Hengenvaaralliset dronejen aiheuttamat vaaratilanteet uhkaavat lentoliikennettä

Irlantilainen lentoyhtiö Ryanair käytti COINTELPRO:a pääsemään eroon UFO:sta. Lähikontakti johti melkein törmäykseen koneen ja UFOn välillä. Ryanairin matkustajat todistivat läheltäpiti-tilannetta UFO:n kanssa juuri kun kone oli noussut.

Joulukuun 31. päivänä 2014 kello 15.55 Ryanairin kone nousi Eindhovenin lentokentältä. 10 minuutin ilmalennon jälkeen UFO lähestyi konetta suurella nopeudella, ylitti koneen ja palasi takaisin suuntana kone.

Todistusaineisto Ryanairin UFOsta tuli erään matkustajan tallentamaksi. KLM:n lentoemäntä tarkasti kuvamateriaalin ja ilmoitti pilotille matkustajien hätääntymisestä yllättävän liikkeen takia.

Vaikka puhutaankin UFOsta, on todennäköistä että kyseessä oli drone joka lähestulkoon kolaroi koneen kanssa.

Hetki sitten julkaistu raportti esittää kuinka yleistä lentokoneiden ja dronejen läheltäpiti-törmäystilanteet ovat. Raportti drone-tilanteista on Bard Collegen julkaisema, ja siinä sanotaan että joulukuusta 2013 syyskuuhun 2015 havaittiin 327 tapausta joissa drone lensi liian lähellä lentokonetta.

Raportin kirjoittajat sanovat, että he laskivat 28 tapausta joissa pilotti teki väistöliikkeitä välttääkseen yhteentörmäyksen.

Viimeisin tapaus on huhtikuun 16. päivältä 2016, jolloin British Airwaysin pilotti lensi Lontooseen. Hän raportoi, että esine jonka hän uskoi olevan drone oli osunut koneeseen kun hän laskeutui Heathrowille. Huolimatta vaarallisesta tilanteesta, lento laskeutui turvallisesti.

Jatkuvien tapausten takia Britannian hallitus harkitsee dronejen rekisteröintiä jotta lentävät alukset voitaisiin jäljittää omistajiinsa. USA:ssa FAA on ottanut käyttöön rekisteröinnin jo joulukuussa, ja omistajat saavat sakot mikäli he eivät suostu antamaan tietojaan. Yli 400 tuhatta ihmistä oli rekisteröitynyt maaliskuun loppuun mennessä.

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.