Kesäkuun 2014 UFO-havainto Helsingistä

Suomen UFO-tutkijoiden (FUFORA) havaintotietokanta tarjoaa suurelle yleisölle mahdollisuuden tutkailla Suomessa viimeksi raportoituja tunnistamattomia ilmiöitä. Tässä ehkäpä yksi mielenkiintoisimmista, sillä havainnon tekijät tarjoavat kuvamateriaalia todistusaineistoksi.

 

Helsingin ufohavainto1
Helsingin ufohavainto1

 

Kellonaika: 22:57
Päivämäärä: 5.6.2014
Kesto kellosta: 8 min
Oma arvio kestosta: 12min

Havaintopaikka: Helsinki
Kylä tai kaupunginosa: Merihaka
Ilmansuunta havainnon alussa: Pohjoinen
Ilmansuunta havainnon keskivaiheilla: Pohjoinen
Ilmansuunta havainnon lopussa: Pohjoinen

Korkeuskulma havainnon alussa: 45
Korkeuskulma havainnon lopussa: 65
Tuulentyyppi: tasainen
Pilvisyys: kirkas
Sade: ei satanut (pouta)
Lämpötila: 19

Havainnon kuvaus: Olimme emännän kanssa parvekkeella savukkeella, kun aloin katselemaan, että liikkuupa tuo lentokone oudosti. Ensin ajattelin että ei, se ei ole lentokone koska se ei voi nousta pystysuoraan ylöspäin noin hitaasti joten olisiko se helikopteri. Ei. Ei mitään ääniä eikä mitään. Tämän jälkeen kohde alkoi loittonemaan hitaasti korkeuksia kohti. Hain kameran ja ehdin ottamaan 4 kuvaa joista kaksi onnistui täydellä 300mm zoomilla. Kaksi on epätarkkaa kiitos auto focuksen.
Olen nähnyt vaikka minkälaisia lentäviä härpäkkeitä, jopa näitä kamera droneja, quadkoptereita, mutta tämä oli liian iso ollakseen sellainen. Pakko myöntää, en todellakaan tiedä saati käsitä, että mitä näin.

 

Helsingin ufohavainto2
Helsingin ufohavainto2

 

Sama lentävä esine on havaittu eri puolilla Helsinkiä. Havainnon kommenteissa on mainintaa ainakin Hermannissa n. klo 22.20-22.30 (noin 2-3 minuutin ajan),

Tapaukseen on liitetty myös video, jossa musta kohde näkyy selvästi liikkuvan. FUFORAn Björn Borg on alustavana selityksenä antanut ilmiölle taivaalla lentävän jätesäkin. Valokuvasta näin voisikin ehkä päätellä, mutta videokuvassa säkki liikkuu ehkä hieman liian vaakasuoraan ollakseen muovinen jätesäkki. Eräs kommentoi kyseessä olevan nippu sinivalkoisia ilmapalloja, joka voi olla hieman järkevämpi selitys.

2 vastausta artikkeliin ”Kesäkuun 2014 UFO-havainto Helsingistä”

  1. Jätesäkkiä ei juurikaan silmällä näe jos kohde lentää noinkin korkealla. Kohteella näyttäisi olevan enemmän kokoa kuin jätesäkillä, kenteis useampi metri halkaisija. Ja kuten artikkelissakin mainittiin, niin liike ei vastaa tuulessa lentävää jätesäkkiä myöskään.

  2. Nuo BB:n selitykset ovat tuolla tietokannassa aika koomisia joskus. KAIKILLE pitää KEKSIÄ jokin selitys, siis kuten jätesäkit, planeetta ym. Sitten se hermostuu jos hänen selitykset eivät kelpaa. Onhan tuossa tietokannassa paljon ihan hölynpölyä jotka saisi laittaa suoraan roskiin eikä edes tuoda sinne. Se vanha ufotutkimus on kuollut ja ilmiöitä yritetään selvittää kotisohvalta. Se vaatii toki aikaa ja sitä rahaakin mutta myös yhteistyötä jota SUT:ssa ei tunnu enää olevan. Veikkaan että kovat tapaukset jäävät pimentoon juuri tämän takia. Nuo nykyiset raportit ovat puista luettavaa verrattuna entisiin Koivulan aikaisiin todella mielenkiintoisiin raportteihin joissa oli jopa kontaktitapauksia. Nythän niitä piilotellaan yksityisyyden suojanaan vedoten. Miksi niitä ennen pystyttiin tuomaan raportteihin. Ei niitä ilman asianomaisen suostumusta julkaistu. No joo, onneksi on tämä sivusto josta saa kansainvälistä tietoa tapauksista. Jatkakaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.