Onko Bob Lazarin tarina johdonmukainen?

Reddit-käyttäjä u/SignalsIntelligence on läpikäynyt Bob Lazarin taustoja. Tämä on jatkoa ensimmäiselle osalle.


“Hän ei ole muuttanut tarinaansa. Hän on saattanut muuttaa tapaa jolla hän sanoo asioita, valitsemiaan sanoja, mutta varsinainen tarina on juuri se minkä hän kertoi pitkän aikaa sitten.” — Joe Rogan

Samanlaisia sanoja on laukonut moni, joka on kuullut Lazarin tarinan vuosien varrella, mm. tutkiva journalisti George Knapp.

Tässä artikkelissa tarkastelen usein esitettyä väitettä siitä, että Bob Lazarin tarina olisi pysynyt yhdenmukaisena hänen alettuaan ensi kerran puhua siitä vuonna 1989.

Yhdenmukaisuus tarinassa on eräs pääargumenteista, joilla tarinalle annetaan uskottavuutta, sillä ihmiset jotka muistelevat omia muistojaan eivät usein muuttele merkittäviä yksityiskohtia.

Jotkut tässä kuvatut muutokset ovat huomattavia, jotkut vähemmän, mutta ne ovat muutoksia joiden muuttuminen olisi omituista jos muistelisi omaan kokemukseen perustuvia muistoja. Lazarin tarinassa ei käytännössä ole mitään kohtaa missä se ei muuttuisi jossain vaiheessa vuodesta toiseen ja haastattelusta toiseen.

Olen käyttänyt useita tunteja Bob Lazarin vuodesta 1989 antamien haastattelujen ristiinvertailuun. Alla on esimerkkejä, ja ne ovat vain pieni otos siitä mikä Lazarin tarinassa on muuttunut vuosien mittaan, ja tulevaisuudessa tulee lisää artikkeleja, joissa esittelen näitä muutoksia.

Eräs tärkeä väite, jota sekä Bob että hänen ympärillään olijat esittävät, on että hän ei ollut kiinnostunut UFO-aiheesta yleisesti ennen S-4:llä työskentelyä, ja näin hänellä ei olisi ollut syytä keksiä tarinaa päästään. Syy sille miksi tämä nostaa hänen uskottavuuttaan on selvä, UFO-yhteisöllä on historiaa ihmisistä, joilla on aiempi uskomus ja kiinnostus UFOihin ja avaruusolentoihin ja jotka myöhemmin ovat kokeneet jotain, joka on vahvistanut heidän aiemmat uskomuksensa.

On roimasti näyttöä siitä, että Bobilla oli intensiivinen kiinnostus UFO-aihepiiriä kohtaan niinä kuukausina, jotka johtivat hänen oletettuun työsuhteeseensa S-4:llä, ja tästä todistusaineistosta suurin osa on Bobin omia sanomisia ja dokumentaatioita.

George Knapp haastatteli Lazaria mittavasti kuukausina, jotka edelsivät hänen On The Record -ohjelmaansa. Knapp oli erittäin tietoinen Lazarin olemassaolevasta kiinnostuksesta UFOja kohtaan. Knapp viittaa Lazarin kiinnostukseen useasti haastattelussa, vaikka Lazar koittaa tätä vähätellä.

GK: Ennen kun pääsit S-4 -ohjelmaan, sinua kiinnosti UFOt. Sen on ollut oltava vaikeaa ihmisille uskoa, että tässä on kaveri joka on aiheesta kiinnostunut ja joka palkattiin ohjelmaan.

BL: No, oli lyhyt aika jolloin lähetin CV:tä useaan paikkaan, ja halusin päästä takaisin tekemään tiedettä. Melkein samaan aikaan tapasin John Learin ja luin jotain hänen materiaalejaan. Ja aluksi ajattelin että hän on hullu. Mutta ilmeisesti hänellä oli hyvä informaationlähde, koska osoittautui, että osa hänen informaatiostaan oli ensi käden kokemuksia.

Kuitenkin nämä “samanaikaiset” tapahtumat menevät ristiin toisen yksityiskohtaisen haastattelun kanssa, jonka Lazar antoi omasta tarinastaan elokuvakäsikirjoittajalle, jonka kanssa hän oli työstämässä filmiä tarinastaan New Line Cinemalle. Tuo haastattelu sen kokonaisuudessaan löytyy tästä linkistä. Tuossa haastattelussa Bob katsoo omaa kalenteriaan ja kuvaa jokaisen merkinnän ja sen tarkoituksen.

Tarpeellinen huomautus — Gene Huff kuvaa tapaamisen John Learin kanssa olleen “puolivälissä vuotta 1988” ja John Lear kuvaa Huffin ja Lazarin tapaamisen olleen “kesällä 1988.” Heidän tapaamisensa liittyi UFOihin.

He tekivät järjestelyjä — palkkion maksuista puhuttaessa John näytti joitain UFO-videoitaan ja muuta aiheeseen liittyvää materiaalia. Gene soitti kysyäkseen minulta olinko kiinnostunut lähdöstä. Hän sanoi, että voisin olla hänen assistenttinsa. Tottakai, halusin kuulla Johnia ja hänen kokemuksistaan pilottina, joten suostuin lähtemään.

Lainaus kirjasta: “Dreamland: An Autobiography”:

Ensimmäinen merkittävä päivämäärä, jonka Bob haastattelussa kuvaa, on hänen ystävänsä Joe Vaninettin vierailu syyskuun 7. päivänä 1988. Päivämäärämerkintä sisältää huomautuksen ajomatkan pituudesta Area 51:lle. Bobin selitys on, että huomautus ajomatkasta on merkinnässä tuntemattomasta syystä tai jotta se olisi “tarkoituksella” harhauttava. Eräs lähde, jolle kerrottiin matkasta, vahvisti että Lazar ja Vaninetti matkustivat Area 51:lle ja raportoivat nähneensä valoja taivaalla syyskuussa 1988 — kolme kuukautta ennen kuin Lazar väitti saaneensa työtarjouksen S-4:sta.

Syyskuun 7, 1988:

Joe — kaveri jonka tunsin ja jonka kanssa työskentelin Los Alamosissa — tuli käymään. Ja hän lähti 10. päivä.

[Groom Lake = 125 mailia] Tämä on vain merkintä etäisyydestä. Se ei tapahtunut tuona päivänä — se on muistutus minulle miten pitkä ajomatka oli…. yksi niistä kun siellä kävin. Kalenterissa on kaikkea tarkoituskella harhauttavaa materiaalia. Me törmäämme muuhun samanlaiseen.

Lokakuun 4:ntenä Lazar kuvaa kalenterimerkinnän, joka kertoo hänen tapaamisestaan John Learin kanssa.

lokakuun 4, 1988

[John Lear kello 20] Tässä yritän näyttää, että tunsin John Learin näin pitkältä ajalta.

Seuraava relevantti merkintä on lokakuun 14. päivältä.

lokakuun 14, 1988

[UFO-salailu] Tämä oikeasti tapahtui tuolloin — Shelley’sissä Jimin kanssa. Tämä oli kiinnostava. Ja Jim muistaa tuon päivän. Hän tuli käymään. Ennen tätä en tiennyt kuka John Lear oli ja minulla oli lehtiartikkelileikkele jostain tyypistä joka sanoi, että avaruusolennot ovat täällä ja he tekevät vallankaappauksen ja kaikkea sellaista ja että hän luennoi kirjastossa. Jim toi sen minulle näytille. Jim mietti sinne menoa ja halusi tietää tulisinko mukaan. Sanoin hänelle että hän on hullu ja se on täyttä ajanhukkaa. Ja hän sanoi, “No, minä menen ainakin” ja minä sanoin, “Okei, selvä”. Hän sanoi, “Mikset tulisi käymään, kun äijä aikoo mennä telkkariinkin?”

Se oli jokin erikoisohjelma TV:ssä ihmisistä, joita siepataan ja sellaista. En muista tarkkaan mitä siinä tapahtui. Mutta John kertoi normaalia UFO-tarinaansa. Ja sitten oli pari muuta ihmistä — tiedäthän, “minut on siepattu”.

John Learia ei näy “UFO Cover Up? Live!”-showssa, josta tässä puhutaan. Bob sekoittaa kaksi erillistä tapahtumaa ajoittaakseen hänen John Learin tapaamisensa myöhemmäksi kuin mitä hän oikeasti tapasi. Jim Tagliani oli kuin olikin kutsunut Lazarin mukaansa John Learin tapahtumaan Spring Valleyn kirjastoon, mutta kuitenkin tämä tapahtuma oli aiemmin kesällä. Hänen väitteensä siitä, että hän ei tiennyt kuka John Lear oli ennen tuota päivämäärää menee ristiin myös lokakuun nljeännen päivän merkinnän kanssa, jossa John Learin nimi mainitaan.

Tämä merkintä on myös tärkeä siksi, että useat Lazarin tämän jälkeen esitetyt väitteet — kuten siitä, että Zeta Reticuli olisi avaruusolentojen kotipaikka — esitetään “UFO Cover Up? Live!”:ssa, joita Bob piti tarpeeksi tärkeinä, jotta hän kirjoittaisi ne omaan kalenteriinsa.

Seuraava relevantti merkintä:

Tässä oli jotain jonka ruksasin päältä ja sitten kirjoitin John Lear kello 4:30.

Toinen merkintä, jossa ilmeisesti puhutaan tapaamisesta John Learin kanssa. Lazar pyrkii selittämään tämän John Learin toisena TV-esiintymisenä, mutta Gene Huff korjaa että Bobin viittaama haastattelu tapahtui elokuussa.

Seuraava kohta:

marraskuu, 1988

L: Nyt ollaan marraskuussa. Tässä on toinen satunnainen [John Lear] merkintä. Tämä on kanssa.

Bob kirjoittaa marraskuun merkintään ilmeisesti jälleen yhdestä tapaamisesta John Learin kanssa.

Seuraava kohta:

marraskuun 17, 1988

L: Katsotaas, miksiköhän sekoilen tässä omilla…

Q: Se on ookoo… se on ihan ookoo.

L: [Linda Howe] En tuntenut Linda Howea ennen kuin… 17. marraskuuta.

John Lear on vahvistanut, että hän esitteli Bobin Linda Moulton Howelle syksyllä 1988.

Bob huomauttaa myöhemmin haastattelussa, että Edward Teller pyysi häntä marraskuun 29. pvä kertomaan sen mikä myöhemmin hänen väitteidensä mukaan veisi hänet S-4:n.

Bobin omien kalenterimerkintöjen mukaan hän oli niin kiinnostunut UFO-aiheesta, että hän teki useita matkoja Area 51:lle syyskuussa 1988, tapasi John Learin useita kertoja, lisäili UFO-dokumentteja kalentereihinsa ja tapasi nimekkäiden UFO-yhteisön henkilöiden kuten Linda Moulton Howen kanssa.

Nämä tapahtumat eivät tapahtuneet “samaan aikaan” kun hän haki S-4:n ja häntä haastateltiin sinne.

Loput väitteistä joita tarkastelen ovat helpompia sulattaa. Käyn yksinkertaisesti läpi Bobin omia sanomisia haastatteluista vuosien varrelta.

Muistin peukalointi

1990:

Bob uskoo myös, että huumeiden ja hypnoosin käyttö vaikutti hänen muistiinsa.

… toisella kerralla hänelle annettiin lasi keltaista nestettä, joka tuoksui mäntysuovalta, ja hän väitti joutuneensa useita kertoja hypnotisoiduksi, mikä on vaikuttanut negatiivisesti hänen muistiinsa. (Alien Contact s. 8 & 38)

1993:

BL: Muistiani on saatettu peukaloida.

BL: He tekivät minulle juoman, lasillisen keltaista nestettä joka tuoksui männyltä. Ja ilmeisesti he hypnotisoivat minut useita kertoja, en koskaan saanut tietää miksi.” (https://www.scribd.com/document/520238029/Lazar-Cut-Revelations?secret_password=Ak3lv4axRVcjqTHKaFz6 sivu 4)

George Knapp juonsi Coast to Coast AM:n ohjelmaa vuonna 1995:

GK: Bob uskotko heidän manipuloineen muistiasi, sillä juomallasi juomalla? Tarkoitan, että hehän painostivat sinua, eikö?

BL: En usko. En tiedä oliko sellaista teknologiaa silloin, en tiedä miten paljon sellaista teknologiaa on nykyäänkään, jolla voitaisiin valikoiden vaikuttaa muistoihin. Mutta en koskaan menettänyt muistiani.

GK: Hetkinen nyt, koska sanoin että oli monia kertoja jolloin lensit sinne ja et tiennyt miten pääsit kotiin, et tiennyt mitä olit tehnyt sinä päivänä?

BL: No, se on totta, mutta sillä tavalla koko elämäni on mennyt. En muista mitä minulla oli viime iltana illalliseksi. Muisti ei ole vahvuuksiani.

(https://youtu.be/WdJXFJxXiYg?t=1650)

Elimet avaruusolentojen ruumiinavauskuvissa

2019:

Minun briittaukseni, se liittyi — sikäli kun siinä aluksessa oli oikeita olentoja — heillä oli valokuva niistä, jossa niiden rintakehä oli auki, ja he olivat tehneet muistiinpanoja — se oli vain yksi ainoa elin, aivan kuin kaikki muut elimet olisivat kasvaneet yhteen yhdeksi massaksi ja jolla oli useita toimintoja. (https://youtu.be/n4ZGidO1hH0?t=1973)

1990:

Hän myös väitti nähneensä ruumiinavausraportteja sekä mustavalkovalokuvia avaruusolentojen ruumiista (tyypillisiä “harmaita” jotka painoivat kymmenestä kilosta pariinkymmeneen, joiden päät olivat suuret ja karvattomat), sekä valokuvia eri elimistä (joitain oli leikelty) levitettynä pöydälle, ja niiden painot ja tiheydet oli listattu. “Olin järkyttynyt”, hän sanoi George Knappille. (Alien Contact pg. 8)

Tuntematon päivämäärä:

Haastattelija: Oliko niiden elimet levällään, vai mitä?

Lazar: Joo, niiden elimet. Joitain elimistä oli leikelty kahtia. Siellä oli myös piirroksia niihin liittyen. (Videohaastattelu)

Oliko tiedonvaihtoa?

joulukuun 20, 1989:

Soittaja: Onko meillä antaa jotain vaihdossa kaikesta tästä informaatiosta, jota he meille antavat?

BL: En tiedä. En tiedä mitä kulisseissa tapahtuu, miten saimme tämän teknologian.

(Billy Goodman Happening)

1990:

“Onko totta,” kysyin, “että avaruusolennot ja paikalla olleet tiedemiehet vaihtoivat tietoja tuolloin…

“Joo, perustuen siihen mitä luin, sellaista tapahtui.”

(Alien Contact s. 42)

Lazar jatkaa selittämällä, että kiista avaruusolentojen kanssa lopetti tietojenvaihdon.

On myös muita haastatteluja, missä Lazar toistaa saman, että tietoja vaihdettiin.

Miten monta gravitaatiovahvistinta käytetään omikron-kokoonpanossa?

1989 — kolme

KVEG radiohaastattelu, joulukuun 28. 1989

“Hitaan vauhdin moodissa — ja TODELLAKIN toivon että muistaisin miksi he tätä aallon taajuutta kutsuivat — hitaassa moodissa: Alus on haavoittuvainen; se poukkoilee ympäriinsä. Ja se on heikon gravitaatiokentän päällä, se on kolmen gravitaatioaallon päällä. Ja se vain poukkoilee. Se voi keskittää aallot taakseen ja jatkaa eteenpäin kulkemista ja keikkumista hitaalla nopeudella.

1994 — yksi vahvistin

“Alus toimii kahdessa moodissa — omikron ja delta, jotka tarkoittavat sitä miten monta gravitaatiovahvstinta on käytössä. Omikron-kokoonpanossa on käytössä vain yksi; toiset kaksi heitetään sivuun ja piilotetaan levyn sisään. Omikron-moodissa alus nousee ja leijailee, mutta ei tee paljoakaan muuta.” (huhtikuu, 1994, Omni Magazine)

2019 — yksi

“Näin että aluksella oli kolme emitteriä. Vain yksi niistä loi koronanäytöksen, ja se oli se, joka oli suoraan alaspäin maahan päin.” Omaelämänkerta sivu 163

2019 — kaksi

Omikron käyttää kahta emitteriä “pysymään pystyssä” kun kolmas osoittaa kohti menosuuntaa (Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers 1:09:00)

Ovatko gravitaatiovahvistimet aina päällä?

1990:

En tiedä sanoinko tästä aiemmin, mutta vahvistimet aina ovat täysillä. Ne tuottavat maksimigravitaation, ja tuo aalto vaihemuunnetaan nollasta 180 asteeseen. (UFOs and Alien Presence pg, 17)

1991, “The Lazar Tape”, 40 minuutin pituinen VHS-video:

“Kun lautanen kulkee lähellä toista painovoimalähdettä, kuten planeetta tai kuu, se ei käytä samaa kulkutapaa kuin me olemme fysiikan tunneilla oppineet. Kun lautanen lähestyy toista painovoimalähdettä, kuten Maa, gravitaatio A-aaltokulkee ulospäin lautasesta, sen vaihe muuttuu gravitaation B-aalloksi, joka kulkee ulospäin Maapallosta, ja tämä saa aikaan nostovoiman. Painovoimavahvistimet lautasessa on mahdollista suunnata toisistaan riippumatta, ne ovat pulssittaisia ja ne eivät pysy jatkuvasti päällä.”

Pommitetaanko alkuaine-115:a protoneilla?

1990:

Ei, sitä voidaan vahvistaa jossain määrin, tai stimuloida sitä tuottamaan lisää. Mutta yksittäinen 115-palanen pöydällä sisältää riittävästi gravitaatioaaltoja, jotta se pystyy kääntämään pois sitä kohti ammutun laserin. (UFOs and Alien Presence pg, 16)

1990:

Reaktorin sisällä alkuaine-115:a pommitetaan protoneilla, jotka kiinnittyvät 115-atomin ytimeen ja siitä tulee alkuaine-116. Alkuaine hajoaa välittömästi ja vapauttaa säteilynä pieniä määriä antimateriaa. (Alien Contact pg. 13)

Oliko kyse alkuaine-115:sta?

Bob has said his main contribution to the project at S4 was identifying what element was used to power the reactor, however he immediately acknowledges he did not actually identify which element it was.

1990:

BL: Minä olin se joka identifioi alkuaine-115:n. Se oli minun ainoa kontribuutioni projektiin. Ja en vanno valaa että se oli alkuaine-115, mutta jos se ei ollut, niin sitten se on 114. Se lukee täällä… Sanon sitä 115:ksi koska olen tottunut kutsumaan sitä siksi. (UFOs and Alien Presence pg, 11)

Kuitenkin poislukien tämä haastattelu, Bob on sanonut ykskantaan, että kyseessä on alkuaine-115.

Lazar antaa myös ristiriitaista tietoa siitä mitä kokeita tehtiin alkuaineen määrittämiseksi:

1993:

BL: No, ei, en ole nähnyt spektrograafista analyysia siitä, tai… no, itse asiassa, he tekivät sellaisen… En tiedä mitä he näkivät siinä. Minä näin neutronipommituskokeen ja tiheysmittauksia ja sensellaista, mutta olen varma että he tekivät kokeita sillä. Mutta en tunnistaisi spektriviivoja, ei. (1993 Ultimate UFO Conference Q&A)

1990:

PH (Lindemannin fyysikkoystävä): Miten määritette sen? Laitettiinko se massaspektrometriin? Miten saatiin selville mikä alkuaine se oli?

BL: On monia eri tapoja, mutta varmasti massaspektrometri on yksi. Me teimme myös kaikenlaisia omituisia juttuja. Los Alamos oli ilmeisesti mukana joissain 115:n analyyseissa, ja en tiedä mitä he tekivät. He olivat myös mukana 115-kappaleiden koneellisessa työstämisessä. (UFOs and Alien Presence pg, 11)

Mistä alukset ovat tulleet?

1989:

En tiedä. Se siinä on, että ne näyttävät olevan hyvässä kunnossa, eivät näytä siltä kuin ne olisivat syöksyneet maahan, että ne näyttävät siltä kuin ne olisi noudettu jostain. Se todellakin näyttää siltä että ne on annettu lahjaksi. (Billy Goodman Happening)

1990:

“En tiedä mistä me saimme ne tai miten kauan siitä on, tai mitään. En tiedä lennätettiinkö ne tänne vai annettiinko ne meille vai syöksyivätkö ne maahan ja ne korjattiin. En usko niiden syöksyneen maahan. (Alien Contact pg. 11)

Lippahatun reunassa oli neljän tai viiden tuuman reikä, ja metalli oli taipunut ylöspäin, aivan kuin ammus olisi mennyt sen läpi. On mahdollista, että se on voinut olla jotain muuta, mutta siltä se näytti minulle; kuin sitä olisi ammuttu alapuolelta. Se on ainoa asia, joka laittoi mieleeni siemenen itämään siitä, että niitä ei oltu annettu meille, koska minusta se näytti hyökkäysliikkeeltä… (Alien Contact pg. 19)

1993:

Niitä oli yhteensä yhdeksän. Ja jokainen oli erilainen. Kolme oli purettu osiin tutkimuksia varten, yksi oli vaurioitunut, yksi oli syöksynyt maahan vasta elokuussa 1981. (Beyond Roswell Pg. 5)

90-luvun puolivälissä:

K: Miten nämä alukset päätyivät Yhdysvaltain käsiin?

BL: Minulla ei ole oikein mitään ideaa miten ne sinne päätyivät. En usko, että oli maahansyöksyjä, koska alukset eivät olleet vaurioituneet. En voi oikein sanoa enempää. (https://youtu.be/DppxgTlyCZI?t=302)

Kun Bob alkoi antaa taas haastatteluja vuodesta 2015 eteenpäin, tarina on muuttunut dramaattisemmin.

2015:

GK: Sikäli kun voit sanoa, ne eivät näyttäneet siltä että ne olisivat syöksyneet maahan, eikö?

BL: No, oli yksi, ja mainitsin tämän kauan sitten ja en koskaan sanonut enempää. Oli yksi, kuten sanoin, jota oli ammuttu ammuksella, ja tiedän varmaksi sen että se nousi veden alta. Sen verran tiedän.

GK: Tiedät sen varmaksi koska sinulle on sanottu niin?

BL: Joo.

(https://youtu.be/A6Td7YI10ZE?t=1703)

2019:

Olen kuullut tarinoita ja lukenut netistä teorioita siitä, että niitä on annettu lahjaksi, tai syöksynyt maahan. Selvästikään yksikään ei syöksynyt maahan. Nyt omaan mielipiteeseen. Ja tämä on vaistomaisesti, minulla ei ole tästä informaatiota. Uskon melkein että tämä oli omalla tavallaan jonkinlainen arkeologinen löydös. En usko, että se oli vaihdantaa, tyyliin “me annetaan nyt teille tästä nämä muutamat alukset.” En osaa sanoa miksi, lähinnä koska pomoni ja muut siellä työskentelevät ovat kuiskailleet jotain. (https://youtu.be/n4ZGidO1hH0?t=330)

2019:

“Kaiken kaikkiaan, meillä oli näitä aluksia hallussamme ja se oli kuin ne olisi ammuttu alas jossain suuressa hyökkäyksessä. Siltikään en tiedä miten me ne saimme, ja totta puhuen ei sillä ole väliäkään.” (Lainaus kirjasta: “Dreamland: An Autobiography.”)

2019:

Barryn on ollut pakko sanoa minulle jotain, mutta se oli liian kauan sitten ja en enää muista mitä hän sanoi, mutta se jätti siemenen itämään. Mielestäni ainakin yksi niistä oli arkeologisilta kaivauksilta. Joten se on vanha. Ainakin yksi niistä on vanha. En tiedä oliko se juuri se minkä parissa minä työskentelin, mutta muistan sen liittyneen arkeologisiin kaivauksiin. Joten se on vanha, se on muinainen. (Joe Roganin haastattelu https://youtu.be/WmF6RXf6U_A?t=366)

Mistä materiaaleista alus oli tehty?

1990:

Mielestäni se oli ilmiselvästi metallia. (UFOs and Alien Presence s. 18)

1990:

“Me varmasti kykenemme tuottamaan sellaisen lejeeringin” (Alien Contact s. 12)

1990:

Metalli oli taipunut ylöspäin ja näytti siltä kuin siihen olisi ammuttu ammus (Alien Contact s. 19)

2019:

“Esimerkkinä, sain tietää että suurin osa aluksesta on tehty samasta materiaalista. Testeistä kävi ilmi, että se ei ollut metallia vaan keraamista.” (Lainaus kirjasta “Dreamland: An Autobiography.” s. 84)

Sporttimallin läpimitta

1990:

PH: Mikä sen läpimitta on?

BL: 30 tai 35 jalkaa (9.1 – 10.7 m). (UFOs and Alien Presence s. 14)

1990:

Lautanen alunperin arvioitiin olevan 35-40 jalkaa läpimitaltaan ja 15 jalkaa korkea (4.6m). (Alien Contact s. 8)

1993:

Lautanen oli arviolta 40 jalkaa leveä ja 15 jalkaa korkea. (Beyond Roswell s. 5)

1996:

52.8 jalkaa läpimitaltaan (16.1m) (Dreamland-dokumentti)

2019:

“Se mitä kykenin erottamaan, se oli arviolta 50 jalkaa tai sinnepäin läpimitaltaan ja arviolta 20 jalkaa korkea (6.1m).” (Lainaus kirjasta “Dreamland: An Autobiography.” s. 154)

Oliko aluksessa kirjoitusta?

1989:

“Ei” (Billy Goodman Happening)

1989:

“Ei ohjauslaitteissa tai missään siellä, mutta näin jotain viitteitä kirjoituksesta”. (Billy Goodman Happening)

“Kun paneeli oli ollut läpinäkyvä jonkun aikaa, eräänlaista kirjoitusta, joka oli toisenlaista kuin mikään kirjoitus, tieteellinen tai matemaattinen merkistö jota olen nähnyt, alkoi ilmestyä läpinäkyvälle käytävälle…” (Alien Contact s. 17)

Miten paljon aikaa tuli vietettyä S-4:llä?

“Hän ei ollut siellä enempää kuin kuusi tai seitsemän päivää.” (Alien Contact s. 6)

Kuitenkin hänen omaelämänkerrassaan hän kuvaa työskennelleensä S-4:llä ainakin 9 päivää ja vihjaa useammasta päivästä kuin mitä hän myöntää suoraan.

Turvaluokitus

1990:

En saanut koskaan virallisesti potkuja ja turvaluokitustani ei otettu pois. (Alien Contact s. 27)

1990:

Osoittautui, että turvaluokitukseni evättiin tuosta syystä. (UFOs and Alien Presence s, 3)

1993:

Beyond Roswellissa Lazar väittää, että hän sai itse asiassa turvaluokituksen, ja sitten myöhemmin haastattelussa sanoo että hänen turvaluokituksensa oli päätynyt “negatiiviseksi” ja hänen pitäisi hakea sitä uusiksi. (Beyond Roswell s.7)

2019:

Omaelämänkerrassaan Lazar sanoo hänen turvaluokituksestaan George Knappin haastattelun jälkeen: “Olin mokannut mahdollisuuteni saada S-4:llä työskentelyyn vaadittava turvaluokitus.” (“Dreamland: An Autobiography.” Pg. 270)

Artikkelin julkaissut medium.com

Yksi vastaus artikkeliin ”Onko Bob Lazarin tarina johdonmukainen?”

 1. Katselin yhden hyvän UFO-videon jossa kerrottiin yleisluontoisesti UFO-ilmiöstä ja niiden havainnon tekijöistä ja niin edelleen. Siinä kerrottiin myös Bob Lazarista. Kirjoitin katsomastani videosta sen tekstiosuuden, jossa Bob Lazar Area 51:llä oli selventävä ja johdonmukainen selvitys hänen osuudestaan aluksen tutkimuksista. Mielestäni Lazaria ei voi syyllistää virheisiin, koska (hän sanoi, että aluksen tutkimusprojektit olivat jaettu osiin, joten hänellä tai kenelläkään osallisilla ei ollut kaikkia tarvittavia tietoja aluksen koko toiminnan ymmärtämiseen. Lisäksi tuli vielä videolla ilmi, että emme myöskään ymmärrä painovoiman manipulointiin liittyvää fysiikkaa, joten on väärin ja kohtuutonta yrittää syyllistää pelkästään Bob Lazarin tutkimus toiminta, tai mitä kaikkea hän on siitä vuosien varrella kertonut julkisuuteen). Kirjoitettu videon teksti tuossa alhaalla.

  ”Kaikkia riittävän kehittyneitä tekniikoita ei voi erottaa todellisuudesta” Arthur C. Clarke
  UFO – ilmiö on kiistanalainen aihe, pelkä siitä puhuminen saa jotkut ihmiset tuntemaan olonsa epämukaviksi, mielipiteitä on erillaisia, tietenkään ei ole yleistä nähdä lentäviä lautasia taivaalla yhtä usein kuin lentokoneita, mutta se ei tarkoita, että jos et ole nähnyt niitä, niin niitä ei ole olemassa.

  Ensimmäinen tunnettu UFO-havainto tapahtui vuonna 1947, paitsi että se ei ollut ensimmäinen, mutta tämän videon pitäisi yksinkertaisesti olettaa, että se oli ensimmäinen kuuluisa tapaus Yhdysvalloissa. Lentäjä ja liikemies Kenneth Arnold ohjasi pientä Cali-Air A2:ta. Lentokoneessa, jossa sää olosuhteet mahdollistivat maksimaalisen näkyvyyden. Arnold päätti tehdä lyhyen käännöksen Month Rainerille, tarkoituksenaan voisiko hän havaita äskettäin kaatuneen merikuljetuksen, jotta hän voisi lunastaa 5000 dollarin palkinnon. Kun Arnold lähestyi vuorta, hän huomasi sarjan kirkkaita välähdyksiä etäisyyksissä lentävän pitkässä ketjussa. Yhdeksän esineen ryhmä näytti olevan muita lentokoneita, mutta nopeus jolla ne liikkuivat vuoren ympäri oli liian nopea kuin minkään ihmisen tuntema lentokone. Hän halusi tunnistaa ne muodon perusteella ja hän katsoi tarkemmin ja huomasi, että niillä ei ollut häntää ja ne olivat kuperia. Hän sanoi että he liikkuivat ”kuin lautaset hyppivät veden päällä”. Sitä seuranneessa sanomalehtiraportissa todettiin virheellisesti, että esineet olivat lautasen muotoisia, niistä johtui termi lentävä lautanen. Arnold arvioi että nämä UFOt kulkivat noin 1200 mailin tuntinopeudella noin 1932/km/h. Kenneth Arnold oli arvostettu lentäjä ja yrityksen omistaja, jolla oli noin 9000 tunnin lentokokemus.

  Samana vuonna heinäkuussa, kun Arnold näki lentävät esineet, karjatilallinen löysi salaperäisen 200 jaardin hylyn lähellä armeijan lentokenttää Roswellissa, New Mexicossa. Roswell Army Air Fieldin Roswell Daily Recordsille toimittamien alustavien tietojen mukaan hätkähdyttävät otsikot väittivät, että armeija oli löytänyt lentävän lautasen läheiseltä karjatilalta. Yön aikana tarina muuttui lentävästä lautasesta säähavainto palloksi, ja seuraavien vuosien aikana tämä selvitys muuttui armeijan korkean korkeuden valvonta ohjelmaksi.

  Siitä on noin 75 vuotta, ja äskettäin yhdysvaltain hallitus alkoi ottaa vakavasti ja virallisesti uudemmat havainnot. Tai niin he haluavat yleisön uskovan, 70 vuoden kiistämisen ja huomioimatta jättämisen jälkeen, nyt he julkaisevat osan materiaalista. Kuten kuuluisat UFO-videot, jotka yhdysvaltojen laivaston lentäjät ovat ottaneet. Ja he myös muuttivat nimen UAP:ksi, joka nyt tarkoittaa tunnistamatonta ilmailmiötä. Siellä on tuhansia tarinoita tavallisista ihmisistä, jotka ovat kokeneet näkevänsä tai jopa olleet tekemisissä muista maailmoista peräisin olevien olentojen kanssa. Jotkut heistä eivät ole tavallisia ihmisiä vaan kokeneita lentäjiä, skeptikkoja, tiedemiehiä ja jopa entisiä valtion virkamiehiä uskottavalla maineella.

  Vuosien varella ufologit ovat keränneet hämmästyttäviä määriä todisteita, jopa hallitukset ovat julistaneet omituisia asiakirjoja, jotka ovat seurausta paranormaaleista hankkeista ja UFO-tutkimuksesta. Tässä videossa emme aio puhua siitä, miksi ja miksi Yhdysvaltojen hallitus tekee niin, siitä on olemassa useita teorioita, mutta olemme täällä puhuaksemme todellisesta teknologiasta, jotka voivat olla mukana kaikessa tässä.

  Faktat. Olemme tutkineet alle 5% omista valtameristämme ja tunnemme alle neljänneksen siellä elävistä lajeista, emme tiedä paljoakaan omasta galaksistamme ja yritämme vain ymmärtää kvantifysiikan soveltamisen. Useimmat tiedemiehet väittävät asioita jatkuvasti tieteellisten todisteiden tai jopa teorioiden perusteella, mutta joskus tieteemme rajoittuu käytettävissä oleviin työkaluihin ja käsityksiin ja ideoihin, joita meillä on. Jotkut eivät päästä irti vanhoista uskomusjärjestelmistä, aivan kuten uskonto. Tieteestä voi tulla myös dogmi, esimerkiksi uskomme, että kaikki on tehty hiukkasista, ei kvanttitason aalloista. Otetaan esimerkiksi galaksit. Edwin Hubble mittasi vasta vuonna 1923 etäisyydet nimeltään (Nebulae) Sumut ja havaitsivat, että ne olivatkin muita galakseja, ja sai lopulta koko tiedeyhteisön yksimielisyyteen muiden galaksien olemassaolosta. Muista että meillä oli vuonna 1923 jo lentokoneita, mutta emme tienneet, että muitakin galakseja oli olemassa omamme ulkopuolella.

  Jotkut tiedemiehet eivät edelleenkään ole samaa mieltä uusista löydöistä ja todisteista, varsinkin kun nämä uudet todisteet viittaavat siihen, että muut vanhat ajatuksemme ovat pohjimmiltaan vääriä ja että kouluissamme ja yliopistoissamme eri puolilla maailmaa opetetaan edelleen vääriä faktoja. Lainaan fyysikko Michio Kakua ”Onkohan maailmankaikkeus 13,8 miljardia vuotta vanha, kuinka vanha tiede on? Se on 300 vuotta vanha.”

  Yksi nyky-yhteiskuntamme salaperäisimmistä ja kiistanalaisista aiheista on muiden kaltaistemme sivilisaatioiden olemassa olosta muilla planeetoilla. Voisiko tämä olla mahdollista? Erityisesti kehittyneet sivilisaatiot, jotka voivat matkustaa muille planeetoille, kuten meidän, ja yhtäkkiä ilmestyä taivaallemme tunnistamattomana lentävänä esineenä, jolla voi olla outo muoto, se voi lentää oudoissa kuvioissa ja suurilla nopeuksilla, joita ei voi saavuttaa ihmisten tekemillä koneilla, ja jopa ponnahtaa sisään ja pois olemassaolosta.

  Jotta nähdään, kuinka mahdollista tämä voisi olla, harkitsemme galaksimme kokoa, jonka reunasta toiseen kestää kulkea noin 52 000 valovuotta ylittää Linnunrata, joka kulkee valonnopeudella puolelta toiselle ja on maitomainen saattaa sisältää noin 100 miljardia planeettaa ja tähteä, emme tiedä varmasti kuinka monta tähteä on, mutta se on likimääräinen ja se on vain yksi galaksi. Ymmärtääksesi ja visualisoidaksesi kuinka suuri vain yksi miljardi? Miljardi on tuhat miljoonaa, kuvittele hiekanjyvä ja kerro se miljardilla. Jos pakkaamme kaikki nämä hiekanjyvät, se vie 19 kuutiometriä tilavuutta, kerro se nyt 100:lla ja sen tilavuus on 1900 kuutiometriä. Ja tällä tavalla voit visualisoida, kuinka paljon on 100 miljardia, joka edustaa Linnunradan planeettojen ja tähtien määrää jokaisen hiekanjyvän kanssa. Viedään tätä hieman pidemmälle. Kuinka monta galaksia on olemassa? Tiedemiehet arvioivat, että pelkästään havaittavissa maailmankaikkeuksissa voi olla 100 – 200 miljardia galaksia, kuvitellaksesi tämän, ajattele vain edellisen esimerkin hiekan määrää, kerro se kahdella ja tällä kertaa jokaisen hiekanjyvä ei edusta planeetta tai tähti vaan koko galaksi.

  Tämä kaunis pieni sininen piste ei varmasti ole ainoa paikka, jossa kehittynyt elämä on olemassa, (jos voimme pitää itseämme edistyneenä), mikä on yksinkertaisesti mahdotonta. Elämä on universumin normi, ei se, mitä meille on kerrottu, että olemme yksin ja vain jokin maailmankaikkeuden sattuma.

  Bob Lazar: Area 51
  Vuonna 2018 julkaistiin uusi dokumentti ufoista, sen nimi on: Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers.
  Tämä on tarina jonka olen kuullut ennenkin, tämä kaveri on kertonut tarinaansa yleisölle vuodesta 1989, hän väittää, että tutki avaruusalusta, joka käytti elementillä 115 toimivaa antimateriaali reaktoria.

  Dokumentissa noin kello 1.05.00 hän tekee piirroksen ja pienen selityksen siitä, miten tämä alus toimii, koska hän itse asiassa oli mukana yhden aluksen purkamisessa takaisinmallintaaksen sen, mutta hän totesi, että on monia asioita, joita emme vielä ymmärrä, erityisesti elementistä 115, prosessista, jonka yksi komponenteista piti valmistaa, joka on yksi tärkeä osa lentävää lautasta, emme myöskään ymmärrä painovoiman manipulointiin liittyvää fysiikkaa.

  (Lazar sanoi, että projektit olivat jaettu osiin, joten hänellä tai kenelläkään ei ollut kaikkia tarvittavia tietoja aluksen koko toiminnan ymmärtämiseen). Syy, miksi hän tuli julkisuuteen, johtuu siitä, että hänen näkemänsä teknologia voi muuttaa maailmaa parempaan suuntaan, mutta se on ollut piilossa useita vuosikymmeniä. Jos meillä olisi nykyään antigravitaatio tekniikkaa, meidän ei tarvitsisi käyttää minkäänlaista fossiilista polttoainetta kuljetukseen, sähkö olisi erittäin halpaa tai jopa ilmaista, sinulla voisi olla kotona antimateriaa generaattori, se olisi vain kuin ostaisit toisen laitteen. Ja jos tekniikkaa kehitettäisiin edelleen, voisit lentää lyhyen, vain muutaman minuutin lennon mihin tahansa kohteeseen maan päällä. Se osa, joka saa minut ajattelemaan lentävää lautasta tai mitä tahansa maan ulkopuolista alusta, on: Kuinka tällainen kone toimii? Ja kun olen kerännyt paljon tietoa eri lähteistä, mukaan lukien Bobin lähteistä, niin näin lentävä lautanen voi toimia suunnilleen näin, kun otetaan huomioon, että tämä on vain yksi monista erilaisista teknologioista, koska muut sivilisaatiot saattavat käyttää erilaisia propulsio järjestelmiä, he saattavat käyttää erilaisia käsityö muotoja ja niin edelleen.

  Suunnilleen tältä lentävä kiekko saattaisi näyttää, mutta emme ole täysin varmoja materiaalista josta se on valmistettu, mutta se on todennäköisesti metallinen kvasikide materiaali, kvasikide seoksilla on mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka auttavat antikravitaatiossa, mutta yksin se ei johda haluttuun työntövoimaan ja aluksen liikkumisen hallintaa. Se tarvitsee jonkin muun tavan liikkua ja ohjata suuntaansa. Tässä mallissa on kolme painovoiman säätelijää, jotka voivat värähdellä eri suuntiin aluksen ohjaamiseksi, jokaisen päällä on painovoiman vahvistin, jolla syntyy antigravitaatio aaltoja ”kutsutaan myös epäfaasiksi gravitaatioaalloiksi” suuntaan johon painovoiman säätelijä osoittaa.
  Aluksen yläosassa on myös jonkinlainen antenni, jossa painovoima-aallota myös säteilevät koko aluksen eristyksissä olevaan gravitaatio kenttään torodisessa muodossa. Myös aluksen yläosasta löytyy jonkinlaisia navigointi antureita.

  Tämän tyyppisissä aluksissa emme löydä minkäänlaisia johdotuksia, saumoja, hitsauskohtia, pultteja, muttereita tai niittejä, ei tiedetä, miten tämä on mahdollista, ja miten tällainen kone on valmistettu. Joitakin tässä aluksessa käytetyistä materiaaleista ei luonnostaa löydy aurinkokunnastamme, mutta ne voidaa syntetisoida erilaisilla koneilla, jotka eivät myöskään ole vielä ihmisten käytettävissä, ainakaan 99,9%:lla väestöstä. Ei ole mitään järkeä spekuloida, kuinka energia ja gravitaatio aallot syntyvät, koska edes omat tutkijamme eivät ymmärrä sitä, se ylittää normaalin ymmärrys kykymme.

  Bob Lazar mainitsi, se käyttää antimateriaa, mutta antimateriaalin ongelmana on, että se on erittäin herkkä ja vaarallinen käsitellä, antimateriaalin pitämiseen tarvitaan erityinen gravitaatio säiliö, säiliö saa sen sisällä olevan aineen levitoitumaan koskematta seiniin.

  Äärimmäisen pieni määrä antimateriaa ja ainetta johdetaan sitten reaktoriin, jossa syntyy suuri määrä energiaa aluksen tehostamiseksi, riisin jyvän kokoisen antimateriaalin tuottama energiamäärä riittäisi toimimaan koko naapurustossa niistä sadoista ellei tuhansista alus tyypeistä, jotka löytyisivät pelkästään galaksissamme olevilta sivilisaatioilta. Niillä voi olla eri muotoja, eri kokoja ja hyvin erilaisia tekniikoita. Monien ei tarvitse olla aerodynaamisia, sillä tällä tekniikan tasolla alus tuottaa omat sähkömagneettista ja gravitaatiokenttää ympärilleen. Tämä tarkoittaa, että ne voivat myös manipuloida aikaa ja tilaa, mikä tarkoittaa myös matkustamista siihen, mitä kutsumme menneisyydeksi ja tulevaisuudeksi, sekä itse avaruuden muokkaamista. Jotkut alukset voivat näyttää pieniltä ulkopuolelta, mutta sisältä ne mahtuvat suureen tilavuuden määrään. Luonnollisesti monille ihmisille tämä tieto olisi täysin vaikeaa tai mahdotonta uskoa ja tämä jatkuu niin kauan kun tietoja ei esitetä valtamediassa ja hallitukset lopettavat ainakin osan tästä salailusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.