Lautanen Puerto Ricon yllä

Havaintopäivämäärä: kesäkuun 29. 2020
Havaintopaikka: Caguas, Puerto Rico
Lähde: MUFON #109789

Tämä on kiinnostava havainto Puerto Ricosta. Henkilö kuvasi levyaluksen etäällä. Se on saattanut liikkua hiljalleen ja piilossa, niin että se oli näkymätön ihmissilmälle. Usein tietyt värilinssit mahdollistavat ihmissilmän tai kameran nähdä kuvan, joissain aurinkolaseissa on sellaiset linssit. Absoluuttista näyttöä siitä, että avaruusolennot ovat kiinnostuneet Puerto Ricon saarivaltiosta.

Scott C. Waring

Silminnäkijä kertoo:
Otettuani kuvat dronellani näin epätavallisen tumman silhuetin valokuvassa. Näytin sitä vaimolleni, jonka mielestä se oli pieni pilvi, mutta pilvet olivat kaikki paljon korkeammalla.

Seuraavat kaksi kuvakaappausta ovat negatiiviväreissä.

 

Artikkelin julkaissut ET Data Base

Yksi vastaus artikkeliin ”Lautanen Puerto Ricon yllä”

 1. ”Henkilö kuvasi levyaluksen etäällä. Se on saattanut liikkua hiljalleen ja piilossa, niin että se oli näkymätön ihmissilmälle. Usein tietyt värilinssit mahdollistavat ihmissilmän tai kameran nähdä kuvan ja joissain aurinkolaseissa on sellaiset linssit.”

  Tuo on varmasti aivan totta. Paljaalla silmällä olisi voinut tuo UFO jäädä havaitsematta, mutta dronekamera linssi havaitsi ja kuvasi sen.

  Harrastaja astronomit käyttävät usein värisuotimia, ne parantavat kuvan kontrastia planeettojen katselussa ja lisäävät katselunautintoa. Värit: keltainen, tummansininen, sininen, vihreä, oranssi, punainen.

  Aallonpituudet eri värisuotimilla:
  punainen: 610nm leveä kaista
  oranssi: 570nm leveä kaista
  keltainen: 495nm leveä kaista
  vihreä: 500nm normaali kaista
  sininen: 470nm normaali kaista
  tummansininen: 435nm normaali kaista

  Harrastaja astronomit käyttävät myös kapeakaista suotimia syvän taivaan valokuvaamiseen, jossa valon kaistaleveys voi olla hyvin pieni vain muutaman nanometrin luokkaa ja tuo halutun kohteen hyvin esiin erittäin pitkään valotetussa valokuvassa.

  Esim. H-beta hyvin kapeakaistainen suodin, joka on 8,5nm valokuvaukseen tarkoitettu suodin. Soveltuu vain muutamille sumuille. Tällä jos millään näkyy Hevosenpääsumu! Tämä suodin on suunniteltu mm. Hevosenpää-sumun katseluun ja on sumun mukaisesti saanut lisänimensäkin, Hevosenpää Killeri.

  UHC-S suodin on syväntaivaan katseluun suunniteltu. UHC-S säilyttää jopa 97% kuvan kirkkaudesta. Se korostaa tähtisumuja säästäen samalla kuvassa olevien tähtien kirkkaan loiston. Suodin on suunniteltu niin, että se päästää lävitseen valoa vain tietyillä kaistoilla, jonka ansiosta se leikkaa yleisimpiä valosaasteiden lähteistä saapuvia valoaaltoja näkymästä kokonaan pois.

  Contrast Booster suodatin korostaa planeettojen ja kuun yksityiskohtia huomattavasti. Tämän lisäksi suodin vähentää katselussa haitallisien sinisten väritaajuuksien määrää ja siten katselussa esiintyvää kuvan hehkumista ja vääristymää. Käytettynä Ir/UV-cut suotimen kanssa tämä suodin soveltuu erityisen hyvin valokuvaamiseen.

  Baader IR/UV-cut suodin leikkaa tehokkaasti valoa 420-680nm alueen ulkopuolelta pois, jättäen sumuille tärkeän punaisen värin (656nm) kokonaisuudessaan näkyviin. Lisäksi saat muistakin kohteista neulanteräviä kuvia. Tämä suodin on suositeltava hankinta tähtikuvausta varten ja yhdistettynä Contrast boosterin kanssa lyömätön yhdistelmä.

  O-III suodin. Ennenkaikkea syväntaivaan katseluun ja valokuvaamiseen tarkoitettu O-III- suodin on omiaan korostamaan yötaivaan tähtisumuja. Suodin päästää lävitseen vain 8nm levyisen kaistan valosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.