Project Blue Book verkossa: Muutamia raportteja New Yorkista

Tämä artikkeli on alunperin vuodelta 2015, jolloin Project Blue Bookin tiedot julkistettiin. Tuolloin Black Vaultin John Greenewald Jr. piti tiedostoja serverillään jaossa. Koska John ei enää säilytä tiedostoja (ne löytyvät ilmavoimien archive.org-sivulta), oli hyvä päätös laittaa ne jakoon muualle. Kaikki tämän artikkelin linkit on ohjattu uuteen sijaintiin.

Blue Bookin kaikki tiedostot löytyvät Eksopolitiikan omasta Githubista:

https://github.com/eksopolitiikka/ProjectBlueBook


Kasa tietoja yli 30 vuoden ajalta alkaen vuodelta 1940-luvulta tiivistettiin yhdelle verkkosivulle.

Project Blue Book, ilmavoimien tutkimusprojekti, joka luetteloi tutkimukset siviilien ja sotilaiden tekemistä UFO-havainnoista, on tehty julkiseksi, ja niissä on kahdeksan raporttia New Yorkin länsipuolelta.

Vaikka kaikki alueelta tehdyt raportit sivuutettiin astronomisista syistä tai sen vuoksi, että dataa ei ole riittävästi, yksi tapaus sivuutettiin nimikkeellä “inversioheijastus”.

Vuoden 1959 raportti Varsovasta sivuutettiin myös. Raportin oli jättänyt “luotettava” siviililähde, joka sanoi nähneensä neljä punaista ja valkoista, kirkasta, tähdenmuotoista valoa, jotka olivat kooltaan puolikkaan dollarin kolikon kokoisia. Siviili työskenteli hevosten kouluttajana. Hän sanoi, että kaksi valoa muodostivat parin ja muut valot hajaantuivat. Tämä sivuutettiin ilmakehän olosuhteiden nimissä, esim. “kangastuksena”.  He sanoivat, että oli viitteitä siitä, että ilmassa tapahtui terävä inversio arviolta puolentoista kilometrin korkeudessa.

Muita raportteja löytyi esim. Niagaran putousten ilmatukikohdasta.

Eräs tammikuun 1966 raportti Buffalosta sivuutettiin täysin. Siviili lähetti raportin Project Blue Bookille raportoidakseen jostain ennennäkemättömästä. Hän näki ilmiön — ja jopa piirsi sen raporttiinsa — kirkas valo, jolla oli häntä, joka oli lentämässä lännestä itään. Hän sanoi seuranneensa sitä jonkin aikaa ennen sen katoamista pilviin. Hän sanoi sen olleen kirkas, kuin Auringon heijastus pienestä kohteesta. Hector Quintanilla, Project Blue Bookin johtaja, lähetti tälle henkilölle kirjeen sanoen, että hänellä ei ollut riittävästi näyttöä arvioinnin tekemiseksi.

Toisessa raportissa buffalolainen siviili raportoi UFO-havainnon, sitten myöhemmin muutti mieltään. Hän sanoi nähneensä pyöreän, oranssin värisen, arviolta koripallon kokoisen kohteen taivaalla. Katsottuaan sitä uudelleen kiikareilla, hän sanoi nähneensä pienen kraaterin, josta suihkusi tulista kaasua. Kun ilmavoimat oli häneen yhteydessä, hän oli samaa mieltä ilmavoimien kanssa siitä, että hänen näkemänsä kohde oli yksinkertaisesti Mars.

Samanlainen on tämä lyhyt raportti buffalolaiselta todistajalta. Alunperin hän sanoi nähneensä metallisen päärynämäisen kohteen taivaalla. Tuo raportti sivuutettiin astronomisena. Ilmavoimat sanoivat silminnäkijän “olleen samaa mieltä raportoivan upseerin kanssa siitä, että havainto oli Venus.”

Eräs yksityiskohtaisimmista raporteistä läntisestä New Yorkista annettiin, kun hävittäjäkentäjä ja siviilit maassa molemmat näkivät kohteen taivaalla. Hävittäjälentäjä sanoi nähneensä punavalkoisen kohteen, joka muutti kirkkauttaan taivaalla. Tämä pakotti hänet väistöliikkeeseen. Hän sanoi yrittäneensä saada yhteyttä tutkaan mutta epäonnistui. Hänen raporttinsa oli samansuuntainen maassa olleiden siviilien kertomusten kanssa, jotka sanoivat kohteen olleen siellä yli puoli tuntia. Sitten kohde yhtäkkiä hävisi. He raportoivat kohteen lentoreitin ja muodot. Pilotti sanoi myös jahdanneensa kohdetta. Hän piirsi kartan alueista missä hän oli kohdetta jahdannut, joka aina tuntui olevan häntä edellä huolimatta siitä suunnasta missä hän oli. Havainto lopulta sivuutettiin ”Venuksena”.

Buffalon vuoden 1958 UFO-tapauksen silminnäkijä täytti kyselylomakkeen havainnostaan, jossa hän kuvasi kolmiomuotoista kohdetta, jonka perässä oli jättövana. Kohde oli oranssin ja keltaisen värinen. Hän sanoi, että yhteensä hän näki tunnin aikana viisi kohdetta. Huolimatta kaikista yksityiskohdista, ilmavoimat sanoivat ettei tapaukselle ole tarpeeksi dataa.

Toinen raportti väitti, että silminnäkijällä oli valokuvia näkemästään UFOsta. Tässä raportissa Buffalosta vuodelta 1960 havainnon tekivät sotilas- ja siviilihenkilöt. He raportoivat nähneensä sinivalkoisia kohteita, jotka olivat herneen kokoisia käsivarren etäisyydellä. He sanoivat kohteiden vilkkuneen punaisena kummallakin puolella ja olleen pyörimisliikkeessä vasemmalta oikealle. He ottivat valokuvia ja sanoivat valokuvien otetun ilman salamaa. He sanoivat, että ainoa asia kirkkaalla taivaalla oli UFO, johon he yrittivät zoomata. Ilmavoimat määrittivät kohteen ”Venukseksi”.

Viimeisen ja mahdollisesti kaikkein tunnetuimman tapauksen näki useat siviililähteet sekä toimittajat kesäkuussa 1963 Niagaran putouksilla. Toimittaja vei uutisjutun ja silminnäkijäraportit ilmavoimille saadakseen selityksen. He sanoivat nähneensä useita havaintoja tuntien aikana. He näkivät illan aikana kohteita, jotka olivat suuria ja kirkkaita. Uutisraportissa he kuvasivat havaintoa, joka muistutti Echo I -satelliittia, mutta joka oli paljon suurempi.  He sanoivat tuhansien silminnäkijöiden nähneen kohteen, ja FAA:n lennonjohtotornin operaattorit olivat nähneet sen myös. Ilmavoimat sanoivat havainnon olleen astronomista ja ihmisten rakentamaa laitteistoa. He sanoivat yhden kohteen olleen erittäin kirkas Jupiter ja toisen kohteen olleen Echo I -satelliitti.

Project Blue Book määrättiin lopetettavaksi vuonna 1969, ja virallisesti se loppui vuonna 1970. He sanoivat, että mikään UFO-havainto ei ole koskaan ollut uhka kansalliselle turvallisuudelle.

Raportit on aiemmin olleet jaossa The Black Vault -sivustolla, nyt ne löytyvät Eksopolitiikan githubista.

 

Artikkelin julkaissut Educating Humanity

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.