Itseään ylläpitävä UFOjen kaikukammio

kirjoittanut William Pullin

Tervehdys. UFO-aihe on tieteellisen tutkimuksen arvoinen. Edesmennyt Carl Sagan sanoi niin, ja aihe on edelleen oikeutetun tieteelliseen tarkasteluun. Tällaisessa tutkimustyössä, kuten kaikissa muissakin tutkimuksissa, tehdään erilaisia johtopäätöksiä, jotka riippuvat konkreettisten todisteiden, pätevien asiakirjojen ja täsmällisen tiedon saatavuudesta. Jotkin selitykset ovat luonteeltaan arkipäiväisiä, kun taas toiset saattavat olla vähemmän arkipäiväisiä. Jotkin selitykset vahvistavat aiemmin omaksuttuja uskomuksia ja mielipiteitä, kun taas monet muut ovat täysin vastoin ennakkoasenteita ja kantoja. Tällainen on tilanne tutkimuksissa, riippumatta siitä, mitä asiaa tarkastellaan.

UFO-ilmiön osalta tilanne on olennaisesti erilainen, ja yritän olla ystävällinen (mikä on vastoin luontoani). UFO-ongelmaa tutkitaan objektiivisesti vain harvoin, ja uskottavien arkistonhoitajien, tutkijoiden ja tutkijoiden määrä on verrattavissa afrikkalaisten mustien sarvikuonojen maailmanlaajuiseen populaatioon. Kaikilla ihmisillä on jonkinasteinen subjektiivinen puolueellisuus, mutta uskottavat UFO-alan työntekijät pystyvät seuraamaan todistusaineistoa loogiseen johtopäätökseen, riippumatta siitä, mihin kohtaan selitystaulukkoa arvio osuu. Suurin osa UFO-tutkijoista ei noudata näin tiukkoja standardeja, mikä kertoo heidän ammatillisen rehellisyytensä puutteesta, mutta muutamat noudattavat niitä. Ufologian mustat sarvikuonot: Jeff Knox, Jack Brewer, David Marler, Erica Lukes, Steve Long, Jan Aldrich, Venus Pullin, Kevin Randle, James Clarkson, Barry Greenwood ja muutamat muut, jotka eivät ole tässä kirjoittaessani enää hämärässä muistissani, liputtavat ylpeästi uskottavuuden ja ammatillisen rehellisyyden lippua UFO-tutkimusyhteisössä. He kaikki ansaitsevat täyden tukemme ja tunnustuksemme.

UFO-ongelmasta käytävän objektiivisen keskustelun sijaan alakulttuuri on lukittunut itseään ylläpitävään kaikukammioon, ja avain on heitetty UFOjen kaninkoloon, eikä sitä enää koskaan nähdä. Jimmy Churchin ”Fade to Black” -ohjelman äskettäisessä lähetyksessä useat aiheen ”tutkijat” puhuivat pitkään UFOista. Puhuiko kukaan heistä historiallisista huijauksista? Ei. Tarjosiko kukaan heistä mahdollisuuksia, jotka olisivat jotain muuta kuin Maan ulkopuolisia tai ei-maapallolta luonteeltaan? Ei. Esittikö kukaan heistä ”tutkimustensa” tuloksia? Ei. Huomaatko kaavan?

Keitä olivat edellä mainitut ”tutkijat”? Jason Quitt, Billy Carson, Scott Wolter, Danny Sheehan, Richard Dolan, Christina Gomez, Whitley Strieber ja yksi ufologian pyhistä lehmistä, Linda Moulton Howe. Esitys muistutti suurta enemmistöä muista esityksistä, luennoista ja esitelmistä; täysin subjektiivisia, ahdasmielisiä kaikukammioita, joissa ei ole mitään todisteita. Jos ohjelmassa olisi ollut vain hieman enemmän väärää tietoa tai perustelematonta hölynpölyä, olisin luullut kuuntelevani Dave Scottin halveksittavaa ”Spaced Out Radio” -ohjelmaa. Paskanjauhantamittari on täydessä vauhdissa UFO-alakulttuurissa.

Ovatko väitetyt UFOjen silminnäkijät viattomia sivullisia? Ehdottomasti eivät, sillä he ahmivat innokkaasti ja silmää räpäyttämättä järjetöntä sisältöä. He ovat lukittuneet samaan kaikukammioon, eivätkä haluaisi sitä toisin. Kaikki on avaruusolentoa. Mitään ei koskaan huijata tai tunnisteta väärin. Kaikki todistajanlausunnot hyväksytään sellaisenaan ja hyväksytään totena. Punaiset liput jätetään huomiotta. Kysymyksiä ei koskaan esitetä. Ihmiset, jotka ovat varovaisia ja epäileviä, mustamaalataan ja heitä murhataan. Minulla itselläni on ollut tilaisuus saada kuulla monia vähemmän kohteliaita nimityksiä, vaikka on todettava, että muutamat minua kohtaan heitetyistä leimoista ovat täysin paikkansapitäviä. Jos joku huutaa ”Kusipää!” tai ”Skeptikko!”, vastaukseni on aina ”Niin? Voinko auttaa?”. Vuosikymmeniä UFO-ongelmaa tutkiessani en ole koskaan kuullut UFO-ongelman todistajan sanovan: ”Luulen, että tunnistin väärin dronen tai tähden, mitään avaruusolentoa ei tapahtunut.” Kuulen kuitenkin versioita seuraavista lausunnoista: ”Tiedän, mitä näin”, ”Näin UFOn, avaruusaluksen” tai ”Näin jotain, mitä en osaa selittää, joten sen täytyy olla avaruusolentoja”. Miten helvetissä joku voi sanoa nähneensä UFOn, tunnistamattoman lentävän esineen, ja sitten ilmoittaa, että se mitä hän näki, oli jotain Maan ulkopuolista. Se hämmentää mieltä. Kun niin monet ihmiset esittävät näin epäloogisia lausuntoja, se asettaa lajimme älylliset kyvyt vahvasti kyseenalaisiksi. Tutkijat etsivät jatkuvasti älyllistä elämää maailmankaikkeudesta, mutta onko älyllistä elämää täällä Maapallolla? Ehdottomasti, mutta kun on kyse Homo sapiensista, tuomaristo ei ole varma.

Kiitos ajastanne ja huomiostanne.

 

Artikkelin julkaissut williamgpullin.blogspot.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.