Kymmenen raporttia marsilaisista

Voi tuntua siltä, että koko UFO-hullutus alkoi Roswellin maahansyöksystää, mutta sanomalehdet ovat puhuneet avaruusolentojen mahdollisuudesta jo kauan ennen sitä, erityisesti marsilaisista. Ihmiset 1900-luvun alussa alkoivat spekuloida kontaktista lähiplaneetoillemme ja yrittivät määrittää sen miltä marsilaiset mahdollisesti näyttäisivät, kun otettiin huomioon se mitä tieteentekijät tiesivät Marsin ilmakehästä ja olosuhteista. Vuoteen 1950 mennessä uskomukset marsilaisiin muuttuivat oikeiksi havainnoiksi ja interaktioiksi näiden olentojen kanssa, minkä johdosta monet ihmiset innostuivat, kiinnostuivat ja etenkin pelkäsivät marsilaisia.

10 Viesti Marsista

Joulukuussa vuonna 1900 Marsista havaittiin tulevan valonsäde. Valo havaittiin Lowellin observatoriossa USA:ssa, ja sanomalehdet ympäri maailman raportoivat mahdollisuudesta, että Marsiin saataisiin yhteys.

Itse Nikola Tesla uskoi, että viestintä marsilaisten kanssa oli mahdollista ja hän omisti omasta elämästään 50 vuotta tälle asialle. Tämä valonsäde osoitti hänelle, että Marsissa oli kuin olikin elämää. Lisäksi monien mielestä säde oli kutsu alkaa käydä “planeettainvälistä sähkötystä.”

9 Älykkäät marsilaiset

Vuoteen 1906 mennessä Maapallon ihmiset olivat jo tekemässä villejä arvauksia siitä miltä marsilaiset näyttävät. Ensinnäkin tieteentekijät automaattisesti olettivat, että marsilaisten oli oltava älykkäitä. Jotkut menivät niin pitkälle, että he ehdottivat marsilaisten älyn ylittävän omamme, johtuen siitä että “me emme tiedä miten kontrolloida omaamme.”

Tieteentekijät vaikuttivat myös olevan samaa mieltä siitä, että marsilaiset elivät kaksi kertaa niin pitkään kuin ihmiset, mikä mahdollisti marsilaisille kerätä enemmän tietoa kuin ihmisillä Maapallolla. Heidän voimansa oli myös suurempi kuin ihmisillä. Tämä selvästi herätti jumalanpelkoa monissa ihmisissä, jotka pitivät marsilaisia uhkana eikä mitenkään läheisinä naapureina.

8 Kaupankäynti Marsin kanssa

iStock-172923218

Vuoteen 1909 mennessä oli jo puheita kaupankäynnistä marsilaisten kanssa, vaikka koko yhteyttä heihin ei oltu vielä edes saatu. Erään sanomalehden mukaan saksalaiset unelmoivat jo siitä, että kaupankäynti marsilaisten kanssa olisi mahdollista.

Erään futuristisen suunnitelman mukaan marsilaisten kanssa käytävään kauppaan liittyisi suljettu alumiinisylinteri, joka ammuttaisiin avaruuteen ja suoraan kohti Marsia. Sylinteri olisi täynnä kauppatavaraa Maapallolta, ja tottakai marsilaiset joutuisivat lähettämään sen takaisin Maapallolle.

Samaan aikaan oli myös puhetta reiän poraamisesta Maapallon läpi niin, että auringonvalo paistaisi sen läpi ja se näkyisi Marsissa. Sitten me ihmiset jotenkin osaisimme morsettaa viestejä marsilaisille peittämällä aukon valon.

7 Ulkomuoto

iStock-519334230

Toki oli myös spekulaatioita siitä miltä marsilaiset oikeasti näyttäisiät. Vuonna 1912 sanomalehdessä raportoitiin, että ranskan kasvitieteellisen yhdistyksen johtaja M. Edmond Perrier uskoi, että marsilaiset näyttäisivät ulkonäöltään skandinaavisilta.

Hänen mukaaansa marsilaiset olivat erittäin pitkiä johtuen heidän planeetaltaan puuttuvasta painovoimasta. Heillä olisi suuret, siniset silmät ja vaaleat hiukset. Heidän korvansa ja nenänsä olisivat suuret. Jostain syystä heillä ei olisi niskaa tai vyötäröä, ja heidän jalkansa olisivat ohuita ja jalkapohjat pieniä.

Perrier myös uskoi, että kasvillisuus Marsissa oli erittäin vehreää. Ilmakehän puuttuminen mahdollistaisi kasvien kasvaa vapaasti ilman painovoiman vaikutusta.

6 Perhanan kanaalit

Mars 'Canals'

Paljon ihmettelyä aiheutti Marsissa olleet ”kanaalit”, kun astronomit tarkkailivat niitä lähes päivittäin löytääkseen niistä joitain toiminnan merkkejä. Vuonna 1912 raportoitiin, että yksi kanaaleista oli levinnyt kaksi kertaa niin leveäksi parin viikon aikana, mikä oli jälleen näyttöä älykkäästä elämästä Marsissa.

Vuonna 1927 sanomalehdet raportoivat yksityiskohtia professori Lowellista, “suurimmasta Mars-tutkijasta joka on koskaan elänyt”, joka uskoi Marsin kuivuneen. Marsilaiset olivat luoneet näitä kanaaleja kerätäkseen vettä jäätyneiltä navoilta ja kastellakseen muuta maa-alaa. Romanttisessa kannassaan professori uskoi, että pahan kuivuuden aikana “kaikki Marsin kansakunnat ovat liittyneet yhteen tätä tarkoitusta varten. Kuvittelemme heidän taistelevan epätoivoisesti, sentti sentiltä, häviävää taistelua janon synkkää haamua vastaan.”

5 Hyökkäyspaniikki

iStock-179516706

Radiokuunnelmana Amerikassa vuonn 1938 esitetty Maailmojen Sota aiheutti paniikkia maassa ympäriinsä, mutta vuonna 1949 tarinasta lähetettiin “lokalisoitu versio” Ecuadorissa. Tarinan uudelleenkerronnassa avaruusolennot laskeutuivat Cotocollaoon ja jotkut menivät suoraan Quitoon. Kuuntelijat pelkäsivät ja uskoivat tarinan oikeaksi. Ihmiset lähtivät kaduille, ja massapaniikki oli valloillaan.

Kun radio-ohjaajat tajusivat mitä oli tapahtunut, he tekivät julkisen ilmoituksen ja vakuuttivat ihmisille, että kyseessä oli ainoastaan tarina eikä oikea tapahtuma. Tämä kuitenkin suututti ihmisiä vieläkin enemmän, ja he suuntasivat kaikki sanomatalolle, josta tarina oli lähetetty. Kansanjoukko alkoi kivittää rakennusta, mikä pelotti sisällä työskenteleviä ihmisiä. Jotkut sytyttivät tulipaloja, ja rakennuksen palaessa ihmiset hyppäsivät ikkunoista ettei heidän tarvitsisi palaa elävältä.

Sotilaita ja tankkeja lähetettiin. Kyynelkaasua käytettiin toppuuttelemaan suuttunutta kansanjoukkoa. Erään sanomalehtiraportin mukaan 15 ihmistä kuoli ja ainakin 15 loukkaantui.

4 Roswellin UFO-tapauksen jälkeen

iStock-175239297

Roswellin kuuluisa tapaus sattui vuonna 1947, mutta omituisia asioita tapahtui edelleen New Mexicon osavaltiossa vuonna 1950. Eräässä tapauksessa ryhmä peuranmetsästäjiä löysi metallisen pallon, joka oli tehty duralumiinista. Metsästäjät ajattelivat löytäneensä pienen lentävän lautasen Marsista. Korkeat virkamiehet raportoivat, että pallon sisällä oli jotain, mikä “muistutti muovista kukkaruukkua, jossa oli nailonlankaa, halpa herätyskello ja kolme pakettia filmiä, jota käytetään ydintekniikan tutkimuksessa.”

Washingtonin virallisen lausunnon mukaan mitään aihetta huoleen ei ollut ulkoavaruudesta tulleista miehittäjistä, ja laivasto vakuutti ihmisille, että pallo oli todennäköisesti laite, jonka he olivat lähettäneet stratosfääriin tutkimaan kosmisia säteitä.

Ei mitään nähtävää.

3 Tervetuloa Australiaan

iStock-521417348

Vuosi 1954 oli kiireinen vuosi marsilaisille. Tammikuussa nähtiin “Marsin lautasia” ympäri Australiaa. Ilmeisesti he olivat kyllästyneet vierailemaan Amerikassa ja alkoivat partioida Australiassa. Tuhansia raportteja lähetettiin omituisista kohteista taivaalla.

Sekä astronomien että Australian ilmavoimien Project “Saucerin” mukaan nämä ovat voineet tulla vain yhdeltä planeetalta: “ainoa aurinkokuntamme planeetta Maapallon lisäksi [joka on] kykeneväinen ylläpitämään elämää, ja se on Mars.” Erään laskelman mukaan Marsin asukkaat olivat niin kehittyneitä, että niiltä kestäisi neljä minuuttia päästä Maapallolle omalta planeetaltaan.

2 Marsilainen Ranskassa

iStock-155445556

Marsilaisten pörrätessä Australian yllä, eräs marsilainen päätti keppostella ranskalaisen maanviljelijän kanssa vuonna 1954.

Maanviljelijän kertomuksen mukaan yhtäkkiä hänet työnnettiin sivuun tiellä ja hän halvaantui kymmeneksi minuutiksi. Kun hän ei kyennyt liikkumaan tai huutamaan, kaksi vaalean sinistä valoa tuli alas ja omituinen olento, jonka pään kummallakin puolella oli vihreitä valoja, katseli häntä. Hetken päästä valot sammuivat ja lyhyt olento, jolla oli päällään tiukka puku, käveli tien poikki ja katosi. Kun maanviljelijä kykeni jälleen liikuttamaan raajojaan, hänen käsiä ja jalkoja särki.

Poliisi vieraili kohtaamisalueella ja näki, että maata oli möyhitty, mutta he eivät löytäneet marsilaisen jalanjälkiä.

1 Skotlannin kohtaaminen

Toinen marsilaisten kohtaaminen sattui Skotlannissa vuonna 1954. Tällä kertaa brittiläinen kirjailija Cedric Allingham “tapasi miehen Marsista.”

Cedricin kertomuksen mukaan lautanen laskeutui maahan ja marsilainen hyppäsi ulos ja tervehti häntä. Hän sanoi, että marsilaisella oli ruskea tukka ja iho. (Ehkä hän oli viettänyt aikaa Autralian rannoilla?) Marsilainen piti päällään hänen päälleen sopivaa pukua, joka muistutti rengashaarniskaa.

Jotenkuten nämä kaksi kykenivät keskustelemaan keskenään, ja Cedric sai tietää, että tähtienvälinen matkailu oli varsin suosittua Marsin ja Venuksen asukkaiden keskuudessa, joka ei tietysti ole mikään yllätys, kun he saivat kuulla tästä venuslaisilta 1950-luvulla.

 

Artikkelin julkaissut Listverse

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.