Laivaston salatut UFO-kohtaamiset

Yhdysvaltain laivaston UFO-kohtaamiset eivät ole uusi ilmiö. Laivaston tekemät UFO-havainnot voidaan jäljittää 1950- ja 1960-luvuille. Tuona aikana nämä havainnot olivat kuitenkin salassa pidettäviä. Miehistön jäseniä ohjeistettiin nimenomaisesti vaikenemaan tapahtumista, ja kun heitä painostettiin, he saivat usein epämääräisiä tai järjettömiä selityksiä näiden salaperäisten esineiden luonteesta.

Vaikka viimeisimmät viralliset ilmoitukset oletetuista UFO/USO-kohtaamisista, kuten esimerkiksi

USS Nimitzin UFO-tapahtuma (2004).

USS Theodore Rooseveltin UFO-tapahtuma (2014-2015).

USS Kiddin UFO-onnettomuus (2019).

USS Russellin UFO-onnettomuus (2019).

USS Omahan UFO-onnettomuus (2021).

Voit kuvitella, että Yhdysvaltain laivasto on kokenut vuosien varrella paljon muitakin UFO/USO-kohtaamisia, mutta nämä tapahtumat pidetään salassa.

Tässä on viisi UFO / USO-tapausta, joihin Yhdysvaltain laivasto on osallistunut 60-, 70- ja 80-luvuilla.

1. Azorien saaret, alkusyksy 1965, USS Albany GC10

Myöhään illalla, valot pois, kellovuoro. Teknikko ja lennonjohtajat havaitsivat tutkassa 3 tunnistamatonta kohdetta, jotka seurasivat laivuetta noin 40-50 mailin etäisyydeltä yli tunnin ajan.

Kolme suihkukonetta lähetettiin tutkimaan. Lentäjät lensivät noin 1350 solmun nopeudella, mutta eivät saaneet näköyhteyttä tuntemattomiin esineisiin. Teknikko pystyi kuitenkin havaitsemaan kohteet korkeudenmääritystutkalla SP530.

Kun koneet yrittivät lähestyä UFOja, kohteet siirtyivät nopeasti kauemmas säilyttäen kolmiomuodostelmansa.

Seitsemän tutkapyyhkäisyn aikana UFOt katosivat tutkasta kokonaan, mutta koneet pysyivät näkyvissä.

2. Azorien saaret, 23. toukokuuta 1968, USS Monrovia APA-31

Silminnäkijä oli USS Monrovia APA-31 -aluksella ja havaitsi suuren upotetun esineen aluksen tyyrpuurin puolella, heti perän takana.

Tämä USO oli muodoltaan pitkänomaisen soikea, ja se säteili oranssia valoa. Se näytti olevan läpikuultava.

USO näytti jäljittelevän useita muutoksia aluksen kompassi-, tutka- ja radiolaitteiden toimintahäiriöitä, jotka tekivät ne toimintakyvyttömiksi.

Yhtä äkkiä kuin se oli ilmestynyt, USO katosi.

Havainto kesti noin 90 minuuttia, ja sitä todisti aluksen noin 1100 miehistön jäsentä, mukaan lukien joukko Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaita.

3. Välimeri, kesä 1974, USS Forrestal CV-59

Säännöllisen yövartioinnin aikana työvuorossa oleva viestimies havaitsee epätavallisen heijastuksen, joka näyttää vedenalaiselta valolta, noin 8 mailin päässä ja ilmoittaa havainnosta valvontatornille.

Vaikka kaikuluotain ei vahvistanut yhteyttä, näköhavainto oli riittävän voimakas, jotta kapteeni, päällystöupseeri, lentopäällikkö ja useat tiedustelu-upseerit tulivat kannelle. Seuraavien 20 minuutin aikana he katsovat, kuinka esine liikkuu suurella nopeudella aluksen keulan poikki.

Kohde kiersi siksakkia 60:stä yli 100 mailin tuntinopeudella, kunnes se pysähtyi suoraan aluksen tielle, jossain vaiheessa neljän mailin päähän Forrestalista, ennen kuin se katosi meren syvyyksiin.

Tämän jälkeen toimeenpaneva virkamies määräsi todistajan vaikenemaan.

4. Bermudan kolmio, 15. kesäkuuta 1977, USS Glover AGFF-1

Varhain aamulla 15. kesäkuuta 1977 todistajan vahtivuoro sillan yläpuolella keskeytyi kirkkaan punaisen-oranssin värisen pyöreän esineen näkyessä, joka putosi taivaalta ja lähestyi laivaa, ja lähes samanaikaisesti myös toinen vahti havaitsi esineen.

Hetken kuluttua ilmestyi vielä kaksi samanlaista esinettä, mikä pakotti heidät ilmoittamaan sillalle ja taistelutietokeskukseen (CIC) kolmesta tuntemattomasta kontaktista.

Yhtäkkiä alus menetti kaiken tehon, myös tutkan ja kaikuluotaimen, ja pysähtyi veteen, kun kolme esinettä teki hämmästyttäviä liikkeitä taivaalla ennen kuin ne muodostivat kolmion suoraan aluksen yläpuolella.

Sitten kolme kohdetta yhdistyivät muodostaen yhden kirkkaan oranssin valon ympyrän noin 200 metrin päässä suoraan aluksen yläpuolella. Sitten ne katosivat ja alus sai täyden tehon takaisin ja kaikki järjestelmät käynnistyivät uudelleen.

Myöhemmin samana yönä alus kohtasi pintakosketuksen, joka liikkui arviolta 70 mailin tuntinopeudella ja sukelsi veden alle ilman minkäänlaista hidastumista, lopulta se syöksyi Atlantin syvyyksiin ja katosi sekä kaikuluotaimilta että tutkanäytöiltä.

Seuraavana aamuna miehistö kutsuttiin koolle ja käskettiin unohtamaan kaikki, mitä he olivat nähneet, ja heille kerrottiin, että he olivat nähneet ”kokeellisen venäläisen helikopterin”.

5. Karibianmeri, kesä 1980 tai 1981, USS W.S. Sims FF-1059

USS W.S. Sims -alukselle välitettiin kiireellinen lähetys Puerto Ricoon, jossa raportoitiin venäläisestä sukellusveneestä, joka teki alueella epäilyttäviä manöövereitä.

Aluksella oli sukeltajia, tutkijoita ja muita asiantuntijoita, jotka kaikki kokoontuivat tutkimaan epätavallista vedenalaista toimintaa.

Miehistö vietti useita intensiivisiä viikkoja selvittääkseen, mistä tarkalleen ottaen oli kyse.

Silminnäkijä kuuli ”kuiskauksia” sukeltajilta, jotka osallistuivat tutkimuksiin. He kutsuivat tapausta toiseksi ”Shag Harboriksi”.

Tehtävän lopputulos jäi hämärän peittoon, ja miehistölle kerrottiin, että he olivat tutkineet luonnonilmiötä, jonka alkuperää ei ollut määritelty.

Ilmiöllä oli uskomaton kyky välttyä havaitsemiselta tahdostaan vain ilmestyäkseen uudelleen, ja tämä malli jatkui noin kuuden viikon ajan.

Shag Harborin UFO-tapahtuma oli tuntemattoman suuren esineen törmäys Atlantin rannikolla sijaitsevan kalastajakylän Shag Harborin lähistöllä Nova Scotiassa 4. lokakuuta 1967.

Ainakin yksitoista ihmistä näki matalalla lentävän valaistun esineen suuntaavan kohti satamaa. Useat silminnäkijät kertoivat kuulleensa viheltävän äänen ”kuin pommi”, sitten ”suhaus” ja lopulta kovan pamauksen.

Kaksi päivää sen jälkeen, kun tapaus oli havaittu, laivaston sukeltajista koostuva laivaston sukellusyksikkö Atlantic koottiin yhteen, ja seuraavien kolmen päivän ajan he haravoivat Mainenlahden merenpohjaa Shag Harborin edustalla etsien esinettä.

Loppuraportin mukaan esineestä ei löytynyt jälkiä, mutta on esitetty, että tämä UFO-tapaus pidettiin salassa.

 

Artikkelin julkaissut UFO Sightings Hotspot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.