Italia julkaissut vuosittaisen UFO-raporttinsa

Italian ilmavoimat on vuodesta 1978 lähtien tutkinut havaintoja tunnistamattomista lentävistä esineistä (ufoista) ja julkaissut vuosikertomuksia tutkimuksistaan vuonna 2001.

Rooma (Italia) – Italian ilmavoimat, jotka tunnetaan nimellä Aeronautica Militare Italiana (AMI), on vuodesta 1978 lähtien tutkinut havaintoja tunnistamattomista lentävistä esineistä (UFO), joihin viitataan tässä yhteydessä nimellä ”Oggetti Volanti Non Identificati” (OVNI), ja julkaissut vuosittaisia raportteja näistä havainnoista ja niiden tutkimuksista vuodesta 2001 lähtien.

kuva: Aeronautica Militare Italiana

Turvallisuusosasto ”Stato Maggiore dell’Aeronautica – Reparto Generale Sicurezzaon nyt esittänyt OVNI-raporttinsa vuodelle 2023 ja tarkistanut myös tilastojaan. Kun vuonna 2022 tapauksia oli 14, vuoden 2023 raportti näyttää melko niukalta, sillä siinä on vain kaksi tapausta. Molemmille havainnoille ei kuitenkaan osasto löytänyt tavanomaista selitystä, ”minkä vuoksi havainnot luetteloitiin myös OVNI:ksi”.

  • Ensimmäisessä tapauksessa 2. helmikuuta 2023 kello 12.28 havaittiin Pesaron yllä metallinen, heijastava ja itsestään pyörivä pallo, joka liikkui nopeasti itään kirkkaalla taivaalla. Lopuksi selitetään: ”Tutkinnassa käytettyjen käytettävissä olevien tietojen perusteella raportoidut tapahtumat eivät sovi yhteen tunnetun lentotoiminnan tai muiden tunnettujen ilmiöiden kanssa. Ainoastaan radioluotain laukaistiin San Pietro Campofiumesta klo 12. Tapahtuma luetteloitiin OVNI:ksi.”
  • Toisessa tapauksessa 14. toukokuuta 2023 kello 21.58 havaittiin valkean valaiseva, fluoresoiva sylinterimäinen esine, joka leijui hitaasti lännestä itään korkealla kirkkaalla taivaalla Torricellan yläpuolella Sabinassa. Lopuksi se myös selitetään: ”Tutkinnassa käytettyjen käytettävissä olevien tietojen perusteella raportoidut tapahtumat eivät sovi yhteen tunnetun lentotoiminnan tai muiden tunnettujen ilmiöiden kanssa. Tapahtuma luetteloitiin OVNI:ksi.”

Molemmat havainnot olivat siviilien tekemiä.

Italian ilmavoimat selittää omien ufotutkimustensa osalta seuraavaa:

”Oggetti Volanti Non Identificati (OVNI) -tiedustelutietojen perusteella vuodelta 1978 valtioneuvoston puheenjohtaja Giulio Andreotti nimitti ilmavoimat OVNI-raporttien tiedustelusta, todentamisesta ja seurannasta vastaavaksi organisaatioksi. Nykyistä toimintaa johtaa ilmavoimien yleisen turvallisuuden osasto (Stato Maggiore dell’Aeronautica – Reparto Generale Sicurezza). Kaikki, jotka haluavat ilmoittaa tapahtumasta, joka saattaa liittyä UFOon, voivat tehdä sen sille tarkoitetulla lomakkeella. Täytettyään lomakkeen se on toimitettava lähimmälle Carabinieri-asemalle. Tämän toimenpiteen ansiosta ilmavoimat voi käynnistää teknisen tutkimuksen sen selvittämiseksi, onko kyseessä yhteys inhimillisiin tapahtumiin ja/tai luonnonilmiöihin, ja siihen voi osallistua myös muita toimivaltaisia viranomaisia kansallisella tasolla.

Tilastollinen analyysi UFO-havaintojen paikallisesta jakautumisesta Italiassa 2001-2023 – Lähde: Difesa.it: Aeronautica.Difesa.it

Toiminnan tavoitteena on varmistaa lentoturvallisuus ja kansallinen turvallisuus. Kun tutkimukset on saatu päätökseen, tapaukset julkaistaan tämän sivun kohdassa ”Havaintoja”, ja jos teknistä tai luonnollista selitystä ei löydy, tapaus luokitellaan tunnistamattoman lentävän esineen havainnoksi (UFO/OVNI).

Aeronautica Militaren OVNI:n verkkosivusto, jossa on kaikki UFO-vuosiraportit, tilastot ja lisätietoja, löytyy TÄÄLTÄ.

 

Artikkelin julkaissut uapcheck.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.