä olento oli ollut, ja he myös haistoivat vahvan hajun. Mutta alle kolmen tunnin päästä kaikki tuo oli jo kadonnut.

”Kuuden aikaan tuli raekuuro ja aivan yllättäen”, sanoo Ubirajara. ”Se kesti vain kolme tai neljä minuuttia, mutta hajotti autojen tuulilasit ja kaikki todisteet katosivat olennosta tontilta.

Upseerin kuolema

Myrskyn aikaan tai hieman sen jälkeen sotilaat ja sotilaspoliisit jatkoivat etsintöjä. Heidän joukossaan oli siviilivaatteisia sotilaspoliisin agentteja, jotka bongasivat jälleen toisen olennon — mahdollisesti sen jonka kolme naista olivat nähneet sinä iltapäivänä. Se piileskeli rakennusmaalla Santana-Jardim Anderen alueella, lähellä metsää.

Kaksi miestä kerkesi sieppaamaan sen ja pakottamaan merkitsemättömän poliisiauton takapenkille. Se on saattanut olla sairas, koska miehet veivät kertoman mukaan sen lääkärin vastaanotolle saamaan hoitoa. Lääkärit kieltäytyivät kuitenkin menemästä olennon lähelle ja käskivät viedä läheiseen sairaalaan.

Kaiken tämän aikana yksi upseereista, 23-vuotias Marco Chereze, pysähtyi vanhempiensa luona, litimärkänä sateesta. Hän sanoi äidilleen, että hän oli suoritti tehtävää ja tekisi koko yön töitä. Hän pyysi äitiään kertomaan vaimolleen, että hän ei tulisi kotiin syömään, vaihtoi vaatteensa ja lähti.

Cherezen uskotaan olleen ainoa olentoa paljain käsin käsitellyt sitä siepatessaan, ja hän sairastui vakavasti muutamia päiviä myöhemmin epätavalliseen infektioon. Hänet otettiin sairaalaan osastolle korkeassa kuumeessa.

Voimat hänen käsistään ja jaloistaan menivät nopeasti, eikä hän kyennyt ruokkimaan itseään. Lopuksi hän alkoi sinertää eikä vastannut hoitoon. Hän kuoli helmikuun 15. päivä.

Ainoa neuvo, jonka viranomaiset antoivat hänen perheelleen oli, että arkku tulee sinetöidä, ja että hautajaiset tulee pitää viipymättä, ja että hautaus tulee suorittaa muutaman tunnin sisään.

Hänen isänsä myöhemmin muistelee, että useita viikkoja aiemmin, kun huhut avaruusolennoista alkoivat ensi kerran kiertää, Marco oli vakuuttunut, että tästä tulisi seuraamaan vielä paljon pahaa.

Marcon isoäiti anoi, että eräänä iltana, kun ensimmäiset raportit avaruusolennosta tulivat uutisiin, hän katseli televisiota Marcon ja tämän vaimon kanssa, kun avaruusolennoista kertova elokuva näytettiin sen jälkeen. Marco nopeasti sulki telkkarin ja sanoi napakasti: ”Älä katso tuota — se on hölynpölyä!” Hänen reaktionsa oli hämmentävä eikä hän tarjonnut mitään selitystä.

Cheresen perhe haastoi sotilaspoliisin oikeuteen, koska (1) hänen kuolemaansa ei koskaan selitetty mitenkään ja (2) mitään ruumiinavauksen tuloksia ei koskaan paljastettu — ainoa asia, joka labrasta kävi ilmi oli hänen kehostaan löytynyt ”pieni määrä toksista materiaalia” — ja (3) väitetysti hänen palvelustietojaan peukaloitiin sanomaan ettei hän olisi ollut tuona iltana palveluksessa.

Olento eläintarhassa, huhtikuun 21. päivä 1996

Huhtikuun 21. päivän iltana Terezinha Clepf, hänen aviomiehensä ja joitain ystäviään ottivat osaa syntymäpäiväjuhliin Varginhan eläintarhan ravintolassa. Arviolta yhdeksän aikaan illalla, sen jälkeen kun rva Clepf oli lopetellut syömistä, hän meni ulos istumaan verannalle itsekseen savukkeelle. Hän alkoi tuntea olonsa kuumottuneeksi.

“Tunsin niinkuin joku olisi tuijottanut minua. Terassi oli pimeä, mutta jotain valoa kajasti ravintolasta. Käännyin vasempaan päin ja omituinen olento tuijotti minua.”

Se oli arviolta viiden metrin päässä ja se näytti olevan pari metriä pitkä. “En tiennyt mikä se oli, oliko eläin vai mikä.” Sitten rva Clepf, joka silloin oli 67-vuotias, sanoi, “Se oli tosi ruma. Se oli ruskea ja sillä oli ihollaan hehku tai kirkkaus. Silmät olivat suuret ja punaiset ja suu oli pelkkä viiva. Se pysyi siinä tuijottaen minua.” Hän pelkäsi niin paljon, ettei hän voinut liikkua useaan minuuttiin. Sitten, peläten mitään yhtäkkisiä liikkeitä, hän hitaasti nousi ja käveli takaisin sisään. Hän katsoiviimeisen kerran ja olento oli siinä edelleen tuijottaen häntä. Hän pystyi kertomaan asiasta aviomiehelleen useita päiviä myöhemmin.

Eläintarhan kuolemat

Tapauksen julkaisun jälkeen Leila Cabral, eläintarhan johtaja, otti yhteyttä Ubirajaraan ja Pacacciniin ja sanoi heille, että viisi eläintä oli kuollut mystisesti eläintarhassa viikkoa ennen rva Clepfin kokemusta. Muurahaiskarhu, kaksi peuraa, hyasinttiara ja ilves kuolivat yhtäkkisesti ja odottamattomasti.

Muurahaiskarhu oli terve ja kesy. Se kuoli “tunnistamattoman myrkkyaineen” seurauksena, Cabral sanoi. Peura kuoli “syövyttävään myrkytykseen ilman ilmeistä syytä” eikä hyasinttiaralle tai ilvekselle osattu määrittää kuolinsyytä.

Siskosten uhkailu

Arviolta kymmenen aikaan illalla toukokuun 3. tai 4. päivä, Liliane ja Valquíria da Silva sekä heidän äitinsä Luiza nukkuivat kodissaan Santanassa, kun joku koputti etuovelle. Isä työskenteli lipputarkastajana bussissa ja perheen kaksi vanhempaa tytärtä olivat koulussa.

Rouva Silva meni etuovelle ja näki neljä mustiin pukuihin pukeutunutta miestä. Hän ajatteli heidän liittyvän jotenkin Ubirajaraan, mutta pian tajusi heidän olevan vieraita. Miehet olivat lempeästi työntäneet hänet sivuun ja vaativat saada puhua Lilianelle ja Valquírialle.

Luiza herätti tytöt ja kaikki kerääntyivät pieneen olohuoneeseen, jossa tytöt ja äiti istuivat yhdellä sohvalla, neljä miestä toisella sohvalla heidän vastapuolellaan. Yksi heistä oli arviolta 50-vuotias, toiset kolmissakymmenissä. He olivat kohteliaita ja virallisia.

Ainoastaan vanhempi mies ja yksi muista sanoi jotain. He eivät koskaan kertoneet nimiään, mutta kuluttivat tunnin ajan saadakseen tytöt kertomaan tarinansa ja jopa vihjailivat jotain maksavansa paljon rahaa, jos he kiistäisivät asian julkisesti televisiossa. Luiza sanoi, että he harkitsisivat asiaa pelätessään sanoa mitään vastaan.

“He eivät koskaan nostaneet ääntään, mutta meistä tuntui tungettelevalta”, Liliane kertoi meille puhuessamme toiseen kertaan vuonna 1997. Miehet lopulta lähtivät, mutta sanoivat, että heitä ei saisi seurata eikä heidän ajamaansa autoa saisi katsella. Miehiä ei näkynyt enää koskaan ja tytöt eivät muuttaneet tarinaansa.

Havainto moottoritiellä, toukokuun 15. päivä 1996

21-vuotias biologian opiskelija Ildo Lúcio Gordino ajoi Três Coraçõesista Varginhaan arviolta puoli kahdeksan aikaan illalla. Hän oli kaarteessa, ja omituinen eläin alkoi ylittää moottoritietä.

“Olin hidastanut kaarteeseen”, Ildo sanoi. “Arviolta 40 metrin päässä edessäpäin ajovalot paistoivat tummanruskeaan juttuun, joka oli yltäpäältä karvassa. Sen suuret silmät heijastivat punaista ajovaloissa. Se oli peittänyt kasvonsa käsiinsä ja se oli kyyryssä.” Ildo pelästyi pahasti ja ajoi olennon ohi, joka nousi ja sukelsi äkkiä puskiin. Kun Ubirajara ja Pacaccini tutkivat asiaa, he yllättyivät saadessaan tietää sen tapahtuneen melkein suoraan sen maatilan edustalla, jossa Eurico ja Oralina de Freitas olivat nähneet UFOn tammikuun 20. päivä.

Passoksen olento

Seitsemäs olento nähtiin useita kertoja toukokuussa 1996 Passoksessa, kaupungissa arviolta 40 mailin päässä Varginhasta. Tämä tuskin tulisi ottaa mukaan osaksi “Varginhan ET:n” tapausta, koska tämä tapaus oli väkivaltainen.

20-vuotias Luciano-niminen mies käveli kotiin myöhään pimeänä iltana, kun karvainen olento, arviolta 175cm mittainen, murisi omituisesti ja hyppäsi puusta alas ja hyökkäsi hänen kimppuunsa. Luciano on yli parimetrinen ja painaa yli sata kiloa, mutta hänet kaadettiin silti maahan, hänen paitansa ja takkinsa repeytyivät terävistä kynsistä.

Hän potki ja hakkasi olentoa niin että se horjahti, hän hyppäsi pystyyn ja juoksi, mutta hänet kaadettiin. Kahakassa Luciano potki olentoa haaroväliin, ja se kaatui, ja Luciano viimein kykeni pakenemaan läheiseen taloon. Pacaccini tutki tapausta, ja hän näki Lucianon repeytyneet vaatteet ja hänen vammansa. Hän oli vakuuttunut siitä, että Luciano puhuu totta.

Viikkoa myöhemmin Pacaccini ja toinen tutkija löysivät kolme muuta henkilöä Passosissa, jotka sanoivat että heidän kimppuunsa oli hyökätty. Kun he eivät tienneet mikä olento oli kyseessä, eikä heillä ollut siitä parempaakaan termiä kuvaamaan, kaikki neljä uhria kutsuivat olentoa “ihmissudeksi. “ Pacaccini uskoo Passosin olennon olevan aito ja selittämätön, mutta epäilee sen suhdetta Varginhan olentoon johtuen sen koosta, karvaisuudesta ja ilkeästä luonteesta.

“Me puhumme täysin toisenlaisesta olennosta, täysin eri tilanteesta”, Pacaccini sanoi.

Amerikkalaiset

Melkein heti alusta lähtien jotkut tutkijat olivat vakuuttuneita, että olennot oli viety USA:n elävinä tai kuolleina.

Tämä vakaumus perustui suurelta osin (1) uskomukseen, että nämä olennot todella olivat jostain muualta kuin Maapallolta, ja (2) lausunnot oli esittänyt vittuuntunut armeijan kantahenkilökunta, joka ei tykännyt ideasta, että Brasilia höllentäisi kontrolliaan avaruusolennoista ja luovuttaisi heitä amerikkalaisille.

Tämä vakaumus sai lisätukea maaliskuussa 1996 — viisi viikkoa alkutapahtumien jälkeen — Warren Christopherin vierailusta São Pauloon ja muualle Brasiliaan, ja sen jälkeen USA:n, sekä NASAn johtajan ja ulkoministerin Daniel S. Goldinin vierailusta, joka näennäisesti oli tulossa juttelemaan yhteisestä sukkulalennosta brasilialaisille astronauteille.

Johtopäätökset

Me olemme alusta asti olleet sitä mieltä, että tämä on erittäin vankka tapaus. Sille oli liikaa silminnäkijöitä, vaikka useimmat heistä eivät voi tulla identifioiduiksi rangaistusten pelossa.

Oli varmaankin väistämätöntä heti alusta lähtien, että tapausta vertailtaisiin Roswelliin. Jatkuva viranomaisten asian kiistäminen viittaa salailuun — niinkuin monet uskovat asian laidan olevan myös Roswellin tapauksessa. Kuitenkin monet ufologit uskovat nyt, että Roswellin juttua on pilkattu myös.

Varginhan tapaus toisaalta on edelleen varsin tuore ja UFO-tutkijat kykenevät keräämään merkittäviä todisteita, mm. yli parin tusinan verran todistuksia silminnäkijöitä.

Tutkimus jatkuu, vaikka onkin epäilyksenalaista, että kukaan silminnäkijöistä enää astuisi esiin julkisesti kertomaan tietojaan, tai että valtio koskaan tunnustaisi tapahtunutta.

HUOM: Kaikki tässä tapauksessa mukana olleet armeijan ja poliisin työntekijät sijoitettiin toisiin tehtäviin muualle maahan kuukausien sisään tapauksesta. Kaksi päätutkijaa, Ubirajara Rodrigues ja Vitório Pacaccini, ovat jatkaneet tutkimuksiaan, mutta omillaan.

Kumpikin on kirjoittanut tapauksesta kirjan, molemmat portugaliksi. Pacaccini julkaisi Incidente em Varginhan vuoden 1996 lopulla.  Ubirajaran kirja O Caso Varginha julkaistiin vuoden 2001 lopulla. Pacaccini on kirjoittanut myös englanninkielisen version.

 

Artikkelin  julkaissut The Bob Pratt Files

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.